e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Marjolijn van Abeelen - Plastisch chirurg ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Marjolijn van Abeelen

Labiacorrectie genezing

Een ingreep is altijd spannend, zo ook een labiacorrectie. Wij vertellen u op deze pagina meer over de genezing na deze ingreep.

Labiacorrectie genezing en herstelperiode

Een labiacorrectie wordt bij ABC Clinic over het algemeen onder lokale verdoving uitgevoerd. Dit betekent dat u op de dag van de behandeling weer gewoon naar huis kunt om verder te herstellen. Wanneer u een labiacorrectie heeft ondergaan, ontvangt u van ons altijd richtlijnen voor de nazorg. Door deze richtlijnen goed op te volgen zal uw herstel voorspoedig verlopen en heeft u een grotere kans op een mooie genezing.

Omdat de hechtingen oplosbaar zijn hoeft u niet langs te komen voor het verwijderen van de hechtingen. Vlak na de ingreep kunt u last krijgen van zwelling en napijn. U doet er verstandig aan om het behandelde gebied goed te koelen om de zwelling zo veel mogelijk tegen te gaan. Tegen de pijn kunt u gewoon pijnstilling innemen. Het is belangrijk om de wond van de behandeling goed schoon te houden en regelmatig schoon te spoelen. Droog maken kunt u doen door de wond voorzichtig droog te deppen, vermijd wrijven te allen tijde.

labiacorrectie genezing

Enkele dagen na een labiacorrectie kunt u over het algemeen weer gewoon aan het werk, tenzij u bij het werk zwaar moet tillen. Sporten, fysieke arbeid of zwaar tillen zijn ook weer mogelijk na vier tot zes weken. Dit wordt met u besproken tijdens het consultgesprek.

De optimale nazorg

Om het herstel van de labiacorrectie goed te laten verlopen, is het belangrijk om de richtlijnen voor de nazorg goed op te volgen. U krijgt een overzicht van ons mee na de ingreep.

Goed om te weten is dat u na de ingreep geen beperkingen heeft tot vrij bewegen. Sporten wordt nog afgeraden, maar u mag wel zitten, liggen, lopen en normaal bewegen. De eerste zes weken kunt u niet zwemmen, fietsen, paardrijden of vrijen met penetratie. Wel kunt u normaal douchen, een bad nemen wordt echter afgeraden in de eerste week.

Op de dag van uw ingreep kunt u niet zelf autorijden, zorg er dus voor dat iemand in de gelegenheid is om u weg te brengen en op te halen. De dag na de ingreep kunt u in principe weer zelf autorijden wanneer u niet te veel pijn heeft aan het behandelde gebied. Koelen is ook mogelijk vanaf de dag na uw ingreep. Zorg er wel voor dat het ijs niet direct op de behandelde plek gelegd wordt en houd er altijd een theedoek tussen.

Na uw behandeling kunt u meerdere malen per dag Betadinezalf aanbrengen op de littekentjes, zodat ze goed bedekt zijn. Na het insmeren kunt u er een gaasje overheen leggen of een maandverbandje in uw ondergoed doen. Zorg er wel voor dat u het gaasje of maandverbandje regelmatig verwisselt. Wanneer u het prettig vindt kunt u de zalf na iedere toiletbeurt aanbrengen.

FAQ’s labiacorrectie genezing

Bekijk meer FAQ video's

Ervaringen van cliënten

Al veel cliënten zijn u voorgegaan bij een labiacorrectie. Enkele cliënten hebben hun ervaring met ABC Clinic gedeeld via Kliniekervaringen.nl of Zorgkaart Nederland. Op die websites kunt u de ervaringen rustig nalezen.

Kliniekervaringen ABC Clinic

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Voor en na foto’s

Omdat het om een delicate zone gaat, hebben wij besloten om geen voor en na foto’s op onze website te plaatsen van een labiacorrecties. Tijdens het consult kan de plastisch chirurg u foto’s tonen.

Mogelijke risico’s tijdens de genezing

Iedere ingreep brengt risico’s met zich mee, zo ook een labiacorrectie. ABC Clinic werkt enkel met ervaren plastisch chirurgen, ook op het gebied van de schaamlipcorrectie. Wanneer u onze richtlijnen voor de nazorg goed opvolgt verkleint u de kans op complicaties aanzienlijk.

Enkele algemene risico’s die bij een behandeling komen kijken zijn een nabloeding, wondinfectie of storingen in de wondgenezing. Gelukkig komen complicaties weinig voor bij een labiacorrectie.

Andere risico’s die voor kunnen komen zijn het opengaan van de wond, een ontsteking in het behandelde gebied of lichte asymmetrie na de behandeling. Wanneer u onze adviezen voor de nazorg goed opvolgt, verkleint u de kans op de verschillende risico’s en complicaties.

Gratis consult met een (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Heeft u nog vragen of heeft in u interesse in een consultgesprek? Mocht u met een vrouwelijke plastisch chirurg het consult willen, dan is dat dus mogelijk. U kunt eenvoudig uw afspraak online inplannen of u belt ons persoonlijk op via telefoonnummer 076 – 542 31 54. Een mailtje sturen via ons contactformulier is ook mogelijk. Tijdens een consultgesprek bent u in de gelegenheid om al uw vragen te stellen aan de behandelend plastisch chirurg. Daarnaast vertelt zij u meer over wat u kunt verwachten voor, tijdens en na de ingreep.

Gratis consult inplannen?

Veelgestelde vragen

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Ja, het littekentje valt aan de binnenzijde van de schaamlippen en dus zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend ook op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Als je wilt kan het ook onder algehele verdoving (narcose), maar dat is nodig. Bovendien word je dan in het ziekenhuis behandeld en zal de ingreep duurder zijn.

Wat is de beste leeftijd om een schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om een cosmetische behandeling te mogen ondergaan. Echter, wanneer een schaamlipcorrectie een medische indicatie betreft kan de behandeling ook onder de 18 jaar uitgevoerd worden. Dan valt het echter onder de verzekerde zorg en zal de behandeling in het ziekenhuis uitgevoerd worden.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na een schaamlipcorrectie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult