e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Ongelijke borsten

Geen enkele vrouw heeft perfect symmetrische borsten, maar soms is het verschil zo groot dat je je er ongelukkig door kunt voelen. Ongelijke borsten kunnen mooi behandeld worden door de plastisch chirurg.

Oorzaken ongelijke borsten

Ongelijke borsten kunnen verschillende oorzaken hebben. Zwangerschap(pen), borstvoeding, gewichtsverlies of -toename, hormonale schommelingen of erfelijkheid zijn meestal de oorzaak. Wanneer het verschil in grootte of vorm van de twee borsten dusdanig groot is kan dit tot ongemak of verminderde zelfverzekerdheid leiden. Let op: assymetrie van de borsten is een heel normaal verschijnsel. Echter, als de verschillen te groot zijn zijn er gelukkig chirurgische oplossingen beschikbaar om dit probleem op te lossen.

Ongelijke borsten: tips en oplossingen

Wanneer je last hebt van ongelijke borsten kunnen de volgens tips en oplossingen hulp bieden:

– de assymetrie kan verminderen bij het dragen van een goed passende en ondersteunende BH;
– Assymetrie kan ook verminderd of gecompenseerd worden door het dragen van pads of vullingen in de BH;
– Sommige borstoefeningen kunnen gedaan worden om de spieren te versterken van de borst die assymetrisch is;
– Alhoewel een lichte assymetrie dus heel normaal is kan een borstvergroting, lipofilling, borstverkleining of borstlift een mooie en zeer dankbare oplossing zijn.

Met behulp van een borstverkleining van de grootste borst, een borstvergroting van de kleinste borst of een borstcorrectie kunnen ongelijke borsten weer symmetrisch gemaakt worden. Het is belangrijk om de mogelijkheden van een behandeling goed te bekijken.

Wanneer jouw borsten dusdanig ongelijk zijn kun je deze laten corrigeren door een plastisch chirurg. Wij werken samen met de plastisch chirurgen van het Amphia ziekenhuis in Breda. Zij zijn o.a. gespecialiseerd in de behandeling van ongelijke of oneven borsten.

Borstvergroting voor ongelijke borsten

In veel gevallen zal de kleinste borst vergroot worden bij ongelijke borsten. Een borstvergroting van ongelijke borsten is een zeer dankbare ingreep, daar veel vrouwen zich hieraan storen. In sommige gevallen kan ook de grootste borst verkleind worden, maar dat wordt tijdens het adviesgesprek met de plastisch chirurg bekeken. Een borstlift van één van de twee borsten is ook nog een optie.

Wat kost een borstcorrectie bij ongelijke borsten?

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Borstcorrectie
Zonder prothese€5500,-*
Ronde prothese€6500,-*
Anatomische prothesevanaf€7100,-*
* Natuurlijk afhankelijk van de situatie van de ongelijke borst of borsten

De prijs is inclusief een overnachting in het Amphia-ziekenhuis.

Een consult is noodzakelijk om je zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van een borstcorrectie. Daarvoor moet de plastisch chirurg jou gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kost € 50,-.

Jouw ingreep financieren?
Heb je niet het geld om de behandeling in één keer te betalen? Je kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. Je kunt dan in termijnen jouw lening afbetalen.

Ik wil een consult inplannen

Hoe verloopt een behandeling van ongelijke borsten?

Voorafgaand aan de behandeling brengt de anesthesist je onder algehele narcose. Aansluitend begint de plastisch chirurg de behandeling met het maken van een incisie. Meestal loopt deze vanaf de tepel naar beneden eindigend in de borstplooi. Het teveel aan huid wordt weggesneden en de tepel wordt op goede hoogte gebracht. Vervolgens wordt er wel of geen implantaat geplaatst. Dit verschilt per persoon. De behandeling eindigt met het plaatsen van twee drains, het hechten van de wond en het aanbrengen van een drukverband. Je zult waarschijnlijk ook een nachtje in het ziekenhuis moeten blijven. Dit wordt tijdens het consult besproken.

Hoe verloopt de nazorg bij de behandeling van ongelijke borsten?

Na de behandeling moet je veelal een nachtje in het ziekenhuis blijven. De drains worden na 24 tot 48 uur alweer verwijderd en ook het drukverband moet enkele dagen te blijven zitten.

Bij een borstcorrectie zul je in het begin last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Bij een borstvergroting en borstverkleining voelen de borsten een periode gespannen aan. Je hebt een tijdje nodig om weer helemaal te herstellen.

Na enkele maanden zal het litteken nauwelijks meer zichtbaar zijn. Je zult gelijke borsten hebben die er heel natuurlijk uitzien.

Waar vindt de behandeling plaats?

De behandellocatie is geheel afhankelijk van de plastisch chirurg waarmee je het consult hebt. In onderstaand schema vind je de verschillende behandellocaties.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia Ziekenhuis Breda
Guido DolmansABC ClinicAmphia Ziekenhuis Breda
Carla TheunissenABC ClinicAmphia Ziekenhuis Breda
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta Ziekenhuis Roeselare

Vrijblijvend consult met de plastisch chirurg?

Bij ABC Clinic start de behandeling van ongelijke borsten altijd met een vrijblijvend consult. Dit gesprek vindt plaats in de kliniek in Breda. De gespecialiseerde plastisch chirurg staat stil bij jouw wensen en verwachtingen. Hij of zij legt de mogelijkheden uit en je krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen. Er kan tijdens een tweede consult een 3D-scan gemaakt zodat je kunt zien hoe de behandeling bij jou zal uitpakken.

Meer weten over de mogelijkheden van de behandeling? Bel  076-542 31 54 voor het maken van een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Je kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen.

Ik wil graag een consult inplannen
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online