De kliniek

Wenkbrauwlift

Last van laaghangende of drukkende wenkbrauwen?

Ziet u er vermoeid of boos uit en drukken uw wenkbrauwen zwaar op uw ogen? Dan is een wenkbrauwlift een goede en mooie oplossing. Behandeling door ervaren plastisch chirurgen!

Een wenkbrauwlift voor een frisse blik

Laaghangende wenkbrauwen zorgen vaak voor een zorgelijke en vermoeide uitstraling. Daarnaast kunt u ook last krijgen van belemmering van het zicht omdat uw oogleden gaan hangen. De hangende oogleden als gevolg van de laaghangende wenkbrauwen kunnen weer zorgen voor hoofdpijn, vermoeidheid en moeite met het opmaken van uw ogen (make-up).

Met een wenkbrauwlift kunnen we uw wenkbrauwen op een natuurlijke manier liften. Uw vermoeide blik en klachten zijn verdwenen. Voordat we aan deze ingreep starten, is het belangrijk om goed naar de precieze oorzaak van uw klachten te kijken. Soms wordt een wenkbrauwlift gecombineerd met een bovenooglidcorrectie. Onze plastisch chirurgen adviseren u graag over de juiste behandeling tijdens een vrijblijvend consultgesprek.

Wenkbrauwlift voor en na

Een wenkbrauwlift zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat. Op deze pagina hebben we een aantal voor en na foto’s van de wenkbrauwlift voor u weergegeven. Zo krijgt u een mooi beeld van het effect van de behandeling.

Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift voorfoto
Voor
behandelingen - wenkbrauwlift - Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie na
Na

Wenkbrauwlift kosten

Veel van onze cliënten vragen zich af wat de kosten zijn voor een wenkbrauwlift. De prijs van de wenkbrauwlift is afhankelijk van de behandeling die voor u noodzakelijk is voor het optimale resultaat. Dit wordt duidelijk tijdens uw vrijblijvende consultgesprek.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-techniek)€1850,-
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-techniek€2650,-

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Vrijblijvend consultgesprek

Omdat een goede analyse van uw klachten belangrijk is, starten we uw ingreep altijd met een vrijblijvend consult. Tijdens dit consultgesprek staat de plastisch chirurg stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en heeft u de mogelijkheid om al uw vragen te stellen.

Wenkbrauwlift technieken

Een wenkbrauwlift wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd door een plastisch chirurg. Er zijn verschillende plastisch chirurgische technieken mogelijk. De techniek die voor u het meest geschikt is bespreekt de plastisch chirurg met u tijdens het consult.

Directe wenkbrauwlift
Bij een directe wenkbrauwlift wordt er boven de wenkbrauw een reepje huid verwijderd. De wenkbrauw wordt vervolgens omhoog gezet en gehecht. Deze techniek wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Het nadeel van deze techniek is dat er een klein litteken in de bovenrand van de wenkbrauw zichtbaar blijft. Deze techniek is dan ook ideaal voor oudere mensen, die al wat rimpels hebben op deze plaats. Voor jongere cliënten met nog weinig rimpels op het voorhoofd is deze methode niet geschikt.

Beperkte wenkbrauwlift / Wenkbrauwpexie 
Bij een beperkte wenkbrauwlift wordt de wenkbrauw iets gelift en vastgehecht. Dit gebeurt via een sneetje in de bovenoogleden. Deze ingreep wordt ook veelal gecombineerd met een bovenooglidcorrectie. Ook deze techniek wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Fogli wenkbrauwlift
Plastisch chirurg Alain Fogli ontwikkelde de Fogli-lift. Bij deze techniek wordt er een sneetje gemaakt in de haargrens. De huid wordt losgemaakt en de laterale wenkbrauw (=buitenkant) wordt in de juiste positie gebracht. De huid wordt via een stevig vlies hogerop opgetrokken. Ook deze plastisch chirurgische ingreep kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.

Voor alle technieken geldt dat u na de ingreep weer naar huis mag. Direct na de ingreep neemt u plaats in een relaxfauteuil om te ijzen en om de richtlijnen vor het herstel nog eens door te nemen. Daarna mag u weer naar huis. Let op: u mag niet zelf rijden.

Wenkbrauwen liften zonder operatie

Wanneer er een minimale lift noodzakelijk is van de wenkbrauwen, dan kan een wenkbrauwlift zonder operatie plaatsvinden. Voor een minimale wenkbrauwlift maken we gebruik van Botox of fillers.

Nazorg bij een wenkbrauwlift

Na de behandeling krijgt u een hoofdband om. Deze hoeft meestal slechts 24 uur te blijven zitten. De hechtingen worden na een tot twee weken verwijderd. Kort na de behandeling kunnen wat zwellingen en blauwe plekken ontstaan, vooral op de bovenoogleden. Deze trekken vanzelf weer weg.

U mag paracetamol nemen tegen de pijn en moet een tijdje rustig aan doen. Het is zeer belangrijk onze richtlijnen rond de nazorg goed in acht te nemen. Het bespoedigt het herstel en het komt het resultaat van de behandeling ten goede. Na de behandeling komt u nog enkele malen op controle bij de arts in Breda.

Vrijblijvend consult