Totaal
8.9
1176 reviews

Rimpels bovenlip

Heeft u last van verticale rimpels op de bovenlip, ook wel rokerslijntjes genoemd? Met een filler-behandeling zijn deze lijntjes mooi te behandelen.

Rimpels bovenlip verzachten met injectables

Erfelijke factoren kunnen een rol spelen bij het ontstaan van rimpels boven uw bovenlip, ook wel bekend als rokerslijntjes. Maar ook door roken, volumeverlies na een tandheelkundige behandeling of een teveel aan zonlicht kunnen deze rimpels ontstaan. U vraagt zich waarschijnlijk af wat echt helpt tegen rimpels op de bovenlip. Een injectable-behandeling met fillers biedt een eenvoudige, natuurlijke én veilige oplossing voor rimpels op de bovenlip.

Wat is het resultaat van fillers in uw bovenlip?

Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar. De huid boven uw lip is gladder geworden, de lijntjes zijn verzacht of wellicht grotendeels verdwenen. Dit effect houdt zes tot twaalf maanden aan.

Botox kin voor
Voor
Botox kin na
Na
Rimpels bovenlip voor
Voor
Rimpels bovenlip na
Na
Rokerslijntjes - rimpels bovenlip voor
Voor
Rokerslijntjes - rimpels bovenlip na
Na
behandelingen - injectables - rokerslijntjes behandeling voor
Voor
behandelingen - injectables - rokerslijntjes behandeling na
Na
Rimpels bovenlip voor
Voor
Rimpels bovenlip na
Na

Rimpels bovenlip kosten?

Natuurlijk bent u benieuwd naar de kosten van een behandeling. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid filler die noodzakelijk is om uw probleem op te lossen. Tijdens een gratis en vrijblijvend consultgesprek zal de prijs en een behandelplan met u besproken worden.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Rimpels bovenlip (Restylane)0,5 ml €325,-
1,0 ml€450,-
Loyaliteitskorting fillers (Restylane)

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met A-producten en A-merken, word je door zeer ervaren en gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG) behandeld en hanteren we een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo bieden we onze Botox, Skinboosters, Sculptra en Profhilo behandelingen altijd tegen een vaste scherpe prijs aan. Voor de fillers met Restylane profiteer je van loyaliteitskortingen die oplopen tot 10%.

Loyaliteitsprogramma fillersKorting
Tweede behandeling met fillers5%
Vanaf uw derde behandeling met fillers10%

Rimpels bovenlip verwijderen

Het verwijderen van de rimpels op uw bovenlip neemt maximaal 30 minuten in beslag. Met een hele dunne naald injecteert de arts de filler (Restylane hyaluronzuur) voorzichtig onder de huid. Dankzij het verdovingsmateriaal in de filler zult u hier nauwelijks iets van voelen. Na afloop van de behandeling kan de geïnjecteerde plek wat beurs aanvoelen en kunt u last hebben van lichte zwellingen. Koelen kan helpen. Na enkele uren is dit ongemak verdwenen.

Wat moet u na een behandeling met fillers doen?

Na een filler-behandeling is het belangrijk om de huid rust te geven. Probeer contact met de behandelde plekken zoveel mogelijk te voorkomen, dus probeer ook wrijven de eerste uren te vermijden. Daarnaast raden we aan de eerste zes uur na de behandeling géén make-up te dragen om het risico op infectie te verkleinen. Dit raden wij aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan.

De eerste twee weken na de behandeling worden overige gezichtsbehandelingen afgeraden. Het is belangrijk de huid even tot rust te laten komen. Ook doet u er verstandig aan de zon zoveel mogelijk te vermijden in de eerste twee weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. Mocht het noodzakelijk zijn de zon in te gaan, dan raden we een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 aan om de huid te beschermen.

Pas tenslotte de eerste twee uur op met het drinken van hete dranken in verband met de verdoving die nog in de omgeving van uw lippen aanwezig is.

Zitten er risico’s aan een filler-behandeling?

Complicaties kunnen zich altijd voordoen na een filler-behandeling. Wanneer u zich door een goede en ervaren arts laat behandelen, wordt het risico op complicaties tot het minimum beperkt.

De meest voorkomende complicaties die zich voor kunnen doen zijn een milde tot matige branderigheid of pijn na de behandeling of eventueel verkleuring (blauwe plekken) op de plaats van de injectie. Deze bijwerkingen trekken binnen enkele dagen na de behandeling weg.

Complicaties komen bijna niet voor na een filler-behandeling.

Plan uw gratis consult

Bij ABC Clinic start een injectable-behandeling altijd met een gratis consult. Onze ervaren cosmetisch arts bespreekt uw persoonlijke wensen en legt uit hoe een eventuele de behandeling zal verlopen. Daarnaast heeft u natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen. In overleg met de arts kunt u dan behandeld worden aan de rimpels. Een afspraak maken kan via ons contactformulier of u kunt ons bereiken op telefoonnummer 076 – 542 31 54. Nog makkelijker is het om online een afspraak in te plannen via onze website.

Consult inplannen

Veelgestelde vragen

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Beter gezegd, het is een huideigen stof. Het komt van nature in het lichaam voor, onder andere in de huid en is verantwoordelijk voor het vasthouden van water. Het trekt vocht aan, hydrateert, geeft veerkracht, volume en soepelheid. Dit is de gouden standaard op het gebied van rimpelvullers wereldwijd. Het is een veilig middel om de tekenen van veroudering aan te pakken, mits goed getest.

Omdat hyaluronzuur een huideigen bestanddeel is, is de kans op allergische reacties te verwaarlozen. Belangrijk is de samenstelling en hoe het is gemaakt. Hier zitten wel verschillen tussen. De twee bekendste en veiligste producten die er wereldwijd zijn heten Restylane en Juvederm. Beiden zijn hyaluronzuren en beschikbaar als rimpelvuller. Ze bestaan uit een transparante gel die in kleine hoeveelheden met een naaldje of canule in de huid wordt gebracht. Hierdoor verdwijnen rimpels en krijg je volume op de plaatsen waar je dat wenst.

Hyaluronzuur is ook ideaal voor het opvullen van lippen, decollete-rimpels of handverjonging. Het resultaat is direct zichtbaar. Naast hyaluronzuur bestaan er ook rimpelvullers op basis van polymelkzuur (Sculptra), permanente vullers en rimpelvullers op basis van Calciumhydroxylapatiet (Radiesse).

Wat zijn fillers?

Fillers zijn rimpelvullers. Je kunt met fillers rimpels opvullen, de contouren van het gezicht versterken en lippen voller maken. Hierdoor krijg je het verloren volume weer terug. Tevens kunnen we met fillers handen en het decolleté verjongen.

Is de lip smoothie-behandeling voor iedereen geschikt?

Een lip smoothie is geschikt voor iedereen die last heeft van droge lippen. Een behandeling voor een lip smoothie zorgt ervoor dat je lippen van binnenuit gehydrateerd worden.

Ik ben al eerder behandeld met permanente producten. Kan ik dan nog behandeld worden met een tijdelijke filler?

Dat ligt eraan waar de permanente filler is geïnjecteerd. Er zal nooit in hetzelfde gebied behandeld worden. Heb je bijvoorbeeld een permanente filler in je lippen? Dan zal deze eerst verwijderd moeten worden alvorens de artsen je lippen weer behandelen. Andere gebieden kunnen natuurlijk wel gewoon behandeld worden met een tijdelijke filler. De bekendste permanente injectables zijn Dermalive, Bio-Alcamid, PMS siliconenolie, Aquamid en Artecoll.

Wanneer je een kliniek of een arts treft die nog steeds deze producten gebruiken kan je dat ons laten weten of kan je direct een melding doen bij de NVCG of bij IGJ (Inspectie gezondheidszorg en jeugd).

Lees al onze blogs
Gratis consult