De kliniek

Botox gummy smile

Botox voor een lach zonder gummy smile

Heeft u last van zichtbaar tandvlees als u lacht en stoort u zich hier aan? Een Botox-behandeling kan dan de oplossing zijn!

Wilt u van uw gummy smile af?

Soms heeft u wanneer u lacht blootliggend tandvlees. Dit kan best charmant zijn, maar misschien stoort u zich wel aan uw gummy smile, ook wel tandvleeslach genoemd, of durft u bijna niet meer te lachen.  Zonde, want een tandvleeslach is eenvoudig te behandelen met Botox.

Hoe gaat een behandeling tegen een gummy smile?

De arts injecteert met een zeer dun naaldje een Botuline toxine in de spier van uw bovenlip. De injecties met Botox voelen slechts licht prikkelend aan. Na de behandeling kunt u uw werkzaamheden direct hervatten. De huid kan na de prikjes wel wat rood worden en licht geïrriteerd aanvoelen. Koelen kan helpen.

Hoe gaat de nazorg van een behandeling tegen een tandvleeslach?

Na een behandeling met Botuline toxine (zoals Botox of Azzalure) is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Zitten er risico’s aan een behandeling tegen een tandvleeslach?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling. Over het algemeen zijn er na het gebruik van Botox geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Bij een behandeling aan het voorhoofd of de fronsrimpel bestaat namelijk de mogelijkheid dat het ooglid en/of wenkbrauwen gaan hangen bij een onjuiste dosering of techniek.

Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer u zich laat behandelen door een ervaren arts.

Wat is het resultaat van een behandeling tegen een tandvleeslach?

Het effect van de behandeling is na twee tot zes dagen zichtbaar, u zult dan van uw gummy smile af zijn omdat u door de Botox uw bovenlip met minder kracht naar boven kunt trekken. Hierdoor wordt het tandvlees minder zichtbaar. Het resultaat houdt ongeveer drie tot zes maanden aan. Daarna kan u de behandeling veilig herhalen.

Bekijk resultaten

Wat kost een behandeling van een gummy smile?

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Behandeling tandvleeslachvanaf€ 95,-

Gratis consult voor een behandeling tegen een gummy smile?

Elke injectable-behandeling start met een vrijblijvend en kosteloos consult. Dit consult is erg belangrijk. Onze artsen luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijgt u ook alle gelegenheid om vragen te stellen. In overleg met de arts kunt u daarna direct worden behandeld aan uw tandvleeslach.

Foto's van behandeling

Botox-behandeling tegen een gummy smile
behandelingen - injectables - Gummy smile botox voor
Voor
Behandelingen - injectables - Gummy smile botox na
na
Het resultaat van de behandeling tegen de gummy smile
behandelingen - injectables - Gummy smile botox voor
Voor
Behandelingen - injectables - Gummy smile botox na
na
behandelingen - injectables - Gummy smile botox voor
Behandelingen - injectables - Gummy smile botox na
Botox-behandeling tegen een gummy smile

Het resultaat van de behandeling tegen de gummy smile

Veelgestelde vragen

Wat zijn de indicaties van Botox?

Botox of Azzalure kunnen voor verschillende indicaties worden gebruiken. De behandelbare probleemgebieden zijn fronsrimpel (glabella), voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes (lachrimpels), overmatig zweten (hyperhidrosis), bunny lines (neusrimpels), putjes in de kin (overactieve kinspier), migraine, tandvleeslach (gummy smile) en tandenknarsen (bruxisme).

In de video vertelt drs. Ludlage meer over de medische toepassingen van Botox.

Doet een behandeling met Botox pijn?

Nee, in principe hoef je bij een rimpelbehandeling met injectables geen pijn te ervaren. Aan de injectables wordt tegenwoordig al vaak een pijnstillende stof toegevoegd (lidocaine of xylocaine). De arts kan tevens een crème gebruiken (EMLA) als voorverdoving.

Hoe lang blijft Botox zichtbaar?

Botox en Azzalure blijven tot vijf maanden zichtbaar. Nadien kan de behandeling probleemloos herhaald worden.

Hoe lang is het resultaat van een Botox behandeling zichtbaar?

De werking van Botox, of Azzalure begint na twee tot zes dagen en is na twee weken optimaal. De duur van het resultaat verschilt per persoon. Sommigen komen twee keer per jaar voor een behandeling, anderen drie of vier keer per jaar. De duur is dus verschillend en varieert tussen de drie en zes maanden. Hierna kan de Botox-behandeling zonder problemen herhaald worden.

Is een Botox-behandeling pijnlijk en zijn er bijwerkingen?

Een Botox-behandeling wordt vaak als een niet-pijnlijke behandeling ervaren, terwijl sommigen de Botox-behandeling als (enigszins) pijnlijk ervaren. Kortom, het zijn een paar prikjes die kort wat pijnlijk kunnen zijn. Bij de behandeling treden er vrijwel geen bijwerkingen op en is een veilige behandeling.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Gratis consult