e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Drs. Dennis Goossens - Plastisch chirurg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Dennis Goossens

Zware oogleden

Voelen uw oogleden zwaar en voelt u zich daardoor vermoeid? Hier leest u wat u eraan kunt doen.

Oorzaak zware oogleden

Een van de oorzaken van zware oogleden is huidverslapping boven uw ogen. Deze verslapping ontstaat vaak door erfelijke factoren. Naast huidverslapping kunnen ook de spiertjes van uw oogleden wat aan sterkte verliezen. Gevolg is dat uw bovenste oogleden gaan hangen en op uw ogen zullen drukken. Hierdoor zult u waarschijnlijk uw voorhoofd aanspannen om het huidoverschot op de oogleden op te trekken en goed te kunnen zien. Dit kan onder andere hoofdpijn en een vermoeid gevoel als gevolg hebben.

Wat merk ik zelf bij zware oogleden?

Wanneer u zware oogleden heeft, zult u voornamelijk in de avond een moe gevoel hebben. Dit komt omdat uw hangende oogleden uw ogen dicht drukken en u alle moeite doet om uw ogen goed open te houden. Wanneer u uw ogen probeert open te houden gebruikt u vaak de spieren in uw voorhoofd. Omdat de spieren in het voorhoofd hierbij veelvuldig aangespannen worden, kunt u ook last krijgen van hoofdpijn. Is de verslapping van uw bovenste oogleden extreem? Dan kan dit tot gevolg hebben dat u minder goed ziet omdat de losse huid over uw pupillen heen gaat hangen en het zicht belemmert.

De oplossing bij zware oogleden

Voor zware oogleden is eigenlijk maar één oplossing: een bovenooglidcorrectie of in sommige gevallen een ooglidcorrectie in combinatie met een wenkbrauwlift of wenkbrauwfixatie.  Een correctie van de bovenste oogleden biest een permanente oplossing voor dit probleem. Tijdens de ooglidcorrectie zal de plastisch chirurg de overtollige huid en eventueel spierweefsel operatief verwijderen. Voor littekens hoeft u niet bang te zijn. Deze zijn niet zichtbaar omdat ze in de plooi van het oog vallen. Na de behandeling zijn uw zware oogleden en de gevolgen hiervan verdwenen.

Voor en na foto’s

Wij begrijpen als geen ander dat u benieuwd bent wat het resultaat zal zijn van een behandeling tegen zware oogleden. Vele cliënten uit Nederland en België zijn u al voorgegaan en hebben de foto’s beschikbaar gesteld voor onze website. Bekijk hier onder de resultaten van een ooglidcorrectie.

Jan - ooglidcorrectie voor 45 graden links
Voor
Jan - ooglidcorrectie na 45 graden links
Na
Bovenooglidcorrectie voor 2024, zware oogleden
Voor
Bovenooglidcorrectie na 2024, zware oogleden
Na
Bovenooglidcorrectie voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na
Na
Voor bovenooglidcorrectie - mw. otten - Drs. Fabré
Voor
Na bovenooglidcorrectie - mw. otten - Drs. Fabré
Na
Anoniem - voor bovenooglidcorrectie - Maarten Doornaert
Voor
Anoniem - na bovenooglidcorrectie - Maarten Doornaert
Na
Bekijk meer foto's

Wat kost een ooglidcorrectie?

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar de kosten van w ooglidcorrectie. Na uw gratis (video)consultgesprek met de plastisch chirurg ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte.  Hieronder vindt u een overzicht met de prijzen voor een ooglidcorrectie. De prijzen zijn inclusief consultgesprek, behandeling aan beide ogen en de nazorg.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-

Vergoeding

Helaas wordt een ooglidcorrectie nog maar zelden vergoed door uw zorgverzekering. Hierdoor zijn de kosten voor eigen rekening.

Gratis (video)consult met de plastisch chirurg?

Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als videoconsultDe plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of videoconsult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak maken?

Veelgestelde vragen

Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

De littekens na een bovenooglidcorrectie zijn niet zichtbaar. De incisie wordt gemaakt in de plooi van de oogleden. Hierdoor zal het litteken van de ingreep helemaal wegvallen.

Hoe zit het met roken voor mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic adviseert om twee weken voor de bovenooglidcorrectie te stoppen met roken. Nog beter is om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een slechte invloed op de huid en gezondheid. Het herstel van een ooglidcorrectie wordt negatief beïnvloed en de kans op een infectie is groter.

Is het gebruik van bloedverdunners een probleem voor mijn bovenooglidcorrectie?

Het is belangrijk om tijdig te stoppen met bloedverdunners voordat u een bovenooglidcorrectie ondergaat. U kunt bij de voorschrijver navragen of het eventueel mogelijk is om (tijdelijk) te stoppen met uw bloedverdunners.

Wat zijn zware oogleden?

Zware oogleden ontstaan wanneer de huid van de bovenste oogleden veroudert en zijn elasticiteit verliest, waardoor deze gaat hangen. Hangende oogleden kunnen klachten veroorzaken, zoals vermoeide of droge ogen, en worden vaak als storend ervaren. Een ooglidcorrectie kan een oplossing bieden voor deze klachten.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online