NVEPC

Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie

De Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC) ook wel cosmetische (plastische) chirurgie genoemd. De cosmetische (plastische) chirurgie is dat deel van de plastische chirurgie dat zich richt op het verbeteren van het uiterlijk van gezicht, borsten en de rest van ons lichaam, bijvoorbeeld een ooglidcorrectie, borstvergroting, borstlift, buikwandcorrectie of liposuctie/lipofilling.

Belangrijke pijlers van de NVEPC

De vereniging communiceert op haar website dat ze een aantal pijlers als hoogste prioriteit hebben namelijk,

  • Patiëntveiligheid. Er worden hoge eisen aan de leden (plastisch chirurgen) gesteld in de vorm van continue scholing. Op deze manier zijn de leden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
  • De keuze voor een esthetisch plastisch chirurg met vertrouwen. De NVEPC helpt patiënten/cliënten met een veilig gevoel bij hun keuze voor een gekwalificeerd en ervaren esthetisch plastisch chirurg in zijn of haar buurt. De vereniging ziet erop toe dat haar leden de richtlijnen die door de beroepsgroep voor esthetische ingrepen zijn opgesteld naleven en een actieve houding is vereist.
  • Voorlichting over de verschillende cosmetische operaties en behandelingen. Op de website van de NVEPC worden de verschillende behandelingen beschreven en objectieve informatie gegeven over de privéklinieken, ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra (ZBC) van de leden waar de cliënt terecht kan voor een goed advies en een optimale behandeling.

Waarom is de NVEPC belangrijk voor cliënten?

De NVEPC zorgt voor transparantie in de esthetisch plastische chirurgie. De veiligheid van de patiënt staat bovenaan. Op haar website staat vermeld welke plastisch chirurgen zijn aangesloten bij de vereniging. De aangesloten plastisch chirurgen zijn esthetisch georiënteerd na de algemene opleiding tot plastisch chirurg van zes jaar. Naast de zesjarige opleiding in een academisch en perifeer ziekenhuis, houden zij zich strikt aan de richtlijnen die door de beroepsgroep voor esthetische ingrepen zijn opgesteld.

Binnen ABC Clinic voert Guido Dolmans diverse plastisch chirurgische behandelingen uit zoals een facelift, borstvergroting, borstlift of een ooglidcorrectie. Alle informatie over de NVEPC kunt u vinden op de website van de vereniging, www.nvepc.nl

Maak een afspraak