Slappe hals

De huid bij de hals kan door de jaren heen uitzakken en hierdoor kunnen er rimpels en plooien tevoorschijn komen, een slappe hals ontstaat. Dezer zogenoemde ‘kalkoennek’ (platysmaplastiek) is een veelvoorkomend probleem bij vrouwen en kan behandeld worden door de plastisch chirurg met een halslift of liposuctie.

Last van een slappe hals?

Wanneer uw hals slapper wordt kunt u zich daar flink aan storen. Een halslift is een goede oplossing en meestal wordt deze uitgevoerd in combinatie met een facelift of MACS-lift. Een halslift maakt de hals weer strakker zodat u er stralend en jeugdig uitziet. Een liposuctie van de hals behoort eventueel ook tot de mogelijkheden.

Wat is het resultaat van een behandeling van een slappe hals?

Een halscorrectie zal zorgen voor een mooi en natuurlijk resultaat. De slappe hals zal er hierna weer strak uitzien, waardoor u een stuk jonger lijkt. Als het drukverband en de hechtingen na een week verwijderd worden, is het eerste resultaat al zichtbaar. Na ongeveer een maand zal het eindresultaat bereikt zijn en dan zult u geen slappe hals meer hebben.

Wat kost een behandeling van een slappe hals?

Behandeling Prijs
Consult€35,-
Halslift (i.c.m. facelift)vanaf€4500,-

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe verloopt een behandeling van een slappe hals?

De behandeling van een slappe hals zal plaatsvinden onder lokale of algehele narcose. Bij een halslift verwijdert de plastisch chirurg onder algehele narcose het teveel aan huid onder aan de kin door middel van een incisie.

Het sneetje zal gehecht worden wanneer ook de halsspier is aangetrokken en tot slot zal er drukverband aangebracht worden. Bij een liposuctie wordt het teveel aan vet onder plaatselijke verdoving weggehaald middels de vibro-liposculpture.

Hoe ziet de nazorg eruit van een behandeling van de slappe hals?

Er kunnen na de behandeling wat blauwe plekjes en zwellingen optreden, maar deze zullen snel wegtrekken. Wanneer u pijn heeft, mag u paracetamol gebruiken. U zult een tijdje rustig aan moeten doen. Na een week mag het drukverband eraf en worden de hechtingen verwijderd. Hierna is het eerste resultaat zichtbaar.

Het is zeer belangrijk onze richtlijnen rond de nazorg goed in acht te nemen. Het bespoedigt u herstel en het komt het resultaat van de behandeling ten goede.

Na de behandeling komt u nog enkele malen op controle bij de plastisch chirurg in Breda.

locatie halslift

Waar word ik behandeld?

De behandeling tegen een slappe hals wordt door de Nederlandse plastisch chirurgen uitgevoerd in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Onze Belgische plastisch chirurgen opereren in de o2 kliniek in Antwerpen en in het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare. Zo profiteert u van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren en verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

Vrijblijvend consult?

Een behandeling start altijd met een consult. Dit is geheel vrijblijvend. Tijdens dit consult kunt u met de plastisch chirurg praten over uw wensen en verwachtingen. Alle mogelijkheden zullen zo duidelijk worden en hiernaast kunnen er vragen gesteld worden.

Wanneer u meer wilt weten over het behandelen van de slappe hals, bel dan naar 076 – 542 31 54 voor het maken van een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Online inplannen
Hoe lang mag ik niet autorijden na een halslift?

Wij raden je aan om de eerste week na de behandeling geen auto te rijden. Je moet in deze week namelijk een drukmasker dragen.

Hoe lang mag ik niet in de zon of zwemmen na een halslift?

Je mag zes weken niet zwemmen of zonnen. Bij het zonnen kan door de warmte een zwelling ontstaan en kan het litteken verbranden. Er wordt aangeraden om het litteken minimaal een jaar na de ingreep goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt, zal deze altijd goed zichtbaar blijven. Bij het zwemmen kunnen de wondjes week worden.

Moet ik stoppen met roken voor een halslift?

Roken heeft een negatieve invloed op de herstelduur van de behandeling. De plastisch chirurgen van ABC Clinic adviseren om enkele weken voor en na de behandeling niet te roken. Het beste is om helemaal te stoppen met roken.

Waar komen de littekens van de halslift?

Bij een halslift bevindt het litteken zich in of net achter de plooi onder de kin. Als er ook huid moet worden weggehaald, zitten er ook littekens in de plooi achter het oor. De littekens zijn meestal drie tot vier centimeter lang, maar zullen niet zichtbaar zijn.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een halslift?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastische chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er bij een halslift een nabloeding of infectie optreden, kunnen er vochtophopingen of wat stuggere plekjes ontstaan, kan er een aangezichtszenuw worden geraakt en het gevoel in de huid van de hals veranderen. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal. Bij ABC Clinic ondergaan mensen wekelijks een succesvolle halslift.

Maak een afspraak