De kliniek

Zware oogleden

Voelen uw oogleden zwaar en voelt u zich daardoor vermoeid? Hier leest u wat u eraan kunt doen.

Oorzaak zware oogleden

Een van de oorzaken van zware oogleden is huidverslapping boven uw ogen. Deze verslapping ontstaat vaak door erfelijke factoren. Naast huidverslapping kunnen ook de spiertjes van uw oogleden wat aan sterkte verliezen. Gevolg is dat uw bovenste oogleden gaan hangen en op uw ogen zullen drukken. Hierdoor zult u waarschijnlijk uw voorhoofd aanspannen om goed te kunnen zien. Dit kan onder andere hoofdpijn en een vermoeid gevoel als gevolg hebben.

Wat merk ik zelf bij zware oogleden?

Wanneer u zware oogleden heeft, zult u voornamelijk in de avond een moe gevoel hebben. Dit komt omdat uw hangende oogleden uw ogen dicht drukken en u alle moeite doet om uw ogen goed open te houden. Wanneer u uw ogen probeert open te houden gebruikt u vaak de spieren in uw voorhoofd. Omdat de spieren in het voorhoofd hierbij veelvuldig aangespannen worden, kunt u ook last krijgen van hoofdpijn. Is de verslapping van uw bovenste oogleden extreem? Dan kan dit tot gevolg hebben dat u minder goed ziet omdat de losse huid over uw pupillen heen gaat hangen en het zicht belemmert.

Bovenooglidcorrectie voor

De oplossing bij zware oogleden

Voor zware oogleden zijn meerdere oplossingen te bedenken. Denk hierbij aan een plakstrip op de ogen, een PlexR-behandeling, een injectable-behandeling of een ooglidcorrectie. Vaak biedt enkel een ooglidcorrectie een permanente oplossing voor uw probleem. Tijdens de ooglidcorrectie zal de plastisch chirurg de overtollige huid operatief verwijderen. Voor littekens hoeft u niet bang te zijn. Deze zijn niet zichtbaar omdat ze in de plooi van het oog vallen. Na de behandeling zijn uw zware oogleden en de gevolgen hiervan verdwenen.

Voor en na foto’s

Wij begrijpen als geen ander dat u benieuwd bent wat het resultaat zal zijn van een behandeling tegen zware oogleden. Verschillende cliënten zijn u al voorgegaan en hebben de foto’s beschikbaar gesteld voor onze website. Bekijk hier onder de resultaten van een ooglidcorrectie.

Bovenooglidcorrectie voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na
Na
Jan - ooglidcorrectie voor 45 graden links
Voor
Jan - ooglidcorrectie na 45 graden links
Na
Voor bovenooglidcorrectie - mw. otten - Drs. Fabré
Voor
Na bovenooglidcorrectie - mw. otten - Drs. Fabré
Na
Anoniem - voor bovenooglidcorrectie - Maarten Doornaert
Voor
Anoniem - na bovenooglidcorrectie - Maarten Doornaert
Na
Bekijk meer foto's

Wat kost een ooglidcorrectie?

Helaas wordt een ooglidcorrectie nog maar zelden vergoed door uw zorgverzekering. Hierdoor zijn de kosten vaak voor eigen rekening. Na uw gratis (video)consultgesprek met de plastisch chirurg ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte.

Hieronder vindt u een overzicht met de prijzen voor een ooglidcorrectie. De prijzen zijn inclusief consultgesprek, behandeling aan beide ogen en de nazorg.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-

Gratis (video)consult

Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor u het beste geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. Het video-consult is enkel in te plannen voor de bovenooglidcorrectie bij plastisch chirurg Marjolijn van Abeelen.

De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak inplannen
Gratis consult