e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Guido Dolmans Plastisch chirurg ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Guido Dolmans

Slappe armen

Stoort u zich enorm aan uw slappe armen? Het is een heel normaal verschijnsel waarmee vrijwel elke vrouw te maken krijgt bij het vorderen van de jaren.

Wat is de beste oplossing bij slappe armen?

Wanneer u ouder wordt verliest de huid zijn elasticiteit en uw spieren boeten aan kracht in. Ook als u gewicht verliest, kunt u last krijgen van zogenoemde zwabberarmen. Gelukkig is er iets aan te doen. Met een liposculpture-behandeling of een armlift bent u snel van uw slappe armen verlost.

Oorzaak slappe bovenarmen

Slappe bovenarmen kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder:

Veroudering: Naarmate we ouder worden, verliest onze huid elasticiteit en stevigheid. Dit komt door een afname van collageen- en elastinevezels in de huid, wat leidt tot verslapping en het ontstaan van overtollige huid.

Gewichtsverlies: Snel gewichtsverlies kan leiden tot slappe huid, omdat de huid mogelijk niet voldoende tijd heeft gehad om zich aan te passen aan het nieuwe lichaamsvolume. Dit kan resulteren in overtollige huid op de bovenarmen.

Genetische aanleg: Sommige mensen hebben van nature een lagere elasticiteit van de huid, waardoor ze vatbaarder zijn voor slappe bovenarmen, zelfs zonder significant gewichtsverlies.

Onvoldoende spierkracht: Het gebrek aan regelmatige spieroefeningen kan leiden tot verlies van spiertonus in de bovenarmen, waardoor de huid minder ondersteuning heeft en sneller kan gaan hangen.

Overmatige blootstelling aan de zon: Langdurige blootstelling aan de zon kan de collageenvezels in de huid beschadigen, wat kan bijdragen aan verslapping en het ontstaan van slappe bovenarmen.

Wat is het resultaat van een liposuctie of armlift bij slappe armen?

Liposuctie

Als een aantal dagen na de liposculpture de ongemakken verdwijnen, ziet u al het eerste effect van de behandeling. Uw bovenarmen zijn al een stuk strakker. Het definitieve resultaat van de liposculpture is na twee tot drie maanden bereikt.

Armlift

Na drie maanden is het definitieve resultaat van uw armlift bereikt. Uw armen krijgen hun jonge en stevige uitstraling weer terug. Het litteken zal altijd zichtbaar blijven, maar de plastisch chirurg zorgt er voor dat dit zo veel mogelijk in de armplooi verdwijnt.

Wat kost een behandeling tegen slappe armen?

Liposuctie

LiposuctieKosten
Consult€50,-
Behandeling van één zone€1995,-
Liposuctie meerdere zones
Eerste zone€1295,-
Tweede zone€1195,-
Derde zone€1095,-
Vierde zone€995,-
Vijfde zone€895,-
Anesthesie
Roesje€250,-
Sedatie€700,-
Algehele anesthesie€600,-
Drukkleding na behandeling
Drukkleding lichaam€145,-
Drukkleding gezicht€100,-

*Zorghotel Rotterdam

Drs. Michel Visser werkt voor de liposuctiebehandelingen samen met een zorghotel in Rotterdam. Tijdens uw consultgesprek bekijkt drs. Michel Visser of het noodzakelijk is om in het hotel te overnachten.

Armlift

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Armlift€5250,-
Liposuctie bovenarmen€1995,-

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de mogelijkheden van de liposculptuur-behandeling of de armlift.

Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een afspraak.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe gaat een liposuctie of armlift bij slappe armen?

Liposuctie

Een liposculpture-behandeling aan slappe armen bij ABC Clinic in Breda bestaat uit twee fasen. In de eerste fase maakt de esthetisch arts of plastisch chirurg enkele minuscule incisies in de bovenarm. Via deze sneetjes wordt voorzichtig een fysiologische oplossing met verdovingsvloeistof ingespoten. Na ongeveer twintig minuten start de tweede fase van de behandeling. Nu wordt via dezelfde incisies een kleine canule ingebracht die licht vibreert. Dankzij deze vibraties worden de lokale vetcellen eerst zacht en vloeibaar gemaakt waarna zij worden weggezogen. Aan het einde van de behandeling zal de esthetisch arts of plastisch chirurg u laten zien hoeveel vet hij weggenomen heeft.

Armlift

Een armlift bij slappe armen wordt uitgevoerd onder lokale of algehele narcose en neemt maximaal twee uur in beslag. Eerst wordt nauwkeurig afgetekend hoeveel huid er weggenomen moet worden. Hierna zal de plastisch chirurg een incisie aan de onderkant van uw arm maken. De huid wordt losgemaakt van de onderliggende spier- en vetlagen en het teveel aan huid en vet wordt weggesneden. De behandeling eindigt met het hechten van de wond en het aanbrengen van drukverband. Over het algemeen mag u op de dag van de behandeling alweer naar huis.

Hoe gaat het na een liposuctie of armlift bij slappe armen?

Liposuctie

Na een liposuctie zult u een week of twee moeten herstellen. Daarna worden de hechtpleisters verwijderd. U zult last hebben van zwellingen, stijfheid en blauwe plekken. Soms voelt de behandelde plek wat verdoofd aan. Dit zijn normale verschijnselen die vanzelf verdwijnen.

Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij u om een tijdje drukkleding te dragen (armstukken). Eerst dag en nacht, daarna alleen overdag. De eerste twaalf uur na de behandeling  kan er wondvocht uit de wondjes komen. Na twee weken kunt u (afhankelijk van wat u doet) uw werkzaamheden weer opvatten. Na zes weken mag u weer beginnen met sporten (rustig opbouwen). Liposuctie laat nauwelijks sporen achter. De littekens zijn klein en onopvallend.

Armlift

Na een armlift mag u over het algemeen enkele uren na de behandeling alweer naar huis. Het herstel van de behandeling neemt circa zes weken in beslag. Het drukverband dat u na de operatie om krijgt moet u twee weken dragen. Daarna worden het verband en de hechtingen verwijderd en kunt u ook uw werkzaamheden weer oppakken.

Na zes weken is ook zwaardere inspanning weer mogelijk. De eerste maanden zullen de littekens nog wat vurig van kleur zijn. Dit trekt langzaam weg en is na verloop van tijd volledig verdwenen.

Vrijblijvend consult liposuctie of armlift bij slappe armen?

Een liposuctie-behandeling van de slappe armen of een armlift begint altijd met een vrijblijvend consult. De arts of plastisch chirurg bespreekt uw wensen en verwachtingen, legt uit hoe de liposuctie of armlift in zijn werk gaat en beantwoordt al uw vragen.

Meer weten over een liposuctie van de bovenarmen of een armlift? Bel 076 – 542 31 54 voor een afspraak of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m zondag van 08.00 uur tot 20.00 uur telefonisch bereikbaar.

Ik wil graag een consult inplannen
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online