e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Gynaecomastie

Gynaecomastie is de ontwikkeling van abnormaal borstweefsel bij mannen en is een veelvoorkomend probleem.

Een borstverkleining bij gynaecomastie

Gynaecomastie (gynaecomastia van het Griekse gyne ‘vrouw’ en mastos ‘borst) is de ontwikkeling van abnormaal borstweefsel bij mannen en is een veel voorkomend probleem. Dit wordt meestal zichtbaar in de puberteit, maar ook op middelbare leeftijd kunnen borsten bij mannen ontstaan (man boobs). De oorzaak is vaak onduidelijk en vaak verdwijnt dit vanzelf weer. Mocht u last houden van gynaecomastie en schaamt u zich hiervoor. Dan is een borstverkleining voor de man een mooie oplossing voor dit probleem. De behandeling bestaat uit het verwijderen van teveel vet- en/of klierweefsel waardoor de oorspronkelijke contouren van de borst worden hersteld.

Resultaat van een behandeling van gynaecomastie

Bij vet- en klierweefsel:
Direct na de operatie kunt u last hebben van zwellingen en stijfheid. In de loop van de week zal dit ongemak afnemen en wordt het eerste effect al goed zichtbaar. U kunt uw bezigheden na enkele dagen weer oppakken en ook zwaardere inspanning is na een week of zes weer mogelijk. De eerste maanden kunnen de littekens nog wat vurig van kleur zijn. Na verloop van tijd zal dit langzaam verdwijnen en zullen de littekens nauwelijks nog zichtbaar zijn. Na ongeveer zes maanden zijn de nieuwe contouren van de borstkas blijvend gevormd.

Bij enkel vetweefsel:
De eerste dagen na de ingreep kunt u last krijgen van zwellingen en blauwe plekken. Deze zullen in de loop van de week afnemen en het eerste resultaat zal zichtbaar worden. Pas na twee tot drie maanden zal het definitieve effect bereikt zijn.

Gynaecomastie prijs

LiposuctieKosten
Consult€50,-
Behandeling van één zone€1995,-
Liposuctie meerdere zones
Eerste zone€1295,-
Tweede zone€1195,-
Derde zone€1095,-
Vierde zone€995,-
Vijfde zone€895,-
Anesthesie
Roesje€250,-
Sedatie€700,-
Algehele anesthesie€600,-
Drukkleding na behandeling
Drukkleding lichaam€145,-
Drukkleding gezicht€100,-

Een consult is altijd noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de kosten en het resultaat van de operatie van gynaecomastie. Daarvoor moet de plastisch chirurg of arts u dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kost €50,-.

Gynaecomastie vergoeding

Een behandeling aan gynaecomastie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wilt u ondanks dat u nog niet voldoende hebt gespaard en de operatie voor gynaecomastie niet vergoed wordt toch graag behandeld worden? Wij werken voor termijnbetalingen of financieringen samen met Cosmetic Finance.

Gynaecomastie operatie

De borstverkleining bij gynaecomastie kan zowel onder algehele narcose en plaatselijke verdoving plaatsvinden. Afhankelijk van het wel of niet aanwezig zijn van klierweefsel. Indien u enkel vetweefsel heeft, zal de behandeling bestaan uit een liposuctie onder lokale verdoving. De behandeling wordt dan uitgevoerd door de arts.

Indien er naast het vetweefsel ook klierweefsel aanwezig is, zal de behandeling uitgebreider zijn en worden uitgevoerd onder algehele narcose door de plastisch chirurg. De anesthesist zal u voor aanvang van de behandeling onder algehele narcose brengen.

Om het overtollig klierweefsel te kunnen verwijderen, maakt de plastisch chirurg een klein sneetje aan de onderzijde van de tepelhof. Het overschot aan klierweefsel van de huid en spier wordt vervolgens losgemaakt en verwijderd. Nadat het sneetje is gehecht, wordt het overtollige vetweefsel weggezogen met hulp van een liposuctie-behandeling. Het aanbrengen van een verband rond de borst is het laatste onderdeel van de ingreep.

ABC Clinic werkt voor de borstverkleining exclusief samen met de afdeling plastische chirurgie van het Amphia ziekenhuis in Breda. De consulten en nacontroles met de plastisch chirurg vinden plaats bij ABC Clinic, de behandeling in het Amphia ziekenhuis. U profiteert van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek met gratis parkeren en verse koffie en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

Gynaecomastie operatie ervaringen

Veel van onze cliënten stellen het erg op prijs wanneer ze ervaringen van anderen kunnen lezen. Ook voor de operatie voor gynaecomastie zijn verschillende ervaringen te vinden. Deze staan onder andere op kliniekervaringen.nl. Daarnaast zijn er verschillende gynaecomastie operatie ervaringen onder aan deze pagina te vinden.

Consult met de plastisch chirurg?

Bij ABC Clinic starten we altijd met een vrijblijvend consult. De plastisch chirurg bespreekt uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt graag al uw vragen over de behandeling van gynaecomastie.

Wilt u meer weten over de behandeling van gynaecomastie? Bel dan naar 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. U kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen.

Ik wil een consult inplannen

Veelgestelde vragen

Blijven er littekens achter na de borstverkleining bij gynaecomastie?

Bij een borstverkleining d.m.v. liposuctie zal er geen litteken achterblijven. Echter bij een borstverkleining d.m.v. een operatie, krijgt men wel littekens. Bij de operatie zal de plastisch chirurg een kleine snee aan de onderzijde van de tepelhof maken, het litteken zal dus aan de onderzijde van de tepelhof bevinden.  Dus het litteken zal niet zichtbaar zijn.

Is het resultaat van mijn borstverkleining (gynaecomastie) blijvend?

Of het resultaat van de borstverkleining blijvend is is afhankelijk van verschillende factoren. Het resultaat kan worden beïnvloed door veranderingen in gewicht. Wanneer het gewicht toeneemt bestaat de kans dat de borsten ook weer mee zullen groeien met de rest van het vetpercentage. Daarnaast is het lichaam onderhevig aan veroudering. Met de leeftijd wordt de huid wat slapper. Dit kan tot gevolg hebben dat de borst op termijn wat minder stevig wordt.

Wanneer is het resultaat van de borstverkleining bij gynaecomastie zichtbaar?

Wanneer je enkel het vetweefsel hebt laten verwijderen, zal je het eerste resultaat pas na een paar dagen zien. Dit in verband met het optreden van blauwe plekken en zwellingen na de behandeling. Het uiteindelijke resultaat zal pas na twee tot drie maanden zichtbaar zijn. Het resultaat na een operatie van het weghalen van het vet- en klierweefsel in de borst(en) zal net als bij het weghalen van het vetweefsel na een paar dagen al te zien zijn. Het definitieve resultaat zal na ongeveer zes maanden zichtbaar zijn.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een borstverkleining bij gynaecomastie?

Je komt in aanmerking voor de borstverkleining voor mannen wanneer je minimaal achttien jaar oud bent en je last hebt van te veel vet (en klierweefsels) in je borst(en). Onze plastisch chirurgen bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend consultgesprek.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online