De kliniek

Liposuctie Rotterdam

Een figuurcorrectie met liposculptuur

Liposuctie, liposculptuur of liposculpture is een van de populairste vormen van plastische chirurgie. Naast de borstvergroting, Botox, ooglidcorrecties en fillers staat liposculpture al jaren in de top vijf van de populairste cosmetische ingrepen.

Wat zijn de kosten van een liposuctie-behandeling?

LiposuctieKosten
Consult€ 35,-
Behandeling van één zone€ 1.495,-
Liposuctie meerdere zones
Eerste zone€ 1.195,-
Tweede zone€ 1.095,-
Derde zone€ 995,-
Vierde zone€ 895,-
Vijfde zone€ 795,-
Anesthesie
Roesje€ 250,-
Sedatie€ 600,-
Algehele anesthesie€ 600,-
Drukkleding na behandeling
Drukkleding lichaam€ 135,-
Drukkleding gezicht€ 100,-

Een consultgesprek is noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de mogelijkheden van de liposculpture. Tijdens het consult heeft u de mogelijkheid om al uw vragen te stellen aan de arts of plastisch chirurg. De prijs is afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Daarvoor moet de esthetisch arts of plastisch chirurg u dus echt gezien hebben. Een consult is geheel vrijblijvend en kost € 35,-.

Uw behandeling betalen in termijnen?
Heeft u nog niet voldoende gespaard voor uw behandeling? U heeft de mogelijkheid om een lening voor uw behandeling af te sluiten bij Cosmetic Finance

Liposuctie-behandeling Rotterdam

Jaarlijks laten duizenden mensen hun plaatselijk vet corrigeren middels liposuctie of liposculpture. Dit is ook in Rotterdam het geval.

Voor liposuctie of liposculpture zijn er drie groepen mannen en vrouwen die in aanmerking komen voor de liposuctie:

 • Mannen en vrouwen die last hebben van lokale vetophopingen die niet willen verdwijnen. Deze mensen kunnen sporten of diëten wat ze willen, het vet wil niet verdwijnen. Vaak zijn dit bij mannen de lovehandles en onderkin. Bij vrouwen zijn de buik en benen vaak het probleem.
 • Vrouwen die na hun bevalling last hebben van plaatselijke vet wat ze niet weggetraind krijgen. (ook niet met een dieet).
 • Mannen en vrouwen die ietwat te dik zijn en via liposuctie hun figuur beter in verhouding willen hebben. Vaak gaat een liposculpture behandeling dan gepaard met een dieet.

Wat is liposuctie?

Bij liposuctie verwijdert de arts overtollige plaatselijke vetophopingen bij personen die niet overmatig zwaar zijn. Uw lichaam wordt als het ware opnieuw gestyled. Liposuctie is een ingreep die uitgevoerd dient te worden door een arts of plastisch chirurg met veel ervaring.

Liposuctie: de techniek

De artsen met wij samenwerken hebben gekozen voor de vibro-liposculpture. Deze moderne techniek is erop gericht om overtollig vet te verwijderen door middel van een vibrerende canule. Het vet wordt eerst vloeibaar gemaakt en wordt vervolgens weggezogen zonder de overige weefsels te beschadigen.

De vibro-liposculpture heeft een aantal grote voordelen:

 • De vibrerende canules zorgen voor een veilige en selectieve behandeling, waardoor alleen het losgemaakte vet wordt verwijderd.
 • Met deze techniek kunnen we vetcellen wegnemen zonder de omliggende weefsels, bloedvaten en zenuwen te beschadigen. Het systeem heeft ook een intern veiligheidssysteem wat blokkeert zodra de canule met ander weefsel in contact komt.
 • De vibro-liposculpture heeft een liftend effect. De behandeling stimuleert de collageenvezels aan de oppervlakte van de huid en zorgt er zo voor dat die weer opgespannen wordt.
 • Geen risico op ribbelvorming (golfplaten-effect). Het vet wordt veel verfijnder verwijderd
 • De techniek maakt het mogelijk om veel nauwkeuriger te werken, waardoor alle lichaamsdelen behandeld kunnen worden, zoals schaamstreekonderkinkaaklijnenkelskuiten en bovenarmen.
 • De hersteltijd post-operatief is veel beter en vaak korter ten opzichte van de klassieke liposuctie en andere technieken, omdat er sprake is van minder oedeem en blauwe plekken.
 • Het verdoven gaat beter dan met andere technieken. Er ontstaat een emulsie-effect, waardoor het vet makkelijker wordt verwijderd en waarbij ander weefsel intact blijft.

Ben ik geschikt voor liposuctie?

Liposculpture of liposuctie middels de vibro-liposculpture is een verfijnde vorm van liposuctie en is geschikt voor iedereen met vetophopingen op plaatsen als buikbenenrugkuiten en onderkin. Vetophopingen kunnen achterblijven nadat iemand veel gewicht heeft verloren maar ook zwangerschappen of erfelijke aanleg kunnen een oorzaak zijn. De behandeling zorgt bij zowel dames als heren voor een uitstekend en definitief resultaat.

Wil je een vrijblijvend consult voor liposuctie?

Voordat u een liposuctie-behandeling ondergaat, vindt er te allen tijde eerst een vrijblijvend consult plaats met de arts. De arts bespreekt uw wensen en verwachtingen en legt uit hoe de liposuctie of liposculpture in zijn werk gaat. Na het consult weet u precies wat u kunt verwachten van de behandeling. Het consult vindt plaats bij ABC Clinic, een half uur rijden vanuit Rotterdam.

Liposuctie Rotterdam

Waar vindt de liposuctie plaats?

Op het gebied van liposuctie en lipofilling werken wij samen met esthetisch arts drs. Cedric de Mahieu (meer dan 25 jaar ervaring met liposuctie) en plastisch chirurg dr. Maarten Doornaert (gespecialiseerd in liposuctie en lipofilling). Wij faciliteren de consulten in onze kliniek in Breda. Consulten vinden plaats in onze kliniek in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in de kliniek in Antwerpen of Brussel.

Naam specialistLocatie consultLocatie behandeling
Cedric de MahieuBredaBrussel
Maarten DoornaertBredaAntwerpen

Wat is het resultaat van een liposuctie?

Na een paar dagen is het eerste effect van de liposuctie al zeker zichtbaar. Toch zal het drie maanden duren voordat het definitieve resultaat bereikt is. U kunt tussendoor altijd een afspraak maken met de arts voor controles. De nacontroles vinden niet plaats in Rotterdam, maar in onze kliniek in Breda.

Bekijk resultaten

Video liposuctie

Bekijk de video van Cheyenne die een liposuctie onderging, uitgevoerd door specialist drs. Cedric de Mahieu.

Wat zijn de kosten van een liposuctie-behandeling?

LiposuctieKosten
Consult€ 35,-
Behandeling van één zone€ 1.495,-
Liposuctie meerdere zones
Eerste zone€ 1.195,-
Tweede zone€ 1.095,-
Derde zone€ 995,-
Vierde zone€ 895,-
Vijfde zone€ 795,-
Anesthesie
Roesje€ 250,-
Sedatie€ 600,-
Algehele anesthesie€ 600,-
Drukkleding na behandeling
Drukkleding lichaam€ 135,-
Drukkleding gezicht€ 100,-

Een consultgesprek is noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de mogelijkheden van de liposculpture. Tijdens het consult heeft u de mogelijkheid om al uw vragen te stellen aan de arts of plastisch chirurg. De prijs is afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Daarvoor moet de esthetisch arts of plastisch chirurg u dus echt gezien hebben. Een consult is geheel vrijblijvend en kost € 35,-.

Uw behandeling betalen in termijnen?
Heeft u nog niet voldoende gespaard voor uw behandeling? U heeft de mogelijkheid om een lening voor uw behandeling af te sluiten bij Cosmetic Finance

Onze cliënten vertellen

Hier vertellen onze cliënten over de behandelingen, ervaringen met onze kliniek en de ervaringen met onze medisch specialisten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet ik de elastische panty dragen na de liposuctie?

Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij je om een aantal weken een elastische panty te dragen. De eerste week na de behandeling draag je de elastische panty dag en nacht. Na deze week hoef je de panty de komende vijf weken alleen nog maar overdag te dragen. Gedurende de eerste dagen na de behandeling is het belangrijk om rustig aan te doen. Intensief sporten is pas weer mogelijk na vier weken

Waar moet ik voor een liposuctie-behandeling rekening mee houden?

Hieronder kan je lezen waarmee je rekening moet houden voordat je een liposuctie-behandeling ondergaat.

 • Een dag voor de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan;
 • Roken en alcohol hebben een slechte invloed op je huid, het is aan te raden hiermee vroegtijdig te stoppen. Het gebruik van alcohol is twee dagen voor de ingreep niet toegestaan;
 • Neem geen aspirine (bloedverdunnend) gedurende tien dagen voor de ingreep;
 • Als je antistolling medicijnen gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem vooraf contact op met je arts en de trombosedienst;
 • Zorg dat je Ibuprofen 400 mg, paracetamol 500 mg, Betadine (druppels of zalf) en pleisters in huis haalt;
 • Indien je tussen het consult en de ingreep nieuwe medicijnen krijgt, laat ons dit dan weten;
 • Wanneer je ziek bent of koorts hebt, kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte;
 • Wij adviseren je om acht dagen voor de ingreep ‘Arnica Montana’ druppels D6 van VSM te gaan slikken. Dit is een homeopathisch kruid dat de doorbloeding bevordert en blauwe plekken kan beperken. Op de dag van de ingreep en de dag erna mag je de maximale dosering innemen. Daarna mag je hiermee stoppen;
 • Je bent de avond en nacht na de ingreep niet alleen thuis.
Wanneer kan ik het resultaat van de liposuctie-behandeling zien?

In de dagen na de behandeling zullen de behandelde zones gezwollen zijn en zal je wat last van bloeduitstortingen hebben. Daarnaast kunnen ook plaatselijke verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan en kan je last hebben van stijfheid. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen en plaatselijke verhardingen zullen na enkele maanden verdwenen zijn. Circa twee maanden na de ingreep is 80% van het resultaat van de liposuctie-behandeling te zien. Het definitieve resultaat is pas na drie maanden bereikt.

Wat is de beste kliniek voor een liposuctie of liposculptuur?

Kies altijd voor een kliniek met ervaren en gecertificeerde artsen of plastisch chirurgen wanneer je een liposuctie overweegt. Zorg er ook altijd voor dat je een consultgesprek hebt met de behandelend arts of plastisch chirurg en vraag naar zijn of haar ervaringen. Controleer ook of er reviews zijn en vraag hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier melding van bij de Reclame Code Commissie.

Hoeveel gebieden kunnen jullie behandelen?

Het aantal gebieden wat er behandeld kan worden bij een liposuctie verschilt per persoon. Dit wordt tijdens een consult besproken, omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren. Meestal worden er twee tot vier zones behandeld tijdens een liposuctie. De meest uitgevoerde ingreep bij de vrouw is de liposuctie van de buik, maag en buitenkant benen. De onderkin en lovehandles zijn erg populair bij de man. De onderkin is tevens zeer populair bij vrouwen.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Vrijblijvend consult