De kliniek

Veelgestelde vragen: Huidverbetering

Hoe ziet mijn huid er na de behandeling met ZO Skin Health uit?

Vaak zie je niks aan je huid. Dit is afhankelijk van de behandeling die wordt uitgevoerd.

Mag ik na de behandeling met ZO Skin Health de zon in?

Je mag de zon in na de behandeling, maar we raden een goede zonbescherming (SPF50) aan. Probeer felle zon te vermijden.

Wordt de behandeling met ZO Skin Health vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, een ziektekostenverzekeraar vergoed deze kosten niet. Heb je nog vragen over vergoeding van de behandeling? Dan kan je contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Kan ik met Skinboosters behandeld worden tijdens het geven van borstvoeding?

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van Skinboosters tijdens het geven van borstvoeding. Omdat de gevolgen van een Skinbooster-behandeling tijdens het geven van borstvoeding onbekend zijn, zullen wij voor je eigen veiligheid en die van je baby niet behandelen tijdens het geven van borstvoeding.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van een behandeling met ZO Skin Health?

Hoe vaak je langs moet komen voor resultaat verschilt per persoon. Het is afhankelijk van de aandoening waar je voor behandeld wordt en het behandelprotocol waar mee gewerkt wordt. Onze huidtherapeuten geven je graag meer informatie over de behandeling in een gratis en vrijblijvend consultgesprek.

Hoe lang houdt het resultaat van de behandeling met ZO Skin Health aan?

Het resultaat van een behandeling met ZO Skin zal stand houden zo lang de producten gebruikt worden. Wil jij meer informatie over ZO Skin Health? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een consultgesprek. Onze huidtherapeuten helpen je graag verder.

Hoe ziet mijn huid er na de behandeling tegen pigmentvlekken uit?

Dit hangt af van de behandeling. Ben jij benieuwd wat onze huidtherapeuten voor je kunnen betekenen? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvend consultgesprek.

Mag ik na de behandeling tegen pigmentvlekken de zon in?

Nee, wij raden het af om de zon in te gaan na de behandeling. Mocht het noodzakelijk zijn de zon in te gaan na de behandeling, dan raden wij een zonbescherming met minimaal SPF50 aan, ook wanneer de zon niet schijnt. Zon en pigmentvlekken gaan niet goed samen.

Wordt de behandeling tegen pigmentvlekken vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een behandeling tegen pigmentvlekken betreft een behandeling met cosmetische doeleinden. Daarom wordt deze behandeling niet door de zorgverzekeraar vergoed. Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van een behandeling tegen pigmentvlekken?

Hoe vaak je langs moet komen voor resultaat verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van je huidtype en hoe diep de pigmentvlekken in de huid liggen. Heb je last van pigmentvlekken? Onze huidtherapeuten adviseren je graag in een gratis en vrijblijvend consultgesprek.

Hoe lang houdt het resultaat van de behandeling tegen pigmentvlekken aan?

Dit is moeilijk te zeggen. Hoe lang het resultaat aanhoudt is afhankelijk van de diepte van de pigmentvlekken en hoe vaak iemand langskomt om de pigmenten te laten behandelen.

Hoe ziet mijn huid er na de peeling uit?

Direct na de behandeling zal de huid nog rood zijn en na een of twee dagen zullen er velletjes ontstaan. Bij de milderen peelings kan dit bestaan uit lichte tot matige schilfering. Bij de zwaardere peelings kan er vervelling ontstaan.

Mag ik na de peeling behandeling de zon in?

Tijdens de behandelperiode wordt afgeraden om je bloot te stellen aan UV-straling (zowel zon als zonnebank). Mocht je de zon in moeten na de behandeling, dan raden we altijd aan een goede zonnebrand met minimaal SPF 50 te gebruiken.

Wordt de peeling behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van peeling?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. In sommige gevallen kan een enkele peeling voldoende zijn. Vaak zullen er toch meerdere peelings nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Onze huidtherapeuten kunnen je adviseren tijdens een gratis consultgesprek over het aantal behandelingen.

Hoe lang houdt het resultaat van de peeling aan?

Dit is afhankelijk van welke peeling is gebruikt en het doel waarop de peeling is ingezet. Meestal zijn er meerdere peelings nodig om een goed resultaat te bereiken.

Werkt microneedling ook tegen rimpels?

Microneedling werkt ook bij fijne lijntjes en fijne rimpels. Heb je last van diepe rimpels? Dan raden we een behandeling met een filler aan.

Hoe ziet mijn huid er na microneedling uit?

Direct na de behandeling zal de huid rood zien en kunnen er puntbloedinkjes zichtbaar zijn. Dit is afhankelijk van de diepte waarop gewerkt wordt. De roodheid kan enkele dagen aanhouden. Ook kunnen er kleine korstjes ontstaan en kan de huid gaan vervellen. Hierdoor komt er in de huid een proces op gang die de celdeling stimuleert.

Mag ik na microneedling de zon in?

Na de behandeling is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon. Hiervoor raden wij een goede zonnebrandcrème aan met factor 30 - 50.

Wordt microneedling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van microneedling?

Het aantal behandelingen verschilt per indicatie. Gemiddeld zullen er zes behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. De behandelingen kunnen om de twee tot zes weken plaatsvinden.

Hoe lang houdt het resultaat van microneedling aan?

Dit is afhankelijk van de diepte waarop gewerkt wordt en de hoeveelheid behandelingen. Het resultaat kan tot een half jaar aanhouden. Dit is ook afhankelijk van huidtype en de aandoening. Voor rimpels kan het resultaat anders zijn dan voor littekens.

Hoe ziet mijn huid er na microdermabrasie uit?

Na de behandeling kan de huid rood zijn en op sommige plaatsen een klein schaafwondje hebben. Na de behandeling kan de huid een aantal dagen gaan schilferen. Dit kan geen kwaad en is normaal na een behandeling met microdermabrasie.

Mag ik na microdermabrasie de zon in?

Wij raden af om de eerste 48 uur na de behandeling de zon in te gaan, mocht het toch nodig zijn dat je de zon in gaat? Gebruik dan een goede zonbescherming. Zonbescherming wordt ook tot minimaal vier weken na de behandeling geadviseerd, ook wanneer de zon niet schijnt.

Wordt microdermabrasie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van microdermabrasie?

Dit is vooraf niet te zeggen. Dit is afhankelijk van de aandoening die behandeld gaat worden. Onze huidtherapeuten zien je graag bij een gratis en vrijblijvend consult om je te adviseren over het aantal behandelingen dat voor jou noodzakelijk is.

Hoe lang houdt het resultaat van de microdermabrasie-behandeling aan?

Hoe lang het resultaat van een behandeling blijft is afhankelijk van wat er behandeld wordt en de ernst hiervan. Gemiddeld houdt het resultaat van een behandeling met microdermabrasie vier tot zes weken aan.

Welke klachten kunnen worden verlicht met manuele lymfedrainage?

Er zijn verschillende klachten die verlicht kunnen worden met manuele lymfedrainage. Hieronder vallen pijn, blauwe plekken en verhardingen onder de huid. Daarnaast zorgt manuele lymfedrainage voor een sneller en mooier herstel na een ingreep.

Hoe lang moet ik na een ingreep wachten tot mijn eerste behandeling met manuele lymfedrainage?

Het aantal dagen dat je moet wachten is afhankelijk van de hechtingen die geplaatst zijn na de ingreep. Wanneer je gewone hechtingen hebt, kan je langskomen zodra deze verwijderd zijn. Heb je oplosbare hechtingen gekregen na de ingreep? Dan raden wij aan na veertien dagen te starten met de behandelingen.

Wordt manuele lymfedrainage vergoed door mijn zorgverzekeraar?

In sommige gevallen wordt manuele lymfedrainage vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. Of de behandeling voor jou vergoed wordt kan je het beste navragen bij je zorgverzekeraar.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van manuele lymfedrainage?

Het aantal behandelingen hangt af van de hoeveelheid lymfevocht dat aanwezig is. Onze huidtherapeuten zien je graag bij een gratis en vrijblijvend consult om je te adviseren over het aantal behandelingen dat voor jou noodzakelijk is.

Wanneer wordt manuele lymfedrainage aangeraden?

Dit wordt aangeraden wanneer er vochtophopingen aanwezig zijn, vaak is dit na een ingreep, maar het kan ook al aanwezig zijn. Wanneer je een ingreep gepland hebt, is het verstandig om vooraf te starten met manuele lymfedrainage om te voorkomen dat na de ingreep het vocht zich extra ophoopt.

Zitten er risico's aan de fractional laser-behandeling?

Na de behandeling kan je last krijgen van extra roodheid en oedeem in het behandelde gebied. Dit kan maximaal zeven dagen duren. Daarnaast raden wij aan om minimaal twee dagen voor, en minimaal drie dagen na de behandeling Zelitrex te nemen wanneer je in het verleden een koortslip hebt gehad. Het is mogelijk dat je de eerste nacht na de behandeling wat vocht verliest uit de huid. Dit is een normale reactie. Wanneer je jezelf niet houdt aan het advies met betrekking tot de nazorg, kan je last krijgen van tijdelijke hyper- of hypopigmentatie. Dit zal na zes tot twaalf maanden verdwijnen.

Hoe ziet mijn huid er na de fractional laser-behandeling uit?

Er ontstaan kleine korstjes die er na twee tot vijf dagen vanzelf afvallen. De alledaagse dingen kan je gewoon doen. In overleg met de huidtherapeut mag je na de behandeling of de volgende dag make-up of camouflage aanbrengen.

Mag ik na de fractional laser-behandeling de zon in?

Wij raden het ten zeerste af om na de behandeling zonder zonbescherming naar buiten te gaan. Belangrijk is om jezelf aan te leren iedere ochtend een bescherming aan te brengen. De eerste week minimaal factor 50 en hierna factor 30, dit tot zeker twaalf weken na de behandeling. Ook wanneer de zon niet schijnt. Daarnaast is het belangrijk om voor de behandeling minimaal zes weken niet de zon in te gaan. Ook het gebruik maken van de zonnebank of bruiningscrème aanbrengen op het te behandelen gebied wordt afgeraden.

Wordt de fractional laser-behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van fractional laser?

Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen nodig kunnen zijn. Er kan geen enkele garantie worden gegeven over het aantal behandelingen en het resultaat van deze behandelingen. Onze huidtherapeuten kunnen je tijdens het consultgesprek een indicatie geven van het aantal behandelingen dat zij verwachten dat noodzakelijk is.

Hoe lang houdt het resultaat van de fractional laser-behandeling aan?

Dit kan verschillend zijn er persoon en van hoeveel laserbehandelingen er zijn gegeven. Onze huidtherapeuten geven je graag advies over het aantal behandelingen dat nodig is voor jouw klachten.

Waarom wordt endermologie afgeraden na een liposuctie-behandeling?

Na een liposuctie-behandeling is het belangrijk dat de huid de kans krijgt te herstellen en zich weer te hechten. Tijdens een endermologie-behandeling wordt de huid omhoog getrokken om een betere doorbloeding te stimuleren. Wanneer dit wordt gedaan na een liposuctie-behandeling kan de huid onvoldoende herstellen en hechten.

Mag ik na de endermologie-behandeling de zon in?

Ja, na een endermologie-behandeling kan je gewoon de zon in. Toch raden we altijd aan om je goed in te smeren met een zonnebrand met minimaal factor 30, ook wanneer de zon niet schijnt om de huid te beschermen.

Wordt endermologie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van endermologie?

In de meeste gevallen zal endermologie ingezet worden in de vorm van een kuur. Deze zal minimaal acht tot vijftien behandelingen in beslag nemen, afhankelijk van de conditie van jouw huid. Hierna raden wij aan om gemiddeld een keer per maand langs te komen om het gewenste resultaat te behouden.

Hoe lang houdt het resultaat van de endermologie-behandeling aan?

Wanneer het gewenste resultaat bereikt is raden wij aan om de behandelingen op 'onderhoudsbasis' te blijven toepassen om het in stand te houden. De frequentie zal per persoon verschillen, maar dit zal gemiddeld een keer per maand zijn.

Hoe ziet mijn huid er na de couperose-behandeling uit?

Na de behandeling kan je tijdelijk last hebben van extra roodheid, korstjes of velletjes. Wij raden je aan hier van af te blijven. Na enkele uren is dit weer weggetrokken. Indien er blauwverkleuring is opgetreden, wat in sommige gevallen kan voorkomen en wat bij behandeling van enkele aandoeningen ook gewenst is, zal de blauwverkleuring binnen twee tot drie weken volledig zijn weggetrokken.

Mag ik na de couperose-behandeling de zon in?

Na een couperose-behandeling mag je de zon in. Wel raden we aan een goede zonbescherming te gebruiken wanneer je de zon in gaat. Een zonnecrème met minimaal factor 30 is aan te raden. Wanneer je na de behandeling te snel de huid blootstelt aan de zon, bestaat de kans dat er pigmentvlekken ontstaan.

Wordt de couperose behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een couperose-behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar omdat dit een cosmetische behandeling betreft.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van een couperose-behandeling?

Wij adviseren gemiddeld twee tot tien behandelingen met tussenpozen van vier tot acht weken voor optimaal resultaat. Hoe vaak je langs moet komen voor de behandeling verschilt per persoon. Na de behandeling adviseren wij om een keer per jaar of een keer per twee jaar terug te komen om het resultaat van de behandeling te behouden.

Hoe lang houdt het resultaat van de couperose-behandeling aan?

Hoe lang het resultaat van de behandeling behouden wordt is afhankelijk van de aanleg. De mogelijkheid bestaat dat er nieuwe vaatjes ontstaan. Om optimaal resultaat van de behandeling te behouden adviseren wij om een keer per jaar of een keer per twee jaar langs te komen voor de behandeling.

Mag ik make-up dragen bij een behandeling bij de huidtherapeut?

Ja, dat is over het algemeen geen probleem. Dit kan per behandeling verschillen. Hier zal je huidtherapeut je meer over vertellen.

Kan ik zonder doorverwijzing bij een huidtherapeut terecht?

Ja, dit kan. Sommige behandelingen kunnen worden vergoed door de verzekering met doorverwijzing van een dokter. Vaak is het verstandig om eerst langs je huisarts te gaan, voordat je langs de huidtherapeut gaat.

Wat kan ik zelf doen om een mooi resultaat te behouden na mijn huidbehandeling?

Om een mooi resultaat te behouden raden wij je aan de nazorg van de huidtherapeuten goed op te volgen. Daarnaast kan het noodzakelijk zijn om de behandeling te herhalen voor een mooi en blijvend resultaat.

Worden huidbehandelingen vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Meestal niet, behalve voor acné-behandelingen kan er vergoeding zijn indien je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Om dit zeker te weten kan je contact opnemen met je verzekeraar.

Maak een afspraak