De kliniek

Liposuctie Tilburg

Vet definitief verwijderen met liposuctie of liposculpture

Liposuctie is al jaren een van de meest populaire vormen van plastische chirurgie. Logisch, daar veel mannen en vrouwen last hebben van overmatig vetweefsel op plaatsen waar ze dat liever niet hebben. Een liposuctie of liposculptuur verwijdert het vet definitief!

Liposuctie in omgeving van Tilburg?

Veel mannen en vrouwen weten hun weg te vinden naar ABC Clinic voor een consult of behandeling liposuctie of liposculptuur. ABC Clinic heeft sinds 2010 een landelijke bekendheid opgebouwd op het gebied van liposuctie en lipofilling vanwege de samenwerking met zeer gespecialiseerde artsen en plastisch chirurgen.

Er zijn drie groepen mensen waar liposuctie een oplossing voor is:

 • Vrouwen die na hun bevalling(en) last hebben van plaatselijke vet bij de buik en benen wat ze er niet afgetraind krijgen, wat ze ook proberen. Ook met een dieet wil dit vet veelal niet verdwijnen.
 • Mannen en vrouwen die last hebben van plaatselijk overtollig vet wat gewoonweg niet wil verdwijnen. Mensen kunnen trainen of diëten wat ze willen, het vet wil niet verdwijnen. Vaak zijn dit de lovehandles en onderkin bij de man en de onderkinbuik en benen bij de vrouw.
 • Mannen en vrouwen die iets te dik zijn en door middel van liposuctie hun figuur beter geproportioneerd willen krijgen.

Werkwijze ABC Clinic

Bij ABC Clinic ziet het proces van een liposuctie of liposculptuur er als volgt uit:

Het consult
Elke behandeling starten wij met een vrijblijvend consult in onze kliniek in Breda. Dit is belangrijk omdat een liposuctie of liposculpture een behandeling op maat is. Tijdens het consult worden de persoonlijke wensen en verwachtingen besproken met de behandelend specialist, legt hij uit wat de ingreep inhoudt en bepaalt hij de te behandelen zones voor de liposuctie. Aansluitend krijgt u uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen. Bij ABC Clinic hechten we veel waarde aan de intake. We vinden het belangrijk dat u een prettig contact heeft met de arts of plastisch chirurg die u gaat behandelen en dat u de ingreep met vertrouwen tegemoet kunt zien. Een consult kost 35 euro. Wij zijn verplicht om voor onze consulten kosten te berekenen. Daarbij neemt de specialist voldoende tijd voor u om de procedure en technieken uit te leggen.

De ingreep

Wanneer u voor de ingreep naar de kliniek komt wordt deze onder plaatselijke verdoving of met een roesje uitgevoerd. U wordt vriendelijk ontvangen door het secretariaat van de kliniek. Na het ontvangst wordt u naar de behandelkamer gebracht en de plastisch chirurg neemt de ingreep nogmaals kort met u door. Er worden voorfoto’s gemaakt en na een korte check zal de behandeling beginnen. De arts maakt een kleine incisie. Via deze incisie wordt eerst een verdovende vloeistof ingespoten. Aansluitend wordt een zeer fijne canule ingebracht. De specialist beweegt de canule zeer precies onder de huid naar de plekken waar het vet verwijderd moet worden. Uw lichaam wordt opnieuw gemodelleerd. Na afloop worden de incisies niet gehecht en wordt er een elastische band aangebracht. Let op dat u een chauffeur heeft geregeld, u mag namelijk niet zelf rijden

Na de ingreep

Na afloop krijgt u een elastische bandage aangebracht en blijft u nog even in de kliniek. Na wat instructies voor de nazorg zal de arts bepalen wanneer u weer naar huis mag worden gebracht. De elastische band dient u een week dag en nacht te dragen. Dit is belangrijk voor het herstel en het resultaat. Na drie maanden komt u op controle bij de specialist en worden er foto’s gemaakt. Mocht u tussendoor vaker willen komen voor een tussentijdse controle, dan kunt u natuurlijk altijd bellen. Bij eventuele complicaties of calamiteiten kunt u de arts en zijn assistent 24/7 bellen.

Litteken liposuctie

Bij een liposuctie worden de zeer kleine incisies in een natuurlijke plooi gemaakt waardoor het litteken nauwelijks zichtbaar is.

Video liposuctie

Bekijk de video van Cheyenne die een liposuctie onderging, uitgevoerd door specialist drs. Cedric de Mahieu.

Liposuctie Tilburg

Waar vindt de liposuctie-behandeling plaats?

Op het gebied van liposuctie en lipofilling werken wij samen met esthetisch arts drs. Cedric de Mahieu (meer dan 25 jaar ervaring met liposuctie) en plastisch chirurg dr. Maarten Doornaert (gespecialiseerd in liposuctie en lipofilling). Wij faciliteren de consulten in onze kliniek in Breda. Consulten vinden plaats in onze kliniek in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in de kliniek in Antwerpen of Brussel.

Naam specialistLocatie consultLocatie behandeling
Cedric de MahieuBredaBrussel
Maarten DoornaertBredaAntwerpen

Wanneer zie ik het eerste resultaat?

Na een paar dagen zal het eerste effect van de liposuctie al te zien zijn. Toch zal het drie maanden duren voor het definitieve resultaat bereikt is. Na drie maanden komt u  ook op nacontrole bij specialist om het resultaat te bespreken en vast te leggen met foto’s. Tussendoor kunt u altijd een afspraak maken voor een tussentijdse controle.

Bekijk resultaten

Nazorg liposuctie

In onze kliniek schenken we veel aandacht aan de fase na de ingreep. Een goede nazorg is namelijk net zo belangrijk voor een mooi en natuurlijk eindresultaat als de behandeling zelf. We geven u dan ook precieze instructies mee en zien u graag terug op de controle afspraken. Vanuit Tilburg bent u zo bij ons in de kliniek. En heeft u tussentijds nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op!

Wat zijn de kosten van een liposuctie-behandeling?

LiposuctieKosten
Consult€ 35,-
Behandeling van één zone€ 1.495,-
Liposuctie meerdere zones
Eerste zone€ 1.195,-
Tweede zone€ 1.095,-
Derde zone€ 995,-
Vierde zone€ 895,-
Vijfde zone€ 795,-
Anesthesie
Roesje€ 250,-
Sedatie€ 600,-
Algehele anesthesie€ 600,-
Drukkleding na behandeling
Drukkleding lichaam€ 135,-
Drukkleding gezicht€ 100,-

Een consultgesprek is noodzakelijk om je zekerheid te kunnen geven over de mogelijkheden van de liposculpture. Tijdens het consult heeft u de mogelijkheid om al uw vragen te stellen aan de arts of plastisch chirurg.

Na het consultgesprek met de behandelend arts of chirurg weet u precies wat de mogelijkheden zijn en wat u kunt verwachten tegen welke prijs. De prijs is afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Daarvoor moet de esthetisch arts of plastisch chirurg u dus echt gezien hebben. Een consult is geheel vrijblijvend en kost € 35,-.

Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een consultafspraak.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Welke techniek wordt toegepast?

Onze specialisten werken met de vibro-liposculpture. Zij hebben verschillende technieken voorbij zien komen en zijn overtuigd van de vele voordelen van de vibro-liposculpture.

Onze cliënten vertellen

Hier vertellen onze cliënten over de behandelingen, ervaringen met onze kliniek en de ervaringen met onze medisch specialisten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang mag ik niet zonnen of zwemmen na een liposuctie-behandeling?

Na een liposuctie-behandeling mag je zes weken niet zwemmen of zonnen. Bij het zonnen kan door de warmte een zwelling ontstaan en kan het litteken verbranden. Er wordt aangeraden om het litteken minimaal een jaar na de ingreep goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt, zal deze altijd goed zichtbaar blijven. Zwemmen raden we af omdat de wondjes hierdoor week kunnen worden.

Komt het vet na de liposuctie-behandeling op andere plekken terug?

Het vet komt na de liposuctie-behandeling niet op andere plekken terug. Echter, zodra je gewicht na de behandeling toeneemt, zal het vet in het behandelde gebied wat dikker kunnen worden. Dit dikker worden is in verhouding met je nieuwe lichaam. Je zal dus niet meer zo dik worden als je hiervoor was. Weggehaalde vetcellen zijn definitief weg en komen ook niet meer terug.

Om deze reden is het belangrijk dat je voor de behandeling op jouw streefgewicht bent en je na de behandeling niet aankomt.

Waar moet ik voor een liposuctie-behandeling rekening mee houden?

Hieronder kan je lezen waarmee je rekening moet houden voordat je een liposuctie-behandeling ondergaat.

 • Een dag voor de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan;
 • Roken en alcohol hebben een slechte invloed op je huid, het is aan te raden hiermee vroegtijdig te stoppen. Het gebruik van alcohol is twee dagen voor de ingreep niet toegestaan;
 • Neem geen aspirine (bloedverdunnend) gedurende tien dagen voor de ingreep;
 • Als je antistolling medicijnen gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem vooraf contact op met je arts en de trombosedienst;
 • Zorg dat je Ibuprofen 400 mg, paracetamol 500 mg, Betadine (druppels of zalf) en pleisters in huis haalt;
 • Indien je tussen het consult en de ingreep nieuwe medicijnen krijgt, laat ons dit dan weten;
 • Wanneer je ziek bent of koorts hebt, kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte;
 • Wij adviseren je om acht dagen voor de ingreep ‘Arnica Montana’ druppels D6 van VSM te gaan slikken. Dit is een homeopathisch kruid dat de doorbloeding bevordert en blauwe plekken kan beperken. Op de dag van de ingreep en de dag erna mag je de maximale dosering innemen. Daarna mag je hiermee stoppen;
 • Je bent de avond en nacht na de ingreep niet alleen thuis.
Waarom wordt endermologie afgeraden na een liposuctie-behandeling?

Na een liposuctie-behandeling is het belangrijk dat de huid de kans krijgt te herstellen en zich weer te hechten. Tijdens een endermologie-behandeling wordt de huid omhoog getrokken om een betere doorbloeding te stimuleren. Wanneer dit wordt gedaan na een liposuctie-behandeling kan de huid onvoldoende herstellen en hechten.

Wanneer kan ik het resultaat van de liposuctie-behandeling zien?

In de dagen na de behandeling zullen de behandelde zones gezwollen zijn en zal je wat last van bloeduitstortingen hebben. Daarnaast kunnen ook plaatselijke verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan en kan je last hebben van stijfheid. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen en plaatselijke verhardingen zullen na enkele maanden verdwenen zijn. Circa twee maanden na de ingreep is 80% van het resultaat van de liposuctie-behandeling te zien. Het definitieve resultaat is pas na drie maanden bereikt.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Vrijblijvend consult