De kliniek

Botox migraine

Wilt u van uw migraine af?

Heeft u last van migraine en is er tot nu toe niets aan te doen? Botox kan wellicht helpen!

Misschien herkent u het wel. Die stekende of bonzende pijn in uw hoofd, misselijkheid met eventueel overgeven en gevoeligheid voor geluid en licht. Tijdens een migraineaanval ligt u vooral in bed en kunt u het gevoel hebben weinig waard te zijn.

Een migraineaanval kan u hinderen in de dagelijkse bezigheden. U moet uitjes met vrienden afzeggen, die leuke date of kan niet naar uw werk. Na een aanval bent u vaak nog twee dagen suf omdat u bij moet komen. Mogelijk ervaart u de tabletten die u moet slikken als niet prettig of helpen ze onvoldoende tegen de migraine of spanningshoofdpijn.

Wat veel migrainepatiënten niet weten is dat Botox een goede oplossing kan bieden. De cosmetisch of esthetisch arts plaatst naar aanleiding van het gesprek met u op verschillende plaatsen een injectie met Botox om de migraine klachten te verminderen. Waar deze injecties worden geplaatst, is geheel afhankelijk van de klachten die u ervaart. De plaatsingen kunnen in het voorhoofd, de nek, het achterhoofd en bij de slapen zijn.

Het effect van de Botox-behandeling begint na twee tot zes dagen te werken. Het optimale resultaat is na twee weken behaald. Dan merkt u dat u er geen minder last van heeft. Botox werkt vier tot zes maanden. Daarna is de behandeling weer veilig te herhalen.

Consult Botox tegen migraine

Wilt u weten wat Botox voor uw migraine kan doen? Onze cosmetisch artsen informeren u graag over de behandeling tijdens een gratis en vrijblijvend consultgesprek. Bel 076-542 31 54, plan uw afspraak via het contactformulier of via onze online tool. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak.

Botox bij migraine prijs

De prijs van een behandeling bij migraine is afhankelijk van de behandeling die geschikt is voor uw klachten. Tijdens het consult met de cosmetisch arts of esthetisch arts wordt duidelijk wat de uiteindelijke kosten voor de behandeling zullen zijn.

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Migrainevanaf€ 149,-

Migraine Botox vergoeding

Een Botox-behandeling tegen migraine is géén geregistreerde behandeling. Om deze reden zullen de meeste zorgverzekeraars deze behandeling daarom niet vergoeden. Om dit zeker te weten kunt u altijd even contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Let op: ABC Clinic werkt niet samen met zorgverzekeraars. Een migraine-behandeling met Botox zal daarom ook nooit vergoed worden bij ABC Clinic.

Botox tegen migraine ervaringen

Al veel van onze cliënten zijn u voorgegaan met de behandeling. Aan de onderkant van deze pagina leest u verschillende ervaringen met Botox tegen migraine. Ook op kliniekervaringen.nl en klantenvertellen.nl zijn verschillende ervaringen te vinden.

Veelgestelde vragen

Hoe lang houdt de werking van een behandeling tegen migraine aan?

Een Botox-behandeling tegen migraine begint na ongeveer zes dagen te werken en houdt ongeveer vier tot zes maanden aan. Daarna kan de behandeling zo vaak als je wilt herhaald worden.

Is de behandeling voor iedereen met migraine geschikt?

Een behandeling met Botuline toxine tegen migraine is in principe voor iedereen geschikt. Het verschilt per persoon of de behandeling daadwerkelijk werkt. Als gevolg van de behandeling kan de intensiteit van de migraine afnemen, de frequentie kan afnemen of de klachten kunnen algemeen afnemen.

Waar word ik mee behandeld bij migraine?

Bij ABC Clinic werken we enkel met de beste en veiligste producten die wereldwijd verkrijgbaar zijn, ook voor je behandeling tegen migraine. Voor de Botuline toxine behandelingen werken we enkel met Botox en Azzalure.

Waar wordt de Botox geïnjecteerd bij een behandeling tegen migraine?

Bij een migraine-behandeling kan de Botuline toxine op verschillende plaatsen geïnjecteerd worden. Denk hierbij aan de fronsrimpel, het voorhoofd of de nek. Dit is per persoon afhankelijk en kan bepaald worden naar aanleiding van een gratis en vrijblijvend consultgesprek.

Zijn er bijwerkingen bij een behandeling tegen migraine?

De mogelijke risico’s en complicaties die verbonden zijn aan Botox-behandeling zijn: zeer kleine (speldenprik) bloedinkjes op de injectieplaats, plaatselijke roodheid van de huid, plaatselijke zwelling van de huid, blauwe plek op de plaats van de injecties, allergische reacties of lokale infecties.

In uitzonderlijke gevallen kan er een aangrenzende spier door de behandeling worden aangetast; de werking van Botuline toxine op een aangrenzende spier is tijdelijk en verdwijnt bijna altijd in de loop van enkele weken. De kans op bovenstaande risico’s en complicaties zijn erg klein, daar de arts zorgvuldig te werk gaat en veel ervaring heeft met de Botox-behandelingen.

Hoe werkt een Botox-behandeling tegen migraine?

Ben jij benieuwd hoe Botox kan helpen wanneer je last hebt van migraine of spanningshoofdpijn? In deze video vertelt cosmetisch arts Arthur Ludlage meer over het gebruik van Botox wanneer je last hebt van migraine.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Gratis consult