De kliniek

Lipofilling

Meer volume bij billen of borsten

Vindt u uw billen te plat of uw borsten wat klein? dan kan een lipofilling een mooie uitkomst bieden voor een bil- of borstvergroting.

Een lipofilling voor vollere borsten of billen

Een lipofilling is een uitstekende manier om eigen vetweefsel te verplaatsen naar delen van het lichaam waar extra volume nodig is. Dit is een techniek die veel mogelijkheden biedt. De behandeling kan namelijk overal waar het lichaam extra volume nodig heeft worden toegepast. Zo kunnen we bijvoorbeeld naast de billen ook de borsten opvullen met lichaamseigen vet.

Bij een bil- of borstvergroting met eigen vet kan het zijn dat er twee behandelingen nodig zijn omdat het niet vooraf met zekerheid te stellen is hoeveel van het verplaatste vet daadwerkelijk blijft zitten. Dit wordt tijdens een consult met de arts of plastisch chirurg besproken. Een mogelijk alternatief is een bilvergroting of borstvergroting met implantaten.

Lipofilling kosten?

Behandeling Prijs
Consult€ 35,-
Tweede consult€ 0,-
Bilvergrotingvanaf€ 3.500,-
Drukkleding€ 135,-
Anesthesie€ 600,-

Een consult is echt noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat. Het consult in Breda is geheel vrijblijvend en kost € 35,-.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Vrijblijvend consult lipofilling van de borsten of billen?

Bij ABC Clinic starten we een lipofilling altijd met een vrijblijvend consult. De esthetisch arts of plastisch chirurg bespreekt uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt graag uw vragen.

Hoe gaat een lipofilling van de borsten of billen?

De lipofilling van de billen of borsten start met een liposuctie om het benodigde vet te verwijderen. Op de afgesproken plekken (meestal de buik of bovenbenen) maakt de esthetisch arts of plastisch chirurg een kleine incisie en spuit een fysiologische zoutoplossing met verdovingsvloeistof in. Na een korte wachttijd zal de arts of chirurg via dezelfde sneetjes een vibrerende kleine canule inbrengen en beginnen met het verwijderen van de overtollige vetcellen. Dit vet wordt vervolgens gereinigd en terug ingespoten op de plaatsen waar dat nodig is.

Video lipofilling

Het programma Metropolis van de VPRO heeft een documentaire gemaakt over de populariteit van de lipofilling. Zij volgde de lipofilling van Angelique. Haar billen liet ze vergroten met eigen vet:

Hoe verloopt de nazorg bij een lipofilling van de borsten of billen?

Vlak na de behandeling kunt u wat last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Ook kan de huid licht gespannen aanvoelen. We adviseren u dan ook de eerste dagen na de behandeling rustig aan te doen. Sporten of zwaar lichamelijk werk is weer mogelijk na ongeveer vier tot zes weken.

Lipofilling

Waar vindt een lipofilling van de borsten of billen plaats?

Op het gebied van liposuctie en lipofilling werken wij samen met plastisch chirurg dr. Maarten Doornaert en esthetisch arts drs. Cedric de Mahieu. Cedric de Mahieu voert enkel lipofillings van de billen uit, terwijl plastisch chirurg Maarten Doornaert beiden uitvoert. Maarten Doornaert heeft zich gespecialiseerd in lipofilling en is hier zelfs op gepromoveerd. Wij faciliteren de consulten in onze kliniek in Breda. Consulten vinden plaats in onze kliniek in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in de kliniek in Antwerpen of Brussel.

Naam specialistLocatie consultLocatie behandeling
Cedric de MahieuBredaBrussel
Maarten DoornaertBredaAntwerpen

Lipofilling voor en na?

Lipofilling van de billen en borsten zorgt voor een heel mooi en natuurlijk resultaat. Wel moet u er rekening mee houden dat het definitieve effect pas na enkele maanden bereikt is. Het is de eerste weken afwachten of al het verplaatste vet ook daadwerkelijk blijft zitten. In ongeveer 30 procent van de gevallen kan een tweede behandeling noodzakelijk zijn.

Bekijk resultaten

Foto's van behandeling

Anoniem
Lipofilling borsten
Voor
Lipofilling borsten na
na
Behandeling door Maarten Doornaert
Lipofilling borsten
Voor
Lipofilling borsten na
na
Lipofilling borsten voor
Voor
Lipofilling borsten resultaat
na
Resultaat
behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda voor
Voor
behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda na
na
Voor- en na foto
behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda voor
Voor
behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda na
na
Lipofilling borsten
Lipofilling borsten na
Anoniem

Behandeling door Maarten Doornaert

behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda voor
behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda na
Resultaat

Voor- en na foto

Onze cliënten vertellen

Hier vertellen onze cliënten over de behandelingen, ervaringen met onze kliniek en de ervaringen met onze medisch specialisten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang mag ik niet zitten na een lipofilling van de billen?

Wanneer je een lipofilling hebt ondergaan mag je op de dag van de behandeling bij ons in de kliniek eerst gewoon zitten. Vanaf het moment dat je de kliniek verlaat moet je de eerste week de billen ontzien. Wanneer je wel gaat zitten, mag dit maximaal vijftien minuten. Zorg ervoor dat je rechtop gaat zitten op de ‘zitbeentjes’, op deze manier belast je de filling niet. Na de eerste week kan je gewoon weer op je billen gaan zitten.

Hoeveel toename in volume kan in verwachten bij een lipofilling van mijn billen?

Omdat er gebruikt wordt van lichaamseigen vet kent deze behandeling haar grenzen. Ten eerste hangt het resultaat af van de hoeveelheid lichaamseigen vet dat weggehaald kan worden van een andere zone. Daarnaast wordt een deel van het verplaatste vet nog door het lichaam opgenomen, hier verdwijnt nog een deel van. Mocht je een grote toename in het volume willen, dan raden wij een bilvergroting met implantaten aan.

Zijn er littekens zichtbaar na de lipofilling-behandeling?

De littekens na een lipofilling-behandeling zijn nauwelijks zichtbaar. Er hoeven tijdens de operatie maar hele kleine incisies te worden gemaakt van twee à drie millimeter. Daarnaast zal de plastisch chirurg er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Belangrijk om te weten is dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om te herstellen.

Wat zijn de verschillende behandelmethoden voor een borstvergroting?

Bij ABC Clinic wordt zowel een borstvergroting met implantaten als lipofilling uitgevoerd. Bij lipofilling wordt ongewenst vet afgenomen en gebruikt voor het opvullen van de borsten. Het nadeel van lipofilling is dat het resultaat beperkt is. Implantaten kunnen meer volume creëren.

Wat zijn de risico’s bij een bilvergroting met eigen vet?

Risico’s komen bij een lipofilling van de billen bijna niet voor wanneer deze door een ervaren arts wordt uitgevoerd. In enkele gevallen kan er een infectie of een nabloeding optreden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat je wat last krijgt van duizeligheid door een vochttekort. Om een goed herstel te bevorderen raden wij altijd aan voor en na de ingreep te stoppen met roken en de adviezen met betrekking tot de nazorg goed op te volgen.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Vrijblijvend consult