De kliniek

Microdermabrasie

Wilt u de huidconditie verbeteren?

De huid eens lekker zandstralen. Daarmee is microdermabrasie te vergelijken. De microdermabrasie-behandeling zorgt voor vermindering van littekenweefsel en verbetering van de huidstructuur en huidconditie.

Heeft uw huid een oppepper nodig?

Uw huid krijgt een spectaculaire oppepper en zal er mooier, frisser en gezonder uitzien dan ooit. Bovendien voelt de huid na zo’n ‘zandstraling’ gladder en soepeler aan. Fijne rimpeltjes vervagen en grove poriën worden veel minder zichtbaar.

De volgende indicaties kunnen met microdermabrasie worden behandeld: acne-littekens, hyperpigmentatie, rimpels en combinatiebehandelingen met onder andere lasertherapie. De microdermabrasie-behandeling zorgt voor huidverbetering voor bijna elk huidtype en voor alle leeftijden.

Wat is het resultaat van microdermabrasie?

Het effect van een microdermabrasie-behandeling is al na één keer zichtbaar. Soms komt het voor dat de huid direct na de behandeling korte tijd rood ziet. Dit is van tijdelijke aard en komt door de stimulering van de doorbloeding. Deze roodheid zal weer snel wegtrekken.

U kunt microdermabrasie als een eenmalige behandeling ondergaan maar ook als kuur om de huid een flinke boost te geven en voor een optimaal eindresultaat. Het voordeel van de microdermabrasie-behandeling is dat u zichzelf over het algemeen weer snel in het openbaar kan vertonen.

Sommige cliënten kiezen bewust voor deze behandeling, omdat ze een laserbehandeling een stap te ver vinden en een peeling te heftig. Het aantal behandelingen is verschillend per persoon en leeftijd.

Hoe gaat een microdermabrasie-behandeling?

Bij een microdermabrasie-behandeling zijn er, afhankelijk van de aandoening, drie diepteniveaus mogelijk.

Niveau 1: Verwijdering van de oppervlakkige dode huidcellen.
Niveau 2: Behandeling van de huid tot op de lederhuid (deze huidlaag is gelegen onder de opperhuid)
Niveau 3: Diepe behandeling tot in de lederhuid (hierbij ontstaan puntbloedinkjes in de huid)

Tijdens de behandeling worden steriele kristallen door middel van een zeer sterke vacuümpomp langs de huid gezogen. Over het algemeen wordt het gevoel tijdens de behandeling als licht schavend ervaren. Afhankelijk van het diepteniveau zal de behandeling al dan niet gevoelig zijn.

Hoe gaat de nazorg na microdermabrasie?

Na de behandeling kan de huid wat gevoelig aanvoelen. De reactie van de huid is afhankelijk van hoe diep de behandeling heeft plaatsgevonden. Bij een oppervlakkige behandeling zal de huid enkel wat roodheid en lichte schilfering vertonen.

Bij een diepe behandeling kan de roodheid vijf tot acht dagen aanhouden, ontstaat er schilfering en is er kans op puntbloedinkjes. Wij raden altijd aan om na de behandeling een zonnebrand te gebruiken met SPF50 en om geen make-up te dragen gedurende drie dagen. Op de dag van de behandeling en de dag erna is het verstandig om warmte, zoals sauna, sporten, heet douchen of zwemmen te vermijden.

De dag van de behandeling kunt u doorgaan met het huidige productgebruik. Wel is het belangrijk om producten te vermijden met actieve ingrediënten, zoals retinol en salicylzuur. Uw huidtherapeut kan u hierin adviseren.

Zitten er risico’s aan microdermabrasie?

Na een behandeling met microdermabrasie is de huid rood en afhankelijk van de diepte waarop is gewerkt kan de huid puntbloedinkjes hebben. Het is van belang om de huid tijdens het herstel goed te beschermen tegen de zon. UV straling (dus zonnestraling of zonnebank) kan pigmentvlekken veroorzaken. Ook als de zon niet schijnt is het toch belangrijk zonbescherming te gebruiken. Na de behandeling dient u de raadgevingen van de huidtherapeut strikt op te volgen.

Risico’s zijn bij microdermabrasie relatief klein en is vaak ook afhankelijk van het huidtype.

Gratis consult voor microdermabrasie?

Elke behandeling start met een gratis en vrijblijvend consult. Onze huidtherapeuten luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken voor deze behandeling? Bel 076-542 31 54 of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Online inplannen
Hoe lang houdt het resultaat van de microdermabrasie-behandeling aan?

Hoe lang het resultaat van een behandeling blijft is afhankelijk van wat er behandeld wordt en de ernst hiervan. Gemiddeld houdt het resultaat van een behandeling met microdermabrasie vier tot zes weken aan.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van microdermabrasie?

Dit is vooraf niet te zeggen. Dit is afhankelijk van de aandoening die behandeld gaat worden. Onze huidtherapeuten zien je graag bij een gratis en vrijblijvend consult om je te adviseren over het aantal behandelingen dat voor jou noodzakelijk is.

Hoe ziet mijn huid er na microdermabrasie uit?

Na de behandeling kan de huid rood zijn en op sommige plaatsen een klein schaafwondje hebben. Na de behandeling kan de huid een aantal dagen gaan schilferen. Dit kan geen kwaad en is normaal na een behandeling met microdermabrasie.

Mag ik na microdermabrasie de zon in?

Wij raden af om de eerste 48 uur na de behandeling de zon in te gaan, mocht het toch nodig zijn dat je de zon in gaat? Gebruik dan een goede zonbescherming. Zonbescherming wordt ook tot minimaal vier weken na de behandeling geadviseerd, ook wanneer de zon niet schijnt.

Wordt microdermabrasie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Maak een afspraak