De kliniek

Endermologie

Een stevige huid met endermologie

Endermologie is een diepe, mechanische bindweefselmassage tegen plaatselijke vetophopingen en cellulite.

Een endermologie-behandeling voor een stevige huid

Endermologie is een behandeling om de huid te verstevigen en de bloedsomloop en lymfecirculatie te verbeteren. Hierdoor zal de elasticiteit van de huid verbeteren en de huid gladder en strakker worden. Littekenweefsel kan ook worden verzacht met een endermologie-behandeling. Verscheidene aandoeningen op zowel cosmetisch als therapeutisch gebied kunnen met behulp van het LPG-apparaat worden uitgevoerd.

Wat is het resultaat van endermologie?

Na de bindweefselmassage krijgen de huid en onderhuid weer een gezonde structuur. De huid gaat er beter uitzien en voelt zachter aan. De circulatie zal worden hersteld, waardoor een verbetering in de voedingstoestand van de huid en de onderhuidse structuren plaatsvindt.

Het aantal behandelingen met het LPG-apparaat is afhankelijk van de soort behandeling. Bij een cellulite-behandeling worden ongeveer acht tot vijftien behandelingen aangeraden, twee keer per week. Bij de voorbereiding op een liposuctie ongeveer vijf behandelingen.

Bij een litteken-behandeling is het aantal behandelingen afhankelijk van de klacht van het litteken. Indien het gewenste resultaat is behaald kan deze worden behouden door vervolgsessies in te plannen, bijvoorbeeld een keer per maand.

Wat zijn de kosten van endermologie?

Een consult is altijd noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs van de behandeling. Daarvoor moet de huidtherapeut u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een consultafspraak.

Waar wordt Endermologie voor gebruikt?

Endermologie biedt een natuurlijke oplossing voor de volgende problemen: cellulite, overmatig vetweefsel, vetophopingen bij benen, buik en billen, een verslapte huid (na zwangerschap of dieet), voor een liposuctie-behandeling, lymfoedeem, doorbloedingsstoornissen, weefselverhardingen, littekens, een dubbele kin, overbelaste spieren en gewrichten, spierpijn en stijfheid, obstipatie, vermoeide benen en opgezette voeten.

Endermologie wordt ook gebruikt bij de nazorg van diverse ingrepen zoals, na een ooglidcorrectie of na een buikwandcorrectie tegen vochtophoping (oedeem) of het preventief beter laten genezen van de littekens. Ook vóór de ingreep kan een endermologie-behandeling worden ingezet. Het zorgt namelijk voor een betere doorbloeding van de huid waardoor het gebied gemakkelijker/soepeler is te behandelen. Daarnaast kan er na de ingreep minder oedeem optreden indien er voor de ingreep een bindweefselmassage is geweest.

Hoe verloopt een endermologie-behandeling?

De betekenis van endermologie is letterlijk ‘door de huid’. De behandelmethode van de huid, onderhuid en het onderhuids bindweefsel is vrijwel pijnloos. Met gebruik van het LPG apparaat wordt de huid via zuiging omhoog gehaald, gemasseerd en op- en afgerold. Deze beweging wordt voortdurend uitgevoerd waardoor weefselblokkades worden opgeheven en er een intensieve doorbloeding van de huid en de onderliggende bindweefsels ontstaat. Bloed- en lymfecirculatie worden extra gestimuleerd, zodat toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen sneller wordt gerealiseerd. De verhoogde vorming van collageen- en elastine vezels zal ervoor zorgen dat de huidtonus weer beter wordt.

Hoe verloopt de nazorg van een endermologie-behandeling?

Om het resultaat van een endermologie-behandeling in stand te houden, is het belangrijk met een aantal zaken rekening te houden. Wij adviseren altijd om alcohol- en koffiegebruik zo veel mogelijk te matigen, veel water te drinken, gezond te eten en regelmatig te sporten, bij voorkeur binnen zes uur na de behandeling.

Mogelijke reacties op de behandeling kunnen blauwe plekken, vermoeidheid, tintelend gevoel in de benen en veel plassen zijn. Deze reacties zijn niet hinderlijk en trekken vanzelf weer weg.

Wat zijn de risico’s van een endermologie-behandeling?

Endermologie is in principe diepe bindweefselmassage die met apparatuur wordt uitgevoerd. Na meerdere behandelingen trekt de huid strakker doordat de collageen en elastine vezels van de huid worden geactiveerd.

Hoe veel behandelingen er nodig zijn is verschillend per persoon. In principe zitten er geen risico’s aan de behandelingen. Wel kan de huid in enkele gevallen blauwe plekken vertonen. Die zijn van tijdelijke aard.

Gratis consult voor endermologie

Elke behandeling starten onze huidtherapeuten in Breda met een vrijblijvend en kosteloos consult. Onze huidtherapeuten luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijgt u tijdens dit gesprek alle gelegenheid om vragen te stellen.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken voor deze behandeling? Bel dan naar 076 – 542 31 54 of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak.

Online inplannen
Hoe lang houdt het resultaat van de endermologie-behandeling aan?

Wanneer het gewenste resultaat bereikt is raden wij aan om de behandelingen op ‘onderhoudsbasis’ te blijven toepassen om het in stand te houden. De frequentie zal per persoon verschillen, maar dit zal gemiddeld een keer per maand zijn.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van endermologie?

In de meeste gevallen zal endermologie ingezet worden in de vorm van een kuur. Deze zal minimaal acht tot vijftien behandelingen in beslag nemen, afhankelijk van de conditie van jouw huid. Hierna raden wij aan om gemiddeld een keer per maand langs te komen om het gewenste resultaat te behouden.

Mag ik na de endermologie-behandeling de zon in?

Ja, na een endermologie-behandeling kan je gewoon de zon in. Toch raden we altijd aan om je goed in te smeren met een zonnebrand met minimaal factor 30, ook wanneer de zon niet schijnt om de huid te beschermen.

Waarom wordt endermologie afgeraden na een liposuctie-behandeling?

Na een liposuctie-behandeling is het belangrijk dat de huid de kans krijgt te herstellen en zich weer te hechten. Tijdens een endermologie-behandeling wordt de huid omhoog getrokken om een betere doorbloeding te stimuleren. Wanneer dit wordt gedaan na een liposuctie-behandeling kan de huid onvoldoende herstellen en hechten.

Wordt endermologie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak