De kliniek

Lipofilling

Meer volume bij billen of borsten

Vindt u uw  billen te plat of uw borsten wat klein? Bent u niet tevreden over een liposculpture waarbij er deukjes zijn ontstaan in buik of benen?

Informatie

Een lipofilling voor vollere borsten of billen

Een lipofilling is een uitstekende manier om eigen vetweefsel te verplaatsen naar delen van het lichaam waar extra volume nodig is. Dit is een techniek die veel mogelijkheden biedt. De behandeling kan namelijk overal waar het lichaam extra volume nodig heeft worden toegepast. Zo kunnen we bijvoorbeeld naast de billen ook de borsten opvullen met lichaamseigen vet.

Bij een bil- of borstvergroting met eigen vet kan het zijn dat er twee behandelingen nodig zijn omdat het niet vooraf met zekerheid te stellen is hoeveel van het verplaatste vet daadwerkelijk blijft zitten. Dit wordt tijdens een consult met de arts of plastisch chirurg besproken. Een mogelijk alternatief is een bilvergroting of borstvergroting met implantaten.

Prijzen

Lipofilling kosten?

Behandeling Prijs
Consult€ 35,-
Tweede consult€ 0,-
Bilvergrotingvanaf€ 3.500,-
Drukkleding€ 135,-
Anesthesie€ 600,-

Een consult is echt noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat. Het consult in Breda is geheel vrijblijvend en kost € 35,-.

Uw lipofilling betalen in termijnen?
Wij werken voor termijnbetalingen of financieringen samen met Cosmetic Finance

Consult

Vrijblijvend consult lipofilling van de borsten of billen?

Bij ABC Clinic starten we een lipofilling altijd met een vrijblijvend consult. De esthetisch arts of plastisch chirurg bespreekt uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt graag uw vragen.

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak in Breda of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

De behandeling

Hoe gaat een lipofilling van de borsten of billen?

De lipofilling van de billen of borsten start met een liposuctie om het vet te verwijderen dat nodig is. Op de afgesproken plekken (meestal de buik of bovenbenen) maakt de esthetisch arts of plastisch chirurg een kleine incisie en spuit een fysiologische zoutoplossing met verdovingsvloeistof in. Na een korte wachttijd zal de arts of chirurg via dezelfde sneetjes een vibrerende kleine canule inbrengen en beginnen met het verwijderen van de overtollige vetcellen. Dit vet wordt vervolgens gereinigd en terug ingespoten op de plaatsen waar dat nodig is.

Nazorg en herstel

Hoe gaat de nazorg van een lipofilling van de borsten of billen?

Vlak na de behandeling kunt u wat last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Ook kan de huid licht gespannen aanvoelen. We adviseren u dan ook de eerste dagen na de behandeling rustig aan te doen. Sporten of zwaar lichamelijk werk is weer mogelijk na ongeveer vier tot zes weken.

Waar word ik geopereerd?

o2 Clinic in Antwerpen

Waar vindt een lipofilling van de borsten of billen plaats?

Wij zijn een samenwerking aangegaan met artsen, plastisch chirurgen en dermatologen die zich gespecialiseerd hebben in liposuctie of liposculpture. Behandelingen werden in het verleden ook uitgevoerd bij ABC Clinic, maar hier zijn wij mee gestopt vanwege wetsveranderingen: Liposucties moeten sinds 2017 in een operatiekamer worden uitgevoerd, terwijl wij over behandelkamers en een POK (zelfstandige behandelkamer) beschikken.

Wij faciliteren de consulten voor de samenwerkende specialisten in onze kliniek in Breda. Wij werken samen met plastisch chirurg dr. Maarten Doornaert en dermatologen dr. Jonathan Kadouch en drs. Hajo Bruining. Consulten vinden plaats in onze kliniek in Breda, de behandeling wordt uitgevoerd in de kliniek van de samenwerkende specialisten in Amsterdam of Antwerpen:

Naam specialist Locatie consult Locatie behandeling Locatie voor nacontrole 
Maarten Doornaert ABC Clinic Breda Antwerpen, o2 Clinic In overleg met arts
Jonathan Kadouch ABC Clinic Breda Amsterdam, Medisch Laser Centrum In overleg met arts
Hajo Bruining ABC Clinic Breda Amsterdam, Medisch Laser Centrum In overleg met arts
Het resultaat

Lipofilling voor en na?

Lipofilling van de billen en borsten zorgt voor een heel mooi en natuurlijk resultaat. Wel moet u er rekening mee houden dat het definitieve effect pas na enkele maanden bereikt is. Het is de eerste weken afwachten of al het verplaatste vet ook daadwerkelijk blijft zitten. In ongeveer 30 procent van de gevallen kan een tweede behandeling noodzakelijk zijn.

Bekijk resultaten

Foto's van behandeling

Resultaat
behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda voor
Voor
behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda na
na
Voor- en na foto
behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda voor
Voor
behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda na
na
behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda voor
behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda na

Resultaat

Voor- en na foto

Onze cliënten vertellen

Hier vertellen onze cliënten over de behandelingen, ervaringen met onze kliniek en de ervaringen met onze medisch specialisten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang mag ik niet zitten na een lipofilling van de billen?

Wanneer je een lipofilling hebt ondergaan mag je op de dag van de behandeling bij ons in de kliniek eerst gewoon zitten. Vanaf het moment dat je de kliniek verlaat moet je de eerste week de billen ontzien. Wanneer je wel gaat zitten, mag dit maximaal vijftien minuten. Zorg ervoor dat je rechtop gaat zitten op de ‘zitbeentjes’, op deze manier belast je de filling niet. Na de eerste week kan je gewoon weer op je billen gaan zitten.

Hoeveel toename in volume kan in verwachten bij een lipofilling van mijn billen?

Omdat er gebruikt wordt van lichaamseigen vet kent deze behandeling haar grenzen. Ten eerste hangt het resultaat af van de hoeveelheid lichaamseigen vet dat weggehaald kan worden van een andere zone. Daarnaast wordt een deel van het verplaatste vet nog door het lichaam opgenomen, hier verdwijnt nog een deel van. Mocht je een grote toename in het volume willen, dan raden wij een bilvergroting met implantaten aan.

Zijn er littekens zichtbaar na de lipofilling-behandeling?

De littekens na een lipofilling-behandeling zijn nauwelijks zichtbaar. Er hoeven tijdens de operatie maar hele kleine incisies te worden gemaakt van twee à drie millimeter. Daarnaast zal de plastisch chirurg er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Belangrijk om te weten is dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om te herstellen.

Wat zijn de verschillende behandelmethoden voor een borstvergroting?

Bij ABC Clinic wordt zowel een borstvergroting met implantaten als lipofilling uitgevoerd. Bij lipofilling wordt ongewenst vet afgenomen en gebruikt voor het opvullen van de borsten. Het nadeel van lipofilling is dat het resultaat beperkt is. Implantaten kunnen meer volume creëren.

Wat zijn de risico’s bij een bilvergroting met eigen vet?

Risico’s komen bij een lipofilling van de billen bijna niet voor wanneer deze door een ervaren arts wordt uitgevoerd. In enkele gevallen kan er een infectie of een nabloeding optreden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat je wat last krijgt van duizeligheid door een vochttekort. Om een goed herstel te bevorderen raden wij altijd aan voor en na de ingreep te stoppen met roken en de adviezen met betrekking tot de nazorg goed op te volgen.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of vul neem contact met ons op in.

Vrijblijvend consult