e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Nicolette Vermeulen Cosmetisch arts KNMG
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Nicolette Vermeulen

Overactieve kinspier

U kent het wel. U trekt de mond een beetje op en dan verschijnen er van die rare putjes in de kin, de zogenoemde cellulitis kin. Niet zo heel erg natuurlijk, maar wel als die putjes erin blijven staan. Deze kinputjes kun je verzachten met Botox.

Botox voor een overactieve kinspier

Putjes in de kin (cellulitis kin) ontstaan door een overactieve kinspier. Wanneer de huid gaat verouderen en niet meer zo soepel is, laten deze putjes helaas hun sporen achter. Gelukkig kunt u de overactieve kinspier met Botox te lijf gaan. Met behulp van Botox of een andere Botuline toxine zoals Azzalure bent u zo van die ontsierende putjes in de kin af.

Hoe gaat een Botox-behandeling aan de overactieve kinspier?

De behandeling van een overactieve kinspier of cellulitis kin is eenvoudig en heeft een snel en langdurig resultaat. Ten eerste worden er enkele ‘voor-foto’s’ gemaakt zodat het verschil tussen voor en na de behandeling straks goed te zien is. Vervolgens injecteert de arts met een zeer dun naaldje in de kinspier (Botox of Azzalure). De injecties met Botox voelen slechts prikkelend aan, na de behandeling kunt u uw werkzaamheden direct hervatten.

Na afloop van de Botox-behandeling kan de huid wat rood zien, maar na een paar uur is dit al verdwenen. Koelen kan helpen en houd een camouflageproduct bij de hand.

Wat kost een Botox-behandeling aan de overactieve kinspier?

BehandelingPrijs
Consultgratis
Overactieve kinspier (putjes in kin)vanaf€95,-

Gratis consult?

Elke behandeling starten we met een vrijblijvend en kosteloos consult. In geval van een Botox-behandeling hechten we daar veel waarde aan. Onze arts luistert naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseert de oorzaak van het probleem en legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. En natuurlijk krijgt u ook alle gelegenheid om vragen te stellen. In overleg met de arts kunt u daarna direct worden behandeld.

Wat is het resultaat van een Botox-behandeling aan de overactieve kinspier?

Het effect van de Botox-behandeling is na twee tot zes dagen zichtbaar. De huid op de kin wordt strakker en die vervelende putjes blijven weg. Botox blijft drie tot zes maanden zitten. Na deze periode is de behandeling weer veilig te herhalen.

Hoe verloopt de nazorg na mijn Botox-behandeling?

Na een behandeling met Botuline toxine (zoals Botox of Azzalure) is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en dat u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Wat zijn de risico’s bij een Botox-behandeling?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling. Over het algemeen zijn er na het gebruik van Botox geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Bij een behandeling aan het voorhoofd of de fronsrimpel bestaat namelijk de mogelijkheid dat het ooglid en/of wenkbrauwen gaan hangen bij een onjuiste dosering of techniek.

Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer u zich laat behandelen door een ervaren arts.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult