e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Veelgestelde vragen: Ooglidcorrectie algemeen

Waarom wordt een ooglidcorrectie niet vergoed?

Het antwoord is heel eenvoudig. Een ooglidcorrectie wordt niet vergoed omdat er teveel mensen zijn die last hebben van hangende oogleden. Dat is dus niet te betalen door de zorgverzekeraars, omdat vrijwel iedereen voor een correctie in aanmerking komt gedurende zijn of haar leven.

Wat zijn de ervaringen van de verdoving bij een ooglidcorrectie?

De meeste mensen ervaren nauwelijks pijn bij de verdoving, maar ze kunnen wel wat druk voelen terwijl de plastisch chirurg de correctie uitvoert. Omdat de huis boven of onder de ogen los zit voel je nauwelijks iets van de prikjes.

Welke oogdruppels bij vermoeide ogen?

Er zijn verschillende oogdruppels die verlichting bieden bij vermoeide of droge ogen. Clinitas Soothe is bijvoorbeeld een goede keuze vanwege het gebruik van natriumhyaluronaat, een vloeistof die traanvocht nabootst. Dit product is conserveermiddelvrij en biedt snelle en effectieve verlichting.

Welke crème na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie raden mag u géén crème of zalf gebruiken. Vooraf kunnen Arnica-druppels gebruikt worden om eventueel de genezing te bevorderen en de zwelling te verminderen. Na een dag of 10, als de hechtingen verwijderd zijn, mag u eventueel een crème gaan smeren, mits er geen wondjes meer op uw oogleden aanwezig zijn en na overleg met de plastisch chirurg.

Wat zijn de oogleden?

De oogleden beschermen en hydrateren de ogen en helpen knipperen om vuil uit de ogen te verwijderen. Ze bevatten ook de talgklieren die een olieachtige vloeistof afgeven om uitdroging te voorkomen. De oogleden zijn ook verantwoordelijk voor het reguleren van de hoeveelheid licht die de ogen binnenkomt.

Wat zijn de kosten van een ooglidcorrectie?

De kosten voor een ooglidcorrectie variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kliniek, de ervaring van de arts en de omvang van de ingreep. Over het algemeen kost een bovenooglidcorrectie tussen de € 600 en € 1.750, terwijl een onderooglidcorrectie tussen € 1.200 en € 3.750 kost. Het is belangrijk om bij verschillende klinieken offertes op te vragen om de beste prijs te vinden die past bij jouw wensen en budget.

Wat te doen bij zwelling na ooglidcorrectie?

Om zwelling na een ooglidcorrectie te verminderen, is het belangrijk om uw ogen regelmatig te koelen met een koelbril gedurende de eerste 2 dagen van uw herstel. Dit kan ongemak verminderen en de zwelling helpen verminderen. Na uw operatie ontvangt u een koelbril van ons.

Wat mag je niet doen na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie moet je vermijden om te tillen, te persen of te bukken totdat de hechtingen zijn verwijderd. Fysieke inspanning en sporten kunnen na ongeveer 2 tot 3 weken weer worden hervat, afhankelijk van de sport en inspanning. Het is normaal dat de littekens in de eerste 3 maanden nog rood kunnen zijn, maar geleidelijk aan zullen ze dezelfde kleur als je huid aannemen. Het is belangrijk om het advies van je arts op te volgen om te zorgen voor een goed herstel. Dit geldt vooral voor de eerste paar weken na de operatie.

Wat mag je niet doen na een bovenooglidcorrectie?

Til niet, pers niet en buk niet na de bovenooglidcorrectie totdat de hechtingen zijn verwijderd. Gedurende de eerste 2 á 3 weken na de operatie, moet je fysieke inspanningen vermijden. Het is normaal dat de littekens de eerste 3 maanden nog wat rood zijn, maar ze zullen geleidelijk de kleur van je huid aannemen. Volg deze leefregels op om een snel herstel te bevorderen.

Wat kun je het beste doen na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het essentieel om voldoende rust te nemen en druk op uw oogleden te voorkomen. Roken en (overmatig) alcoholgebruik kunnen de genezing vertragen en het risico op complicaties vergroten. Vermijd verder make-up en contactlenzen (tenzij anders besproken) om irritatie te voorkomen. Bescherm uw ogen tegen zonlicht en zonnebanken door een bril te dragen. Deze tips minimaliseren de bijwerkingen en bevorderen het genezingsproces.

Wat is een littekenreactie?

Een littekenreactie na een ooglidcorrectie resulteert vaak in een trekkerig gevoel in de oogleden en zwellingen rond de ogen. Dit kan een aantal weken tot maanden aanhouden, maar zal uiteindelijk vanzelf verdwijnen. Ook kan er sprake zijn van gevoelloosheid in de oogleden, wat na verloop van tijd weer overgaat.

Wat is de beste kliniek voor ooglidcorrectie?

Gespecialiseerde kliniek ABC Clinic wordt al jaren als een van de beste klinieken voor ooglidcorrecties van Nederland beoordeeld.

Waarom droge ogen na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie kan de traanproductie tijdelijk worden verstoord, waardoor de ogen droog kunnen aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt meestal na enkele weken tot maanden.

Waar op letten na ooglidcorrectie?

Het is belangrijk om 24 uur lang volledige rust te nemen na een ooglidcorrectie en geen bezoek te ontvangen. Zorg dat u zich ontspant door op bed te liggen of in een luie stoel te zitten. Vermijd praten en zet uw telefoon uit. Geef uw ogen de tijd om te herstellen en volg de instructies van uw plastisch chirurg op voor een snel herstel van uw gezondheid.

Kun je een ooglidcorrectie vergoed krijgen?

De ingreep komt nauwelijks nog in aanmerking voor een vergoeding. In slechts incidentele gevallen kan een bovenooglidcorrectie (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Een bovenooglidcorrectie wordt dus vrijwel nooit meer vergoed door de zorgverzekeraar. De voorwaarden voor een vergoeding zijn dusdanig streng dat slechts enkelen in aanmerking komen voor een vergoeding. Een onderooglidcorrectie wordt sowieso nooit vergoed, omdat deze ingreep altijd als een esthetische behandeling wordt gezien.

Kan je tv kijken na ooglidcorrectie?

Het wordt niet aanbevolen om tv te kijken in de eerste dagen na een ooglidcorrectie omdat dit kan leiden tot droge ogen, meer zwelling of een vermoeid gevoel. Het is beter om te rusten en je ogen zoveel mogelijk te ontlasten om een ​​positief herstel te stimuleren. Raadpleeg de plastisch chirurg voor specifieke richtlijnen. 

Kan een ooglidcorrectie mislukken?

Ondanks de mogelijke risico's is een ooglidcorrectie een veilige ingreep wanneer uitgevoerd door een bekwame plastisch chirurg. De kans op mislukking is klein en kan eventueel worden verholpen door een correctiebehandeling. Bespreek eventuele zorgen met uw plastisch chirurg tijdens het consult.

Hoeveel dagen rust na een ooglidcorrectie?

Het is aanbevolen om ten minste 3 tot 5 dagen volledige rust te nemen na een ooglidcorrectie om te herstellen. Vermijd zware inspanningen en til geen zware voorwerpen tijdens deze periode. Bespreek indien nodig uw herstelperiode met uw plastisch chirurg. Houd er rekening mee dat de hersteltijd per persoon kan variëren.

Hoelang moet je herstellen van een ooglidcorrectie?

De duur van het herstel na een ooglidcorrectie varieert per persoon. Over het algemeen verdwijnen zwelling en verkleuringen na 1 à 3 weken. Na 6 maanden is het uiteindelijke resultaat bereikt. Het is raadzaam om de eerste paar dagen na de operatie rust te nemen en het hoofd hoger te houden dan het hart om zwelling te verminderen. Verder is het belangrijk om de instructies van de plastisch chirurg op te volgen voor een snel en veilig herstel.

Hoe zien je ogen eruit na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het normaal dat de oogleden blauw kleuren en het litteken zichtbaar blijft gedurende de eerste 7-10 dagen. In de eerste 3-4 maanden na de ingreep zal het litteken dunner en minder zichtbaar worden. Camoufleren is mogelijk nadat het is genezen.

Hoe weet ik of ik ptosis heb?

Ptosis kan worden herkend aan symptomen zoals slecht zicht door een zakkend ooglid, vermoeide ogen, een vermoeide uitstraling en hoofdpijn. Als je denkt dat je ptosis hebt, raadpleeg dan een oogarts. Ptosis kan worden behandeld met chirurgische ingrepen of andere medische behandelingen.

Hoe vaak kan je een ooglidcorrectie doen?

Het aantal keren dat je een ooglidcorrectie kan doen, hangt af van diverse factoren. Over het algemeen kan een ooglidcorrectie een blijvend resultaat bieden. Echter, ouderdomsverschijnselen en gewichtsschommelingen kunnen soms een reden zijn om opnieuw een ooglidcorrectie uit te voeren. Raadpleeg een ervaren plastisch chirurg voor meer informatie over herhaalde correcties.

Hoe snel geneest een ooglid?

Bij een bovenooglidcorrectie duurt het gemiddeld 1-2 weken voordat alle zwellingen en blauwe plekken zijn verdwenen. Na 1 week worden de hechtingen verwijderd en zul je zien dat het wondje bijna volledig genezen is. Het kan tot 4-6 maanden duren voordat het volledige genezingsproces is afgerond.

Hoe ogen schoonmaken na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het belangrijk om het gebied rond uw ogen schoon te houden, maar vermijd het nat maken van de pleistertjes. Gebruik in plaats daarvan een wattenstaafje dat u voorzichtig kunt gebruiken om de wimper rand schoon te maken. Houd eerst het staafje even onder de kraan om het vochtig te maken.

Hoe ogen koelen na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het belangrijk om je ogen te koelen. Je kunt dit doen met een cool pack, ijsklontjes, of een bevroren zak doperwten. Zorg ervoor dat de huid niet te koud wordt door er een gaasje of zachte handdoek tussen te leggen. Het koelen van de ogen helpt om zwelling te verminderen en het genezingsproces te versnellen.

Hoe lang vocht vasthouden na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is vocht vasthouden normaal en duurt dit meestal een aantal weken tot maanden. Deze klachten verdwijnen na verloop van tijd vanzelf. Houd er rekening mee dat een goede nazorg belangrijk is om het herstelproces te bevorderen.

Hoe lang trekkerig gevoel na ooglidcorrectie?

Het trekkerige gevoel na een ooglidcorrectie varieert per persoon, maar duurt meestal enkele weken tot maanden. Het kan voelen alsof de ogen niet volledig kunnen worden geopend of gesloten, maar dit zou vanzelf moeten verdwijnen. De traanproductie kan aanvankelijk verstoord zijn, waardoor de ogen droog aan kunnen voelen, maar ook dit gaat na verloop van tijd over.

Hoe lang rust houden na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het belangrijk om voldoende rust te nemen gedurende 24 uur. Vermijd bezoekjes en telefoontjes en blijf in een comfortabele positie, zoals een luie stoel of bed. Sta alleen op om naar het toilet te gaan. Het is ook raadzaam om enkele dagen na de behandeling kalm aan te doen om het herstel te bevorderen.

Hoe lang niet douchen na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het aan te raden om minimaal 24 uur niet te douchen. Na deze periode kunt u weer voorzichtig douchen, maar zorg ervoor dat de wond droog blijft totdat de hechtingen verwijderd zijn. Het is raadzaam om iemand in de buurt te hebben tijdens het douchen in de eerste dagen na de operatie. Douche vooral ook niet te lang.

Hoe lang op je rug slapen na een ooglidcorrectie?

We raden aan om na een ooglidcorrectie zoveel mogelijk op je rug te slapen. Dit vermindert zwelling en voorkomt dat je onbewust op je gezicht slaapt. Houd er rekening mee dat dit ten minste een week moet worden volgehouden totdat de hechtingen zijn verwijderd. 

Hoe lang last van ooglidcorrectie?

De duur van de last na een ooglidcorrectie varieert per persoon en hangt af van de omvang van de operatie. Over het algemeen verdwijnen de zwelling en pijn na ongeveer drie dagen, maar het herstel kan tot twee weken duren. Gebruik van pijnstillers kan de pijn aanzienlijk verminderen, maar ook dat verschilt heel erg per persoon.

Hoe lang korstjes na een ooglidcorrectie?

Korstjes verdwijnen meestal na 1 tot 2 weken na een ooglidcorrectie. U kunt daarna eventueel de littekentjes verzorgen met een speciaal ontwikkelde littekencrème. Dit wordt met u besproken tijdens het consult en de nazorg.

Hoeveel dagen koelen na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie wordt geadviseerd om uw ogen de eerste twee dagen te koelen met een koud kompres. Dit kan helpen om zwelling en blauwe plekken te verminderen. Na deze koelperiode kunt u uw ogen nog steeds af en toe koelen als dit prettig voelt, maar dit is niet langer noodzakelijk. Houd altijd iets tussen koelelement en oog, nooit direct contact tussen oog en koelelement.

Hoe lang geen mascara na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie mag u ongeveer een week lang geen mascara gebruiken. Dit is omdat de hechtingen nog niet verwijderd zijn. Het kan enkele weken duren voordat de zwelling van uw oogleden is verdwenen en u weer goed make-up kunt aanbrengen. Het is belangrijk om te wachten totdat het gebied volledig is genezen, vooral omdat infecties kunnen optreden. Dit wordt met u besproken tijdens het consult en als de hechtingen worden verwijderd.

Hoe lang duurt het voordat het litteken vervaagd na een ooglidcorrectie?

Gemiddeld duurt het 3 maanden tot 1 jaar voordat het littekentje volledig is vervaagd na een ooglidcorrectie. De incisies worden zo precies mogelijk geplaatst waardoor het litteken minimaal zichtbaar zal zijn. Na enkele weken zal het roodheid afnemen en na enkele maanden zal het litteken steeds minder zichtbaar worden. 

Hoe lang heb je plezier van een ooglidcorrectie?

Het resultaat van een ooglidcorrectie houdt gemiddeld 10-20 jaar aan, afhankelijk van factoren zoals veroudering en levensstijl. Door een gezonde levensstijl te behouden en uw huid goed te verzorgen, kunt u het langst genieten van de resultaten van uw ooglidcorrectie.

Hoe krijg ik een ooglidcorrectie vergoed?

Een ooglidcorrectie kan vergoed worden uit de basisverzekering als er sprake is van een ernstige gezichtsveldbeperking door verslapping of verlamming van het bovenooglid. Dit geldt alleen als u naar een zorgverlener gaat met een contract voor uw behandeling. Zorg ervoor dat u voorafgaand aan de ingreep altijd contact opneemt met uw zorgverzekeraar om te controleren of de kosten vergoed worden. De kans op een vergoeding is tegenwoordig minimaal. 

Hoe krijg ik strakke oogleden?

Het is lastig om met oefeningen strakke oogleden te krijgen. Het doen van gezichtsoefeningen kan een beetje helpen bij het verstevigen van de spieren rondom je oogleden. Probeer bijvoorbeeld het sluiten en openen van je ogen terwijl je je oogleden aanspant. Dit, in combinatie met een gezonde levensstijl, kan ervoor zorgen dat je strakkere en jonger ogende oogleden krijgt. Zorg er wel voor dat je de oefeningen regelmatig doet voor het beste resultaat.  De beste oplossing voor het krijgen van strakke oogleden is het ondergaan van een ooglidcorrectie. Dat geeft gegarandeerd een mooie oplossing.

Wat te doen tegen vermoeid uitziende ogen?

Een aantal eenvoudige tips kunnen helpen om vermoeid uitziende ogen te verminderen. Zo kun je bijvoorbeeld voldoende water drinken, je gezicht masseren, de juiste oogcrème gebruiken, voldoende slaap krijgen en koude kompressen gebruiken. Het kan ook helpen om je dieet aan te passen en voedingsmiddelen te vermijden die bijdragen aan vochtophoping. Blijven je wallen toch zichtbaar? Dan kun je overwegen om een behandeling te ondergaan bij een plastisch chirurg in een goede privékliniek.

Hoe krijg ik mijn vochtwallen weg?

Om vochtwallen te verminderen zijn er verschillende behandelopties beschikbaar, zoals oogcrèmes met cafeïne of vitamine K, koude kompressen en gezichtsmassages. Een gezonde levensstijl, met veel water drinken en voldoende slaap kan ook helpen. Daarnaast is de beste oplossing een onderooglidcorrectie. Behandelingen met fillers werken niet bij vochtwallen, omdat fillers juist meer vocht aantrekken, iets wat je niet wilt natuurlijk.

Hoe kom ik in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Om in aanmerking te komen voor een ooglidcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering moet er sprake zijn van een ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaakt door verslapping of verlamming van het bovenooglid. Daarnaast moet u behandeld worden door een zorgverlener met een contract. De kans op een vergoeding is heel klein, daar er sprake moet zijn van een ernstige gezichtsveldbeperking.

Wat zijn overhangende oogleden?

Overhangende oogleden ontstaan door een verslapte huid, waardoor er huidoverschot boven het oog ontstaat. Hierdoor hangt de huid over het oog en kunnen er klachten ontstaan. Bezoek onze kliniek voor behandelingen om uw oogleden te verstevigen en de klachten te verminderen.

Wat voel je na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie kunt u de eerste dagen last hebben van blauwe plekken en zwellingen rond de ogen. Dit kan ongemakkelijk voelen op het werk. Het is daarom aan te raden om de eerste week na de behandeling rust te nemen. Na zeven dagen worden de hechtingen verwijderd.

Hoe lang blijven de ogen dik na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie kunnen de ogen tot 2 à 3 weken na de ingreep nog dik zijn. De meeste zwelling en verkleuringen zullen na 1 à 2 weken afnemen. Het eindresultaat van de correctie is zichtbaar na 3 maanden. Zorg voor voldoende rust en volg de aanwijzingen van jouw plastisch chirurg op voor een snel herstel.

Hoe lang mag je niet bukken na een ooglidcorrectie?

Je mag niet bukken tot de hechtingen na 7 dagen worden verwijderd na een ooglidcorrectie. Dit zorgt voor een sneller herstel en voorkomt dat de wond opent. Na de verwijdering van de hechtingen kan je je dagelijkse activiteiten voortzetten zonder enige beperkingen. Zorg ervoor dat je de instructies van je plastisch chirurg volgt om een snel herstel te garanderen.

Wat is de ideale leeftijd voor een onderooglidcorrectie

De meeste mensen die een onderooglidcorrectie ondergaan zijn tussen de 35 en 65 jaar oud. Cosmetische operaties zoals een onderooglidcorrectie mogen wettelijk pas vanaf het 18e jaar uitgevoerd worden. In tegenstelling tot de bovenooglidcorrectie en wenkbrauwliften is er ook een grote groep mannen en vrouwen die al op jongere leeftijd iets aan hun wallen of kringen laat doen. Wallen of kringen komen al op jongere leeftijd voor. Een onderooglidcorrectie is dan een oplossing, maar in veel gevallen zijn fillers dan ook een mooi tijdelijk alternatief.

Wat is de ideale leeftijd voor een bovenooglidcorrectie?

De meeste mannen en vrouwen die een bovenooglidcorrectie ondergaan zijn tussen de 35 en 65 jaar oud. Er is een hele grote groep die rond de 40 is en er is een hele grote groep die 50+ of 60+ is. De laatstgenoemde groepen geven vrijwel altijd aan dat ze de ingreep veel eerder hadden moeten laten uitvoeren en zo ontzettend blij zijn met het resultaat. Cosmetische operaties zoals een bovenooglidcorrectie mogen wettelijk pas vanaf het 18e jaar uitgevoerd worden. Echter, deze groep heeft op die leeftijd nog geen last van hangende oogleden of een vermoeid uiterlijk

Wat is de ideale leeftijd voor een ooglidcorrectie of ooglift?

De meeste mannen en vrouwen die een ooglidcorrectie of ooglift ondergaan zijn 35 jaar of ouder. Dit betreft veelal bovenooglidcorrectie met een eventuele wenkbrauwlift. Sommigen zijn zelfs wat jonger, maar dan gaat het vooral om de behandeling van wallen of kringen onder de ogen. Een onderooglidcorrectie of fillers biedt dan een mooie oplossing. De mate van geschiktheid hangt vooral af van individuele factoren zoals de elasticiteit van de huid en de mate van overtollige huid die aanwezig is. Dit is veelal leeftijd gerelateerd of erfelijk bepaald. Daarom is een consult met een gespecialiseerde plastisch chirurg zo belangrijk. Die kan de juiste indicatie stellen en ook de oorzaak wegnemen (huid, vet of spier)

Waarom moet ik oppassen met bukken of persen na een behandeling aan de ogen?

Na een ooglidcorrectie, zowel bovenooglidcorrectie als onderooglidcorrectie, is het belangrijk om niet te veel druk te zetten rondom het behandelde gebied. Dit geldt ook voor bukken of persen. Dokter Dennis Goossens legt u dit uit in een uitgebreide video.

Hoe vaak moet een oogcorrectie worden uitgevoerd?

Een ooglidcorrectie is een éénmalige ingreep. Na een behandeling heeft u weer een frisse en open blik. De hangende oogleden, zware oogleden of wallen onder de ogen zullen verdwenen zijn. Het verouderingsproces gaat na de ingreep natuurlijk wel gewoon door. Afhankelijk van uw gezondheid, leefstijl en erfelijke belastbaarheid heeft u ongeveer 10 jaar plezier van de ingreep.

Zijn de kosten voor een ooglidcorrectie voor één oog of beide ogen?

De kosten voor een ooglidcorrectie zijn voor beide ogen.

Waarom zou ik kiezen voor ABC Clinic voor mijn ooglidcorrectie?

ABC Clinic werkt enkel met ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen voor uw ooglidcorrectie. Daarnaast vindt het consultgesprek altijd plaats met de behandelend plastisch chirurg en kunt u tijdens dit consult vragen naar zijn ervaring. ABC Clinic hecht veel waarde aan kwaliteit en veiligheid, dit is de rode draad is onze bedrijfsvoering. Alleen zo kunnen we de beste en veiligste zorg bieden. Wij werken enkel met de beste gespecialiseerde plastisch chirurgen, die zich aangesloten hebben bij beroepsverenigingen.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Voor de ooglidcorrectie behandeling sturen wij altijd een lijst mee met de raadgevingen die u vooraf dient op te volgen. Op deze pagina vindt u de lijst met voorbereidingen voor de ingreep: - De dag van de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan. - Roken: het beste is om 2 weken vóór de ingreep te stoppen met roken. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een zeer slechte invloed op uw huid. Roken heeft ook een negatieve invloed op het herstel van de behandeling. - Alcohol: Geen alcohol minimaal twee dagen vóór de ingreep. - Aspirine: Stop met aspirine minimaal 1 week vóór de ingreep. - Als u antistolling (bloedverdunners) gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem dan vóóraf contact op met uw arts en/of de trombosedienst. Bespreek de uitslagen met het secretariaat van ABC Clinic, die het weer bespreekt met uw behandelend plastisch chirurg. - U kunt na de ingreep niet zelf naar huis rijden. Zorg dat iemand u op komt halen. - Start eventueel 8 dagen voor de ingreep met Arnica Montana D6 van VSM. Dit homeopathisch kruid bevordert de doorbloeding en kan blauwe plekken eventueel kan beperken. Dit is te koop bij de drogist. - Wanneer u ziek bent of koorts heeft kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte! - Indien u tussen het consult en de ingreep (nieuwe) medicijnen krijgt voorgeschreven van uw arts, breng ons dan hiervan op de hoogte. - Bij voorkeur bent u de avond/nacht na de ingreep niet alleen thuis. Op de behandeldag kunt u normaal ontbijten. - Zorg ervoor dat voor de ingreep de boodschappen van de komende dagen zijn gedaan. Daarnaast is het belangrijk dat u de (zwaardere) huishoudelijke werkzaamheden al heeft afgerond, of dat iemand anders daar zorg voor draagt voor enkele dagen.

Wat zijn de klachten bij hangende oogleden?

Er zijn verschillende klachten die u kunt ervaren door hangende oogleden. Hoofdpijn is een klacht die veel voorkomt. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Daarnaast kan verminderd zicht ontstaan doordat de huid van de oogleden zo ver naar beneden hangt dat het een dode hoek veroorzaakt. Een andere klacht die kan ontstaan is vermoeidheid. Uw ogen voelen zwaar aan door het vel dat op de oogleden hangt. Een laatste probleem voor vrouwen kan zijn dat make-up tussen de overtollige huid ophoopt. Bij deze klachten biedt een bovenooglidcorrectie verlichting.

Kan ik praten tijdens een ooglidcorrectie?

Tijdens een ooglidcorrectie kunt u gewoon praten. U krijgt een plaatselijke verdoving, enkel het gebied waar behandeld wordt is verdoofd.

Wanneer kan ik een littekencrème gebruiken na mijn ooglidcorrectie?

Wanneer het wondje van de ooglidcorrectie volledig gesloten is (vaak na twee weken), kunt u starten met het smeren van littekencrème. Let erop dat u de crème niet te dik op de ogen smeert om te voorkomen dat deze in de ogen komt. Smeer de crème voorzichtig op de oogleden.

Hoe lang duurt genezing na ooglidcorrectie?

De genezingsduur varieert dus per persoon en hangt af van de soort ooglidcorrectie. Gemiddeld is de zwelling en verkleuring na een bovenooglidcorrectie na 1 à 2 weken verdwenen en bij een onderooglidcorrectie duurt dit 2 à 3 weken. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 3 maanden te zien.

Wanneer mag ik weer make-up dragen na een ooglidcorrectie?

Omdat make-up in de wondjes kan komen en dit het geneesproces vertraagd, raadt ABC Clinic u af om de eerste twee weken na uw ooglidcorrectie make-up te dragen op of om uw ogen. Hierbij kunt u denken aan oog make-up, maar ook foundation en dag- en nachtcrème.

Wanneer mag ik weer sporten na een ooglidcorrectie?

Wij raden aan de eerste periode na de ooglidcorrectie rustig aan te doen. Probeer in ieder geval tot een week na de ingreep niet te zwaar te tillen. Na drie weken kunt u weer rustig opbouwen met sporten. Heeft u in de avond last van druk op de ogen? Neem dan even rust en probeer het na een aantal dagen weer.

Mag ik direct na een ooglidcorrectie naar huis?

Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na de behandeling dient u de oogleden nog te koelen met een koelbril die u in de kliniek ontvangt. Enige tijd na de behandeling mag u weer naar huis. Houdt er wel rekening mee dat u niet zelf kunt rijden. Zorg er altijd voor dat u wordt opgehaald na de behandeling.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Jazeker, het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Wie voert de ooglidcorrectie uit?

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar de behandelaar voor uw ooglidcorrectie. Wij werken enkel met ervaren plastisch chirurgen voor de ooglidcorrecties. Zij hebben allen veel ervaring met de ooglidcorrectie en zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

Wat kost een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is mogelijk vanaf € 995,-. Een bovenooglidcorrectie kost € 995,- en een onderooglidcorrectie kost € 1.695,-. Dit is natuurlijk voor beide ogen. Een boven- en onderooglidcorrectie kost € 2.595,-. De behandeling wordt uitgevoerd door zeer ervaren plastisch chirurgen, dus geen huisarts, basisarts of cosmetisch arts.

Wanneer is een ooglidcorrectie nodig?

Een ooglidcorrectie is de ideale oplossing wanneer je last hebt van hangende oogleden of wallen onder de ogen. Bij hangende oogleden is een bovenooglidcorrectie een prima uitkomst, wallen worden weggewerkt middels een onderooglidcorrectie. Wanneer je last hebt van een hangende wenkbrauw dan is een wenkbrauwlift de beste oplossing, veelal in combinatie met een bovenooglidcorrectie.

Is een ooglidcorrectie blijvend?

Een ooglidcorrectie zorgt voor een langdurig resultaat. Ondanks een ooglidcorrectie is de huid alsnog onderhevig aan verslapping en veroudering van de huid. Hierdoor kunnen de oogleden, ook na een ooglidcorrectie, op latere leeftijd alsnog gaan hangen.

Wat is de beste kliniek voor ooglidcorrecties?

Wij behoren tot de beste en meest ervaren klinieken voor ooglidcorrecties in Nederland en België. Kies altijd voor een kliniek met ervaren plastisch chirurgen wanneer je een ooglidcorrectie overweegt.

Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Een ooglidcorrectie wordt eigenlijk bijna nooit vergoed. Alleen een bovenooglidcorrectie kan vergoed worden vanuit de basisverzekering. Dan moet er sprake zijn van een medische indicatie. Deze indicatie krijg je alleen aan de volgende zeer strike voorwaarden wordt voldaan. Een onderooglidcorrectie wordt overigens nooit vergoed.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Tijdens de boven- of onderooglidcorrectie word je verdoofd. Van de behandeling zelf voel je dus niks. Na de ingreep kan je last hebben van napijn. Hiervoor kan je medicatie innemen (Ibuprofen of Paracetamol). De behandeling zelf is dus pijnloos, maar achteraf kan er wat pijn optreden.

Kan ik mijn ooglidcorrectie in termijnen betalen?

Wij werken zelf niet met behandelingen of ingrepen betalen in termijnen. Wel kunt u uw ooglidcorrectie financieren via Cosmetic Finance. U sluit hier een lening af en betaalt deze in termijnen terug. Meer informatie vindt u op: http://cosmeticfinance.nl

Mag ik autorijden na een ooglidcorrectie?

Nee, helaas is het niet mogelijk om zelf naar huis te rijden na een ooglidcorrectie. De reden hiervoor is dat uw zicht verminderd is door de behandeling en de zwelling. U bent ook niet verzekerd mocht er iets gebeuren.

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie van de bovenste oogleden duurt 45 tot 60 minuten, een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 60 tot 75 minuten en een ooglidcorrectie van zowel de bovenste als onderste oogleden duurt 90 tot 120 minuten.

Wordt een ooglidcorrectie onder plaatselijk of algehele verdoving uitgevoerd?

Een ooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Moet ik stoppen met roken of vapen voor een ooglidcorrectie?

Roken of vapen heeft een negatieve invloed op de herstelduur van de behandeling. Het beste is om twee weken voor de ingreep te stoppen. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken of vapen.

Zijn er littekens zichtbaar na een ooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie worden de incisies in de plooi van de oogleden gemaakt. Bij een onderooglidcorrectie valt het litteken aan de binnenzijde van de ogen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de littekens zichtbaar blijven.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na de ooglidcorrectie?

De meeste mensen hervatten vijf dagen na de ooglidcorrectie hun werkzaamheden. Dit komt omdat je de eerste dagen na de behandeling last zult hebben van blauwe plekken en zwellingen rond de ogen. Licht huishoudelijk werk de eerste dagen is geen probleem. Zware lichamelijke inspanning is de eerste twee weken niet toegestaan.

Mag ik lenzen dragen tijdens en na de ooglidcorrectie?

Ja en nee. Bij een onderooglidcorrectie mag het niet en bij een bovenooglidcorrectie mag het evt. wel. Wij adviseren iedereen om tot een week na de ooglidcorrectie geen lenzen te dragen, tenzij dit anders met u is besproken tijdens het consult met de plastisch chirurg.

Wanneer worden de hechtingen na mijn ooglidcorrectie verwijderd?

Hechtingen worden zes tot acht dagen na de ooglidcorrectie verwijderd.

Ik gebruik bloedverdunners. Is dit een probleem voor mijn ooglidcorrectie?

Ja, bij een ooglidcorrectie is het belangrijk tijdig te stoppen met bloedverdunners. Je kan bij de voorschrijver navragen of het mogelijk is om (even) te stoppen met de bloedverdunners.

Hoe lang mag ik niet zonnen na een ooglidcorrectie?

Wij raden de eerste 4 weken na de ooglidcorrectie af om de zon in te gaan of onder de zonnebank te gaan. Gaat u toch in de zon, gebruik dan een goede zonnebril en een goede zonnecrème. Door de warmte kan een zwelling ontstaan en kan het litteken verbranden. Daarnaast raden wij u aan het eerste jaar het litteken goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt zal deze altijd goed zichtbaar blijven. Dit willen we natuurlijk voorkomen.  

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult