Schimmelnagels

Een schimmelnagel is vaak lastig te behandelen. Gelukkig biedt Cosmetique Totale een goed werkende behandeling aan om hier vanaf te komen.

Wat is een schimmelnagel?

De termen kalknagels en schimmelnagels worden vaak door elkaar heen gebruikt. Omdat het om een schimmelinfectie op je nagels gaat, noemen wij het een schimmelnagel. Vaak zijn de teennagels geïnfecteerd, maar een schimmelinfectie kan ook op de nagels van de handen voorkomen. Meestal begint het op één nagel, maar verspreidt het zich daarna snel.

U kunt een schimmelnagel eenvoudig herkennen aan een witgele, groene of bruine verkleuring aan het uiteinde van de nagel. Daarnaast wordt de nagel vaak dik, ruw en brokkelig. Omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt, is het vaak lastig te behandelen. Anti-schimmelcrèmes bieden vaak onvoldoende resultaat en intensievere behandelingen geven vaak nare bijwerkingen. De lasertherapie behandelingen van Cosmetique Totale bieden een effectieve en veilige manier om van uw schimmelnagels af te komen.

Hoe werkt een behandeling tegen schimmelnagels?

Om uw schimmelnagels definitief te behandelen, wordt er door de huidtherapeuten lasertherapie en/of licht in combinatie met radiofrequentie gebruikt. De energie die wordt afgegeven, zet zich om in warmte in de nagelplaat. Hierdoor wordt de schimmel gedood. De aangedane nagel groeit uit en er komt een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan enkele maanden duren.

Wij raden aan om voor een laserbehandeling langs de (medisch) pedicure te gaan om de nagels te vijlen. Er zijn minimaal drie behandelingen nodig om uw schimmelnagels te verwijderen. Afhankelijk van de ernst van de infectie en het aantal nagels dat is aangedaan, kunnen dit er meer zijn. De behandeling voelt aan als enkele gemene prikjes. Gelukkig duurt de behandeling zelf maar enkele minuten. Daarna is het belangrijk om een speciale gel te gebruiken.

Hoe kan ik schimmelnagels voorkomen?

Voorkomen is altijd beter dan genezen; de behandeling is vaak een langdurig proces. Omdat voetschimmel vaak overgaat in schimmelnagels, is het belangrijk dat u;

  • Uw tenen goed afdroogt na het douchen of baden
  • De badkamervloer goed reinigt of met slippers doucht
  • Iedere dag schone sokken aantrekt
  • Schoenen draagt die ruim zitten en goed ventileren
  • Nagelschaartjes en veilen goed reinigt na gebruik

Ook wanneer u al last heeft van schimmelnagels is het belangrijk om bovenstaande adviezen goed op te volgen.

Wat kost een behandeling aan schimmelnagels?

Helaas wordt een behandeling aan schimmelnagels niet vergoed door uw verzekering. Het tarief voor één voet bedraagt € 65,-. Wordt u aan beide voeten behandeld? Dan kost het € 95,- per behandeling. U kunt een afspraak maken met de huidtherapeut om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor u.

Gratis consult