e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
PUUR Huidinstituut en ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
PUUR Huidinstituut

Couperose

Omdat couperose vaak in het gezicht voorkomt, kunnen wij ons voorstellen dat u zich hier aan stoort. Gelukkig kunnen de huidtherapeuten u helpen om er vanaf af te komen.

Wat is couperose?

Couperose ontstaat door bloedvaatjes die blijvend verwijd zijn. Dit zorgt voor een rode en onrustige huid. Vaak verschijnt het op de wangen, de neus en de kin en het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Vaak uit het zich rond de leeftijd van 30 jaar.

Ook rosacea is een vorm van couperose, maar is wat vervelender omdat er ontstekingen bij aanwezig zijn. Bij rosacea kunnen de klachten op het ene moment erger zijn dan op het andere moment.

Hoe ontstaat couperose?

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige bloedvaten in de huid verslappen en hierdoor verwijden. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het ontstaan, namelijk:

  • Erfelijkheid
  • Overmatige blootstelling aan de zon
  • Temperatuurschommelingen
  • Alcoholgebruik

Wanneer u last heeft van couperose is het belangrijk om overmatige blootstelling aan de zon en alcoholgebruik te verminderen. Hiermee voorkomt u dat het erger wordt.

Hoe wordt couperose behandeld?

Een huidvriendelijke oplossing voor de langere termijn is een behandeling door middel van laser. Dit is een verantwoorde behandeling met direct resultaat en is geschikt voor de meest gevoelige huidtypen. Na één tot vijf behandelingen, met een interval van vier tot zes weken, zie je een algehele huidverbetering van 50- tot 75%. Ook zijn er geen nabehandelingen noodzakelijk. Oneffenheden die in de toekomst kunnen ontstaan worden de kop ingedrukt met een enkele onderhoudsbehandeling.

Gratis consult met de huidtherapeut?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult met een van de huidtherapeuten van PUUR Huidinstituut. Tijdens dit consult worden uw wensen besproken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. U hoort direct welke behandeling het meest geschikt is en of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult