De kliniek

Botox complicaties

Wanneer u zich laat behandelen door een goede en ervaren arts, komen complicaties bij een Botox-behandeling vrijwel niet voor.

Complicaties na een Botox-behandeling

Wanneer u zich laat behandelen door een goede en ervaren arts, komen complicaties bij een Botox-behandeling vrijwel niet voor. Op deze pagina geven we u een overzicht van complicaties die voor kunnen komen na een behandeling.

Soorten complicaties bij Botox

Er zijn enkele complicaties die voor kunnen komen bij een Botox-behandeling. Deze complicaties komen voort uit het verkeerd injecteren door een niet-ervaren arts. Onze artsen hebben jarenlang ervaring met Botuline toxine, waardoor complicaties zelden voorkomen.

Hoofdpijn kan voorkomen na een behandeling met Botox. Dit overkomt ongeveer 1 tot 10% van de cliënten die behandeld worden. Wat de exacte oorzaak is, is nog niet bekend. Dit verdwijnt vaak na enkele dagen na het injecteren.

Hangende wenkbrauwen kunnen ontstaan doordat er te veel Botuline toxine geïnjecteerd wordt.

Een hangend ooglid kan ontstaan wanneer de Botuline toxine te diep wordt geïnjecteerd. Hierdoor kan het middel zich verspreiden naar de spier die de ogen open houdt. Een hangend ooglid verdwijnt vanzelf binnen enkele weken na de behandeling.

Wanneer u de mondhoeken laat injecteren met Botox, let er dan goed op dat dit wordt gedaan door een ervaren arts. Bij verkeerd injecteren kan het namelijk voorkomen dat de mondhoeken nog meer gaan hangen en u last krijgt van kwijlen. Dit verdwijnt binnen enkele weken, maar kan ontzettend vervelend zijn.

ABC Clinic werkt enkel met ervaren cosmetisch artsen. Complicaties komen bij ons zelden tot niet voor na een behandeling met Botuline toxine.

Ervaringen met Botox-behandelingen

Wij begrijpen dat u benieuwd kunt zijn naar ervaringen van cliënten die u voor zijn gegaan. U zult vast benieuwd zijn naar hoe cliënten het consult en de behandeling ervaren hebben.

Bekijk ervaringen

Een consult bij ABC Clinic

Een consult is bij ABC Clinic geheel gratis en vrijblijvend. Onze artsen nemen alle tijd om uw vragen te beantwoorden en te luisteren naar uw wensen en verwachtingen. Een afspraak inplannen kan online, via ons contactformulier of door te bellen naar 076-542 31 54.

Afspraak maken
Maak een afspraak