e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Veelgestelde vragen: Bovenooglidcorrectie

Waarom wordt een bovenooglidcorrectie vrijwel niet vergoed?

Een bovenooglidcorrectie wordt vrijwel nooit vergoed, omdat er teveel mensen zijn die een bovenooglidcorrectie nodig hebben. Dat zou niet te betalen zijn door de zorgverzekeraars.

Welke verzekering vergoed een bovenooglidcorrectie?

Vrijwel geen enkele zorgverzekeraar vergoedt een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering. Alleen als er sprake is van een medische indicatie wordt een bovenooglidcorrectie vergoed. Controleer daarom uw polis om te zien of uw verzekering een bovenooglidcorrectie vergoedt.

Welke leeftijd bovenooglidcorrectie?

Er is geen specifieke leeftijd voor een bovenooglidcorrectie. Over het algemeen zijn de meeste kandidaten boven de 30 jaar oud, maar jongere mensen met erfelijke wallen of afhangende wenkbrauwen of oogleden kunnen ook geschikte kandidaten zijn. De geschiktheid voor een bovenooglidcorrectie wordt individueel bepaald door een gekwalificeerde plastisch chirurg.

Wat zijn de klachten bij hangende oogleden?

Hangende oogleden kunnen leiden tot klachten zoals een zwaar gevoel van de oogleden, vermoeide uitstraling, vermoeide ogen, dikke oogleden, slecht zicht door een zakkend ooglid en hoofdpijn. Het is belangrijk om te overwegen een behandeling te ondergaan om deze klachten te verlichten en een frissere uitstraling te krijgen. Raadpleeg een gekwalificeerde specialist om de juiste opties te bespreken.

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij overtollig huidweefsel, spier en vet van de oogleden worden verwijderd. Meestal wordt de procedure aan beide ogen uitgevoerd om symmetrie te garanderen. Verslapte huid van het voorhoofd kan ook leiden tot wenkbrauwdaling. Het doel van de procedure is om een jonger, frisser uiterlijk te geven.

Wat is de beste remedie tegen hangende oogleden?

De beste remedie tegen hangende oogleden is een ooglidcorrectie. Tijdens deze chirurgische ingreep verwijdert een arts overtollige huid en vetweefsel uit het bovenooglid. Na de herstelperiode zal het resultaat een meer open en wakkere uitstraling geven. Overweeg een consult bij een ervaren plastisch chirurg om te zien of deze behandeling geschikt is voor jou.

Is een bovenooglidcorrectie pijnlijk?

Een bovenooglidcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, waardoor de behandeling zelf niet pijnlijk is. Hoewel sommige cliënten de verdovende injecties onprettig kunnen vinden, zijn ze over het algemeen niet pijnlijk. 

Hoeveel kost een bovenooglidcorrectie?

De kosten voor een ooglidcorrectie lopen sterk uiteen. Een bovenooglidcorrectie aan beide ogen kost gemiddeld tussen €995 en € 1850, afhankelijk van wat voor soort ingreep.

Hoe werkt een ooglift?

Bij een ooglift wordt overtollige huid en vet verwijderd, waardoor druk op de ogen vermindert en een frisse uitstraling ontstaat. Dit liftende effect zorgt voor een jongere blik die langdurig aanhoudt. Daarnaast wordt het vet definitief verwijderd en kan het dus niet terugkomen.

Hoe werkt een bovenooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie wordt overtollig huidweefsel, spier en/of vet verwijderd om het ooglid weer strakker te maken. Hierdoor wordt het zicht verbeterd en kan vermoeidheid en hoofdpijn worden verlicht. De ingreep wordt vaak aan beide ogen uitgevoerd om symmetrie te bevorderen en soms wordt ook de wenkbrauw vastgezet.

Hoe lang zwelling na bovenooglidcorrectie?

De zwelling na een bovenooglidcorrectie duurt meestal 1 á 2 weken voordat deze volledig verdwijnt. Dit varieert per persoon. Het uiteindelijke resultaat van de correctie is zichtbaar na ongeveer 6 maanden. Houd hier rekening mee bij het plannen van sociale activiteiten na de ingreep.

Hoe lang duurt herstel van een bovenooglidcorrectie?

De duur van het herstel na een bovenooglidcorrectie varieert per persoon en kan 1 tot 2 weken duren. Na een onderooglidcorrectie duurt het herstel gemiddeld 2 tot 3 weken. Het uiteindelijke resultaat van de correctie is na ongeveer 3 maanden zichtbaar. Belangrijk is om goed te luisteren naar de adviezen van de chirurg om het herstel te optimaliseren.

Hoe lang duurt een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie behandeling duurt ongeveer een half uur tot een uur en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Tijdens de procedure maakt de Plastisch chirurg een sneetje en wordt overtollige huid- en/of vetweefsel, en soms ook spierweefsel, verwijderd. De operatie herstelt de vorm van het ooglid en verwijdert wallen en hangende oogleden.

Wat zijn zware oogleden?

Zware oogleden ontstaan wanneer de huid van de bovenste oogleden veroudert en zijn elasticiteit verliest, waardoor deze gaat hangen. Hangende oogleden kunnen klachten veroorzaken, zoals vermoeide of droge ogen, en worden vaak als storend ervaren. Een ooglidcorrectie kan een oplossing bieden voor deze klachten.

Hoe krijg je een hangend ooglid?

Een van de meest voorkomende oorzaken van een hangend ooglid is het verslappen van het weefsel door veroudering. Andere mogelijke oorzaken zijn het dragen van harde contactlenzen, eerdere oogoperaties en/of ernstige oogontstekingen/onverwachte ongevallen. De behandeling hangt af van de onderliggende oorzaak en kan variëren van oogdruppels tot plastische chirurgie.

Hoe krijg je een bovenooglidcorrectie vergoed?

Om in aanmerking te komen voor vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering, moet er sprake zijn van een medische indicatie. Na het consult zal de medisch specialist een verzoek tot vergoeding indienen. Een medisch adviseur beoordeelt vervolgens of de behandeling vergoed wordt. Let op: aanvullende verzekeringen bieden soms extra dekkingen. We willen u er wel op attenderen dat de kans op een vergoeding minimaal is. 

Hoe kom je van hangende oogleden af?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om hangende oogleden te verminderen, maar de beste behandeling is een ooglidcorrectie. Raadpleeg een Plastisch chirurg voor de beste opties voor uw specifieke situatie. Blijf uit de zon en breng hydraterende crèmes aan om uw huid gezond te houden en verdere verslapping te voorkomen.

Hoe kan ik mijn oogleden liften?

Bij een ooglidcorrectie verwijdert de plastisch chirurg een reepje huid boven het oog en haalt tevens overtollig vet en spierweefsel weg. Vervolgens hecht de chirurg de resterende huid samen. De huid wordt strakgetrokken en kleine pleisters bedekken de hechtingen gedurende een aantal dagen. Een ooglidcorrectie zorgt ervoor dat de ogen er frisser en jonger uitzien.

Wat zijn overhangende oogleden?

Overhangende oogleden ontstaan door een verslapte huid, waardoor er huidoverschot boven het oog ontstaat. Hierdoor hangt de huid over het oog en kunnen er klachten ontstaan. Bezoek onze kliniek voor behandelingen om uw oogleden te verstevigen en de klachten te verminderen.

Hoe duur is een ooglift?

Voor een ooglift of ooglidcorrectie verschillen de kosten sterk, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gekozen kliniek en de ervaring van de plastisch chirurg. In het algemeen varieert de prijs voor een bovenooglidcorrectie tussen €600 en €1750 (€995 bij ABC Clinic) en voor een onderooglidcorrectie tussen €1200 en €3750 (€1695 bij ABC Clinic). Plan nu een gratis consult om de exacte prijs voor uw specifieke situatie te bespreken! 

Hoe ontstaan hangende oogleden?

Vrijwel iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: hangende oogleden. Maar hoe en waarom ontstaan ze? Eigenlijk is het heel simpel: naarmate we ouder worden, gaat de huid boven het ooglid uitrekken. Daarnaast verzwakken de spieren die het ooglid omhoog tillen naarmate we ouder worden. Een bovenooglidcorrectie is dan de oplossing. Hangende bovenoogleden komen meestal voor bij beide oogleden, maar sommigen hebben ook last van één hangend ooglid. Kies altijd voor een plastisch chirurg die zowel de huid, het vet en de spier kan behandelen. Enkel huid wegnemen is veelal niet voldoende voor een goed resultaat.

Wat is de ideale leeftijd voor een bovenooglidcorrectie?

De meeste mannen en vrouwen die een bovenooglidcorrectie ondergaan zijn tussen de 35 en 65 jaar oud. Er is een hele grote groep die rond de 40 is en er is een hele grote groep die 50+ of 60+ is. De laatstgenoemde groepen geven vrijwel altijd aan dat ze de ingreep veel eerder hadden moeten laten uitvoeren en zo ontzettend blij zijn met het resultaat. Cosmetische operaties zoals een bovenooglidcorrectie mogen wettelijk pas vanaf het 18e jaar uitgevoerd worden. Echter, deze groep heeft op die leeftijd nog geen last van hangende oogleden of een vermoeid uiterlijk

Wat is de ideale leeftijd voor een ooglidcorrectie of ooglift?

De meeste mannen en vrouwen die een ooglidcorrectie of ooglift ondergaan zijn 35 jaar of ouder. Dit betreft veelal bovenooglidcorrectie met een eventuele wenkbrauwlift. Sommigen zijn zelfs wat jonger, maar dan gaat het vooral om de behandeling van wallen of kringen onder de ogen. Een onderooglidcorrectie of fillers biedt dan een mooie oplossing. De mate van geschiktheid hangt vooral af van individuele factoren zoals de elasticiteit van de huid en de mate van overtollige huid die aanwezig is. Dit is veelal leeftijd gerelateerd of erfelijk bepaald. Daarom is een consult met een gespecialiseerde plastisch chirurg zo belangrijk. Die kan de juiste indicatie stellen en ook de oorzaak wegnemen (huid, vet of spier)

Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

De littekens na een bovenooglidcorrectie zijn niet zichtbaar. De incisie wordt gemaakt in de plooi van de oogleden. Hierdoor zal het litteken van de ingreep helemaal wegvallen.

Is het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie blijvend?

Hoe lang het resultaat aanhoudt is verschillend per persoon. Het resultaat blijft lang na een bovenooglidcorrectie, maar zal niet blijvend zijn. Het  verouderingsproces blijft gewoon doorgaan. Wij raden u aan om goed voor uzelf en uw huid te zorgen om het proces te vertragen. Met een gezonde levensstijl heeft u zeker tien tot vijftien jaar plezier van het resultaat.

Wanneer worden de hechtingen verwijderd na een bovenooglidcorrectie?

Zes tot acht dagen na de bovenooglidcorrectie worden de hechtingen verwijderd door de OK-assistente. Het eerste resultaat van de behandeling is dan al zichtbaar.

Hoe lang niet werken na bovenooglidcorrectie?

U kunt na 1-2 weken na een bovenooglidcorrectie weer terugkeren naar uw werk, afhankelijk van hoe u zich voelt. Voor fysiek zwaar werk kan dit 3-4 weken zijn. Het is belangrijk om uw ogen te beschermen tegen de zon en om strenge inspanningen te vermijden gedurende minstens 2 weken. Plan uw planning in overleg met uw behandelend arts. Als u licht administratief werk doet kunt u natuurlijk al veel sneller aan het werk. Belangrijk is wel om de ogen rust te gunnen voor het herstel. 

Mag ik zonnen na mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic raadt de eerste vier weken na uw bovenooglidcorrectie af om te zonnen of onder de zonnebank te gaan. Wilt u toch graag het zonnetje in? Gebruik dan altijd een goede zonnebril en zonnebrandcrème. Onthoud wel goed dat door warmte zwelling kan ontstaan en het litteken kan verbranden. Wanneer dit gebeurt zal deze altijd goed zichtbaar blijven.

Wie voert de bovenooglidcorrectie uit?

Een bovenooglidcorrectie wordt bij ons altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Zij hebben allen veel ervaring met de ooglidcorrectie en zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

Wat zijn de kosten van een bovenooglidcorrectie?

De kosten van een bovenooglidcorrectie komen neer op: € 995,-. De kosten zijn voor het consultgesprek, de behandeling en de nazorg.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-

Hoe zit het met roken voor mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic adviseert om twee weken voor de bovenooglidcorrectie te stoppen met roken. Nog beter is om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een slechte invloed op de huid en gezondheid. Het herstel van een ooglidcorrectie wordt negatief beïnvloed en de kans op een infectie is groter.

Mag ik lenzen dragen bij een bovenooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie kunt u in principe gewoon lenzen dragen. Wij adviseren echter altijd om een bril te dragen wanneer u naar de kliniek komt voor uw bovenooglidcorrectie. Dit is comfortabeler en zorgt voor minder complicaties. U kunt uw lenzen weer dragen wanneer de wondjes van de behandeling volledig hersteld zijn. Dit wordt ook met u besproken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg. Bij een onderooglidcorrectie mag u géén lenzen dragen.

Mag ik alcohol voor of na mijn bovenooglidcorrectie?

Wij raden altijd aan om minimaal twee dagen voor én na de bovenooglidcorrectie te stopen met het nuttigen van alcohol. Dit doen wij omdat alcohol een slechte invloed heeft op de verdoving en het bloedverdunnend is. Hierdoor kan dit zorgen voor complicaties tijdens de ingreep.

Is het gebruik van bloedverdunners een probleem voor mijn bovenooglidcorrectie?

Het is belangrijk om tijdig te stoppen met bloedverdunners voordat u een bovenooglidcorrectie ondergaat. U kunt bij de voorschrijver navragen of het eventueel mogelijk is om (tijdelijk) te stoppen met uw bloedverdunners.

Verdwijnt mijn hoofdpijn na een bovenooglidcorrectie?

Hoofdpijn is een klacht die vaak voorkomt bij hangende oogleden. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Wanneer uw hoofdpijn veroorzaakt wordt door uw hangende oogleden, zal deze verdwijnen na een bovenooglidcorrectie.

Wat zijn de klachten bij hangende oogleden?

Er zijn verschillende klachten die u kunt ervaren door hangende oogleden. Hoofdpijn is een klacht die veel voorkomt. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Daarnaast kan verminderd zicht ontstaan doordat de huid van de oogleden zo ver naar beneden hangt dat het een dode hoek veroorzaakt. Een andere klacht die kan ontstaan is vermoeidheid. Uw ogen voelen zwaar aan door het vel dat op de oogleden hangt. Een laatste probleem voor vrouwen kan zijn dat make-up tussen de overtollige huid ophoopt. Bij deze klachten biedt een bovenooglidcorrectie verlichting.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Jazeker, het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Wanneer is een bovenooglidcorrectie medisch noodzakelijk?

Een bovenooglidcorrectie is medisch noodzakelijk wanneer je verlamde of verslapte bovenoogleden hebt: Door een afwijking waarmee je bent geboren, door een chronische ziekte waarmee je bent geboren waardoor je last hebt van een ernstige gezichtsveldbeperking. Hierbij hangt de onderrand van het bovenooglid, bij ontspannen, recht vooruitkijken minimaal 1 mm boven het centrum van de pupil. Wanneer hier sprake van is dan kom je in aanmerking voor een vergoeding voor een bovenooglidcorrectie. Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed.

Wat gebeurt er precies bij een bovenooglidcorrectie?

Allereerst zal de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig aftekenen op je gezicht. Daarna word je plaatselijk verdoofd door middel van enkele prikjes. Vervolgens wordt het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel verwijderd. De incisies zullen in de plooi van de oogleden worden gemaakt. Als de sneetjes zijn gehecht kan je naar huis. Drie maanden na de bovenooglidcorrectie kom je terug naar ABC Clinic voor een eindcontrole.

Voor wie is een bovenooglidcorrectie geschikt?

Een bovenooglidcorrectie is geschikt voor mensen die overtollig vel over het ooglid of de pupil hebben hangen. Deze mensen hebben last van een vermoeide blik, moeten fronsen om hun ooglid op te kunnen trekken en zijn vaak genoodzaakt om onder het ooglid door te kijken.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult