Kleine borsten

Vind je jouw borsten te klein? Of hebben jouw borsten volume verloren door zwangerschap of gewichtsverlies? Misschien voel je je daardoor onzekerder of minder vrouwelijk? Een borstvergroting biedt dan een mooie oplossing.

Kleine borsten: tips en oplossingen

Vanuit medisch oogpunt is het belangrijk te weten dat kleine borsten een normaal en natuurlijk aspect kunnen zijn van de menselijke anatomie. Desondanks kunnen sommige vrouwen zich onzeker voelen over hun te kleine borsten, vooral als ze vergeleken worden met media-idealen. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar voor vrouwen die hun borsten te klein vinden en op zoek zijn naar verbetering of versterking van hun borsten.

Tips voor kleine borsten

Als je kleine borsten hebt, kan het soms moeilijk zijn om je zelfverzekerd te voelen. Maar wees gerust, hier zijn enkele tips voor kleine borsten. Er zijn namelijk veel manieren om je borsten groter te laten lijken! Een van de eenvoudigste manieren is om de juiste beha te dragen. Probeer push-up beha’s of beha’s met padding om extra volume toe te voegen. Ook kun je kiezen voor tops met volantjes of ruches, die aandacht van je borsten afleiden en ze groter laten lijken. Je kunt ook proberen accessoires te dragen, zoals halskettingen, die de aandacht naar je bovenkant trekken. Tot slot, wees niet bang om kleur te gebruiken. Een top in een opvallende kleur of met een leuke print kan je borsten groter laten lijken. En het zorgt er ook nog eens voor dat je je zelfverzekerder voelt.

Wat te doen tegen platte borsten?

Als je platte borsten hebt en op zoek bent naar oplossingen die minder te maken hebben met kleding en accessoires, dan zijn er nog steeds enkele opties. Een van deze opties is borstoefeningen. Dagelijks push-ups, dumbbell heffen en andere borstoefeningen kunnen je borsten versterken en ze een beetje groter laten lijken. Ook kun je proberen te experimenteren met borstmassages, die mogelijk de bloedcirculatie in de borsten verbeteren en de groei bevorderen. Het nemen van bepaalde supplementen, zoals fenegriek en zegepalm, wordt ook vaak genoemd als mogelijke oplossing voor platte borsten. Concreet gezien hoef je van dit soort supplementen geen wonderen te verwachten en is het kopen ervan in wezen weggegooid geld. Als je serieus overweegt om iets te doen aan je platte borsten, dan is het aan te raden om het advies van plastisch chirurg in te winnen.

Borstvergroting

Ben je ontevreden over de grootte van je borsten, dan kun je overwegen om een borstvergroting te ondergaan. De chirurgische borstvergroting is een populaire behandelmethode voor vrouwen die graag een grotere cupmaat willen hebben. Tijdens de ingreep worden er onder de borstspieren of onder de borstklier implantaten geplaatst, afhankelijk van de voorkeur en de fysieke situatie van de patiënt. Na de ingreep kunnen de borsten een grotere en ronder uitstraling hebben, wat bijdraagt aan een verhoogd zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. Er zijn verschillende soorten implantaten beschikbaar, waaronder siliconen implantaten en implantaten met zoutwater. De arts zal samen met jou beslissen welk type implantaten het beste bij jou past, afhankelijk van je persoonlijke doelen en fysieke kenmerken.

Borstvergroting met eigen vet (lipofilling)

Wanneer je op zoek bent naar een natuurlijkere optie voor borstvergroting, dan kun je overwegen om een chirurgische borstvergroting met eigen vet (ook bekend als lipofilling) te overwegen. Dit is een populaire behandelmethode voor vrouwen die op zoek zijn naar meer volheid in hun borsten zonder het gebruik van implantaten. Tijdens deze ingreep wordt er vet afgenomen uit een andere plek op het lichaam, zoals de buik of de heupen, en wordt dit vet vervolgens in de borsten geïnjecteerd om zo extra volume toe te voegen. Het voordeel van borstvergroting middels lipofilling is dat het een natuurlijker resultaat oplevert, omdat het gebruikte vet afkomstig is van het eigen lichaam. Het resultaat is daarom zachter en meer vergelijkbaar met het natuurlijke uiterlijk van de borsten. Bovendien is er minder kans op complicaties, zoals infecties en veranderingen in gevoeligheid, en is het resultaat blijvend. Het is overigens wel belangrijk om je te realiseren dat het resultaat van lipofilling afhankelijk is van de hoeveelheid vet die verzameld en geïnjecteerd kan worden Niet alle vrouwen zijn geschikt voor deze behandelmethode.

Borstlift voor kleine borsten

Maak je je zorgen over de positie en de uitstraling van je borsten, dan kun je overwegen om een borstlift voor kleine borsten te ondergaan. Een borstlift is een chirurgische behandelmethode die uitgevoerd kan worden als blijkt dat borsten slapper zijn geworden en daardoor teveel zijn gaan hangen. Dit is vaak bij grote borsten het geval, maar deze zelfde situatie kan zich ook bij kleine borsten voordoen. Veel voorkomende oorzaken zijn het geven van borstvoeding of sterk gewichtsverlies. In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling silicone of je eigen vet gebruikt om de vergroting of versteviging te realiseren, maar er zijn ook andere methodes om een mooi resultaat te kunnen bereiken. Na de ingreep kunnen de borsten een verhoogde en verfijnde uitstraling hebben wat vervolgens bij kan dragen aan een verhoogd zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. Een borstlift wordt overigens ook vaak uitgevoerd als onderdeel van de mommy makeover.

Wat is het resultaat van een behandeling?

Een borstvergroting leidt eigenlijk altijd tot een mooi resultaat en behoort daarmee tot de populairste ingrepen van de esthetische plastische chirurgie. Vrijwel alle vrouwen en transgenders zijn er ongelooflijk gelukkig mee.

behandelingen - borstcorrectie - Borstvergroting Breda voor
Voor
Borstvergroting Breda na
Na
behandelingen - borstcorrectie - Borstvergroting voor
Voor
behandelingen - borstcorrectie - Borstvergroting na
Na
Borstvergroting zijkant voor
Voor
Borstvergroting zijkant na
Na
Bekijk meer foto's

Wat zijn de kosten van een behandeling?

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Ronde prothesevanaf€4250,-
Anatomische prothesevanaf€4800,-
Borstvergroting met eigen veteerste behandeling€4900,-
tweede behandeling€4500,-

De prijs is inclusief een overnachting in het ziekenhuis. Een consult is noodzakelijk om je zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de borstvergroting. Daarvoor moet de plastisch chirurg jou dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kost €50,-.

De ingreep financieren?
Heb je niet het geld om de behandeling in één keer te betalen? Je kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. Je kunt dan in termijnen de lening afbetalen.

Ik wil een consult inplannen

Hoe verloopt de ingreep van kleine borsten?

Voor een borstvergroting moet je onder volledige narcose gebracht worden. Vervolgens maakt de plastisch chirurg een incisie. Afhankelijk van de situatie zal dit onder de oksel, op de rand van de tepelhof of in de borstplooi zijn. Via dit sneetje maakt de plastisch chirurg eerst plaats voor de implantaten.

Het implantaat kan onder het klierweefsel of onder de grote borstspier worden geplaatst. Een combinatie is ook mogelijk (dual plane). Daarna wordt de wond gehecht en blijf je eventueel nog een nachtje in het ziekenhuis.

Hoe verloopt het herstel en de nazorg?

Na de behandeling moet je eventueel een nachtje in het ziekenhuis blijven. Dit wordt tijdens het consult besproken. Na de ingreep heeft je lichaam enige tijd nodig om helemaal te herstellen. De eerste dagen na de behandeling kunnen wat pijnlijk zijn. Met paracetamol kun je dit goed onder controle houden. Verder kunnen de borsten een tijdje wat gespannen aanvoelen. Na 2 tot 3 maanden is dit ongemak achter de rug en hebben jouw borsten hun definitieve contouren gekregen.

Waar vindt de behandeling plaats?

De behandellocatie is geheel afhankelijk van de plastisch chirurg waarmee je een consult hebt. In onderstaand schema vind je de verschillende behandellocaties.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia Ziekenhuis Breda
Guido DolmansABC ClinicAmphia Ziekenhuis Breda
Carla TheunissenABC ClinicAmphia Ziekenhuis Breda
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta Ziekenhuis Roeselare

Vrijblijvend consult met de plastisch chirurg?

Bij ABC Clinic bekijken we vooraf goed wat de oplossing is voor de behandeling van jouw te kleine borsten. Dit doen we tijdens een vrijblijvend consult. De plastisch chirurg staat stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn van de behandeling en beantwoordt alle vragen. Tijdens een tweede consult zijn er mogelijkheden om een 3D-scan van het resultaat van de borstvergroting te bekijken.

Meer weten over de mogelijkheden van een borstvergroting bij kleine borsten? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Je kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen.

Ik wil graag een consult inplannen

Veelgestelde vragen

Blijven er littekens achter na een borstvergroting?

Doordat er slechts kleine incisies gemaakt worden, zullen deze voor kleine littekens zorgen die daardoor onopvallend zijn. Daarnaast veranderen de littekens naar verloop van tijd steeds meer in de eigen huidskleur.

Hoeveel toename in volume kan in verwachten bij een borstvergroting met eigen vet?

De hoeveelheid aanwezig borstweefsel bepaalt hoeveel eigen vet achtergelaten kan worden per operatie. Hoe groter het volume van de bestaande borst, hoe meer vet getransplanteerd kan worden (lipofilling). Ongeveer 70% van het getransplanteerde volume vet blijft op langer termijn over. Om deze reden is het soms nodig om 2 of 3 behandelingen uit te voeren om de gewenste vergroting te behalen.

Is het resultaat van een borstvergroting blijvend?

De borsten kunnen blijven veranderen door zwaartekracht, veranderingen in het gewicht, het verouderingsproces en de hormoonhuishouding, zo ook na een borstvergroting. Een borstlift kan een oplossing bieden in het verouderingsproces. Sommige prothesen gaan een leven lang mee. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de prothesen. Het kan voorkomen dat er na tien jaar kapselvorming is, maar veelal is dit niet het geval. Daarnaast wordt er bij veel prothesen een garantie gegeven. Bij ABC Clinic werken wij uitsluitend met de kwalitatief beste protheses zoals Natrelle.

Is iedereen geschikt voor een borstvergroting met eigen vet?

Nee, enkel diegenen die voldoende vet hebben om te verplaatsen. Het vet moet ergens vandaan komen. Heb je weinig tot geen vet, dan zijn borstimplantaten het beste alternatief.

Kan ik borstvoeding geven na een borstvergroting?

Aangezien de plastisch chirurg zijn uiterste best doet om de melkklieren niet aan te tasten bij een borstvergroting, is dit zeker mogelijk. Er moet wel rekening worden gehouden met het risico op een eventuele aantasting van de melkklieren. De risico’s van een borstvergroting zullen tijdens een consult behandeld worden.

Wanneer kan ik weer werken na een borstvergroting?

De herstelperiode is afhankelijk van de intensiteit van het werk dat je doet. De eerste twee weken na de operatie zijn tillen, met de armen boven het hoofd strekken en bukken niet mogelijk. De plastisch chirurg kan hier meer over vertellen tijdens het consultgesprek.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online