Zware oogleden

Voelen uw oogleden zwaar en voelt u zich daardoor vermoeid? Hier leest u wat u eraan kunt doen.

Oorzaak zware oogleden

Een van de oorzaken van zware oogleden is huidverslapping boven uw ogen. Deze verslapping ontstaat vaak door erfelijke factoren. Naast huidverslapping kunnen ook de spiertjes van uw oogleden wat aan sterkte verliezen. Gevolg is dat uw bovenste oogleden gaan hangen en op uw ogen zullen drukken. Hierdoor zult u waarschijnlijk uw voorhoofd aanspannen om het huidoverschot op de oogleden op te trekken en goed te kunnen zien. Dit kan onder andere hoofdpijn en een vermoeid gevoel als gevolg hebben.

Wat merk ik zelf bij zware oogleden?

Wanneer u zware oogleden heeft, zult u voornamelijk in de avond een moe gevoel hebben. Dit komt omdat uw hangende oogleden uw ogen dicht drukken en u alle moeite doet om uw ogen goed open te houden. Wanneer u uw ogen probeert open te houden gebruikt u vaak de spieren in uw voorhoofd. Omdat de spieren in het voorhoofd hierbij veelvuldig aangespannen worden, kunt u ook last krijgen van hoofdpijn. Is de verslapping van uw bovenste oogleden extreem? Dan kan dit tot gevolg hebben dat u minder goed ziet omdat de losse huid over uw pupillen heen gaat hangen en het zicht belemmert.

Bovenooglidcorrectie voor

De oplossing bij zware oogleden

Voor zware oogleden zijn meerdere oplossingen te bedenken. Denk hierbij aan een plakstrip op de ogen, een PlexR-behandeling, een injectable-behandeling of een ooglidcorrectie. Vaak biedt enkel een ooglidcorrectie een permanente oplossing voor uw probleem. Tijdens de ooglidcorrectie zal de plastisch chirurg de overtollige huid en eventueel spierweefsel operatief verwijderen. Voor littekens hoeft u niet bang te zijn. Deze zijn niet zichtbaar omdat ze in de plooi van het oog vallen. Na de behandeling zijn uw zware oogleden en de gevolgen hiervan verdwenen.

Voor en na foto’s

Wij begrijpen als geen ander dat u benieuwd bent wat het resultaat zal zijn van een behandeling tegen zware oogleden. Verschillende cliënten zijn u al voorgegaan en hebben de foto’s beschikbaar gesteld voor onze website. Bekijk hier onder de resultaten van een ooglidcorrectie.

Bovenooglidcorrectie voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na
Na
Jan - ooglidcorrectie voor 45 graden links
Voor
Jan - ooglidcorrectie na 45 graden links
Na
Voor bovenooglidcorrectie - mw. otten - Drs. Fabré
Voor
Na bovenooglidcorrectie - mw. otten - Drs. Fabré
Na
Anoniem - voor bovenooglidcorrectie - Maarten Doornaert
Voor
Anoniem - na bovenooglidcorrectie - Maarten Doornaert
Na
Bovenooglidcorrectie voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na
Na
Bekijk meer foto's

Wat kost een ooglidcorrectie?

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar de kosten van w ooglidcorrectie. Na uw gratis (video)consultgesprek met de plastisch chirurg ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte.

Hieronder vindt u een overzicht met de prijzen voor een ooglidcorrectie. De prijzen zijn inclusief consultgesprek, behandeling aan beide ogen en de nazorg.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-

Vergoeding

Helaas wordt een ooglidcorrectie nog maar zelden vergoed door uw zorgverzekering. Hierdoor zijn de kosten vaak voor eigen rekening.

Gratis consult of video-consult met de plastisch chirurg?

Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als videoconsult. Een videoconsult is enkel in te plannen voor de bovenooglidcorrectie bij plastisch chirurg Marjolijn van Abeelen.

De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of videoconsult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076-542 31 54.

Afspraak inplannen
Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

De littekens na een bovenooglidcorrectie zijn niet zichtbaar. De incisie wordt gemaakt in de plooi van de oogleden. Hierdoor zal het litteken van de ingreep helemaal wegvallen.

Hoe zit het met roken voor mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic adviseert om twee weken voor de bovenooglidcorrectie te stoppen met roken. Nog beter is om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een slechte invloed op de huid en gezondheid. Het herstel van een ooglidcorrectie wordt negatief beïnvloed en de kans op een infectie is groter.

Is het gebruik van bloedverdunners een probleem voor mijn bovenooglidcorrectie?

Het is belangrijk om tijdig te stoppen met bloedverdunners voordat u een bovenooglidcorrectie ondergaat. U kunt bij de voorschrijver navragen of het eventueel mogelijk is om (tijdelijk) te stoppen met uw bloedverdunners.

Is het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie blijvend?

Hoe lang het resultaat aanhoudt is verschillend per persoon. Het resultaat blijft lang na een bovenooglidcorrectie, maar zal niet blijvend zijn. Het  verouderingsproces blijft gewoon doorgaan. Wij raden u aan om goed voor uzelf en uw huid te zorgen om het proces te vertragen. Met een gezonde levensstijl heeft u zeker tien tot vijftien jaar plezier van het resultaat.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Relevante blogs

Lees al onze blogs
Gratis consult