e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Veelgestelde vragen: Oorlelcorrectie

Wat is de ideale leeftijd voor een oorlelcorrectie?

De meeste oorlelcorrecties worden uitgevoerd bij mannen en vrouwen die last hebben van uitgescheurde oorlellen of grote of misvormde oorlellen. Het jarenlang dragen van (zware) oorbellen kunnen zorgen voor uitgescheurde oorlellen, maar ook het dragen van tunnels en plugs kunnen de veroorzaker zijn. Dan is een chirurgische oorlelcorrectie de oplossing. Zorg altijd dat je behandeld wordt door een plastisch chirurg. De plastisch chirurg beheerst alle technieken om een mooi en langdurig resultaat te bereiken. Eventuele hangende oorlellen kunnen ook behandeld worden met fillers. Dit wordt tijdens een consultgesprek bekeken en met je besproken.

Is een oorlelcorrectie mogelijk bij tunnels in mijn oren?

Vraagt u zich af of het mogelijk is om een oorlelcorrectie te ondergaan bij tunnels in uw oren? Dan hebben we goed nieuws: een oorlelcorrectie biedt dan een mooie oplossing met een natuurlijk resultaat.

Wanneer ben ik een geschikte kandidaat voor een oorlelcorrectie?

Er zijn verschillende indicaties waarbij een oorlelcorrectie plaats kan vinden. Denk hierbij aan een uitgescheurde oorlel, grote oorlellen of wanneer u tunnels in de oren heeft gehad.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk na mijn chirurgische oorlelcorrectie?

Wanneer u weer kunt werken is geheel afhankelijk van uw beroep. Bij veel bukken of zwaar werk raden wij u altijd aan om een aantal dagen rustig aan te doen. Bij zittend werk kunt u in principe de dag erna weer aan het werk. Houd er wel rekening mee dat er de eerste 12 tot 24 uur nog wat vocht uit kan komen. Dit kunt u voorzichtig deppen om weg te halen.

Is de chirurgische oorlelcorrectie pijnlijk?

Omdat een oorlelcorrectie plaatsvindt onder plaatselijke verdoving zult u geen pijn ervaren tijdens de ingreep. Wel kan het eerste prikje voor de verdoving even vervelend aanvoelen. Dit is zo weer voorbij.

Kan ik straks weer oorbellen dragen na mijn chirurgische oorlelcorrectie?

Wij raden u altijd aan om minimaal drie maanden te wachten voordat u weer gaatjes laat schieten in de oren. Dit wordt met u besproken tijdens uw consultgesprek en uw nacontrole. Daarna kunt u weer gewoon oorbellen dragen zoals u altijd al gewend was.

Krijg ik littekens na een chirurgische oorlelcorrectie?

Omdat er bij een chirurgische oorlelcorrectie gesneden wordt, ontstaan er littekens. Wanneer u de littekens goed verzorgt en goed insmeert om verbranding te voorkomen, zullen de littekens na ongeveer een jaar bijna niet meer zichtbaar zijn.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult