e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
Veelgestelde
vragen
Veelgestelde
vragen

Veelgestelde vragen

Heb je het antwoord op jouw vraag nog niet kunnen vinden? Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over de verschillende behandelingen die wij aanbieden.

Vragen per Categorie

Injectables
Botox
Wat mag je niet doen na Botox in het voorhoofd?
Na Botox in het voorhoofd wordt aangeraden om de eerste 24 uur geen intensieve lichaamsbeweging te doen, niet te bukken en niet te wrijven over het geïnjecteerde gebied om de verspreiding van de Botox te voorkomen.
Hoe lang blijft Botox in je voorhoofd zitten?
Het effect van Botox in het voorhoofd zal meestal ongeveer 3 tot 6 maanden aanhouden, maar dit kan variëren per persoon.
Hoe snel werkt Botox in het voorhoofd?
Botox begint meestal na 3 tot 5 dagen te werken, maar het kan tot 1-2 weken duren voordat het volledige effect zichtbaar is van de Botox behandeling van het voorhoofd.
Hoeveel prikjes Botox in je voorhoofd?
Er worden meerdere prikjes Botox in het voorhoofd gezet, afhankelijk van wat er nodig is voor het gewenste resultaat. Dit kan voor het voorhoofd nog wel eens variëren.
Zijn er bepaalde risicofactoren, zoals leeftijd of genetica, die de ontwikkeling van rokerslijntjes beïnvloeden?
Leeftijd is een belangrijke risicofactor voor de ontwikkeling van rimpels en lijntjes, waaronder rokerslijntjes. Naarmate we ouder worden, vermindert de productie van collageen en elastine in de huid, wat leidt tot rimpelvorming. Genetische factoren kunnen ook een rol spelen, omdat sommige mensen van nature meer aanleg hebben voor vroegtijdige huidveroudering dan anderen. Het roken van sigaretten is de grootste oorzaak van het ontstaan van rokerslijntjes.
Kunnen niet-rokers ook last hebben van rokerslijntjes, en zo ja, wat zijn de oorzaken daarvan?
Ja, niet-rokers kunnen ook last hebben van rokerslijntjes, zij het vaak in mindere mate. Dit kan komen door herhaalde bewegingen van de mond, zoals veelvuldig tuiten of fronsen, evenals door natuurlijke veroudering en genetische factoren die de huidelasticiteit beïnvloeden.
Fillers
Hoe lang zijn je lippen gezwollen na fillers?
De zwelling na lipfiller kan enkele dagen aanhouden. Koel met een koud kompres om de lipfiller zwelling te verminderen. Vermijd in ieder geval masseren van de lippen.
Mag je eten na lip fillers?
Ja, je mag eten na een lipfiller behandeling. Vermijd alleen heet voedsel en hete dranken. Kies voor zacht voedsel.
Wat mag je niet doen na lip fillers?
Wat niet doen na een lip filler:
 • Vermijd masseren van de lippen.
 • Raak de lippen niet te veel aan.
 • Gebruik geen make-up of lippenstift in de eerste 24 uur.
 • Vermijd zonlicht en warmte.
 • Sport niet intensief in de eerste 24 uur.
 • Neem geen bloedverdunnende medicijnen, zoals aspirine.
Zijn er bepaalde risicofactoren, zoals leeftijd of genetica, die de ontwikkeling van rokerslijntjes beïnvloeden?
Leeftijd is een belangrijke risicofactor voor de ontwikkeling van rimpels en lijntjes, waaronder rokerslijntjes. Naarmate we ouder worden, vermindert de productie van collageen en elastine in de huid, wat leidt tot rimpelvorming. Genetische factoren kunnen ook een rol spelen, omdat sommige mensen van nature meer aanleg hebben voor vroegtijdige huidveroudering dan anderen. Het roken van sigaretten is de grootste oorzaak van het ontstaan van rokerslijntjes.
Kunnen niet-rokers ook last hebben van rokerslijntjes, en zo ja, wat zijn de oorzaken daarvan?
Ja, niet-rokers kunnen ook last hebben van rokerslijntjes, zij het vaak in mindere mate. Dit kan komen door herhaalde bewegingen van de mond, zoals veelvuldig tuiten of fronsen, evenals door natuurlijke veroudering en genetische factoren die de huidelasticiteit beïnvloeden.
Wat zijn enkele effectieve manieren om rokerslijntjes te voorkomen of te verminderen zonder cosmetische ingrepen?
Enkele manieren om rokerslijntjes te voorkomen of verminderen zonder cosmetische ingrepen zijn stoppen met roken, het dragen van zonnebrandcrème om de huid te beschermen tegen schade door de zon, hydratatie van de huid, een gezonde voeding met voldoende antioxidanten en het vermijden van overmatig fronsen of bewegen van de lippen. Als je echter al last hebt van rokerslijntjes vormen injectables veelal de beste oplossing.
Skinboosters
Is er een verdoving nodig bij een behandeling met PhilArt Eye?
Voor de behandeling kun je een verdovende crème krijgen, EMLA-crème. Dit kan de behandeling iets aangenamer maken, al zijn er genoeg mensen die dit niet nodig vinden.
Wat zijn rokerslijntjes en waarom komen ze vaak voor bij mensen die roken?
Rokerslijntjes zijn fijne verticale lijntjes en rimpels die zich vormen rond de mond en lippen van mensen die vaak roken. Ze ontstaan door herhaalde bewegingen van de lippen en de huid tijdens het roken, evenals door de schadelijke effecten van tabaksrook op de huid. Roken kan leiden tot een afname van collageen en elastine in de huid, waardoor deze minder elastisch wordt en rimpels ontstaan. Rokerslijntjes kunnen ook voorkomen bij mannen en vrouwen die niet roken, maar veel spieractiviteit hebben rondom de mond.
Hoe lang houden de resultaten van Viscoderm Hydrobooster aan?
De duur van de resultaten van Viscoderm Hydrobooster kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de individuele reactie van de huid, de levensstijl van de persoon en de behandelde gebieden. Over het algemeen kunnen de resultaten enkele maanden aanhouden. Na verloop van tijd wordt het hyaluronzuur geleidelijk door het lichaam afgebroken. Om de resultaten te behouden, kunnen herhaalbehandelingen nodig zijn. Jouw arts kan je adviseren over de meest geschikte behandelingsfrequentie en de verwachte duur van de resultaten op basis van jouw individuele behoeften.
Voor welke huidproblemen kan Viscoderm Hydrobooster worden gebruikt?
Viscoderm Hydrobooster kan worden gebruikt voor verschillende huidproblemen, zoals een droge huid, fijne lijntjes, een doffe teint, en een verlies van elasticiteit en volume. Het is met name geschikt voor mensen met een vochtarme huid die behoefte hebben aan intense hydratatie en verjonging. Het kan op verschillende delen van het gezicht worden gebruikt, zoals het voorhoofd, de wangen, de neus-lippenplooi en de lippencontour.
Is een behandeling met Viscoderm Hydrobooster veilig?
Ja, een behandeling met Viscoderm is erg veilig. Viscoderm bestaat uit puur ultralicht gecrosslinkt hyaluronzuur. Dit staat bekend om zijn hydraterende anti-aging eigenschappen en kan tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden en de huid in conditie houden. Als we ouder worden dan breekt de hoeveelheid hyaluronzuur in onze huid af. Dit gebeurt ook met geïnjecteerd hyaluronzuur zoals Viscoderm.
Wat is het verschil tussen Botox en Hydrobooster?
Met Botox worden de spieren rustig gemaakt, waardoor de bewegelijkheid ook rustiger wordt. Met de hydrobooster wordt de huid op het gebied van de beginnende rimpels verbeterd. Het hyaluronzuur zorgt ervoor dat de elasticiteit van de huid verbetert wordt en dat de huid gehydrateerd wordt.
Sculptra
Wat zijn de voordelen van een Sculptra behandeling ten opzichte van fillers?
In tegenstelling tot fillers die direct volume toevoegen, werkt Sculptra op een geleidelijke en natuurlijke manier door de collageenproductie te stimuleren. Dit betekent dat het resultaat er natuurlijk uitziet en langdurig kan zijn. Sculptra kan ook worden gebruikt voor grotere behandelgebieden, zoals het hele gezicht, en niet alleen voor specifieke rimpels of lijnen.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig bij Sculptra?
Gemiddeld heeft iemand 2 tot 3 behandelingen met Sculptra nodig voor een mooi en langdurig resultaat. De reeks van meerdere behandelingen vindt plaats in de loop van een paar maanden. Het aantal injecties zal bij elke sessie zal variëren, afhankelijk van de mate van correctie die nodig is en het behandelplan dat door de cosmetisch arts is bepaald. Vanaf 30 jaar moet je uitgaan van 1 à 2 flacons en vanaf 35 jaar worden vaak 2 à 3 flacons aangeraden.
Hoe snel zie ik resultaat bij Sculptra?
Sculptra bouwt langzaam een resultaat op en is dus geleidelijk zichtbaar. Resultaten kunnen een tot drie jaar aanhouden. Het effect van Sculptra heeft dus tijd nodig. Het is dus niet dat je een direct resultaat ziet zoals bij een hyaluronzuur filler. Wees dus niet teleurgesteld als je niet onmiddellijk resultaat ziet. Dit wordt ook allemaal tijdens het consult met de arts besproken. Enkele dagen na de Sculptra behandeling zie je er weer uit zoals voor de behandeling. Dit is dus normaal en tijdelijk. Na 3 tot 6 maanden ga je het resultaat zien.
Welke gebieden kun je met Sculptra behandelen?
Sculptra wordt vooral gebruikt om ondiepe tot diepe rimpels en plooien in het gezicht te corrigeren. Sculptra wordt o.a. gebruikt voor: Het is erg belangrijk om een ervaren cosmetisch arts te raadplegen voor een consult wanneer je een behandeling met Sculptra overwe
Kan ik Sculptra combineren met fillers en botox?
Ja, een Sculptra-behandeling is goed te combineren met een behandeling met fillers en/of Botox. Iedere behandeling wordt ingezet met een ander doel en de behandelingen kunnen elkaar goed aanvullen. Wel wordt er bij behandelingen goed op gelet dat u uw eigen natuurlijke uitstraling behoud.
Ik lees op internet verhalen over collageen bultjes na Sculptra, kan dit kwaad?
Wanneer Sculptra op de juiste manier wordt aangemaakt en in de juiste huidlaag wordt geïnjecteerd is de kans op collageenbultjes verwaarloosbaar.
Profhilo
Wat zijn de voordelen van het gebruik van Profhilo voor het gezicht?
Het gebruik van Profhilo voor het gezicht heeft verschillende voordelen. Het kan helpen bij het verminderen van rimpels en het verbeteren van de huidtextuur, waardoor een jeugdiger uiterlijk ontstaat. Profhilo heeft een unieke formule die zorgt voor diepe hydratatie van de huid, waardoor deze er gezonder en stralender uitziet. Het kan ook helpen bij het herstellen van volumeverlies en het verbeteren van de huidelasticiteit.
Hoe lang duren de resultaten van Profhilo voor de hals?
De resultaten van Profhilo voor de hals kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de individuele reactie van de huid en de levensstijl van de persoon. Over het algemeen kunnen de resultaten enkele maanden tot ongeveer een jaar aanhouden. Omdat Profhilo de natuurlijke collageen- en elastineproductie stimuleert, kan het effect geleidelijk vervagen. Herhaalbehandelingen kunnen worden aanbevolen om de resultaten te behouden.
Wat zijn de voordelen van het gebruik van Profhilo voor de hals?
Het gebruik van Profhilo voor de hals kan verschillende voordelen bieden. Het kan helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering, zoals verslapping van de huid, fijne lijntjes en rimpels. Daarnaast kan het de hydratatie van de huid verbeteren en een gezonde, jeugdige uitstraling herstellen. Profhilo is een niet-chirurgische en relatief snelle behandeling.
Wat zijn de voordelen van een Profhilo behandeling ten opzichte van andere huidverjongingsmethoden?
Een Profhilo behandeling heeft verschillende voordelen. In tegenstelling tot fillers, wordt Profhilo niet opgevuld, maar stimuleert het de natuurlijke collageen- en elastineproductie van de huid. Het resultaat is een natuurlijk ogende huidverjonging met verbeterde hydratatie en elasticiteit.
Voor welke delen van het lichaam kan Profhilo body worden gebruikt?
Profhilo body kan op verschillende delen van het lichaam worden gebruikt, zoals de armen, handen, benen, buik, decolleté en nek. Het kan helpen om de huid te verstevigen, te hydrateren en te verjongen op deze specifieke gebieden. Het wordt vaak gebruikt voor het verminderen van fijne lijntjes, het verbeteren van de textuur en het geven van een gladdere en strakkere uitstraling.
Wat zijn de bijwerkingen van Profhilo?
Omdat Hyaluronzuur een stof is die van nature in de huid voorkomt, kan de huid de behandeling goed verdragen. De mogelijke effecten na een behandeling zijn lichte zwelling, roodheid en soms wat blauwe plekjes. Dit wordt vaak veroorzaakt door de injecties en zal snel verdwijnen. Daarnaast kunnen er de eerste 24 - 48 uur wat bultjes op de plek van de injectie achterblijven. Ook dit verdwijnt vanzelf weer. Sinds 2015 is Profhilo op de markt en wordt wereldwijd gebruikt. Naast bovenstaande bijwerkingen, zijn er nog geen andere bijwerkingen gerapporteerd.
Injectables algemeen
Kan ik met injectables behandeld worden tijdens het geven van borstvoeding?
Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van fillers en Botox tijdens het geven van borstvoeding. Omdat de gevolgen van een injectable-behandeling tijdens het geven van borstvoeding onbekend zijn, zullen wij voor je eigen veiligheid en die van je baby niet behandelen tijdens het geven van borstvoeding.
Mag ik een injectable-behandeling krijgen tijdens mijn zwangerschap?
Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van fillers en Botox tijdens de zwangerschap. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van de baby behandelen wij niet tijdens een zwangerschap.
Hoe lang blijft het resultaat met injectables zichtbaar?
De fillers die wij gebruiken blijven bij de meeste cliënten een jaar of langer zichtbaar. Sculptra blijft zelfs langer zitten (ongeveer 2 jaar). De duur van het resultaat kan per persoon verschillen, afhankelijk van iemands leeftijd, huidtype, spieractiviteit en leefstijl. De Botuline toxines die wij gebruiken houden ongeveer drie tot zes maanden aan. Daarna kan de behandeling veilig herhaald worden.
Doet een behandeling met injectables pijn?
Nee, in principe hoef je bij een rimpelbehandeling met injectables geen pijn te ervaren. Aan de injectables wordt tegenwoordig al vaak een pijnstillende stof toegevoegd (lidocaine of xylocaine). De arts kan tevens een creme gebruiken (EMLA) als voorverdoving.
Werken jullie met permanente producten?
Nee, wij werken enkel met de veiligste tijdelijke producten die er in de wereld zijn. Dit zijn Radiesse en Restylane voor de fillers en Botox en Azzalure voor de Botuline toxines.
Zijn er bijwerkingen bij een behandeling met injectables?
De meest voorkomende bijwerkingen bij injectables zijn zwelling, jeuk en blauwe plekken. Wanneer je last hebt van bijwerkingen kan je deze koelen. De bijwerkingen verdwijnen na enkele uren of dagen na de behandeling.
PDO Draadlift
Ooglidcorrectie
Bovenooglidcorrectie
Welke verzekering vergoed een bovenooglidcorrectie?
Vrijwel geen enkele zorgverzekeraar vergoedt een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering. Alleen als er sprake is van een medische indicatie wordt een bovenooglidcorrectie vergoed. Controleer daarom uw polis om te zien of uw verzekering een bovenooglidcorrectie vergoedt.
Welke leeftijd bovenooglidcorrectie?
Er is geen specifieke leeftijd voor een bovenooglidcorrectie. Over het algemeen zijn de meeste kandidaten boven de 30 jaar oud, maar jongere mensen met erfelijke wallen of afhangende wenkbrauwen of oogleden kunnen ook geschikte kandidaten zijn. De geschiktheid voor een bovenooglidcorrectie wordt individueel bepaald door een gekwalificeerde plastisch chirurg.
Wat zijn de klachten bij hangende oogleden?
Hangende oogleden kunnen leiden tot klachten zoals een zwaar gevoel van de oogleden, vermoeide uitstraling, vermoeide ogen, dikke oogleden, slecht zicht door een zakkend ooglid en hoofdpijn. Het is belangrijk om te overwegen een behandeling te ondergaan om deze klachten te verlichten en een frissere uitstraling te krijgen. Raadpleeg een gekwalificeerde specialist om de juiste opties te bespreken.
Wat is een bovenooglidcorrectie?
Een bovenooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij overtollig huidweefsel, spier en vet van de oogleden worden verwijderd. Meestal wordt de procedure aan beide ogen uitgevoerd om symmetrie te garanderen. Verslapte huid van het voorhoofd kan ook leiden tot wenkbrauwdaling. Het doel van de procedure is om een jonger, frisser uiterlijk te geven.
Wat is de beste remedie tegen hangende oogleden?
De beste remedie tegen hangende oogleden is een ooglidcorrectie. Tijdens deze chirurgische ingreep verwijdert een arts overtollige huid en vetweefsel uit het bovenooglid. Na de herstelperiode zal het resultaat een meer open en wakkere uitstraling geven. Overweeg een consult bij een ervaren plastisch chirurg om te zien of deze behandeling geschikt is voor jou.
Is een bovenooglidcorrectie pijnlijk?
Een bovenooglidcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, waardoor de behandeling zelf niet pijnlijk is. Hoewel sommige cliënten de verdovende injecties onprettig kunnen vinden, zijn ze over het algemeen niet pijnlijk. 
Onderooglidcorrectie
Wat zeggen wallen over je gezondheid?
Wallen onder de ogen zeggen niet altijd iets over je gezondheid. Ze zijn meestal het resultaat van een ophoping van vet of vocht onder de huid. Soms kunnen rimpels ook leiden tot wallen. Als dit cosmetisch storend is, zijn er behandelingen beschikbaar om wallen onder de ogen te verminderen.
Wat te doen aan slappe huid onder ogen?
Een slappe huid onder de ogen kan op verschillende manieren worden behandeld. U kunt kiezen voor een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt weggesneden voor een meer jeugdige en frisse uitstraling, of u kunt gebruik maken van injectables zoals fillers of Skinboosters die helpen volume te krijgen onder de ogen of de huid wat te verstrakken.
Wat doen ze bij een onderooglidcorrectie?
Bij een onderooglidcorrectie wordt door middel van huidresectie overtollige huid onder de wimperrand verwijderd door een plastisch chirurg. Dit is de meest voorkomende methode voor een onderooglidcorrectie. De incisie wordt net onder de wimperrand gemaakt en een strookje huid wordt verwijderd. 
Wat betekent het als je wallen onder de ogen hebt?
Wallen onder de ogen zijn een onschuldig verschijnsel en veroorzaken meestal geen problemen. Soms ontstaan ze door een ophoping van vet of vocht onder de huid en soms door een teveel aan huidweefsel, zoals bij veroudering. Kortom, wallen onder de ogen zijn meestal onschuldig en vooral cosmetisch storend.
Waarom onderooglidcorrectie?
Een onderooglidcorrectie is een esthetische operatie waarbij de arts overtollig huid en vet onder uw ogen verwijdert om wallen, rimpels of donkere kringen te verminderen. 
Kunnen wallen weg gaan?
Wallen kunnen gedeeltelijk verdwijnen door een gezonde levensstijl, maar als ze zijn veroorzaakt door genetische aanleg of huidveroudering, zijn ze moeilijker te verminderen. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar, zoals fillers of oogliftchirurgie, die effectief zijn in het verminderen van wallen.
Wenkbrauwlift
Wat te doen tegen hangende wenkbrauwen?
Een wenkbrauwlift is een oplossing voor hangende wenkbrauwen. Door gebruik van Botox kan men de werking van spiertjes beïnvloeden voor een klein liftend effect boven de wenkbrauwen. Een ervaren cosmetisch arts kan dit doen. Overleg wel eerst met de arts of dit geschikt voor je is. Wellicht is een wenkbrauwlift door een plastisch chirurg een beter alternatief.
Waarom een wenkbrauwlift?
Een wenkbrauwlift kan helpen bij het verbeteren van hangende huid rond de oogleden en wenkbrauwen waardoor de wenkbrauwen omhoog gaan en vermoeidheid en een drukkend gevoel op de ogen worden verminderd. Het is een effectieve manier om de jeugdige uitstraling van de ogen te herstellen en te verbeteren.
Hoe lang blijft een wenkbrauwlift?
Het resultaat van een wenkbrauwlift blijft meestal tussen de 10 en 15 jaar zichtbaar, afhankelijk van diverse factoren zoals ouderdom, genetica en levensstijl. Het verouderingsproces gaat natuurlijk gewoon verder en na die 10 tot 15 jaar begint het verouderingsproces weer langzaam zijn tol te eisen.
Hoe lang blijft een wenkbrauwlift met Botox?
De effecten van een botox wenkbrauwlift zijn tijdelijk en duren ongeveer 2 tot 6 maanden. Gedurende deze periode herstelt de spier zichzelf weer en is het nodig om de behandeling te herhalen om het resultaat te behouden. Meestal begint de Botox binnen drie tot zeven dagen te werken.
Wat kost een wenkbrauwlift?
De kosten van een wenkbrauwlift hangen af van verschillende factoren, zoals de gekozen techniek, de ervaring van de plastisch chirurg en de kwaliteit en locatie van een kliniek. Een ervaren plastisch chirurg is duurder dan een onervaren plastisch chirurg of cosmetisch arts en een kliniek in Amsterdam centrum zal duurder zijn dan menig kliniek in de rest van Nederland omdat ze veel meer kosten hebben voor de huur of hypotheek van het pand. Een uitgebreide wenkbrauwlift kan variëren van €1500 tot €5000 terwijl een directe wenkbrauwlift minder duur is, variërend van €995 tot €3500. Het is raadzaam om een consult te hebben voor een nauwkeurige offerte en aanbevelingen. 
Hoe doen ze een wenkbrauwlift?
Bij een wenkbrauwlift kan de huid boven de wenkbrauwen of halverwege het voorhoofd worden weggehaald. Ook kan er huid worden weggehaald ter plekke van de haarlijn of verder naar achteren. Daarnaast kan er met behulp van een kijkoperatie een verhoging van de wenkbrauwen worden bereikt. De meest uitgevoerde techniek is echter de interne wenkbrauwlift. Welke techniek voor u het meest geschikt is wordt tijdens het consult besproken.
Ooglidcorrectie algemeen
Wat zijn de ervaringen van de verdoving bij een ooglidcorrectie?
De meeste mensen ervaren nauwelijks pijn bij de verdoving, maar ze kunnen wel wat druk voelen terwijl de plastisch chirurg de correctie uitvoert. Omdat de huis boven of onder de ogen los zit voel je nauwelijks iets van de prikjes.
Welke oogdruppels bij vermoeide ogen?
Er zijn verschillende oogdruppels die verlichting bieden bij vermoeide of droge ogen. Clinitas Soothe is bijvoorbeeld een goede keuze vanwege het gebruik van natriumhyaluronaat, een vloeistof die traanvocht nabootst. Dit product is conserveermiddelvrij en biedt snelle en effectieve verlichting.
Welke crème na een ooglidcorrectie?
Na een ooglidcorrectie raden mag u géén crème of zalf gebruiken. Vooraf kunnen Arnica-druppels gebruikt worden om eventueel de genezing te bevorderen en de zwelling te verminderen. Na een dag of 10, als de hechtingen verwijderd zijn, mag u eventueel een crème gaan smeren, mits er geen wondjes meer op uw oogleden aanwezig zijn en na overleg met de plastisch chirurg.
Wat zijn de oogleden?
De oogleden beschermen en hydrateren de ogen en helpen knipperen om vuil uit de ogen te verwijderen. Ze bevatten ook de talgklieren die een olieachtige vloeistof afgeven om uitdroging te voorkomen. De oogleden zijn ook verantwoordelijk voor het reguleren van de hoeveelheid licht die de ogen binnenkomt.
Wat zijn de kosten van een ooglidcorrectie?
De kosten voor een ooglidcorrectie variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kliniek, de ervaring van de arts en de omvang van de ingreep. Over het algemeen kost een bovenooglidcorrectie tussen de € 600 en € 1.750, terwijl een onderooglidcorrectie tussen € 1.200 en € 3.750 kost. Het is belangrijk om bij verschillende klinieken offertes op te vragen om de beste prijs te vinden die past bij jouw wensen en budget.
Wat te doen bij zwelling na ooglidcorrectie?
Om zwelling na een ooglidcorrectie te verminderen, is het belangrijk om uw ogen regelmatig te koelen met een koelbril gedurende de eerste 2 dagen van uw herstel. Dit kan ongemak verminderen en de zwelling helpen verminderen. Na uw operatie ontvangt u een koelbril van ons.
Schaamlipcorrectie
Tepelcorrectie
Liposuctie
Liposuctie algemeen
Wat is de beste kliniek voor een liposuctie of liposculptuur?
Kies altijd voor een kliniek met ervaren en gecertificeerde artsen of plastisch chirurgen wanneer je een liposuctie overweegt. Zorg er ook altijd voor dat je een consultgesprek hebt met de behandelend arts of plastisch chirurg en vraag naar zijn of haar ervaringen. Controleer ook of er reviews zijn en vraag hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier melding van bij de Reclame Code Commissie.
Hoeveel gebieden kunnen jullie behandelen?
Het aantal gebieden wat er behandeld kan worden bij een liposuctie verschilt per persoon. Dit wordt tijdens een consult besproken, omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren. Meestal worden er twee tot vier zones behandeld tijdens een liposuctie. De meest uitgevoerde ingreep bij de vrouw is de liposuctie van de buik, maag en buitenkant benen. De onderkin en lovehandles zijn erg populair bij de man. De onderkin is tevens zeer populair bij vrouwen.
Hoe lang moet ik de elastische panty dragen na de liposuctie?
Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij je om een aantal weken een elastische panty te dragen. De eerste week na de behandeling draag je de elastische panty dag en nacht. Na deze week hoef je de panty de komende vijf weken alleen nog maar overdag te dragen. Gedurende de eerste dagen na de behandeling is het belangrijk om rustig aan te doen. Intensief sporten is pas weer mogelijk na vier weken
Hoe lang mag ik niet zonnen of zwemmen na een liposuctie-behandeling?
Na een liposuctie-behandeling mag je zes weken niet zwemmen of zonnen. Bij het zonnen kan door de warmte een zwelling ontstaan en kan het litteken verbranden. Er wordt aangeraden om het litteken minimaal een jaar na de ingreep goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt, zal deze altijd goed zichtbaar blijven. Zwemmen raden we af omdat de wondjes hierdoor week kunnen worden.
Waar moet ik voor een liposuctie-behandeling rekening mee houden?
Hieronder kan je lezen waarmee je rekening moet houden voordat je een liposuctie-behandeling ondergaat. Een dag voor de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan Roken en alcohol hebben een slechte invloed op je huid, het is aan te raden hiermee vroegtijdig te stoppen. Het gebruik van alcohol is twee dagen voor de ingreep niet toegestaan; Neem geen aspirine (bloedverdunnend) gedurende tien dagen voor de ingreep; Als je antistolling medicijnen gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem vooraf contact op met je arts en de trombosedienst; Zorg dat je Ibuprofen 400 mg, paracetamol 500 mg, Betadine (druppels of zalf) en pleisters in huis haalt; Indien je tussen het consult en de ingreep nieuwe medicijnen krijgt, laat ons dit dan weten; Wanneer je ziek bent of koorts hebt, kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte; Wij adviseren je om acht dagen voor de ingreep ‘Arnica Montana’ druppels D6 van VSM te gaan slikken. Dit is een homeopathisch kruid dat de doorbloeding bevordert en blauwe plekken kan beperken. Op de dag van de ingreep en de dag erna mag je de maximale dosering innemen. Daarna mag je hiermee stoppen; Je bent de avond en nacht na de ingreep niet alleen thuis.
Wie komt er voor een liposuctie-behandeling in aanmerking?
Een liposuctie-behandeling is geschikt voor mensen die last hebben van ongewenste plaatselijke vetophopingen op het lichaam. Plaatselijke vetophopingen kunnen onder andere voorkomen bij de buik, benen, onderkin en rug. Wij behandelen niet wanneer je een BMI hebt hoger dan 35.
Liposuctie onderkin
Wanneer kan ik het resultaat van de liposuctie of liposculptuur van de onderkin zien?
In de dagen na de behandeling zullen de behandelde zones gezwollen zijn en zal je last hebben van bloeduitstortingen. Daarnaast kunnen ook plaatselijke verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan en kan je last hebben van stijfheid. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen en plaatselijke verhardingen zullen na enkele maanden verdwenen zijn. Circa twee maanden na de ingreep is 80% van het resultaat van de liposuctie-behandeling te zien. Het definitieve resultaat is pas na drie maanden bereikt.
Zijn er littekens zichtbaar na de liposuctie of liposculptuur van de onderkin?
De littekens na een liposuctie-behandeling van de onderkin zijn nauwelijks zichtbaar. Er hoeven tijdens de operatie maar hele kleine incisies te worden gemaakt van twee à drie millimeter. Daarnaast zal de plastisch chirurg of cosmetisch arts er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Belangrijk om te weten is dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om te herstellen.
Wat zijn de risico’s en complicaties bij een liposuctie van de onderkin?
Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er een nabloeding, infectie of allergische reactie optreden. Daarnaast kunnen er restzwellingen of verhardingen achterblijven die niet of pas na enkele maanden wegtrekken. Ook kan de huid tijdelijk gevoelloos zijn en kunnen onderhuidse zenuwen, bloedvaten of organen tijdens de behandeling worden beschadigd. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal. Bij ABC Clinic ondergaan mensen wekelijks een succesvolle liposuctie-behandeling van de onderkin.
Kom ik in aanmerking voor een liposuctie van de onderkin?
Mensen waarbij de gezichtscontouren door de onderkin wordt verstoord komen in aanmerking voor een liposuctie-behandeling van de onderkin. Een liposuctie van de onderkin zorgt voor een mooiere gezichtsvorm en een slankere uitstraling.
Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een liposuctie van de onderkin?
Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. In de eerste week mag je geen zwaar lichamelijk werk verrichten. Meestal kan je een week na de operatie weer aan het werk.
Lipofilling
Hoeveel volumetoename kan ik verwachten na een lipofilling-behandeling?
Bij een lipofilling-behandeling wordt er gebruik gemaakt van lichaamseigen vet, wat ervoor zorgt dat de volumetoename een grens heeft. Een lipofilling-behandeling is dus niet geschikt als je een grote toename in volume wilt. De volumetoename is afhankelijk van de hoeveelheid lichaamseigen vet dat geschikt is om te transporteren. Daarnaast kan het volume nog afnemen, waardoor eventueel een tweede behandeling noodzakelijk is voor het gewenste resultaat. Een arts of chirurg kan je hier tijdens een consult meer over vertellen.
Waarom kiezen mensen voor een lipofilling-behandeling in plaats van implantaten?
Er zijn meerdere redenen waarom mensen de voorkeur geven aan een lipofilling-behandeling. Een van de belangrijkste redenen is dat bij een lipofilling-behandeling dubbel voordeel wordt behaald: er wordt vet verwijderd bij een deel van het lichaam waar dit ongewenst is, vervolgens wordt dit ongewenste vet gebruikt om een deel van het lichaam op te vullen en juist mooier te maken. Daarnaast vinden sommigen het niet prettig om ander materiaal dan lichaamseigen materiaal in het lichaam te hebben.
Zijn er littekens zichtbaar na de lipofilling-behandeling?
De littekens na een lipofilling-behandeling zijn nauwelijks zichtbaar. Er hoeven tijdens de operatie maar hele kleine incisies te worden gemaakt van twee à drie millimeter. Daarnaast zal de plastisch chirurg er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Belangrijk om te weten is dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om te herstellen.
Wat zijn de risico’s en complicaties bij een lipofilling?
Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er een nabloeding, infectie of allergische reactie optreden. Daarnaast kunnen er restzwellingen of verhardingen achterblijven die niet of pas na enkele maanden wegtrekken. Ook kan de huid tijdelijk gevoelloos zijn en kunnen onderhuidse zenuwen, bloedvaten of organen tijdens de behandeling worden beschadigd. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal.  
Wordt een lipofilling-behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?
Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een behandeling als er sprake is van medische redenen. Als dit niet het geval is en de behandeling om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, dan zal de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoeden. Voor verdere informatie met betrekking tot het vergoeden van een lipofilling-behandeling adviseren we je contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij.
Plastische chirurgie
Armlift
Wanneer kan ik weer aan het werk na een armlift?
Allereerst wordt het na de operatie sterk afgeraden om auto te rijden, het is daarom slim om een tweede persoon mee te nemen naar de operatie. Ongeveer zeven dagen na de operatie kunnen lichte inspanningen worden verricht. Lichamelijk intensieve taken kunnen pas vier tot zes weken na de operatie worden uitgevoerd. Wanneer je weer aan het werk kan is dus afhankelijk van de aard van uw werk.
Wat zijn de complicaties bij een armlift?
Allereerst is het belangrijk om ruim voor de operatie te stoppen met roken. Roken kan lijden tot het afsterven van het huidweefsel. Daarnaast kunnen zwellingen, nabloedingen en mogelijk ontstekingen ontstaan. Gelukkig komen complicaties zelden voor. Ieder jaar ondergaan vele mensen succesvol een armlift bij ABC Clinic.
Wat zijn de alternatieven voor een armlift?
Een liposuctie kan een minder ingrijpend alternatief zijn indien de huid nog elastisch is en je een teveel aan vet hebt. Het litteken wat overblijft na een liposculpture is minder zichtbaar dan bij een armlift.
Is een armlift pijnlijk?
Een armlift vindt vrijwel altijd plaats onder volledige narcose. De operatie heeft een gemiddelde duur van één tot twee uur. Tijdens de operatie zal dus geen pijn worden ervaren. Na een armlift kan de huid gezwollen zijn en kunnen er bloeduitstortingen te zien zijn. Deze plekken kunnen na de operatie pijnlijk zijn, tegen de pijn kunnen pijnstillers voor geslikt worden. Na de operatie zal ook een drukverband worden aangelegd om de zwelling te minimaliseren en te voorkomen dat de wond open gaat. Dit verband moet drie tot zeven dagen blijven zitten.
Blijven er na een armlift littekens achter?
Het litteken dat overblijft na een armlift bevindt zich aan de binnenkant van de arm, over de lengte van de arm. Hoe zichtbaar dit litteken is, en blijft, is afhankelijk van het genezingsproces van het lichaam. De eerste maanden zullen de littekens rood blijven, dit vermindert met de tijd. Het eerste jaar na de behandeling mogen de littekens niet blootgesteld worden aan de zon, zodat het herstel van de huid wordt bevorderd. Tijdens het consult wordt duidelijk aangegeven wat je precies kan verwachten van de behandeling.
Waarvoor is een armlift bedoeld?
Door gewichtsverlies en het verouderingsproces kan de huid onder de arm verslappen en gaan hangen. Hierdoor ontstaat overtollige huid die gaat hangen. Een armlift kan hier een goede oplossing voor zijn. Bij een armlift wordt de overtollige huid weggehaald.
Buikwandcorrectie
Wanneer mag ik weer buikspieroefeningen doen na een buikwandcorrectie?
Zes weken na de ingreep mogen alle activiteiten weer worden gedaan, dus ook de buikspieroefeningen mogen weer hervat worden. We raden wel altijd aan om rustig aan te beginnen en goed naar je lichaam te luisteren wanneer je hiermee start.
Welke narcose krijg ik bij een buikwandcorrectie?
De operatie wordt onder algehele narcose in het Amphia ziekenhuis uitgevoerd. U zult dus tijdens de ingreep geen pijn ervaren. Nadat de verdoving is uitgewerkt, kan het zo zijn dat de wonden nog steeds zeer doen. Echter kunt u met de juiste pijnbestrijding minder last van de wonden krijgen.
Is het resultaat van een buikwandcorrectie blijvend?
Het resultaat van een buikwandcorrectie is blijvend. Wel raden we aan goed na te denken voordat je kiest voor een buikwandcorrectie. Wanneer je besluit om weer zwanger te worden of door een grote toename in gewicht kunnen de huid en de buikspieren opnieuw worden opgerekt.
Wat is het verschil tussen buikwandcorrectie en liposuctie?
Buikwandcorrectie: Bij een buikwandcorrectie wordt de ‘hangbuik’ verwijderd. Er zijn vier soorten behandelingen. Allereerst is er de mini-buikwandcorrectie. Bij de mini-buikwandcorrectie wordt het teveel aan buikhuid verwijderd. Deze operatie is geschikt als je graag het overtollig vel wilt laten verwijderen, waarbij de navel niet verplaatst hoeft te worden. Mocht je graag de buikhuid en je uitgerekte onderliggend spierlaag verwijderd hebben en is het zo dat uw navel verplaatst moet worden, dan is de normale buikwandcorrectie geschikt. De derde mogelijkheid is een normale buikwandcorrectie met liposuctie. Ten slotte is er ook nog de mogelijkheid om voor de liposuctie zonder de normale buikwandcorrectie te gaan. Tijdens het consultgesprek krijg je van de plastisch chirurg te horen welke van de vier types behandelingen past bij jouw wensen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als wanneer nog niet weet welke behandeling het meest geschikt voor je is. Liposuctie betekent letterlijk het vet wegzuigen. Deze ingreep is geschikt als je teveel vet onder de huid hebt. Liposuctie kan naast het buikgedeelte ook op andere plekken worden toegepast.
Blijven er zichtbare littekens achter na een buikwandcorrectie?
Er zullen altijd littekens na een buikwandcorrectie achterblijven. Bij de buikwandcorrectie zal het litteken in de bikinilijn vallen. Het litteken zal dus niet zichtbaar zijn voor anderen. De plastische chirurg tracht altijd het litteken tijdens de operatie zo klein mogelijk te houden. Het litteken zal na de behandeling eerst goed zichtbaar zijn, maar na een jaar zal het litteken steeds minder opvallen.
Wat gebeurt er voor de buikwandcorrectie?
Voor de ingreep wordt er eerst gekeken naar je gezondheid en de medicatie die je gebruikt. Tijdens het consultgesprek zal de plastische chirurg jouw gezondheid onderzoeken en advies geven over uw medicatie. Wanneer je rookt, zal de plastisch chirurg je adviseren om ten minste zes weken voor de ingreep te stoppen met roken. Roken kan namelijk de wondgenezing negatief beïnvloeden. Tevens is het aanbevolen om bij overgewicht eerst af te vallen en dan voor een buikwandcorrectie te gaan. Hierdoor zal je het beste resultaat verkrijgen. Heb je in de nabije toekomst zwangerschapsplannen? Dan is het ook verstandig om na de zwangerschap voor een buikwandcorrectie te gaan. Tijdens de zwangerschap kan de buikhuid weer worden uitgerekt, waardoor de buikwandcorrectie voor de zwangerschap niet het gewenste resultaat zou kunnen opleveren.
Dijbeenlift
Is het resultaat van een dijbeenlift blijvend?
Het deel dat bij een dijbeenlift is weggenomen blijft natuurlijk weg. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat wanneer er weer gewicht bij komt, de mogelijkheid bestaat dat dit vet ter hoogte van de eerdere dijbeenlift terug kan komen. Het resultaat is stabiel zo lang het gewicht stabiel blijft.
Wanneer is het resultaat van een dijbeenlift zichtbaar?
Het resultaat van de dijbeenlift zal direct na de operatie zichtbaar zijn, zelfs met de nog aanwezige zwelling. De littekens van de ingreep hebben dikwijls tijd nodig om minder zichtbaar te worden. Daarom is het resultaat van een dijbeenlift het mooist na een paar maanden tot een jaar. Dan zullen ook de littekens minder zichtbaar worden.
Hoe zit het met de narcose bij een dijbeenlift?
De dijbeenlift wordt onder algehele narcose in het Amphia ziekenhuis uitgevoerd. Je zal dus tijdens de operatie geen pijn ervaren. Na de operatie worden de bovenbenen met tape, verband en compressiebanden verwikkeld om zwellingen tegen te gaan. De huid zal hierdoor goed op zijn plaats blijven. Het drukverband dient dag en nacht gedragen te worden. In sommige gevallen worden drains (buisjes) geplaatst om het bloed en wondvocht af te voeren. De drains worden meestal daags na de behandeling alweer verwijderd. De hechtingen zijn in principe oplosbaar.
Wanneer kan ik weer gaan werken na een dijbeenlift?
Gewoonlijk zou je vanaf de eerste week na de operatie lichte handelingen kunnen verrichten. Zware inspanningen kunnen pas na zes weken weer worden verricht. Gedurende de herstelperiode zal je ten minste zes weken drukkleding moeten dragen indien er tevens een liposuctie is uitgevoerd bij de dijbeenlift.
Blijven er zichtbare littekens achter na een dijbeenlift?
Na een dijbeenlift zal er altijd een litteken achterblijven. De grootte van het litteken verschilt per soort techniek van de dijbeenlift. De plastisch chirurg zal tijdens het consultgesprek meer informatie geven over hoe groot het litteken zal/de littekens zullen worden en waar het litteken/de littekens na de operatie zal/zullen verschijnen.
Wat is het verschil tussen een dijbeenlift en een liposuctie of liposculptuur?
Bij een dijbeenlift wordt de overtollige huid weggehaald, waar bij een liposuctie ongewenste vetophopingen verwijderd worden. Welke ingreep je zal ondergaan is afhankelijk ervan of je last hebt van overtollige huid of ongewenste vetophopingen of een dijbeenlift of een liposuctie-behandeling geschikt is voor jou. Weet je nog niet welke behandeling voor jou geschikt is? Geen probleem. Aan iedere behandeling gaat een consultgesprek vooraf met de behandelend plastisch chirurg. Tijdens dit consult kan hij je adviseren welke ingreep het beste bij jou wensen en verwachtingen past.
Kincorrectie
Wat zijn de risico’s en complicaties bij een kincorrectie?
Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo is het bij een kincorrectie mogelijk dat het lichaam het implantaat afstoot of dat het implantaat gaat verschuiven. In beide gevallen is een nieuwe ingreep nodig. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal.
Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een kincorrectie?
Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. In de eerste week mag je geen zwaar lichamelijk werk verrichten. Meestal kan je een week na de operatie weer aan het werk.
Hoe ziet mijn kin er na de kincorrectie uit?
Een kincorrectie zorgt voor een heel mooi en natuurlijk resultaat. Wel zal het enige tijd duren voor de kin volledig is hersteld. Vlak na de kincorrectie kan je last krijgen van zwellingen en blauwe plekken. Als na een week het steunverband verwijderd wordt, is het eerste resultaat al zichtbaar. Na een maand of twee zijn je nieuwe contouren blijvend gevormd en is het definitieve effect bereikt.
Kan ik meteen weer drinken en eten na de kincorrectie?
Wij adviseren je na de operatie heel voorzichtig te zijn met het bewegen van de mond. Je kan als je honger hebt en wilt eten dan het beste voor vloeibaar of fijn gemalen voedsel kiezen.
Houd ik littekens over na een kincorrectie?
Dit ligt eraan op welke wijze de kincorrectie wordt uitgevoerd. Een kincorrectie kan namelijk op twee verschillende manieren. Bij de ene methode wordt er onder de kin een incisie gemaakt en vervolgens het implantaat ingebracht. Hierbij ontstaat een heel klein litteken wat op den duur nauwelijks zichtbaar zal zijn. Bij de andere methode wordt er ter hoogte van de kaak tussen de ondertanden en de onderlip een incisie gemaakt en vervolgens het implantaat via de binnenkant van de mond ingebracht. Hierbij ontstaan geen littekens.
Lipofilling billen
Mommy makeover
Is het resultaat van een mommy makeover blijvend?
In principe is het resultaat van de mommy makeover blijvend. Toch is het resultaat afhankelijk van de stabiliteit van het gewicht. Ook kan de huid en het resultaat wijzigen door het natuurlijke verouderingsproces.
Wat zijn de risico’s van de mommy makeover?
De risico's van de mommy makeover zijn hetzelfde als die van de ingrepen die afzonderlijk worden gedaan. De mommy makeover is een algemene term die verschillende ingrepen denkt. Hieronder kunnen vallen: de borstlift, borstvergroting, buikwandcorrectie en liposuctie. De risico's van elk van deze ingrepen zijn hierop van toepassing.
Ik twijfel over een tweede kind, moet ik al een mommy makeover ondergaan?
Wanneer je twijfelt over het krijgen van een tweede kind is het altijd verstandig om te wachten met een mommy makeover. Tijdens een zwangerschap ondergaat het lichaam namelijk weer veel veranderingen en kan (een deel van) de mommy makeover weer ongedaan worden.
Waar word ik geopereerd bij een mommy makeover?
Waar je geopereerd wordt is afhankelijk van de plastisch chirurg die behandeld en de behandelingen die je zal ondergaan. De mommy makeover wordt door de Nederlandse plastisch chirurgen uitgevoerd in het Amphia Ziekenhuis in Breda. U profiteert zo van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren en verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.
Welke behandelingen vallen onder een Mommy Makeover?
Hoe een mommy makeover er precies uitziet, verschilt per persoon. Voor de een is een buikwandcorrectie gecombineerd met een borstlift de beste oplossing. De ander heeft meer baat bij een borstvergroting. En soms kan ook een liposuctie-behandeling uitkomst bieden. Onze ervaren plastisch chirurgen adviseren je graag over de juiste aanpak.
Neuscorrectie
Oorcorrectie
Wat is de hersteltijd van een oorcorrectie?
Een oorcorrectie kan zowel onder plaatse verdoving als algehele narcose worden uitgevoerd. Tijdens de operatie wordt de vorm van het kraakbeen veranderd. Eerst wordt er achter de oren een stuk huid weggehaald. Vervolgens wordt het kraakbeen dunner gemaakt en in de gewenste vorm gebracht en gehecht.
Is een oorcorrectie pijnlijk?
Over het algemeen wordt een oorcorrectie als niet pijnlijk ervaren. Na de oorcorrectie kunnen je oren nog één tot twee weken rood eruitzien en dik en pijnlijk aanvoelen. Dit trekt in de loop van de tijd weg. Tegen de pijn kan je pijnstillers innemen.
Wat zijn de risico’s en complicaties bij een oorcorrectie?
Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan je na een oorcorrectie last hebben van bloeduitstortingen, infecties, een verminderd gevoel of juist een overgevoelige huid en een hard aanvoelend oor. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal.
Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een oorcorrectie?
Meestal kan je na een tot twee weken weer aan het werk. Houd er rekening mee dat je na de ingreep een elastisch verband aangemeten krijgt, dit verband dien je gedurende de eerste tien dagen dag en nacht te dragen. Daarnaast dien je gedurende drie weken ’s nachts een stevige haarband te dragen.
Zijn er littekens zichtbaar na een oorcorrectie?
Omdat de incisie voor een oorcorrectie achter het oor wordt gemaakt zijn de littekens nauwelijks tot niet zichtbaar.
Oorlelcorrectie
Wat is de ideale leeftijd voor een oorlelcorrectie?
De meeste oorlelcorrecties worden uitgevoerd bij mannen en vrouwen die last hebben van uitgescheurde oorlellen of grote of misvormde oorlellen. Het jarenlang dragen van (zware) oorbellen kunnen zorgen voor uitgescheurde oorlellen, maar ook het dragen van tunnels en plugs kunnen de veroorzaker zijn. Dan is een chirurgische oorlelcorrectie de oplossing. Zorg altijd dat je behandeld wordt door een plastisch chirurg. De plastisch chirurg beheerst alle technieken om een mooi en langdurig resultaat te bereiken. Eventuele hangende oorlellen kunnen ook behandeld worden met fillers. Dit wordt tijdens een consultgesprek bekeken en met je besproken.
Is een oorlelcorrectie mogelijk bij tunnels in mijn oren?
Vraagt u zich af of het mogelijk is om een oorlelcorrectie te ondergaan bij tunnels in uw oren? Dan hebben we goed nieuws: een oorlelcorrectie biedt dan een mooie oplossing met een natuurlijk resultaat.
Wanneer ben ik een geschikte kandidaat voor een oorlelcorrectie?
Er zijn verschillende indicaties waarbij een oorlelcorrectie plaats kan vinden. Denk hierbij aan een uitgescheurde oorlel, grote oorlellen of wanneer u tunnels in de oren heeft gehad.
Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk na mijn chirurgische oorlelcorrectie?
Wanneer u weer kunt werken is geheel afhankelijk van uw beroep. Bij veel bukken of zwaar werk raden wij u altijd aan om een aantal dagen rustig aan te doen. Bij zittend werk kunt u in principe de dag erna weer aan het werk. Houd er wel rekening mee dat er de eerste 12 tot 24 uur nog wat vocht uit kan komen. Dit kunt u voorzichtig deppen om weg te halen.
Is de chirurgische oorlelcorrectie pijnlijk?
Omdat een oorlelcorrectie plaatsvindt onder plaatselijke verdoving zult u geen pijn ervaren tijdens de ingreep. Wel kan het eerste prikje voor de verdoving even vervelend aanvoelen. Dit is zo weer voorbij.
Kan ik straks weer oorbellen dragen na mijn chirurgische oorlelcorrectie?
Wij raden u altijd aan om minimaal drie maanden te wachten voordat u weer gaatjes laat schieten in de oren. Dit wordt met u besproken tijdens uw consultgesprek en uw nacontrole. Daarna kunt u weer gewoon oorbellen dragen zoals u altijd al gewend was.
Borstcorrectie
Borstlift
Wanneer kan ik weer aan het werk na een borstlift?
De eerste twee weken na de borstlift is het belangrijk om niet te tillen, fietsen, sporten of auto te rijden. Na de eerste twee weken kunnen deze taken rustig worden opgebouwd en is autorijden toegestaan. Fysiek intensieve taken zijn echter nog niet toegestaan. Als alle wonden goed genezen zijn mogen na zes weken alle activiteiten weer worden opgepakt. Het is dus afhankelijk van de aard van het werk dat je doet wanneer je weer kan beginnen met werken.
Hebben jullie ooit PIP-implantaten gebruikt?
Nee, de plastisch chirurgen van ABC Clinic hebben nooit PIP-implantaten gebruikt. We werken enkel met de veiligste borstprotheses zoals Mentor, Natrelle, Polytech en Sebin.
Hoe gaat een borstlift in zijn werk?
Een borstlift vindt plaats onder algehele narcose. Tijdens de ingreep zal dus geen pijn worden ervaren. Na de operatie kunnen de littekens pijnlijk zijn. Daarnaast kan er pijn worden ervaren aan de borstspier. Deze pijn zal na een aantal dagen afgenomen of geheel weg zijn. Tijdens een consultgesprek kunnen al jouw vragen over de operatie door een plastisch chirurg beantwoord worden.
Leidt een borstlift tot zichtbare littekens?
Bij een borstlift blijven altijd littekens achter. De plastisch chirurg zal nauwkeurig de plaatsen bepalen waar gesneden zal worden, om de littekens zo klein en onopvallend mogelijk te maken. Waar de littekens zichtbaar zijn is afhankelijk van de omvang van de operatie. Hier wordt meer duidelijk over na een consult met de behandelend plastisch chirurg.
Kan ik borstvoeding geven na een borstlift?
Het is afhankelijk van de toegepaste behandelmethode of er nog borstvoeding gegeven kan worden na de borstlift operatie. Het is aan te raden om een borstlift te overwegen op een punt waarop je niet meer van plan bent borstvoeding te geven, omdat er in het weefsel van de borst(en) gesneden wordt. Tijdens een vrijblijvend consult kan de plastisch chirurg je meer informatie geven over de behandelmethoden bij een borstlift.
Waar is een borstlift voor bedoeld?
Als je last hebt van hangende borsten met naar beneden staande tepels kan een borstlift een uitkomst bieden. Een borstlift is ook een geschikte behandeling wanneer je borsten ongelijk zijn.
Borstvergroting
Wanneer kan ik weer werken na een borstvergroting?
De herstelperiode is afhankelijk van de intensiteit van het werk dat je doet. De eerste twee weken na de operatie zijn tillen, met de armen boven het hoofd strekken en bukken niet mogelijk. De plastisch chirurg kan hier meer over vertellen tijdens het consultgesprek.
Wat houdt een borstvergroting precies in?
Bij een borstvergroting wordt door een chirurg een implantaat aangebracht in de borsten. De behandeling vindt plaats onder algehele narcose. Via een sneetje in de oksel, een sneetje in de plooi onder de borst en langs de onderste helft van de tepel wordt het implantaat geplaatst. Indien nodig kunnen drains geplaatst worden om het wondvocht af te voeren.
Hebben jullie ooit PIP-implantaten gebruikt voor de borstvergroting?
Nee, de plastisch chirurgen van ABC Clinic hebben nooit PIP-implantaten gebruikt. We werken enkel met de veiligste borstprotheses zoals Mentor, Natrelle, Polytech en Sebin.
Wat zijn de verschillende behandelmethoden voor een borstvergroting?
Bij ABC Clinic wordt zowel een borstvergroting met implantaten als lipofilling uitgevoerd. Bij lipofilling wordt ongewenst vet afgenomen en gebruikt voor het opvullen van de borsten. Het nadeel van lipofilling is dat het resultaat beperkt is. Implantaten kunnen meer volume creëren.
Is het resultaat van een borstvergroting blijvend?
De borsten kunnen blijven veranderen door zwaartekracht, veranderingen in het gewicht, het verouderingsproces en de hormoonhuishouding, zo ook na een borstvergroting. Een borstlift kan een oplossing bieden in het verouderingsproces. Sommige prothesen gaan een leven lang mee. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de prothesen. Het kan voorkomen dat er na tien jaar kapselvorming is, maar veelal is dit niet het geval. Daarnaast wordt er bij veel prothesen een garantie gegeven. Bij ABC Clinic werken wij uitsluitend met de kwalitatief beste protheses zoals Natrelle.
Kan ik borstvoeding geven na een borstvergroting?
Aangezien de plastisch chirurg zijn uiterste best doet om de melkklieren niet aan te tasten bij een borstvergroting, is dit zeker mogelijk. Er moet wel rekening worden gehouden met het risico op een eventuele aantasting van de melkklieren. De risico’s van een borstvergroting zullen tijdens een consult behandeld worden.
Borstverkleining man
Is het resultaat van mijn borstverkleining (gynaecomastie) blijvend?
Of het resultaat van de borstverkleining blijvend is is afhankelijk van verschillende factoren. Het resultaat kan worden beïnvloed door veranderingen in gewicht. Wanneer het gewicht toeneemt bestaat de kans dat de borsten ook weer mee zullen groeien met de rest van het vetpercentage. Daarnaast is het lichaam onderhevig aan veroudering. Met de leeftijd wordt de huid wat slapper. Dit kan tot gevolg hebben dat de borst op termijn wat minder stevig wordt.
Waarom zou ik kiezen voor een borstverkleining en niet voor een liposuctie?
Of je een chirurgische borstverkleining ondergaat of een liposuctie van de borsten is geheel afhankelijk van het weefsel waar je borsten uit bestaan. Wanneer de borsten voornamelijk bestaan uit klierweefsel, dan zal een chirurgische borstverkleining noodzakelijk zijn, maar bestaan je borsten uit vetweefsel? Dan voldoet een liposuctie-behandeling om de borsten te verkleinen.
Wanneer is het resultaat van de borstverkleining bij gynaecomastie zichtbaar?
Wanneer je enkel het vetweefsel hebt laten verwijderen, zal je het eerste resultaat pas na een paar dagen zien. Dit in verband met het optreden van blauwe plekken en zwellingen na de behandeling. Het uiteindelijke resultaat zal pas na twee tot drie maanden zichtbaar zijn. Het resultaat na een operatie van het weghalen van het vet- en klierweefsel in de borst(en) zal net als bij het weghalen van het vetweefsel na een paar dagen al te zien zijn. Het definitieve resultaat zal na ongeveer zes maanden zichtbaar zijn.
Wordt een borstverkleining voor mannen vergoed?
In sommige gevallen zal een borstverkleining vergoed worden door de zorgverzekeraar. De plastisch chirurg zal je informeren naar de mogelijkheden tijdens een consult. LET OP: ABC Clinic werkt niet samen met zorgverzekeraars. Wij leveren dus geen verzekerde zorg.
Blijven er littekens achter na de borstverkleining bij gynaecomastie?
Bij een borstverkleining d.m.v. liposuctie zal er geen litteken achterblijven. Echter bij een borstverkleining d.m.v. een operatie, krijgt men wel littekens. Bij de operatie zal de plastisch chirurg een kleine snee aan de onderzijde van de tepelhof maken, het litteken zal dus aan de onderzijde van de tepelhof bevinden.  Dus het litteken zal niet zichtbaar zijn.
Wat voor soort ingrepen zijn er bij een borstverkleining voor mannen?
Er zijn twee soorten ingrepen bij een borstverkleining voor mannen. Allereerst is er een cosmetische ingreep. Hierbij wordt het teveel aan vet in de borst(en)verwijderd. Je kan hiervoor in aanmerking komen als je alleen het vet in je borst(en) wilt laten verwijderen. Deze ingreep wordt onder plaatselijke verdoving bij ABC Clinic uitgevoerd. Nadien is er eventueel een plastische ingreep. Hierbij wordt niet alleen het teveel vet uit de borst(en) weggehaald, maar ook het klierweefsel wordt hier weggehaald. Deze operatie wordt in het Amphia ziekenhuis uitgevoerd en de operatie zal onder algehele verdoving zijn.
Borstverkleining vrouw
Wanneer kan ik weer aan het werk na een borstverkleining?
Al na een aantal dagen is het weer mogelijk om aan het werk te gaan. De eerste weken dient er dag en nacht een stevige sportbeha gedragen te worden. Bukken, tillen en het optillen van de armen zal je de eerste zes weken moeten vermijden. Het duurt ongeveer zes weken voordat je weer kunt sporten of zware lichamelijke arbeid mag verrichten.
Is een borstverkleining pijnlijk?
Omdat tijdens de operatie een algehele narcose wordt gehanteerd zal je tijdens de operatie geen pijn ervaren. Na de operatie kunnen de borsten gezwollen en wat pijnlijk zijn en kan gevoeligheid van de borsten nog enkele maanden een rol spelen.
Wat zijn de complicaties bij een borstverkleining?
Nabloeden is bij een borstverkleining de meest voorkomende complicatie. Dit komt in zo’n een à twee procent van de gevallen voor. In het geval van een nabloeding moet er opnieuw worden geopereerd om de bloeding te stoppen. De risico's en complicaties bij een ingreep zijn minimaal. Deze worden uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen.
Wordt een borstverkleining vergoed?
In sommige gevallen zal een borstverkleining vergoed worden door de zorgverzekeraar. Wij raden altijd aan om eerst langs de huisarts te gaan om te kijken of de borstverkleining vergoed wordt. Mocht deze niet vergoed worden, dan ben je van harte welkom om bij ons op consult te komen voor je borstverkleining. De plastisch chirurg zal je informeren naar de mogelijkheden tijdens een consult. LET OP: ABC Clinic werkt niet samen met zorgverzekeraars. Wij zullen daarom ook geen verzekerde zorg leveren.
Is het resultaat van een borstverkleining blijvend?
Door gewichtstoename, pilgebruik of een zwangerschap kan de omvang van de borsten toenemen, ook na een borstverkleining. Deze toename is minder dan voor de borstverkleining, aangezien de toename geproportioneerd is.
Is het mogelijk om borstvoeding te geven na een borstverkleining?
Als er liposuctie wordt uitgevoerd zal het meestal mogelijk zijn om borstvoeding te geven. Bij een tepel herpositionering kan het klierweefsel onder de tepel worden verwijderd, waardoor geen borstvoeding meer gegeven kan worden. Tijdens een consult kan de plastisch chirurg je informeren over de impact van de behandeling.
Lipofilling borsten
Hoeveel toename in volume kan in verwachten bij een borstvergroting met eigen vet?
De hoeveelheid aanwezig borstweefsel bepaalt hoeveel eigen vet achtergelaten kan worden per operatie. Hoe groter het volume van de bestaande borst, hoe meer vet getransplanteerd kan worden (lipofilling). Ongeveer 70% van het getransplanteerde volume vet blijft op langer termijn over. Om deze reden is het soms nodig om 2 of 3 behandelingen uit te voeren om de gewenste vergroting te behalen.
Wat werkt beter: een borstvergroting met implantaten of eigen vet?
Het is geheel afhankelijk van je eigen wensen of je een borstvergroting met implantaten of eigen vet wil. Een borstvergroting met een implantaat wordt in één operatie uitgevoerd. Bij een borstvergroting met lipofilling (eigen vetweefsel) zijn soms 2 of zelfs 3 behandelingen nodig om voldoende volume te creëren. Het voordeel van lipofilling is dat je eigen weefsel gebruikt wordt als vulling. Bij een borstvergroting met een implantaat is het nadeel dat het implantaat mogelijk op termijn vervangen moet worden.
Hoe lang moet ik het drukpak dragen na de behandeling?
Het drukpak draagt je gedurende de eerste week dag en nacht. Daarna nog vijf weken alleen overdag dragen en je kan deze pas uittrekken wanneer je gaat slapen/naar bed gaat.
Wat zijn de risico’s bij een borstvergroting met eigen vet?
Risico’s komen bij een lipofilling van de borsten bijna niet voor wanneer deze door een ervaren arts wordt uitgevoerd. In enkele gevallen kan er een infectie of een nabloeding optreden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat je wat last krijgt van duizeligheid door een vochttekort. Om een goed herstel te bevorderen raden wij altijd aan voor en na de ingreep te stoppen met roken en de adviezen met betrekking tot de nazorg goed op te volgen.
Is iedereen geschikt voor een borstvergroting met eigen vet?
Nee, enkel diegenen die voldoende vet hebben om te verplaatsen. Het vet moet ergens vandaan komen. Heb je weinig tot geen vet, dan zijn borstimplantaten het beste alternatief.
Is een behandeling voldoende bij lipofilling van de borsten?
Het resultaat van een lipofilling is niet voor 100% te garanderen. Het lichaam breekt een deel van het ingespoten vet na de behandeling af. Vooraf is hierdoor is niet te zeggen hoeveel van het ingespoten vet weer zal verdwijnen. Wanneer het lichaam, onverwachts, veel vet afbreekt kan een tweede behandeling noodzakelijk zijn om dit weer aan te vullen.
Facelift
Halslift
Moet ik stoppen met roken voor een halslift?
Roken heeft een negatieve invloed op de herstelduur van de behandeling. De plastisch chirurgen van ABC Clinic adviseren om enkele weken voor en na de behandeling niet te roken. Het beste is om helemaal te stoppen met roken.
Hoe lang mag ik niet autorijden na een halslift?
Wij raden je aan om de eerste week na de behandeling geen auto te rijden. Je moet in deze week namelijk een drukmasker dragen.
Waar komen de littekens van de halslift?
Bij een halslift bevindt het litteken zich in of net achter de plooi onder de kin. Als er ook huid moet worden weggehaald, zitten er ook littekens in de plooi achter het oor. De littekens zijn meestal drie tot vier centimeter lang, maar zullen niet zichtbaar zijn.
Wat zijn de risico’s en complicaties bij een halslift?
Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastische chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er bij een halslift een nabloeding of infectie optreden, kunnen er vochtophopingen of wat stuggere plekjes ontstaan, kan er een aangezichtszenuw worden geraakt en het gevoel in de huid van de hals veranderen. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal. Bij ABC Clinic ondergaan mensen wekelijks een succesvolle halslift.
Hals-facelift
Wat zijn de risico’s en complicaties bij een hals-facelift?
Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er bij een hals-facelift een nabloeding of infectie optreden, kunnen er vochtophopingen of wat stuggere plekjes ontstaan, een aangezichtszenuw worden geraakt en het gevoel in de huid veranderen. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal. Bij ABC Clinic ondergaan mensen wekelijks een succesvolle hals-facelift.
Zijn de littekens van een hals-facelift goed te zien?
De plastisch chirurgen doen er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Ze proberen de littekens te verbergen achter het oor, in de haargrens en in de plooi onder de kin. De littekens zullen de eerste maanden zichtbaar zijn. Op den duur zullen de littekens de kleur van de huid aannemen en zal er niet meer overblijven dan een klein, licht lijntje.
Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een hals-facelift?
Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. Meestal kan je na twee weken weer aan het werk. De eerste dagen heb je verband rondom je gezicht en mag je geen lichamelijke inspanningen verrichten. Na een maand mag je pas zwaardere inspanningen verrichten.
Wordt een hals-facelift vergoed door de zorgverzekeraar?
Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een behandeling als er sprake is van medische redenen. Als dit niet het geval is en de behandeling om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, dan zal je zorgverzekeraar de behandeling niet vergoeden. Voor verdere informatie betreft het vergoeden van een behandeling adviseren we je contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij. LET OP: bij ABC Clinic voeren we géén verzekerde zorg uit. Je dient de behandeling zelf te betalen.
MACS-lift
Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de MACS-lift?
Wij adviseren om na de ingreep op je rug te slapen, zodat er geen druk op je gezicht ontstaat. Daarnaast kan je met je hoofd het beste wat hoger gaan liggen, dit door middel van een extra kussen.
Hoe lang mag ik niet in de zon of zwemmen na een MACS-lift?
Je mag zes weken niet zonnen of zwemmen. Bij het zonnen kan door de warmte een zwelling ontstaan en kan het litteken verbranden. Er wordt aangeraden om het litteken minimaal een jaar na de ingreep goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt, zal deze altijd goed zichtbaar blijven. Bij het zwemmen kunnen de wondjes week worden.
Wat wordt er bij een MACS-lift gecorrigeerd?
Bij een MACS-lift wordt naast het corrigeren van de kaaklijn ook het bovenste deel van de hals gelift.
Waar moet ik rekening mee houden bij een MACS-lift?
Een MACS-lift heeft een langduriger effect dan een minilift. Dit komt omdat bij een minilift alleen de huid wordt gelift en bij een MACS-lift het onderhuids bind- en huidweefsel. De hoeveelheid onderhuids wondvocht en/of bloeduitstorting verschilt per persoon en dus ook de duur van het herstel. Het herstelproces heeft een gemiddelde duur van zes weken.
Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een MACS-lift?
Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. Meestal kan je na twee weken weer aan het werk. De eerste een tot twee weken mag je geen lichamelijke inspanningen verrichten. Zwaar lichamelijke inspanningen mogen pas na een maand.
Wat zijn de risico’s en complicaties bij een MACS-lift?
Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er bij een MACS-lift een nabloeding of infectie optreden, kunnen er vochtophopingen of wat stuggere plekjes ontstaan, een aangezichtszenuw worden geraakt en het gevoel in de huid veranderen. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal. Bij ABC Clinic ondergaan mensen wekelijks een succesvolle MACS-lift.
Minilift
Zijn de littekens van een minilift zichtbaar?
De plastisch chirurgen doen er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Ze proberen de littekens te verbergen in de plooi voor het oor. De littekens zullen de eerste maanden zichtbaar zijn. Op den duur zullen de littekens de kleur van de huid aannemen en zal er niet meer overblijven dan een klein, licht lijntje.
Wat zijn de risico’s en complicaties bij een minilift?
Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er bij een minilift een nabloeding of infectie optreden, kunnen er vochtophopingen of wat stuggere plekjes ontstaan, een aangezichtszenuw worden geraakt en het gevoel in de huid veranderen. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal. Bij ABC Clinic ondergaan mensen wekelijks een succesvolle minilift.
Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een minilift?
Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. Meestal kan je na twee weken weer aan het werk. De eerste dagen na de ingreep heb je een verband rondom het gezicht en mag je geen lichamelijke inspanningen verrichten. Zwaar lichamelijke inspanningen mogen pas na een maand.
Wat is het verschil tussen een facelift en een minilift?
Bij een facelift wordt het hele gezicht gelift. Bij een minilift wordt alleen het wanggedeelte gelift. Een minilift biedt dus enkel een oplossing bij verslapping van de huid in het wanggedeelte.
S-lift
Zijn de littekens van een S-lift goed te zien?
De plastisch chirurgen doen er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Ze proberen de littekens te verbergen in de plooi voor je oor. De littekens zullen de eerste maanden zichtbaar zijn. Op den duur zullen de littekens de kleur van de huid aannemen en zal er niet meer overblijven dan een klein, licht lijntje.
Wat zijn de risico’s en complicaties bij een S-lift?
Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er bij een S-lift een nabloeding of infectie optreden, kunnen er vochtophopingen of wat stuggere plekjes ontstaan, een aangezichtszenuw worden geraakt en het gevoel in de huid veranderen. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal.
Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een S-lift?
Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. Meestal kan je na twee weken weer aan het werk. De eerste dagen na de ingreep heb je een verband rondom je gezicht en mag je geen lichamelijke inspanningen verrichten. Zwaar lichamelijke inspanningen mogen pas na een maand.
Voorhoofdslift
Hoeveel pijn kan ik verwachten na een voorhoofdslift?
De meeste mensen ervaren weinig of geen pijn na een voorhoofdslift. Indien je toch pijn hebt na de behandeling kan je deze onderdrukken met een pijnstiller.
Wordt een voorhoofdslift vergoed door de zorgverzekeraar?
Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een behandeling als er sprake is van medische redenen. Als dit niet het geval is en de behandeling om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, dan zal de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoeden. Voor verdere informatie betreft het vergoeden van een behandeling adviseren we contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. LET OP: bij ABC Clinic voeren we géén verzekerde zorg uit. Je dient de behandeling zelf te betalen.
Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een voorhoofdslift?
Meestal kan je na een tot twee weken weer aan het werk. De eerste week na de ingreep mag je alleen lichte lichamelijke inspanningen verrichten. Hierbij mag je niet bukken. Zware lichamelijke inspanningen mogen pas na een maand. Onder zware lichamelijke inspanningen valt onder andere tillen.
Zijn er littekens zichtbaar na een voorhoofdslift?
Bij de endoscopische voorhoofdslift hoeven er maar vier kleine incisies in de haargrens te worden gemaakt. Wanneer je voldoende haargroei hebt, zullen de littekens na verloop van tijd niet meer zichtbaar zijn.
Bilvergroting
Bilvergroting eigen vet
Wanneer mag ik weer sporten na de bilvergroting met eigen vet?
De artsen van ABC Clinic adviseren om zes weken niet te sporten. Eventueel kan je in overleg met de arts eerder beginnen met sporten, maar dat is per persoon verschillend.
Krijg ik een lipofilling van de billen vergoed?
Wij, bij ABC Clinic, hebben het nog nooit meegemaakt dat een lipofilling vergoed werd. De reden hiervoor is dat de zorgverzekeraars het echt zien als een cosmetische behandeling. Cosmetische behandelingen worden nooit vergoed. Daarnaast werkt ABC Clinic niet samen met verzekeraars. Wij leveren nooit verzekerde zorg.
Is het drukpak zichtbaar onder mijn kleding?
Nee, het drukpak is niet zichtbaar onder je kleren. Dit pak is zwart van kleur en is vergelijkbaar met een soort panty. Je ziet het dus niet onder je kleren. Wel moet je er rekening mee houden dat je je ondergoed over het pak heen draagt en niet onder je drukpak.
Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?
Uit de wondjes kan je nog 24 uur na de behandeling roze/roodkleurig vocht verliezen, afhankelijk of er hechtingen zijn geplaatst. Het behandelde gebied zal stijf en hard aanvoelen dit kan wel tot drie maanden aanhouden. Dit is normaal. Om dit te verbeteren kan er manuele lymfedrainage worden uitgevoerd.
Hoe lang moet ik de drukkleding dragen na de behandeling?
Het drukpak draag je gedurende de eerste week dag en nacht. Daarna nog vijf weken alleen overdag dragen en kan je deze pas uittrekken wanneer je gaat slapen/naar bed gaat.
Wat zijn de risico’s bij een bilvergroting met eigen vet?
Risico’s komen bij een lipofilling van de billen bijna niet voor wanneer deze door een ervaren arts wordt uitgevoerd. In enkele gevallen kan er een infectie of een nabloeding optreden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat je wat last krijgt van duizeligheid door een vochttekort. Om een goed herstel te bevorderen raden wij altijd aan voor en na de ingreep te stoppen met roken en de adviezen met betrekking tot de nazorg goed op te volgen.
Bilvergroting implantaten
Zijn de littekens van een bilvergroting met implantaten zichtbaar?
Na een bilvergroting met implantaten zijn de littekens niet zichtbaar. De littekens van een bilvergroting vallen boven in de bilspleet, waardoor ze niet zichtbaar zijn. Ook met string aan zijn de littekens hierdoor niet zichtbaar. Door de nazorg na de behandeling goed op te volgen, bestaat de kans dat de littekens helemaal genezen.
Is iedereen geschikt voor een bilvergroting met implantaten?
In principe is iedereen die last heeft van platte of slappe billen geschikt voor een bilvergroting met implantaten. Wij behandelen echter alleen cliënten die voldoen aan de volgende uitgangspunten: Alleen cliënten ouder dan 18 jaar worden behandeld. Alleen cliënten met een ASA klasse 1 of 2 klasse worden behandeld. De BMI mag niet hoger zijn dan 35. Cliënten met een BMI boven de 35 worden in principe van behandeling uitgesloten. Cliënten ouder dan 70 jaar worden gescreend op een verhoogd risico voor het optreden van delirium.
Waar vindt de bilvergroting met implantaten plaats?
De bilvergroting met implantaten wordt uitgevoerd in de o2 kliniek in Antwerpen. Zij beschikken over moderne operatiekamers die aan de hoogste medische eisen voldoen.
Kan ik na de bilvergroting met implantaten meteen naar huis?
Je blijft een nachtje in het ziekenhuis na de bilvergroting met implantaten. Voordat je het ziekenhuis verlaat, ontvang je nog enkele richtlijnen voor de nazorg. We adviseren je deze goed op te volgen, ze zullen het herstel alleen maar bespoedigen.
Hoe lang mag ik niet zitten na een bilvergroting met implantaten?
Na een bilvergroting met implantaten is het belangrijk om ongeveer zes weken de implantaten niet te belasten. Daarom is het belangrijk om bij zitten goed op de houding te letten en goed rechtop te zitten. Met slapen kan je het beste proberen om op je zij of op je buik te liggen.
Lipofilling billen
Hoe lang moet ik het drukpak dragen na de behandeling?
Het drukpak draag je gedurende de eerste week dag en nacht. Daarna nog vijf weken alleen overdag dragen en je kan deze pas uittrekken wanneer je gaat slapen/naar bed gaat.
Wat zijn de risico’s bij een lipofilling van de billen?
Risico’s komen bij een lipofilling van de billen bijna niet voor wanneer deze door een ervaren arts wordt uitgevoerd. In enkele gevallen kan er een infectie of een nabloeding optreden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat je wat last krijgt van duizeligheid door een vochttekort. Om een goed herstel te bevorderen raden wij altijd aan voor en na de ingreep te stoppen met roken en de adviezen met betrekking tot de nazorg goed op te volgen.
Hoeveel toename in volume kan in verwachten bij een lipofilling van mijn billen?
Omdat er gebruikt wordt van lichaamseigen vet kent deze behandeling haar grenzen. Ten eerste hangt het resultaat af van de hoeveelheid lichaamseigen vet dat weggehaald kan worden van een andere zone. Daarnaast wordt een deel van het verplaatste vet nog door het lichaam opgenomen, hier verdwijnt nog een deel van. Mocht je een grote toename in het volume willen, dan raden wij een bilvergroting met implantaten aan.
Is iedereen geschikt voor een lipofilling van de billen?
Nee, enkel diegenen die voldoende vet hebben om te verplaatsen. Het vet moet ergens vandaan komen. Heb je weinig tot geen vet, dan zijn bilimplantaten het beste alternatief.
Hoe lang mag ik niet zitten na een lipofilling van de billen?
Wanneer je een lipofilling hebt ondergaan mag je op de dag van de behandeling bij ons in de kliniek eerst gewoon zitten. Vanaf het moment dat je de kliniek verlaat moet je de eerste week de billen ontzien. Wanneer je wel gaat zitten, mag dit maximaal vijftien minuten. Zorg ervoor dat je rechtop gaat zitten op de ‘zitbeentjes’, op deze manier belast je de filling niet. Na de eerste week kan je gewoon weer op je billen gaan zitten.
Huidverbetering
Couperose
Hoe ziet mijn huid er na de couperose-behandeling uit?
Na de behandeling kan je tijdelijk last hebben van extra roodheid, korstjes of velletjes. Wij raden je aan hier van af te blijven. Na enkele uren is dit weer weggetrokken. Indien er blauwverkleuring is opgetreden, wat in sommige gevallen kan voorkomen en wat bij behandeling van enkele aandoeningen ook gewenst is, zal de blauwverkleuring binnen twee tot drie weken volledig zijn weggetrokken.
Mag ik na de couperose-behandeling de zon in?
Na een couperose-behandeling mag je de zon in. Wel raden we aan een goede zonbescherming te gebruiken wanneer je de zon in gaat. Een zonnecrème met minimaal factor 30 is aan te raden. Wanneer je na de behandeling te snel de huid blootstelt aan de zon, bestaat de kans dat er pigmentvlekken ontstaan.
Wordt de couperose behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Een couperose-behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar omdat dit een cosmetische behandeling betreft.
Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van een couperose-behandeling?
Wij adviseren gemiddeld twee tot tien behandelingen met tussenpozen van vier tot acht weken voor optimaal resultaat. Hoe vaak je langs moet komen voor de behandeling verschilt per persoon. Na de behandeling adviseren wij om een keer per jaar of een keer per twee jaar terug te komen om het resultaat van de behandeling te behouden.
Hoe lang houdt het resultaat van de couperose-behandeling aan?
Hoe lang het resultaat van de behandeling behouden wordt is afhankelijk van de aanleg. De mogelijkheid bestaat dat er nieuwe vaatjes ontstaan. Om optimaal resultaat van de behandeling te behouden adviseren wij om een keer per jaar of een keer per twee jaar langs te komen voor de behandeling.
Fractional laser
Zitten er risico’s aan de fractional laser-behandeling?
Na de behandeling kan je last krijgen van extra roodheid en oedeem in het behandelde gebied. Dit kan maximaal zeven dagen duren. Daarnaast raden wij aan om minimaal twee dagen voor, en minimaal drie dagen na de behandeling Zelitrex te nemen wanneer je in het verleden een koortslip hebt gehad. Het is mogelijk dat je de eerste nacht na de behandeling wat vocht verliest uit de huid. Dit is een normale reactie. Wanneer je jezelf niet houdt aan het advies met betrekking tot de nazorg, kan je last krijgen van tijdelijke hyper- of hypopigmentatie. Dit zal na zes tot twaalf maanden verdwijnen.
Hoe ziet mijn huid er na de fractional laser-behandeling uit?
Er ontstaan kleine korstjes die er na twee tot vijf dagen vanzelf afvallen. De alledaagse dingen kan je gewoon doen. In overleg met de huidtherapeut mag je na de behandeling of de volgende dag make-up of camouflage aanbrengen.
Mag ik na de fractional laser-behandeling de zon in?
Wij raden het ten zeerste af om na de behandeling zonder zonbescherming naar buiten te gaan. Belangrijk is om jezelf aan te leren iedere ochtend een bescherming aan te brengen. De eerste week minimaal factor 50 en hierna factor 30, dit tot zeker twaalf weken na de behandeling. Ook wanneer de zon niet schijnt. Daarnaast is het belangrijk om voor de behandeling minimaal zes weken niet de zon in te gaan. Ook het gebruik maken van de zonnebank of bruiningscrème aanbrengen op het te behandelen gebied wordt afgeraden.
Wordt de fractional laser-behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van fractional laser?
Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen nodig kunnen zijn. Er kan geen enkele garantie worden gegeven over het aantal behandelingen en het resultaat van deze behandelingen. Onze huidtherapeuten kunnen je tijdens het consultgesprek een indicatie geven van het aantal behandelingen dat zij verwachten dat noodzakelijk is.
Hoe lang houdt het resultaat van de fractional laser-behandeling aan?
Dit kan verschillend zijn er persoon en van hoeveel laserbehandelingen er zijn gegeven. Onze huidtherapeuten geven je graag advies over het aantal behandelingen dat nodig is voor jouw klachten.
Skinboosters
Is er een verdoving nodig bij een behandeling met PhilArt Eye?
Voor de behandeling kun je een verdovende crème krijgen, EMLA-crème. Dit kan de behandeling iets aangenamer maken, al zijn er genoeg mensen die dit niet nodig vinden.
Kan ik met Skinboosters behandeld worden tijdens het geven van borstvoeding?
Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van Skinboosters tijdens het geven van borstvoeding. Omdat de gevolgen van een Skinbooster-behandeling tijdens het geven van borstvoeding onbekend zijn, zullen wij voor je eigen veiligheid en die van je baby niet behandelen tijdens het geven van borstvoeding.
Zijn Skinboosters schadelijk tijdens mijn zwangerschap?
Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van Skinboosters tijdens de zwangerschap. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van jouw baby behandelen wij niet tijdens een zwangerschap.
Kan ik een Skinbooster combineren met andere huidbehandelingen?
Skinboosters zijn te combineren met andere huidbehandelingen. Wel adviseren wij om een periode van een à twee werken tussen de behandelingen aan te houden.
Is de Skinbooster-behandeling voor iedereen geschikt?
Ja, een Skinbooster behandeling is geschikt voor iedereen. De Skinbooster herstelt de huid en hydrateert deze van binnenuit. Hij kan gebruikt worden om de huid weer een mooie gloed te geven, maar ook om de huid in mooie conditie te huiden. Daarnaast helpt de Skinbooster om acne-littekens en zonschade te herstellen.
Doet een behandeling met een Skinbooster pijn?
Nee, in principe hoef je bij Skinbooster-behandeling geen pijn te ervaren. Aan de injectables wordt tegenwoordig al vaak een pijnstillende stof toegevoegd (lidocaine of xylocaine). De arts kan tevens een crème gebruiken (EMLA) als voorverdoving.
Peeling
Zijn er bepaalde risicofactoren, zoals leeftijd of genetica, die de ontwikkeling van rokerslijntjes beïnvloeden?
Leeftijd is een belangrijke risicofactor voor de ontwikkeling van rimpels en lijntjes, waaronder rokerslijntjes. Naarmate we ouder worden, vermindert de productie van collageen en elastine in de huid, wat leidt tot rimpelvorming. Genetische factoren kunnen ook een rol spelen, omdat sommige mensen van nature meer aanleg hebben voor vroegtijdige huidveroudering dan anderen. Het roken van sigaretten is de grootste oorzaak van het ontstaan van rokerslijntjes.
Kunnen niet-rokers ook last hebben van rokerslijntjes, en zo ja, wat zijn de oorzaken daarvan?
Ja, niet-rokers kunnen ook last hebben van rokerslijntjes, zij het vaak in mindere mate. Dit kan komen door herhaalde bewegingen van de mond, zoals veelvuldig tuiten of fronsen, evenals door natuurlijke veroudering en genetische factoren die de huidelasticiteit beïnvloeden.
Wat zijn enkele effectieve manieren om rokerslijntjes te voorkomen of te verminderen zonder cosmetische ingrepen?
Enkele manieren om rokerslijntjes te voorkomen of verminderen zonder cosmetische ingrepen zijn stoppen met roken, het dragen van zonnebrandcrème om de huid te beschermen tegen schade door de zon, hydratatie van de huid, een gezonde voeding met voldoende antioxidanten en het vermijden van overmatig fronsen of bewegen van de lippen. Als je echter al last hebt van rokerslijntjes vormen injectables veelal de beste oplossing.
Wat zijn rokerslijntjes en waarom komen ze vaak voor bij mensen die roken?
Rokerslijntjes zijn fijne verticale lijntjes en rimpels die zich vormen rond de mond en lippen van mensen die vaak roken. Ze ontstaan door herhaalde bewegingen van de lippen en de huid tijdens het roken, evenals door de schadelijke effecten van tabaksrook op de huid. Roken kan leiden tot een afname van collageen en elastine in de huid, waardoor deze minder elastisch wordt en rimpels ontstaan. Rokerslijntjes kunnen ook voorkomen bij mannen en vrouwen die niet roken, maar veel spieractiviteit hebben rondom de mond.
Hoe ziet mijn huid er na de peeling uit?
Direct na de behandeling zal de huid nog rood zijn en na een of twee dagen zullen er velletjes ontstaan. Bij de milderen peelings kan dit bestaan uit lichte tot matige schilfering. Bij de zwaardere peelings kan er vervelling ontstaan.
Mag ik na de peeling behandeling de zon in?
Tijdens de behandelperiode wordt afgeraden om je bloot te stellen aan UV-straling (zowel zon als zonnebank). Mocht je de zon in moeten na de behandeling, dan raden we altijd aan een goede zonnebrand met minimaal SPF 50 te gebruiken.
Pigmentvlekken
Hoe ziet mijn huid er na de behandeling tegen pigmentvlekken uit?
Dit hangt af van de behandeling. Ben jij benieuwd wat onze huidtherapeuten voor je kunnen betekenen? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvend consultgesprek.
Mag ik na de behandeling tegen pigmentvlekken de zon in?
Nee, wij raden het af om de zon in te gaan na de behandeling. Mocht het noodzakelijk zijn de zon in te gaan na de behandeling, dan raden wij een zonbescherming met minimaal SPF50 aan, ook wanneer de zon niet schijnt. Zon en pigmentvlekken gaan niet goed samen.
Wordt de behandeling tegen pigmentvlekken vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Een behandeling tegen pigmentvlekken betreft een behandeling met cosmetische doeleinden. Daarom wordt deze behandeling niet door de zorgverzekeraar vergoed. Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met je zorgverzekeraar.
Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van een behandeling tegen pigmentvlekken?
Hoe vaak je langs moet komen voor resultaat verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van je huidtype en hoe diep de pigmentvlekken in de huid liggen. Heb je last van pigmentvlekken? Onze huidtherapeuten adviseren je graag in een gratis en vrijblijvend consultgesprek.
Hoe lang houdt het resultaat van de behandeling tegen pigmentvlekken aan?
Dit is moeilijk te zeggen. Hoe lang het resultaat aanhoudt is afhankelijk van de diepte van de pigmentvlekken en hoe vaak iemand langskomt om de pigmenten te laten behandelen.

Hier vind je de meest gestelde vragen. Heb je het antwoord op jouw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

  Onze artsen en chirurgen geven antwoord

  Bekijk hier de video’s

  Staat uw vraag er niet tussen?

  Staat uw vraag er niet tussen of wilt u een afspraak plannen bij een van onze ervaren artsen of chirurgen? Neem dan contact met ons op via onderstaande knoppen.

  076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online