e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Veelgestelde vragen: Couperose

Hoe ziet mijn huid er na de couperose-behandeling uit?

Na de behandeling kan je tijdelijk last hebben van extra roodheid, korstjes of velletjes. Wij raden je aan hier van af te blijven. Na enkele uren is dit weer weggetrokken. Indien er blauwverkleuring is opgetreden, wat in sommige gevallen kan voorkomen en wat bij behandeling van enkele aandoeningen ook gewenst is, zal de blauwverkleuring binnen twee tot drie weken volledig zijn weggetrokken.

Mag ik na een couperose-behandeling de zon in?

Na een couperose-behandeling wordt je afgeraden om de zon in te gaan. Als je de zon in wilt gaan raden we je aan een goede zonbescherming te gebruiken. Een zonnecrème met minimaal factor 30 is dan aan te raden. Wanneer je na de behandeling te snel de huid blootstelt aan de zon, bestaat de kans dat er pigmentvlekken ontstaan.

Wordt een couperose behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een couperose-behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar omdat dit een cosmetische behandeling betreft.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van een couperose-behandeling?

Wij adviseren gemiddeld twee tot tien behandelingen met tussenpozen van vier tot acht weken voor optimaal resultaat. Hoe vaak je langs moet komen voor de behandeling verschilt per persoon. Na de behandeling adviseren wij om een keer per jaar of een keer per twee jaar terug te komen om het resultaat van de behandeling te behouden.

Hoe lang houdt het resultaat van de couperose-behandeling aan?

Hoe lang het resultaat van de behandeling behouden wordt is afhankelijk van de aanleg. De mogelijkheid bestaat dat er nieuwe vaatjes ontstaan. Om optimaal resultaat van de behandeling te behouden adviseren wij om een keer per jaar of een keer per twee jaar langs te komen voor de behandeling.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online