Labiaplastie kosten

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar de kosten die een labiaplastie met zich meebrengt. Op deze pagina leest u meer over onze prijzen.

Tarieven van labiaplastie

De prijs van een labiaplastie wordt vastgesteld tijdens een gratis en vrijblijvend consultgesprek met één van onze (vrouwelijke) plastisch chirurgen. Na uw consult ontvangt u de offerte van de behandeling. Een overzicht van onze tarieven vindt u in onderstaand schema.

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Schaamlipcorrectie
Lokale verdovingvanaf€1850,-
Algehele verdovingvanaf€2200,-

Wordt labiaplastie vergoed?

In enkele gevallen kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van de labiaplastie. Hiervoor is het noodzakelijk dat u last heeft van ernstige misvorming door bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of verminking. Enkel cosmetische klachten, pijnklachten of remmingen in het seksuele leven vallen niet onder de voorwaarden voor een vergoeding. In enkele gevallen zal uw aanvullende verzekering wel kunnen bijdragen aan een (gedeeltelijke) vergoeding. Om hier zekerheid over te krijgen kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar.

Lees meer over vergoeding

Een gratis consult met de (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Voor meer informatie over de labiaplastie kunt u een gratis consult inplannen met één van onze plastisch chirurgen. Marjolijn van Abeelen is als vrouwelijke plastisch chirurg gespecialiseerd in deze ingreep. Mocht u met een vrouwelijke plastisch chirurg het consult willen, dan is dat dus mogelijk. Tijdens dit consult staat de chirurg stil bij uw wensen en verwachtingen en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Ook heeft u alle tijd om al uw vragen te stellen. U kunt uw consult eenvoudig online inplannen of u kunt ons bellen op telefoonnummer 076 – 542 31 54. Een mailtje sturen via ons contactformulier is ook mogelijk.

Afspraak inplannen
Wat kost een consult?

De kosten van een consult voor plastische chirurgie en injectables binnen ABC Clinic zijn gratis. Dit betreft de fillers, Botox, ooglidcorrecties, oor(lel)correcties en schaamlipcorrecties. Een consult voor liposuctie is € 50,- De consultkosten voor overige vormen van plastische chirurgie  zijn €35,-.

Op welke leeftijd kan een schaamlipcorrectie uitgevoerd worden?

Cosmetische correcties mogen pas vanaf achttien jaar en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een consultgesprek met de plastisch chirurg.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Maak een afspraak