e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Lipofilling

Vindt u uw billen te plat of uw borsten wat klein? dan kan een lipofilling een mooie uitkomst bieden voor een bil- of borstvergroting.

Een lipofilling voor vollere borsten of billen

Een lipofilling is een uitstekende manier om eigen vetweefsel te verplaatsen naar delen van het lichaam waar extra volume nodig is. Dit is een techniek die veel mogelijkheden biedt. De behandeling kan namelijk overal waar het lichaam extra volume nodig heeft worden toegepast. Zo kunnen we bijvoorbeeld naast de billen ook de borsten opvullen met lichaamseigen vet.

Bij een bil- of borstvergroting met eigen vet kan het zijn dat er twee behandelingen nodig zijn omdat het niet vooraf met zekerheid te stellen is hoeveel van het verplaatste vet daadwerkelijk blijft zitten. Dit wordt tijdens een consult met de arts of plastisch chirurg besproken. Een mogelijk alternatief is een bilvergroting of borstvergroting met implantaten.

Lipofilling voor en na?

Lipofilling van de billen en borsten zorgt voor een heel mooi en natuurlijk resultaat. Wel moet u er rekening mee houden dat het definitieve effect pas na enkele maanden bereikt is. Het is de eerste weken afwachten of al het verplaatste vet ook daadwerkelijk blijft zitten. In ongeveer 30 procent van de gevallen kan een tweede behandeling noodzakelijk zijn.

Lipofilling borsten voor
Voor
Lipofilling borsten resultaat
Na
behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda voor
Voor
behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda na
Na

Lipofilling kosten?

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Bilvergrotingvanaf€5000,-
Drukkleding€145,-
Borstvergroting met eigen veteerste ingreep€5100,-
Evt. tweede ingreep€4700,-

Een consult is echt noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat. Het consult in Breda is geheel vrijblijvend en kost € 50,-.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe gaat een lipofilling van de borsten of billen?

De lipofilling van de billen of borsten start met een liposuctie om het benodigde vet te verwijderen. Op de afgesproken plekken (meestal de buik of bovenbenen) maakt de esthetisch arts of plastisch chirurg een kleine incisie en spuit een fysiologische zoutoplossing met verdovingsvloeistof in.

Na een korte wachttijd zal de arts of chirurg via dezelfde sneetjes een vibrerende kleine canule inbrengen en beginnen met het verwijderen van de overtollige vetcellen. Dit vet wordt vervolgens gereinigd en terug ingespoten op de plaatsen waar dat nodig is.

Hoe verloopt de nazorg bij een lipofilling van de borsten of billen?

Vlak na de behandeling kunt u wat last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Ook kan de huid licht gespannen aanvoelen. We adviseren u dan ook de eerste dagen na de behandeling rustig aan te doen. Sporten of zwaar lichamelijk werk is weer mogelijk na ongeveer vier tot zes weken.

Waar vindt de behandeling plaats?

De locatie van uw behandeling is geheel afhankelijk van de arts die u behandelt. In onderstaand schema vindt u een overzicht van de behandellocaties.

Naam specialistLocatie consultLocatie behandeling
Cedric de MahieuBredaBrussel
Michel VisserBredaRotterdam
Voor lipofilling van de borstenBredaAmphia ziekenhuis
Voor lipofilling van de billenBredaBrussel of Rotterdam

Vrijblijvend consult?

Bij ABC Clinic starten we een lipofilling altijd met een vrijblijvend consult. De esthetisch arts of plastisch chirurg bespreekt uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt graag uw vragen.

Online inplannen

Veelgestelde vragen

Wordt een lipofilling-behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een behandeling als er sprake is van medische redenen. Als dit niet het geval is en de behandeling om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, dan zal de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoeden. Voor verdere informatie met betrekking tot het vergoeden van een lipofilling-behandeling adviseren we je contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij.

Zijn er littekens zichtbaar na de lipofilling-behandeling?

De littekens na een lipofilling-behandeling zijn nauwelijks zichtbaar. Er hoeven tijdens de operatie maar hele kleine incisies te worden gemaakt van twee à drie millimeter. Daarnaast zal de plastisch chirurg er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Belangrijk om te weten is dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om te herstellen.

Hoeveel volumetoename kan ik verwachten na een lipofilling-behandeling?

Bij een lipofilling-behandeling wordt er gebruik gemaakt van lichaamseigen vet, wat ervoor zorgt dat de volumetoename een grens heeft. Een lipofilling-behandeling is dus niet geschikt als je een grote toename in volume wilt. De volumetoename is afhankelijk van de hoeveelheid lichaamseigen vet dat geschikt is om te transporteren. Daarnaast kan het volume nog afnemen, waardoor eventueel een tweede behandeling noodzakelijk is voor het gewenste resultaat. Een arts of chirurg kan je hier tijdens een consult meer over vertellen.

Waarom kiezen mensen voor een lipofilling-behandeling in plaats van implantaten?

Er zijn meerdere redenen waarom mensen de voorkeur geven aan een lipofilling-behandeling. Een van de belangrijkste redenen is dat bij een lipofilling-behandeling dubbel voordeel wordt behaald: er wordt vet verwijderd bij een deel van het lichaam waar dit ongewenst is, vervolgens wordt dit ongewenste vet gebruikt om een deel van het lichaam op te vullen en juist mooier te maken. Daarnaast vinden sommigen het niet prettig om ander materiaal dan lichaamseigen materiaal in het lichaam te hebben.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online