De kliniek

ZO Skin Health

Uw huid verbeteren?

UV-straling, vervuiling, stress, veroudering, genen en hormonen. Uw huid wordt dagelijks aan zoveel invloeden blootgesteld dat dat soms heel goed zichtbaar is.

Wilt u een stralende en gezonde huid?

Om de slechte invloeden van buitenaf het hoofd te bieden en weer een  gezonde stralende huid te krijgen heeft de Amerikaanse dermatoloog Dr. Zein Obagi de ‘ZO Skin Health Filosofie’ gecreëerd. Deze filosofie bestrijdt huidproblemen niet als losstaande aandoeningen, maar vanuit de gedachte van een gezonde, goed functionerende huid. Hierbij worden medische en niet-medische behandelingen gecombineerd.

Wat is het resultaat van de ZO Skin Health Filosofie?

Na de ZO Skin Health-therapie ziet u zowel op korte termijn als op lange termijn zichtbare verbeteringen. Rimpeltjes en lijntjes verminderen, donkere vlekken verdwijnen, de huidtoon en -structuur verbetert zichtbaar en de huid wordt steviger en soepeler.  Door een juist en langdurig gebruik van het ZO Skin Health Saturation Program wordt huidveroudering verder tegengegaan met een jonger uitziende huid als resultaat.

Wat kost de ZO Skin Health Filosofie?

Een consult is echt noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs. Daarvoor moet de huidtherapeut u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een afspraak.

Hoe gaat de ZO Skin Health Filosofie?

Voor een gezonde stralende huid raadt Dr. Obagi een vijf-stappen programma aan: reinigen, activeren, stimuleren, kalmeren + voeden en beschermen. De Zo Skin Health Filosofie gebruikt producten die uniek zijn.

Tijdens de reiniging worden de onzuiverheden verwijderd en wordt de pH-waarde aangepast om de huid voor te bereiden op een optimale toediening van de therapeutische ingrediënten. De volgende stappen bestaan uit het herstellen van schade aan huidcellen en de schade in de diepere lagen van de huid, het corrigeren van hyperpigmentatie, ongelijkmatige huidtonen en ruwheid.

De laatste stap is het beschermen van de nieuwe en gezonde huid om verdere schade door UV-A en UV-B te voorkomen.

Hoe gaat de nazorg van de ZO Skin therapie?

De hersteltijd van de huid is afhankelijk van de gebruikte peeling. Bij alle soorten peelings wordt de huid roder en gaat de huid vervellen(peel). In de meeste gevallen duurt het vervellen niet langer dan zeven dagen. Bij een oppervlakkige peeling is dat twee tot drie dagen. Belangrijk is het om de aanwijzingen van de huidtherapeut op te volgen en een goede kwaliteit zonbescherming te gebruiken, ook als de zon niet schijnt.

Vermijd de dagen na de peeling zon, warm water en zeep, zoals shampoo. Het gebruik van de dag- en nachtcrème die u gewend bent mag pas weer als de huid is hersteld. Uw huidtherapeut geeft hier uitleg over.

Bij twijfel raden we altijd aan contact op te nemen met de huidtherapeut.

Zitten er risico’s aan de ZO Skin therapie?

De risico’s zijn afhankelijk van welke peeling er wordt toegepast. Bij een oppervlakkige peeling zijn de risico’s beperkt. De huid zal wat rood zijn en enigszins gaan schilferen de dagen erna. Er kan ook oedeem onder de ogen ontstaan. Dit is tijdelijk en binnen drie tot vier dagen wegtrokken.

Na een middeldiepe peeling, deze wordt het meeste toegepast, zal de huid na dag twee behoorlijk gaan vervellen. Direct na de peeling kan de huid wat roder zijn en strakker aanvoelen, ook bij deze peeling kan oedeem ontstaan.

De diepere peeling kan het risico op pigmentvlekken geven, meestal witte of pigmentloze vlekken. Deze worden dan ook meestal door een arts uitgevoerd of door een huidtherapeut in samenwerking met een arts.

Gratis consult voor de ZO Skin Filosofie?

Elke huidbehandeling start met een gratis en vrijblijvend en consult. Onze huidtherapeuten luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken voor deze behandeling? Bel 076-542 31 54 of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Online inplannen
Hoe lang houdt het resultaat van de behandeling met ZO Skin Health aan?

Het resultaat van een behandeling met ZO Skin zal stand houden zo lang de producten gebruikt worden. Wil jij meer informatie over ZO Skin Health? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een consultgesprek. Onze huidtherapeuten helpen je graag verder.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van een behandeling met ZO Skin Health?

Hoe vaak je langs moet komen voor resultaat verschilt per persoon. Het is afhankelijk van de aandoening waar je voor behandeld wordt en het behandelprotocol waar mee gewerkt wordt. Onze huidtherapeuten geven je graag meer informatie over de behandeling in een gratis en vrijblijvend consultgesprek.

Hoe ziet mijn huid er na de behandeling met ZO Skin Health uit?

Vaak zie je niks aan je huid. Dit is afhankelijk van de behandeling die wordt uitgevoerd.

Mag ik na de behandeling met ZO Skin Health de zon in?

Je mag de zon in na de behandeling, maar we raden een goede zonbescherming (SPF50) aan. Probeer felle zon te vermijden.

Wordt de behandeling met ZO Skin Health vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, een ziektekostenverzekeraar vergoed deze kosten niet. Heb je nog vragen over vergoeding van de behandeling? Dan kan je contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Maak een afspraak