De kliniek
Mooi
jezelf
blijven

Haartransplantatie

Kaalheid is voor veel mannen en vrouwen een probleem. Logisch, daar niemand het leuk vindt om haren definitief te verliezen.

Wilt u weer een volle haardos?

Kaalheid is voor veel mannen en vrouwen een probleem. Logisch, daar niemand het leuk vindt om haren definitief te verliezen. Mannen kunnen op jonge leeftijd al te maken krijgen met erfelijke haaruitval en krijgen te maken met inhammen of een steeds dunner wordende kruin.

Wat minder bekend is en minder uitgelicht wordt is dat ook vrouwen te maken kunnen krijgen met erfelijke haaruitval. Camoufleert u dit probleem of pakt u het bij de wortel aan en gaat u voor een hernieuwde haardos? De enige oplossing is dan een haartransplantatie via haarimplantaten.

ABC Clinic – haartransplantaties
Eigenaar van ABC Clinic Jorn Kielman snapt als geen ander wat (beginnende) kaalheid betekent. 20 jaar geleden onderging hij op 22-jarige leeftijd zélf een haartransplantatie. Omdat de focus van ABC Clinic de afgelopen jaren vooral lag op ooglidcorrecties, injectables en plastische chirurgie is het er eerder niet van gekomen om dit specialisme in huis te halen. Nu heeft Jorn een zeer kundig en ervaren arts gevonden die uitstekend past binnen de dienstverlening van ABC Clinic op het gebied van haartransplantaties.

Behandeling tegen haaruitval

Haaruitval bij mannen is vaak besproken, maar onderschat haaruitval bij vrouwen niet. Vanaf 40-jarige leeftijd heeft 40% van de vrouwen in meer of mindere mate last van haaruitval. Vaak met schaamte- en onzekerheidsgevoelens tot gevolg. De grote vraag is dan ook: ‘Wat kunt u doen tegen haaruitval?’ We passen de modernste technieken toe om haaruitval of kaalheid definitief tegen te gaan.

Er zijn twee technieken mogelijk om een haartransplantatie uit te voeren: de FUE-methode en de FUT-methode, ook wel STRIP-techniek genoemd. Het verschil tussen beiden zit voornamelijk in de manier waarop de haren achterop het hoofd worden weggenomen

FUE-behandeling

Tijdens een FUE haartransplantatiebehandeling (Follicular Unit Extraction) haalt de arts met een kleine holle naald implantaten of grafts (een groepje met 1 tot 4 haren) uit de haarkrans achterop het hoofd. De haarkrans op het achterhoofd is het gedeelte wat voorzien is van permanente beharing, dit haar valt dus niet uit wanneer iemand last heeft van erfelijke kaalheid.

Uit dit donorgebied worden de haren weggenomen om te transplanteren naar het kale gedeelte. De arts transplanteert de wortel uit de haarkrans naar een minder behaard gebied op het hoofd. Om goed en secuur te kunnen werken is het noodzakelijk dat het hoofd kortgeschoren wordt.

Voor vrouwen met lange haren maken we enkel een kortgeschoren strook op het achterhoofd zodat de lange haren boven op het hoofd het gebied bedekken. Scheren kan voor vrouwen een drempel zijn. In dat geval is de FUT-behandeling een logischere keuze.

FUT behandeling

De FUT haartransplantatie (Follicular Unit Transplantation) noemen we ook wel de ‘striptechniek’. De arts haalt onder plaatselijke verdoving een stripje hoofdhuid van het achterhoofd weg. Vervolgens worden de haarwortels uit de strip gehaald en worden deze getransplanteerd naar de gewenste kale plekken. Een groot voordeel van deze techniek is dat het hoofd niet kaalgeschoren hoeft te zijn. Een nadeel is het litteken dat op het achterhoofd zichtbaar is wanneer je het haar kort draagt. Het grote voordeel van de FUE-methode is dat je géén last hebt van een lang litteken en dat de hersteltijd sneller is.

Is de ene methode beter dan de andere? Nee, er is geen beste techniek of methode. De client kiest voor de techniek. Enkel bij grote kale oppervlaktes, waar meerdere sessies voor nodig zijn, is een combinatie van beiden het beste. De arts kan u dat tijdens een gratis consult goed uitleggen. Tegenwoordig is de FUE-methode verreweg de meest populaire methode van de twee.

Mesotherapie voor het haar

Mesotherapie bij haaruitval zorgt voor de juiste voeding van de haarzakjes en kan haaruitval vertragen of tegengaan. Het is ook ideaal als boost ná een FUE of FUT behandeling. Bij mesotherapie wordt er gebruik gemaakt van een cocktail van mineralen, vitaminen en hyaluronzuur. Dit creëert een gezonde voedingsbodem die de haargroei optimaal stimuleert. Preventief draagt mesotherapie eraan bij om haaruitval zoveel mogelijk te voorkomen. De arts injecteert de cocktail met meerdere injecties via schokjes in de hoofdhuid.

PRP behandeling voor het haar

Met een PRP behandeling van het haar kunt u haaruitval tegengaan. De arts neemt bloed af en haalt het plasma (PRP) eruit. Plasma is namelijk rijk aan lichaamseigen groeifactoren en voedingsstoffen. Dit plasma injecteert de arts met een dunne naald in de hoofdhuid. Het verlengt de levensduur van het haarzakje waardoor u haaruitval kunt tegen gaan.

Het resultaat na een haartransplantatie

Het resultaat van een haartransplantatie verschilt per persoon. Dit hangt onder meer af van de structuur en de kwaliteit van het haar van uw haarkrans. Het verplaatste haar heeft namelijk dezelfde kleur, kwaliteit en structuur als het haar dat op uw haarlijn groeit. De een is gezegend met krullend haar en krijgt eerder een volumineuze haardos dan iemand met stijl haar.

Het ligt er ook aan waar de haarimplantaten geplaatst zijn. Een haartransplantatie in de inhammen, geeft een meer bedekte look dan op de kruin. En een lichte haarkleur op een blanke huid geeft een voller beeld dan blond haar op een donkere huid of donker haar op een lichte huid.

Om de getransplanteerde ‘grafts’ een goede voedingsbodem te geven, is het de kunst om de haarzakjes niet te dicht op elkaar te plaatsen. De haren hebben door de transplantatie een knauw gekregen. Ze zijn verzwakt en vallen in eerste instantie uit. De wortel blijft en daar groeit al snel een gezonde haar uit. Eén behandeling is vaak voldoende. Wenst u een volle haardos, dan behandelen we voor de gezondheid van het haar liever twee keer een beetje dan één keer heel veel.

Ervaringen met haartransplantatie bij ABC Clinic

Natuurlijk gaat u op zoek naar haartransplantatie ervaringen. We hebben een aantal ervaringsverhalen op een rij gezet, zodat u een beeld krijgt van wat u kunt verwachten. De mesotherapie haar-ervaringen zijn weer anders dan de PRP behandeling haar-ervaringen dus luister goed naar de mensen die u voorgingen.

Arjan Benning:
“Prachtig waren mijn inhammen vroeger”, zegt de Amsterdamse fotograaf Arjan Benning (48) over zijn eigen kapsel. ,,Maar toen ze elkaar begonnen te raken en mijn kruin kaler werd, kreeg ik het idee om daar wat haar in te laten planten. Dat is wonderbaarlijk goed gelukt. Als ik de foto’s van daarvoor bekijk, zag ik er ouder uit.”

Jorn Kielman:
“Nog steeds ben ik blij met mijn haartransplantatie die ik in 1998 onderging. Later heb ik nog een FUE-haartransplantatie ondergaan voor een verdichting en om mijn litteken van de vorige FUT-haartransplantatie te behandelen. Ik heb al meer dan 20 jaar plezier van de ingreep die ik in 1998 onderging, mooi toch!

De kosten van haartransplantatie behandelingen

Ook al heeft u er veel voor over om uw kaalheid tegen te gaan, de kosten van een haartransplantatie moeten wel in verhouding staan. De prijs hangt af van de transplantatiemethode, het gebied dat u wilt laten behandelen en voor welke behandelmethode u kiest. Als dit bekend is kunnen we na een consult met de arts de exacte haartransplantatie prijzen bespreken. Een behandeling kost tussen de € 4.000,- en € 8.000,-, afhankelijk van de hoeveelheid te transplanteren grafts of implantaten.

Werkwijze bij iedere haartransplantatie

Om te weten met wie we te maken hebben en goed uit te horen wat uw wensen zijn, ontvangen we u graag voor een gratis en vrijblijvend consult. We luisteren naar uw wensen, maken een behandelplan en gaan voor u aan de slag. De nazorg is vanzelfsprekend onderdeel van de behandeling.

Afspraak maken bij ABC Clinic
Overweegt u een haartransplantatie? Neem dan contact op met de ABC Clinic en maak gratis en vrijblijvend een afspraak. Momenteel kunt u alleen telefonisch een afspraak inplannen. Vanaf november is dat ook online mogelijk.

Een consult met een specialist van ABC Clinic

Tijdens het gratis en vrijblijvend consult luisteren we naar uw wensen. Wilt u een haartransplantatie of wilt u de haaruitval remmen? Onze arts beoordeelt na een hoofd- en haaranalyse wat de mogelijkheden zijn en bespreekt welke behandeling in úw specifieke situatie past.

De behandeling

Als u besluit over te gaan op een behandeling, maken we een plan van aanpak en plannen we na uw akkoord op de offerte een behandeling in.

Het herstel en de nazorg bij haartransplantatie

Het herstel van een haartransplantatie gaat vanzelf. Bij de FUT behandeling (waarbij we een strookje hoofdhuid weghalen) gaan na een week de hechtingen eruit. Zowel bij de FUT als FUE behandeling vallen na een paar dagen de korstjes eraf. U kunt vanzelfsprekend rekenen op nazorg na de haartransplantatie. Het is vooral wachten tot de nieuwe haartjes gaan groeien. Dit kan enkele weken duren.

Risico’s van haartransplantatie

Elke ingreep heeft risico’s, maar de risico’s van een haartransplantatie zijn zeer beperkt. Tijdens iedere ingreep kán een infectie optreden en kán een ontsteking van het haarzakje ontstaan. Gelukkig zie je zelden complicaties na een haartransplantatie.

Een consult met een goede specialist van ABC Clinic

Wij werken binnen ABC Clinic met specialisten die zich toegelegd hebben op een specifieke ingreep. Dr. Alekseev is onze arts en hij heeft veel ervaring op het gebied van haartransplantaties. U kunt ons een mail sturen voor een gratis en vrijblijvend consultgesprek.

Doet een haartransplantatie pijn?

Nee, een haartransplantatie wordt als niet pijnlijk ervaren omdat de behandeling onder lokale verdoving plaatsvindt. Het gebied dat wordt behandeld wordt altijd vooraf goed verdoofd, deze prikjes voel je wel, al valt dit reuze mee qua pijn.

Hoeveel grafts zijn er nodig voor mijn haartransplantatie?

Dit is geheel afhankelijk van de grootte van het gebied dat behandeld wordt. Bij weinig haarverlies zal er minder noodzakelijk zijn dan wanneer u veel haarverlies heeft. Ook de kwaliteit van uw donorgebied speelt mee. Dikte en kleur van de haren van het donorgebied spelen ook mee. Dit verschilt dus per persoon.

Is een haartransplantatie onder plaatselijke of algehele verdoving?

Een haartransplantatie wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. U bent dus gewoon wakker tijdens uw behandeling.

Kan ik een natuurlijk resultaat verwachten na de haartransplantatie?

De grafts worden met uiterste precisie individueel teruggeplaatst. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de natuurlijke groeirichting van uw haren. Hierdoor kunt u altijd een natuurlijk resultaat verwachten.

Vergoed mijn verzekeraar een haartransplantatie?

Wanneer kaalheid het gevolg is van een gezondheidskwestie, dan kan het voorkomen dat uw haartransplantatie vergoed wordt. Wanneer haaruitval erfelijk is dan zal de haartransplantatie niet vergoed wordt. Meer informatie over een vergoeding leest u op deze pagina.

Wanneer mag ik weer sporten na mijn haartransplantatie?

U mag de eerste twee weken na de behandeling niet sporten. Dit adviseren wij omdat u géén druk op het hoofd mag zetten. Na een week mag u weer lichte sporten uitvoeren (denk hierbij aan fietsen of hardlopen). Pas na een maand kunt u weer starten met contactsporten, zwemmen en sauna. Dit adviseren wij u omdat er door het sporten vuil in de wondjes kan komen en omdat ook zweet invloed heeft op het herstel.

Maak een afspraak