e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Veelgestelde vragen: Onderooglidcorrectie

Waarom wordt een onderooglidcorrectie niet vergoed?

Een onderooglidcorrectie wordt niet vergoed omdat er teveel mensen zijn die last hebben van wallen onder de ogen. De zorgverzekeraars zouden failliet gaan als ze alle mannen en vrouwen die hun wallen willen laten verwijderen zouden moeten compenseren.

Wat zeggen wallen over je gezondheid?

Wallen onder de ogen zeggen niet altijd iets over je gezondheid. Ze zijn meestal het resultaat van een ophoping van vet of vocht onder de huid. Soms kunnen rimpels ook leiden tot wallen. Als dit cosmetisch storend is, zijn er behandelingen beschikbaar om wallen onder de ogen te verminderen.

Wat te doen aan slappe huid onder ogen?

Een slappe huid onder de ogen kan op verschillende manieren worden behandeld. U kunt kiezen voor een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt weggesneden voor een meer jeugdige en frisse uitstraling, of u kunt gebruik maken van injectables zoals fillers of Skinboosters die helpen volume te krijgen onder de ogen of de huid wat te verstrakken.

Wat doen ze bij een onderooglidcorrectie?

Bij een onderooglidcorrectie wordt door middel van huidresectie overtollige huid onder de wimperrand verwijderd door een plastisch chirurg. Dit is de meest voorkomende methode voor een onderooglidcorrectie. De incisie wordt net onder de wimperrand gemaakt en een strookje huid wordt verwijderd. 

Wat betekent het als je wallen onder de ogen hebt?

Wallen onder de ogen zijn een onschuldig verschijnsel en veroorzaken meestal geen problemen. Soms ontstaan ze door een ophoping van vet of vocht onder de huid en soms door een teveel aan huidweefsel, zoals bij veroudering. Kortom, wallen onder de ogen zijn meestal onschuldig en vooral cosmetisch storend.

Waarom onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie is een esthetische operatie waarbij de arts overtollig huid en vet onder uw ogen verwijdert om wallen, rimpels of donkere kringen te verminderen. 

Kunnen wallen weg gaan?

Wallen kunnen gedeeltelijk verdwijnen door een gezonde levensstijl, maar als ze zijn veroorzaakt door genetische aanleg of huidveroudering, zijn ze moeilijker te verminderen. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar, zoals fillers of oogliftchirurgie, die effectief zijn in het verminderen van wallen.

Kan je je wallen weg laten halen?

Ja, je kunt je wallen weg laten halen met behulp van een onderooglidcorrectie. Hierbij wordt overtollig uitpuilend vet onder de ogen verwijderd via het slijmvlies aan de binnenkant van het ooglid, zonder zichtbare littekens achter te laten. Dit is een effectieve manier om van vetwallen af te komen.

Wat kost het om wallen weg te laten halen?

Dit is afhankelijk van wat voor soort behandeling er uitgevoerd wordt. Een onderooglidcorrectie bedraagt €1.695 en wallen verwijderen met fillers tussen de €325,- en €450,-

Hoeveel kost een onderooglidcorrectie?

Voor een onderooglidcorrectie betaalt u € 1.695. De weergegeven prijs is voor twee ogen, inclusief consult, behandeling door een ervaren plastisch chirurg en de nacontroles.

Hoe voorkom je vocht onder je ogen?

Vocht onder de ogen kan voorkomen worden door een gezonde levensstijl te hanteren. Drink voldoende water, eet gezond en beweeg regelmatig. Vermijd zout voedsel, roken en alcohol, aangezien deze de ophoping van vocht onder de ogen kunnen bevorderen. Houd ook je slaappositie in de gaten, en leg je hoofd iets hoger om te voorkomen dat vocht zich gaat ophopen. 

Hoe lang duurt het herstel van een onderooglidcorrectie?

Het herstel van een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 1 tot 3 weken voordat de zwelling en verkleuringen zijn afgenomen en het eerste resultaat zichtbaar is. Het uiteindelijke resultaat zal zichtbaar zijn na 3 maanden. Het is belangrijk om de herstelrichtlijnen op te volgen voor een succesvolle genezing.

Hoe komt het dat je wallen krijgt?

Een gebrek aan slaap kan leiden tot vochtophopingen en afvalstoffen onder de ogen, waardoor wallen ontstaan. Andere oorzaken zijn erfelijkheid en veroudering, die de elasticiteit van de huid verminderen. Het kan ook worden veroorzaakt door allergieën, hormonale veranderingen en bepaalde levensstijlfactoren, zoals roken en alcoholgebruik. Het behandelen van de oorzaak kan helpen om wallen te verminderen. Een onderooglidcorrectie biedt een mooie oplossing als de wallen niet verminderen of verdwijnen.

Waardoor ontstaan vochtwallen?

Vochtophopingen onder de ogen, ook wel vochtwallen genoemd, ontstaan door het vasthouden van vocht in het weefsel onder de ogen. Dit kan veroorzaakt worden door factoren zoals slechte slaapgewoonten, allergieën, uitdroging en zoutinname. Het verminderen van zout, het drinken van voldoende water en het toepassen van koude kompressen kunnen helpen om vochtwallen te verminderen. 

Wat te doen tegen wallen man?

Wallen bij mannen kunnen worden behandeld met cosmetische procedures zoals fillers of plastische chirurgie, maar ook met eenvoudige tips zoals het aanbrengen van koude kompressen, het vermijden van zout en alcohol en het voldoende hydrateren van de huid. Omdat mannen vaak dikke huid hebben, kan het gebruik van speciale oogcrèmes speciaal voor mannen ook effectief zijn. Het is belangrijk om genoeg slaap te krijgen, voldoende te drinken en te werken aan het verminderen van stress.

Hoe krijg ik mijn vochtwallen weg?

Om vochtwallen te verminderen zijn er verschillende behandelopties beschikbaar, zoals oogcrèmes met cafeïne of vitamine K, koude kompressen en gezichtsmassages. Een gezonde levensstijl, met veel water drinken en voldoende slaap kan ook helpen. Daarnaast is de beste oplossing een onderooglidcorrectie. Behandelingen met fillers werken niet bij vochtwallen, omdat fillers juist meer vocht aantrekken, iets wat je niet wilt natuurlijk.

Hoe haal je zo snel mogelijk wallen weg?

Het wegwerken van wallen kan het best worden gedaan door voldoende te slapen, te hydrateren of het aanbrengen van komkommerschijfjes of theezakjes op de ogen. Vermijd zout voedsel en alcohol en probeer gezond te eten. Verdwijnen de wallen niet dan is een cosmetische behandeling zoals een ooglidcorrectie de uitkomst.

Heb ik vocht of vetwallen?

Vochtwallen en vetwallen kunnen verward worden, maar er is een eenvoudige test die u zelf thuis kunt doen. Als de wallen verdwijnen wanneer u plat op uw rug ligt, zijn het vochtwallen. Blijven de wallen zichtbaar, dan zijn het vetwallen. In het geval van vetwallen is een operatie door een plastisch chirurg de enige oplossing.

Heb ik wallen of donkere kringen?

Wallen zijn vochtophopingen onder de ogen die een zakachtig uiterlijk hebben, of kringen onder de ogen die een dal vormen onder het oog. Donkere kringen daarentegen zijn een verkleuring van de huid. Er zijn twee soorten donkere kringen: hematologische (vanwege bloedvaten) en hyperpigmentatie (vanwege overmatige melanineproductie). Dus als je wallen hebt, zul je een zwelling onder de ogen waarnemen of een dal of diepe rimpel, terwijl donkere kringen echt een verkleuring zijn. Raadpleeg de plastisch chirurg voor de behandeling.

Wat is de ideale leeftijd voor een onderooglidcorrectie

De meeste mensen die een onderooglidcorrectie ondergaan zijn tussen de 35 en 65 jaar oud. Cosmetische operaties zoals een onderooglidcorrectie mogen wettelijk pas vanaf het 18e jaar uitgevoerd worden. In tegenstelling tot de bovenooglidcorrectie en wenkbrauwliften is er ook een grote groep mannen en vrouwen die al op jongere leeftijd iets aan hun wallen of kringen laat doen. Wallen of kringen komen al op jongere leeftijd voor. Een onderooglidcorrectie is dan een oplossing, maar in veel gevallen zijn fillers dan ook een mooi tijdelijk alternatief.

Wat is de ideale leeftijd voor een ooglidcorrectie of ooglift?

De meeste mannen en vrouwen die een ooglidcorrectie of ooglift ondergaan zijn 35 jaar of ouder. Dit betreft veelal bovenooglidcorrectie met een eventuele wenkbrauwlift. Sommigen zijn zelfs wat jonger, maar dan gaat het vooral om de behandeling van wallen of kringen onder de ogen. Een onderooglidcorrectie of fillers biedt dan een mooie oplossing. De mate van geschiktheid hangt vooral af van individuele factoren zoals de elasticiteit van de huid en de mate van overtollige huid die aanwezig is. Dit is veelal leeftijd gerelateerd of erfelijk bepaald. Daarom is een consult met een gespecialiseerde plastisch chirurg zo belangrijk. Die kan de juiste indicatie stellen en ook de oorzaak wegnemen (huid, vet of spier)

Wanneer is een onderooglidcorrectie medisch noodzakelijk?

Helaas, een onderooglidcorrectie is medisch gezien nooit noodzakelijk en wordt te allen tijde als een cosmetische ingreep beschouwd ter verfraaiing van het uiterlijk.  U moet de kosten van de ingreep dus zelf betalen en komt niet in aanmerking voor een vergoeding.

Zijn er littekens zichtbaar na een onderooglidcorrectie?

Nee, het litteken bij een onderooglidcorrectie is nauwelijks zichtbaar. De plastisch chirurg maakt tijdens de ingreep een kleine incisie vlak onder de wimperrand. Het littekentje vervaagt en omdat deze zo dicht op de wimperrand valt, zal deze niet opvallen.  

Waarom verschillen de prijzen zo van een onderooglidcorrectie?

De prijzen van een bovenooglid- of onderooglidcorrectie kunnen verschillen tussen klinieken. De prijs van een behandeling is zeker belangrijk, maar moet niet leidend zijn voor de keuze. Kijk bij het kiezen van een kliniek verder dan alleen de kosten die voor de ooglidcorrectie in rekening worden gebracht. Kwaliteit heeft nu eenmaal een prijs. Belangrijke zaken voor de keuze voor een kliniek zijn onder andere: Wie voert de ingreep uit? Is dat een cosmetisch arts, huisarts of bedrijfsarts of een ervaren plastisch chirurg? Bij ABC Clinic wordt de behandeling altijd uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen en OK-assistenten. Wie doet het consult voorafgaand aan de ingreep? Is dat een consulente of doet de plastisch chirurg dit zelf. Bij ABC Clinic heeft u het consult met de behandelend plastisch chirurg, altijd! Het specialisme van de chirurgen en zijn team, de persoonlijke aandacht en goede nazorg die u krijgt zijn voor u een garantie dat de ooglidcorrecties op het hoogst mogelijke niveau worden uitgevoerd. Waar u allemaal op moet letten bij de keuze voor een privékliniek kunt u lezen in een blog wat we hierover hebben geschreven.

Kan ik tijdens de onderooglidcorrectie praten?

Ja hoor, mocht u willen dan kunt u tijdens de onderooglidcorrectie praten met de plastisch chirurg en OK-assistente. Zij houden u ook voortdurend op de hoogte tijdens de ingreep. Veel cliënten ervaren dit als prettig.

Ga ik onder narcose bij een onderooglidcorrectie?

Ja, maar niet binnen ABC Clinic. Onze plastisch chirurgen voeren de onderooglidcorrectie onder plaatselijke verdoving uit. De behandeling kan eventueel onder algehele narcose worden uitgevoerd in het Amphia ziekenhuis, maar de opname en narcose maakt het onnodig duurder. Voor de eventuele angst voor pijn tijdens de ooglidcorrectie hoeft u de behandeling niet onder narcose te laten uitvoeren. Vrijwel al onze cliënten vertellen dat ze de verdovingsprikjes amper hebben gevoeld en dat zij de gehele ingreep erg vonden meevallen.

Wat zit er allemaal inbegrepen bij de kosten van een onderooglidcorrectie?

De kosten van de onderooglidcorrectie bestaan uit het consult met de plastisch chirurg, de behandeling door de zeer ervaren plastisch chirurg en zijn team (van beide ogen). Ook de nazorg en (evt.) verschillende controlemomenten vallen binnen de kosten van de onderooglidcorrectie. Wij raden iedereen aan om bij het kiezen van een kliniek verder te kijken dan alleen de kosten die voor de ooglidcorrectie in rekening wordt gebracht.

Is de prijs voor een onderooglidcorrectie voor beide ogen?

Ja, de prijs van de onderooglidcorrectie geldt voor beide ogen. De kosten zijn inclusief het consult en de behandeling door de plastisch chirurg en de nazorg en verschillende controlemomenten.

Kan ik mijn onderooglidcorrectie in termijnen betalen?

Ja, u kunt uw onderooglidcorrectie eventueel via Cosmetic Finance in termijnen betalen. U sluit bij Cosmetic Finance een lening af en betaalt de kosten van de behandeling in termijnen terug tegen een bepaald rentepercentage. Meer informatie vindt u op de website van Cosmetic Finance.

Wanneer wordt een onderooglidcorrectie vergoed?

Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed. De kosten zult u dus altijd zelf moeten betalen. Bij een onderooglidcorrectie is er geen sprake van een medische indicatie. De ingreep wordt altijd als een cosmetische ingreep beschouwd en dus komt u niet in aanmerking voor een vergoeding.

Wanneer mag ik sporten na een onderooglidcorrectie?

Dit ligt aan de sport die u wilt gaan doen. Rustig wandelen of rustig fietsen mag in principe al de dag na de onderooglidcorrectie (draag een goede zonnebril als de zon schijnt). Voor het uitoefenen van andere sporten moet u sowieso wachten tot de hechtingen verwijderd zijn. Bij het verwijderen van de hechtingen wordt de wondgenezing ook gecontroleerd. Vraag dan voor de zekerheid na wanneer u weer mag gaan sporten. Wij adviseren dit ook al na te vragen tijdens het consult met de plastisch chirurg. Om intensief te mogen gaan sporten (tennissen bijvoorbeeld) moet u iets langer herstellen. Wacht hier 2 weken mee. Joggen kan al iets eerder (10 dagen). Met contactsporten kunt u beter een maand wachten alvorens u hier weer mee gaat starten. Maar nogmaals, vraag het voor de zekerheid na tijdens het consult en bij het verwijderen van de hechtingen. Voor elke sport kan een ander advies gelden.

Mag ik direct naar huis na een onderooglidcorrectie?

Na de onderooglidcorrectie krijgt u nog een tijdje (15 minuten) een koelbril op in de uitslaapkamer. Daarna krijgt u nog wat uitleg over het herstel en vervolgens mag u gewoon naar huis. Let wel: u mag zelf géén auto rijden. Zorg dus voor een chauffeur.

Welke crème kan ik gebruiken na een onderooglidcorrectie?

U mag tijdens de herstelperiode een littekencrème gebruiken zodra het wondje van de onderooglidcorrectie volledig gesloten is. Dit is veelal het geval na 2 weken.

Hoe lang duurt de zwelling na een onderooglidcorrectie?

Dit verschilt per persoon. De een heeft langer last van zwellingen of blauwe plekken dan een ander. Over het algemeen zal de zwelling de eerste 3 dagen na de onderooglidcorrectie het ergst zijn en in deze periode kan de zwelling ook nog wat toenemen (veel koelen!). Na 3 dagen zal de zwelling gaan afnemen en na 7 dagen is de zwelling veelal grotendeels verdwenen. Dit herstel kan echter bij sommigen langer duren. Na 4 tot 6 weken heeft u al een redelijke indruk van het resultaat.

Wanneer worden de hechtingen verwijderd na een onderooglidcorrectie?

De hechtingen worden 6 tot 8 dagen na de onderooglidcorrectie verwijderd door de OK-assistente.

Wanneer kan ik weer werken na een onderooglidcorrectie?

Dit is afhankelijk van uw beroep. Wanneer u een zwaar lichamelijk beroep heeft of in vuile omstandigheden werkt moet u natuurlijk langer rust nemen dan wanneer u een administratieve baan heeft op een kantoor. Bespreek dit herstel met de plastisch chirurg tijdens uw consult. Algemeen geldt: neem de dag van de onderooglidcorrectie in ieder geval vrij. Het is ook verstandig om de dag erop vrij te nemen, zodat u deze dag nog voldoende kunt ijzen. Daarna kunt u, in principe, gewoon lichte administratieve of huishoudelijke werkzaamheden uitvoeren. Zwaar tillen, bukken en persen moet u de eerste week vermijden. Dit kan de druk op de onderoogleden verhogen en kan de wondgenezing vertragen of er kunnen complicaties ontstaan.

Kan een onderooglidcorrectie mislukken?

In feite kan elke ingreep natuurlijk mislukken, al is de kans hierop erg klein. Een onderooglidcorrectie kan eigenlijk niet mislukken, mits uitgevoerd door een bekwaam team van plastisch chirurgen en OK-assistenten. Wij adviseren iedereen te kiezen voor een ervaren plastisch chirurg wanneer je een boven- of onderooglidcorrectie overweegt. De kans op mislukking of complicaties is natuurlijk groter naarmate u kiest voor een kliniek die inboet op kwaliteit vanwege de prijs of met een onervaren of niet bekwame arts werkt.

Is een onderooglidcorrectie veilig?

Ja, een onderooglidcorrectie is een veilige ingreep, mits uitgevoerd door een bekwaam team van plastisch chirurgen en OK-assistenten. De kans op complicaties bij een behandeling is erg klein. Toch zitten er aan elke ingreep risico's, ook bij een onderooglidcorrectie. Wij adviseren iedereen in elk geval te kiezen voor een ervaren plastisch chirurg wanneer u een boven- of onderooglidcorrectie overweegt.

Waarom zou ik voor ABC Clinic kiezen voor een onderooglidcorrectie?

Wij vinden dat wij tot de beste klinieken behoren voor het uitvoeren van onderooglidcorrecties. Wij werken met gespecialiseerde & ervaren plastisch chirurgen, wij werken met ervaren OK-assistenten, persoonlijke aandacht en een goede nazorg vinden wij belangrijk en cliënten waarderen ons enorm op de verschillende review sites. Tenslotte bestaan wij al sinds 2010 en voeren we dagelijks ooglidcorrecties uit.

Is een correctie van de onderoogleden pijnlijk?

Een onderooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De verdovingsprikjes die u krijgt kunnen wat gevoelig zijn, maar dat valt in de praktijk erg mee. Bijna alle cliënten vertellen dat ze de verdovingsprikken amper hebben gevoeld en dat zij de gehele ingreep erg vonden meevallen. Tijdens de ingreep kunt u wel een drukkend gevoel ervaren. U ervaart dan geen pijn, maar u voelt wel dat de plastisch chirurg bezig is. Na de behandeling kunt u pijnstillers gebruiken wanneer u wat pijn ervaart. In de praktijk blijkt dit echter weinig voor te komen en is koelen al veelal voldoende voor een eerste herstel na een onderooglidcorrectie.

Wie voert de onderooglidcorrectie uit?

Onderooglidcorrecties worden bij ABC Clinic alléén uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen. Zij worden tijdens de behandeling bijgestaan door ervaren OK-assistenten.

Wat is de beste kliniek voor een onderooglidcorrectie?

ABC Clinic behoort tot de beste en meest ervaren klinieken in Nederland en Belgie. Wij raden iedereen aan om voor een kliniek te kiezen die met plastisch chirurgen werken voor de ooglidcorrecties. Daarnaast moeten deze plastisch chirurgen veel ervaring hebben met het uitvoeren van ooglidcorrecties. Het moeten echte specialisten zijn. Ze moeten dagelijks bezig zijn met deze discipline. Wees eerlijk: door wie laat u zich het liefst behandelen? Een huisarts of cosmetisch die af en toe een ooglidcorrectie uitvoert of een plastisch chirurg die dagelijks bezig is met dit soort ingrepen? Wij hebben een blog geschreven over de keuze voor een kliniek, wellicht goed om eens door te nemen.

Hoe lang resultaat van een onderooglidcorrectie?

Het resultaat van een onderooglidcorrectie kan per persoon verschillen, maar gemiddeld kunt u zo'n 15 jaar van de behandeling genieten. Na de ingreep ziet u er uitgeruster en frisser uit, maar het verouderingsproces gaat gewoon door. Om het maximale uit de behandeling te halen, is een gezonde levensstijl en goede huidverzorging van belang.  

Mag ik autorijden na een onderooglidcorrectie?

Nee, u mag niet zelf auto rijden na een onderooglidcorrectie. Uw ogen zijn gezwollen en uw zicht is daardoor belemmerd. U bent ook niet verzekerd mocht er iets gebeuren. Zorg dus dat u een chauffeur hebt als u de behandeling ondergaat.

Mag ik in de zon na een onderooglidcorrectie?

Nee, de eerste 4 weken na de onderooglidcorrectie raden wij  af om de zon in te gaan (ook geen zonnebank). Gaat u toch in de zon, gebruik dan een goede zonnebril en een goede zonnecrème, factor 50. Daarnaast raden wij u aan het eerste jaar het litteken goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt na de behandeling zal deze goed zichtbaar blijven.

Door wie wordt de onderooglidcorrectie uitgevoerd?

De onderooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. U wordt dus niet behandeld door een cosmetisch arts, bedrijfsarts of huisarts. Wij vinden het belangrijk om enkel te werken met de beste specialisten. Voor de ooglidcorrectie is dat de plastisch chirurg. U heeft ook de noodzakelijke intake met de plastisch chirurg die u gaat behandelen.

Hoe lang duurt een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 90 minuten. Dit is inclusief het voortraject (ontvangst, aftekenen van uw ogen, het maken van de foto's, time-out procedure et cetera) en de nazorg (koelen in uitrustkamer en uitleg door OK-assistente).

Voor wie is een onderooglidcorrectie geschikt?

Een onderooglidcorrectie is geschikt voor mannen en vrouwen die last hebben van:

  • wallen onder hun ogen;
  • overtollige huid onder de ogen;
  • Donkere kringen onder de ogen (alleen indien de kringen worden veroorzaakt door een donkere huid);
  • Vochtzakjes onder de ogen.
Veelal hebben vrouwen ook moeite met het aanbrengen van make-up vanwege het huidoverschot of de aanwezige wallen of vochtzakjes onder de ogen. Een onderooglidcorrectie is dan een mooie en dankbare oplossing. Donkere kringen kunnen alleen verwijderd worden als de donkere kring veroorzaakt wordt door huidoverschot met een donker pigment. Wanneer donkere kringen ontstaan door een dunne huid met weinig onderhuids vetweefsel (de onderliggende spier geeft de donkere kleur) is een behandeling niet mogelijk.  

Moet ik stoppen met roken voor mijn onderooglidcorrectie?

Ja, het beste is om 2 weken vóór de onderooglidcorrectie te stoppen met roken. Nóg beter is het natuurlijk om helemaal te stoppen met roken. Het is algemeen bekend dat roken een zeer slechte invloed heeft op uw huid en gezondheid. Roken heeft ook een negatieve invloed op het herstel van de onderooglidcorrectie. De kans op een infectie is groter en er is een kans dat de littekens minder mooi genezen.

Mag ik mijn lenzen dragen tijdens een onderooglidcorrectie?

Nee, bij een onderooglidcorrectie niet. Wanneer u maandlenzen heeft kunt u de lenzen wel gewoon inhouden tijdens de onderooglidcorrectie. Echter, in veel gevallen zal een bril comfortabeler zijn, vooral de eerste week na de ingreep. Bespreek dit ook even met de plastisch chirurg tijdens het consult. Tijdens een bovenooglidcorrectie zijn lenzen in principe geen probleem.

Mag ik alcohol drinken voor of na een onderooglidcorrectie?

Nee, wij adviseren u enkele dagen vóór tot enkele dagen ná de onderooglidcorrectie geen alcohol te drinken. Alcohol verdunt namelijk uw bloed en dit kan tijdens de behandeling zorgen voor complicaties, zoals een bloedinkje die niet te stelpen is. Ook na de ingreep mag u enkele dagen geen alcohol drinken, omdat de wondjes nog te vers zijn en nabloedingen kunnen ontstaan.

Mag ik bloedverdunners gebruiken als ik een onderooglidcorrectie onderga?

Nee dat mag niet. U dient bij voorkeur te stoppen met bloedverdunners bij het ondergaan van een onderooglidcorrectie. Dit om bloedingen en nabloedingen te voorkomen. U kunt bij uw huisarts of specialist navragen of het mogelijk is om (even) te stoppen met de bloedverdunners.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Jazeker, het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult