e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Veelgestelde vragen: Wenkbrauwlift

Wat te doen tegen hangende wenkbrauwen?

Een wenkbrauwlift is een oplossing voor hangende wenkbrauwen. Door gebruik van Botox kan men de werking van spiertjes beïnvloeden voor een klein liftend effect boven de wenkbrauwen. Een ervaren cosmetisch arts kan dit doen. Overleg wel eerst met de arts of dit geschikt voor je is. Wellicht is een wenkbrauwlift door een plastisch chirurg een beter alternatief.

Waarom een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift kan helpen bij het verbeteren van hangende huid rond de oogleden en wenkbrauwen waardoor de wenkbrauwen omhoog gaan en vermoeidheid en een drukkend gevoel op de ogen worden verminderd. Het is een effectieve manier om de jeugdige uitstraling van de ogen te herstellen en te verbeteren.

Hoe lang blijft een wenkbrauwlift?

Het resultaat van een wenkbrauwlift blijft meestal tussen de 10 en 15 jaar zichtbaar, afhankelijk van diverse factoren zoals ouderdom, genetica en levensstijl. Het verouderingsproces gaat natuurlijk gewoon verder en na die 10 tot 15 jaar begint het verouderingsproces weer langzaam zijn tol te eisen.

Hoe lang blijft een wenkbrauwlift met Botox?

De effecten van een botox wenkbrauwlift zijn tijdelijk en duren ongeveer 2 tot 6 maanden. Gedurende deze periode herstelt de spier zichzelf weer en is het nodig om de behandeling te herhalen om het resultaat te behouden. Meestal begint de Botox binnen drie tot zeven dagen te werken.

Wat kost een wenkbrauwlift?

De kosten van een wenkbrauwlift hangen af van verschillende factoren, zoals de gekozen techniek, de ervaring van de plastisch chirurg en de kwaliteit en locatie van een kliniek. Een ervaren plastisch chirurg is duurder dan een onervaren plastisch chirurg of cosmetisch arts en een kliniek in Amsterdam centrum zal duurder zijn dan menig kliniek in de rest van Nederland omdat ze veel meer kosten hebben voor de huur of hypotheek van het pand. Een uitgebreide wenkbrauwlift kan variëren van €1500 tot €5000 terwijl een directe wenkbrauwlift minder duur is, variërend van €995 tot €3500. Het is raadzaam om een consult te hebben voor een nauwkeurige offerte en aanbevelingen. 

Hoe doen ze een wenkbrauwlift?

Bij een wenkbrauwlift kan de huid boven de wenkbrauwen of halverwege het voorhoofd worden weggehaald. Ook kan er huid worden weggehaald ter plekke van de haarlijn of verder naar achteren. Daarnaast kan er met behulp van een kijkoperatie een verhoging van de wenkbrauwen worden bereikt. De meest uitgevoerde techniek is echter de interne wenkbrauwlift. Welke techniek voor u het meest geschikt is wordt tijdens het consult besproken.

Doet een wenkbrauwlift pijn?

Meestal ervaart men niet veel pijn na een wenkbrauwlift, al verschilt dit per techniek die uitgevoerd wordt. Na de ingreep heeft u ongeveer 7 tot 10 dagen nodig om te herstellen. U kunt wat spanning rond de wenkbrauwen en slapen voelen en kleine zwellingen en bloeduitstortingen waarnemen. Deze symptomen zullen na enkele dagen vanzelf verdwijnen. 

Wat is de ideale leeftijd voor een bovenooglidcorrectie?

De meeste mannen en vrouwen die een bovenooglidcorrectie ondergaan zijn tussen de 35 en 65 jaar oud. Er is een hele grote groep die rond de 40 is en er is een hele grote groep die 50+ of 60+ is. De laatstgenoemde groepen geven vrijwel altijd aan dat ze de ingreep veel eerder hadden moeten laten uitvoeren en zo ontzettend blij zijn met het resultaat. Cosmetische operaties zoals een bovenooglidcorrectie mogen wettelijk pas vanaf het 18e jaar uitgevoerd worden. Echter, deze groep heeft op die leeftijd nog geen last van hangende oogleden of een vermoeid uiterlijk

Wat is de ideale leeftijd voor een ooglidcorrectie of ooglift?

De meeste mannen en vrouwen die een ooglidcorrectie of ooglift ondergaan zijn 35 jaar of ouder. Dit betreft veelal bovenooglidcorrectie met een eventuele wenkbrauwlift. Sommigen zijn zelfs wat jonger, maar dan gaat het vooral om de behandeling van wallen of kringen onder de ogen. Een onderooglidcorrectie of fillers biedt dan een mooie oplossing. De mate van geschiktheid hangt vooral af van individuele factoren zoals de elasticiteit van de huid en de mate van overtollige huid die aanwezig is. Dit is veelal leeftijd gerelateerd of erfelijk bepaald. Daarom is een consult met een gespecialiseerde plastisch chirurg zo belangrijk. Die kan de juiste indicatie stellen en ook de oorzaak wegnemen (huid, vet of spier)

Is een wenkbrauwlift zonder operatie mogelijk?

Een wenkbrauwlift zonder operatie is soms mogelijk. Je kan dan voor een injectable-behandeling kiezen met fillers of Botox. Een injectable-behandeling geeft een tijdelijk resultaat en dient te worden herhaald om het resultaat te behouden. Als je opzoek bent naar een langdurig resultaat, dan kan je het beste kiezen voor een operationele wenkbrauwlift.

Wanneer is het resultaat van de wenkbrauwlift zichtbaar?

Een wenkbrauwlift zorgt voor een mooi en langdurig resultaat. Kort na de behandeling kunnen wat zwellingen en blauwe plekken ontstaan. Als deze in de loop van de week verdwijnen, zal het eerste resultaat zichtbaar worden. Na ongeveer twee maanden is het definitieve effect bereikt en heb je weer een frisse blik.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een wenkbrauwlift?

Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. Meestal kan je na twee weken weer aan het werk. Het is belangrijk dat je de eerste twee weken voldoende rust neemt en geen lichamelijke inspanningen verricht.

Waar komen de littekens bij een wenkbrauwlift?

Bij een interne wenkbrauwlift valt het littekentje samen met de natuurlijke plooi boven de oogleden. De interne wenkbrauwlift wordt namelijk tegelijk uitgevoerd met de bovenooglidcorrectie. Bij een directe wenkbrauwlift valt het littekentje samen met een horizontale voorhoofdsrimpel en bij de Fogli-techniek valt het litteken iets boven de haarlijn. De plastisch chirurg kan u tijdens het consult precies vertellen waar het littekentje komt, wat te allen tijde niet of nauwelijks zichtbaar zal zijn.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult