De kliniek

Migraine

Wilt u van uw hoofdpijn af?

Heeft u last van migraine of spanningshoofdpijn en is er tot nu toe niets aan te doen?

Prijzen

Wat kost een Botox-behandeling tegen migraine?

De kosten van een behandeling tegen migraine zijn afhankelijk van de behandeling die voor u het beste is. Velen hebben al baat bij het behandelen van de fronsrimpel, omdat deze spieren meestal voor veel klachten zorgen. We zullen u altijd een consult aanbevelen bij de arts. Die analyseert het probleem en stelt een behandelplan op. Dat kan alleen maar tijdens een persoonlijk consult.

Behandeling Prijs
Consult€ 0,-
Migrainevanaf€ 149,-
Informatie

Last van migraine?

Botox is een goede manier om migraine te verhelpen. Door Botox of Azzalure in de spiertjes bij het hoofd te injecteren, zal de spanning verdwijnen en zal de migraine weg blijven. Een bijkomend voordeel is dat de fronsrimpel ook wordt verminderd of verwijderd. Veel mensen die voorheen niet wisten dat dit mogelijk was, bezoeken onze kliniek nu jaarlijks om van hun migraine verlost te raken.

Consult

Gratis consult voor een Botox-behandeling tegen migraine?

Wilt u weten of Botox iets tegen uw migraine kan doen? Onze artsen informeren u graag over de behandeling van migraine met Botox of Azzalure.

Bel 076 – 542 31 54 voor een gratis en vrijblijvende afspraak met de arts, vul het contactformulier in of plan uw afspraak online. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

De behandeling

Hoe gaat een Botox-behandeling tegen migraine?

De behandeling van migraine is eenvoudig en heeft een snel en langdurig resultaat. De arts injecteert met een zeer dun naaldje je voorhoofd op verschillende plaatsen met Botox of Azzalure. De injecties voelen slechts licht prikkelend aan.

Na afloop van de Botox-behandeling kan de huid wat rood zijn, maar na een paar uur is dit al verdwenen. U kunt uw werkzaamheden direct na de behandeling hervatten.

Nazorg en herstel

Hoe gaat de nazorg van een behandeling tegen migraine?

Na een behandeling met Botuline toxine (zoals Botox of Azzalure) is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Risico's en complicaties

Zitten er risico’s aan een behandeling tegen migraine?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling. Met name bij de eerste keer van het gebruik van Botox kan in de fronsrimpel of het voorhoofd het gevoel van een beginnende hoofdpijn of tintelingen ontstaan. Ook deze verschijnselen zijn van tijdelijke aard en zullen binnen twaalf uur na de behandeling weer verdwijnen.

Over het algemeen zijn er na het gebruik van Botox geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Bij een behandeling aan het voorhoofd of de fronsrimpel bestaat namelijk de mogelijkheid dat het ooglid en/of wenkbrauwen gaan hangen bij een onjuiste dosering of techniek.

Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer u zich laat behandelen door een ervaren arts.

Resultaat

Wat is het resultaat van een behandeling tegen migraine?

Het effect van de Botox-behandeling is na twee tot zes dagen voelbaar. Omdat de spieren in het voorhoofd volledig ontspannen, zal de migraine wegblijven of verminderen. Botox blijft drie tot zes maanden zitten. De behandeling kan probleemloos herhaald worden.

Bekijk resultaten
Prijzen

Wat kost een Botox-behandeling tegen migraine?

De kosten van een behandeling tegen migraine zijn afhankelijk van de behandeling die voor u het beste is. Velen hebben al baat bij het behandelen van de fronsrimpel, omdat deze spieren meestal voor veel klachten zorgen. We zullen u altijd een consult aanbevelen bij de arts. Die analyseert het probleem en stelt een behandelplan op. Dat kan alleen maar tijdens een persoonlijk consult.

Behandeling Prijs
Consult€ 0,-
Migrainevanaf€ 149,-

Veelgestelde vragen

Hoe lang houdt de werking van een behandeling tegen migraine aan?

Een Botox-behandeling tegen migraine begint na ongeveer zes dagen te werken en houdt ongeveer vier tot zes maanden aan. Daarna kan de behandeling zo vaak als je wilt herhaald worden.

Is de behandeling voor iedereen met migraine geschikt?

Een behandeling met Botuline toxine tegen migraine is in principe voor iedereen geschikt. Het verschilt per persoon of de behandeling daadwerkelijk werkt. Als gevolg van de behandeling kan de intensiteit van de migraine afnemen, de frequentie kan afnemen of de klachten kunnen algemeen afnemen.

Waar word ik mee behandeld bij migraine?

Bij ABC Clinic werken we enkel met de beste en veiligste producten die wereldwijd verkrijgbaar zijn, ook voor je behandeling tegen migraine. Voor de Botuline toxine behandelingen werken we enkel met Botox en Azzalure.

Waar wordt de Botox geïnjecteerd bij een behandeling tegen migraine?

Bij een migraine-behandeling kan de Botuline toxine op verschillende plaatsen geïnjecteerd worden. Denk hierbij aan de fronsrimpel, het voorhoofd of de nek. Dit is per persoon afhankelijk en kan bepaald worden naar aanleiding van een gratis en vrijblijvend consultgesprek.

Zijn er bijwerkingen bij een behandeling tegen migraine?

De mogelijke risico’s en complicaties die verbonden zijn aan Botox-behandeling zijn: zeer kleine (speldenprik) bloedinkjes op de injectieplaats, plaatselijke roodheid van de huid, plaatselijke zwelling van de huid, blauwe plek op de plaats van de injecties, allergische reacties of lokale infecties.

In uitzonderlijke gevallen kan er een aangrenzende spier door de behandeling worden aangetast; de werking van Botuline toxine op een aangrenzende spier is tijdelijk en verdwijnt bijna altijd in de loop van enkele weken. De kans op bovenstaande risico’s en complicaties zijn erg klein, daar de arts zorgvuldig te werk gaat en veel ervaring heeft met de Botox-behandelingen.

Hoe werkt een Botox-behandeling tegen migraine?

Ben jij benieuwd hoe Botox kan helpen wanneer je last hebt van migraine of spanningshoofdpijn? In deze video vertelt cosmetisch arts Arthur Ludlage meer over het gebruik van Botox wanneer je last hebt van migraine.

Hiernaast staan de meest gestelde vragen. Heb je het antwoord op je vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of vul ons contactformulier in.

Gratis consult