e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Hamsterwangen

Hamsterwangen zijn verslapte wangen die naar beneden hangen, waardoor er een ‘hamsterachtig’ uiterlijk ontstaat. Dit komt door volumeverlies in de wangen en kaaklijn, vaak gecombineerd met verslapping van de huid.

Wat zijn hamsterwangen?

Hamsterwangen zijn verslapte wangen die naar beneden hangen, waardoor er een ‘hamsterachtig’ uiterlijk ontstaat. Dit komt door volumeverlies in de wangen en kaaklijn, vaak gecombineerd met verslapping van de huid.

Wat is de oorzaak van hamsterwangen?

De oorzaak van hamsterwangen is een complex samenspel van factoren, waaronder:

  • Leeftijd: naarmate we ouder worden, verliest onze huid collageen en elastine, waardoor deze minder stevig wordt.
  • Zwaartekracht: de zwaartekracht trekt de huid naar beneden, wat kan leiden tot verslapping van de wangen.
  • Gewichtsverlies: plotseling of aanzienlijk gewichtsverlies kan leiden tot een snelle afname van volume in het gezicht, wat kan resulteren in hamsterwangen.
  • Erfelijkheid: sommige mensen zijn van nature meer vatbaar voor hamsterwangen dan anderen.
  • Roken: roken versnelt de afbraak van collageen en elastine, wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid.
  • Zonblootstelling: teveel zonblootstelling kan leiden tot rimpels en verslapping van de huid.

Wat zijn de gevolgen of klachten van hamsterwangen?

Naast een esthetisch minder fraai uiterlijk, kunnen hamsterwangen ook leiden tot:

  • Een minder gedefinieerde kaaklijn;
  • Een vermoeide of verdrietige uitstraling;
  • Het is moeilijker om te glimlachen;
  • Een gevoel van onzekerheid.

Het is goed om te weten dat deze klachten te verhelpen zijn door middel van verschillende soorten cosmetische ingrepen.

Wat zijn de oplossingen voor hamsterwangen?

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om hamsterwangen te verminderen of te verwijderen:

Fillers

Fillers of Sculptra kunnen worden gebruikt om volume toe te voegen aan de wangen en kaaklijn, waardoor een meer gedefinieerd en jeugdiger uiterlijk ontstaat. Hamsterwangen zullen verzachten of verdwijnen.

Draadlift

Een draadlift is een minimaal invasieve procedure waarbij oplosbare dunne draden onder de huid worden geplaatst om de wangen en kaaklijn te liften.

Liposuctie

Hamsterwangen kunnen soms mooi behandeld worden met een liposuctie. Met liposuctie kan vet verwijderd worden uit de wangen voor een meer gedefinieerde kaaklijn.

Facelift of MACS-lift

Een facelift is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd en de onderliggende weefsels worden verstevigd om de contouren van het gezicht, waaronder hamsterwangen en kaaklijn, te verbeteren.

S-lift

Een S-lift is een minder ingrijpende facelift die zich richt op de hamsterwangen en kaaklijn.

Hamsterwangen behandelen met Botox?

Hamsterwangen behandelen met Botox is niet de meest gebruikelijke of meest effectieve methode. Botox werkt door spieren tijdelijk te ontspannen, waardoor rimpels en fijne lijnen verminderen. Hamsterwangen worden echter vaak veroorzaakt door vetophoping in het gezicht of door huidverslapping, wat niet direct met Botox kan worden aangepakt. Marionetlijnen daarentegen worden wel met Botox behandeld. Marionetlijnen zijn minder aanwezig dan hamsterwangen.

Welke oplossing is het beste om hamsterwangen te liften?

De beste oplossing voor hamsterwangen te liften hangt af van een aantal factoren, zoals de ernst van de verzakking, het budget en jouw persoonlijke voorkeuren. Het is belangrijk om met een ervaren cosmetisch arts of plastisch chirurg te bespreken welke optie het beste bij jou past. Bij ons worden voornamelijk fillers gebruikt om hamsterwangen te liften of te behandelen al is de draadlift ook een veel toegepaste oplossing. De optie van een chirurgische facelift wordt ook altijd besproken, al is dit meer voor mannen en vrouwen die 50 jaar of ouder zijn.

Consult met de specialist?

Een volgende logische stap is een consultafspraak bij de cosmetisch arts of plastisch chirurg. De specialist kan vaststellen welke behandeling voor jou het beste geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek. De arts staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. Je kunt eenvoudig online een consult inplannen. Je kunt ook ons contactformulier invullen, dan nemen wij contact met jou op. Bellen kan natuurlijk ook, dat kan naar 076 – 542 31 54.

Maak een afspraak
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online