e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Annette van der Weide, ABC Clinic, ETZ Tilburg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Annette van der Weide

Tepelhofverkleining

Stoort u zich aan uw grote tepels en zou u deze graag willen laten verkleinen? Een tepelhofverkleining is een dankbare ingreep met een mooi en natuurlijk resultaat.

Een tepelhofverkleining bij een te grote tepelhof

Een grote tepelhof zorgt gelukkig niet voor fysieke klachten. Wel kan dit ervoor zorgen dat u zich erg onzeker voelt over de grootte van uw tepelhof en er gevoelens van schaamte ontstaan. Een grote tepelhof komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Een tepelhofverkleining of tepelhofcorrectie is een kleine ingreep die u van uw onzekerheid en/of schaamtegevoelens af helpen. De behandeling zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat.

Tepelhofverkleining kosten

De prijs van een tepelhofcorrectie of tepelhofverkleining is geheel afhankelijk van de ingreep die noodzakelijk is voor uw klacht. Voordat we een prijsindicatie kunnen geven of een behandeling inplannen zal er altijd een consultgesprek plaatsvinden met de behandelend plastisch chirurg. In onderstaand schema vindt u het overzicht van de prijzen die wij in onze kliniek hanteren.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Tepelcorrectie€1500,-
Tepelhofverkleining€1500,-
Correctie ingetrokken tepels€1500,-

De behandeling

Om u een goed beeld te kunnen geven van het resultaat, starten we de behandeling altijd met het maken van de voor-foto’s. Wanneer dit is gedaan tekent de plastisch chirurg het te behandelen gebied af. Tijdens de ingreep wordt een deel van het tepelhof (de gepigmenteerde huid) verwijderd met een incisie rond de tepel of het tepelhof. Wanneer het teveel aan huid is verwijderd, wordt de huid weer gehecht.

Omdat de ingreep plaatsvindt onder lokale verdoving kunt u de kliniek na de ingreep weer verlaten.

Tepelhofverkleining reviews

Voordat je een afspraak maakt is het belangrijk om ervaringen te lezen van cliënten die jou voor zijn gegaan voor een tepelhofverkleining. Verreweg de meeste cliënten komen ook bij ons terecht via bekenden (zoals vriend(in), zus, neef, nicht of buurvrouw) of via de verschillende reviews op platforms. Wij hebben als privékliniek verschillende disciplines waarin we met gespecialiseerde artsen of plastisch chirurgen werken, zoals tepelcorrecties, liposuctie, lipoedeem, lipofilling, Botox, fillers, skinboosters, ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en plastische chirurgie (samenwerking Amphia ziekenhuis). Op Kliniekervaringen, Google reviews en Zorgkaart Nederland kun je reviews lezen van mensen die je zijn voorgegaan.

tepelhofverkleining

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, tepelhofverkleining

Wat zijn de risico’s?

Iedere ingreep brengt risico’s met zich mee. Na de ingreep bestaat de kans op een allergische reactie, een infectie, een nabloeding of verstoorde wondgenezing. Wanneer u de nazorg die u van ons meekrijgt goed opvolgt, is de kans op complicaties na de behandeling minimaal. Ook is het belangrijk dat u zich laat behandelen door een ervaren (vrouwelijke) plastisch chirurg.

Gratis consultgesprek met de plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over een tepelhofverkleining? Een consult met de behandelend plastisch chirurg bij ons in de kliniek is geheel gratis en vrijblijvend. Tijdens het consult luistert de plastisch chirurg naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseert hij of zij de oorzaak van uw probleem en ontvangt u uitleg over de behandeling. Ook krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen. Na het consult weet u precies wat u van de ingreep kunt verwachten. Een afspraak kunt u direct online inplannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Gratis consult?

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het herstel na een tepelhofverkleining?

Vrijwel iedereen voelt alweer prima na een paar dagen om te gaan werken. Natuurlijk is dit afhankelijk van het soort werk wat je doet. Na ongeveer 6 weken kun je de meeste activiteiten, zoals sporten, weer hervatten. Het is goed en belangrijk om te onthouden dat de volledige genezing tot een jaar kan duren. De zwelling zal ook van week tot week of van maand tot maand verbeteren, maar dit kan wel een jaar duren voordat het helemaal weer hersteld is.

Is een tepelhofverkleining pijnlijk?

Omdat een tepelhofverkleining onder lokale verdoving wordt uitgevoerd zal deze ingreep geen pijn doen. Wel kunt u wat last krijgen van lichte napijn en zwelling. Voor de napijn kunt u pijnstillers innemen.

Is een tepelverkleining of tepelhofverkleining ook mogelijk voor mannen?

Ja hoor, een tepelverkleining of tepelhofverkleining is ook mogelijk bij mannen. Ook mannen kunnen last hebben van grote of lang uitstekende tepels. U kunt altijd op een gratis en vrijblijvend consultgesprek komen om uw wensen en verwachtingen te bespreken met een van onze plastisch chirurgen.

Is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie?

In principe is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie. Belangrijk hierbij is dat de klachten en de verwachtingen realistisch zijn.

Kan ik na een tepelcorrectie nog borstvoeding geven?

Bij een correctie van de tepel worden vrijwel altijd melkkanalen doorgesneden. Na een bevalling wordt er in de borst nog wel melk geproduceerd. Mocht er een melkkanaaltje hersteld zijn, dan kan het zijn dat er toch nog wat melk uit de borst komt. De melkkliertjes die niet meer herstellen zullen na een tijdje stoppen met het aanmaken van melk.

Welke verdoving wordt er tijdens mijn tepelhofverkleining gebruikt?

Een tepelhofverkleining vindt plaats onder lokale verdoving. Hierdoor kunt u tijdens de ingreep gewoon met de plastisch chirurg en OK assistente praten. Ook mag u daardoor na de ingreep weer naar huis om rustig te herstellen van de ingreep.

Welke verdoving wordt er tijdens mijn tepelverkleining gebruikt?

Uw tepelverkleining vindt plaats onder lokale verdoving. Hierdoor kunt u tijdens de ingreep gewoon met de plastisch chirurg en OK assistente praten. Ook mag u daardoor na de ingreep weer naar huis om rustig te herstellen van de ingreep.

Wordt een tepelhofverkleining of tepelverkleining vergoed?

Helaas wordt de ingreep vrijwel nooit vergoed. Een chirurgische tepelverkleining of tepelhofverkleining wordt door de meeste zorgverzekeraars als puur cosmetisch beschouwd. Wij raden u aan om dit direct bij uw verzekering na te vragen.

Kan ik nog borstvoeding geven na een tepelhofverkleining?

Ja hoor. Bij een tepelhofverkleining worden geen melkkanalen verwijderd die zich in de tepel bevinden. Wanneer je een tepelhofverkleining of tepelcorrectie overweegt is het ook belangrijk om te onthouden dat er sowieso een bepaald percentage vrouwen is dat geen borstvoeding kan geven, ongeacht of ze een operatie aan de borst of tepel hebben ondergaan of niet.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online