e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
Plastisch chirurg Thijs de Wit
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Thijs de Wit

Borstvorming bij mannen

U kunt diëten en sporten wat u wilt. Dat helpt echter nauwelijks tegen borstvorming bij mannen, ook wel man boobs genoemd of aangeduid met de medische term gynaecomastie.

Borstvorming bij mannen behandelen met een borstverkleining of liposuctie

Het teveel aan vet kan worden verwijderd met behulp van een liposculpture-behandeling. Een teveel aan klierweefsel kan verwijderd worden door een borstverkleining voor mannen. Als de vetophopingen weg zijn, komen uw oude, mannelijke contouren weer terug. Het zal een natuurlijk en blijvend resultaat opleveren.

Wat is het resultaat van een behandeling van borstvorming bij mannen?

Het definitieve resultaat van een liposuctie-behandeling is pas na twee tot drie maanden bereikt, maar het eerste resultaat zal in de loop van de week al zichtbaar zijn. U krijgt uw oude, mannelijke contouren weer terug.

Wat kost een behandeling van borstvorming bij mannen?

LiposuctieKosten
Consult€50,-
Behandeling van één zone€1995,-
Liposuctie meerdere zones
Eerste zone€1295,-
Tweede zone€1195,-
Derde zone€1095,-
Vierde zone€995,-
Vijfde zone€895,-
Anesthesie
Roesje€250,-
Sedatie€700,-
Algehele anesthesie€600,-
Drukkleding na behandeling
Drukkleding lichaam€145,-
Drukkleding gezicht€100,-

Een consult is echt noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de behandeling tegen borstvorming bij mannen. Daarvoor moet de plastisch chirurg of arts u dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kost € 50,-.

*Zorghotel Rotterdam

Drs. Michel Visser werkt voor de liposuctiebehandelingen samen met een zorghotel in Rotterdam. Tijdens uw consultgesprek bekijkt drs. Michel Visser of het noodzakelijk is om in het hotel te overnachten.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe gaat een behandeling bij borstvorming bij mannen?

Tijdens de behandeling zal de arts beginnen met het maken van kleine incisies. Hierin spuit hij verdovingsvloeistof. Na twintig minuten wachttijd wordt via dezelfde sneetjes een vibrerende canule ingebracht. De trillingen maken de vetcellen eerst zacht en vloeibaar voordat ze worden weggezogen.

Is er ook klierweefsel aanwezig? Dan is de behandeling uitgebreider en moet u onder narcose worden gebracht. De plastisch chirurg maakt een klein sneetje aan de onderzijde van de tepelhof om overtollig klierweefsel te verwijderen. Vervolgens wordt het overschot aan klierweefsel van de huid en spier losgemaakt en weggehaald.

Nadat het sneetje gehecht is, wordt met behulp van een liposuctie-behandeling nog het overtollig vetweefsel weggezogen. De behandeling eindigt met het aanbrengen van een verband rond de borst.

Hoe gaat het na een behandeling van borstvorming bij mannen?

Na de behandeling kunnen er de eerste dagen wat zwellingen en blauwe plekken optreden, maar deze zullen in de loop van de week minder worden. Na drie maanden is het tijd om op controle te komen bij de kliniek in Breda.

Het is belangrijk om de richtlijnen over de nazorg goed op te volgen. Een paar dagen rustig aan doen is belangrijk voor het eindresultaat. Ga ook vooral naar de controles bij ABC Clinic in Breda.

Waar vindt een behandeling van borstvorming bij mannen plaats?

De verkleining van mannenborsten wordt door de Nederlandse plastisch chirurgen uitgevoerd in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Onze Belgische plastisch chirurgen opereren in het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare. U profiteert zo van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren en verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

Vrijblijvend consult borstvorming bij mannen?

Voor het behandelen van borstvorming bij mannen is er van te voren altijd een consult. Dit gesprek is vrijblijvend. Tijdens het consult zal de plastisch chirurg of arts uw wensen en verwachtingen bespreken. Er zal uitgelegd worden hoe de liposuctie-behandeling in zijn werk gaat en al uw vragen worden beantwoord.

Meer weten over de behandeling voor borstvorming bij mannen? Bel 076 – 542 31 54 voor het maken van een afspraak of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Ik wil een consult inplannen

Veelgestelde vragen

Blijven er littekens achter na de borstverkleining bij gynaecomastie?

Bij een borstverkleining d.m.v. liposuctie zal er geen litteken achterblijven. Echter bij een borstverkleining d.m.v. een operatie, krijgt men wel littekens. Bij de operatie zal de plastisch chirurg een kleine snee aan de onderzijde van de tepelhof maken, het litteken zal dus aan de onderzijde van de tepelhof bevinden.  Dus het litteken zal niet zichtbaar zijn.

Is het resultaat van mijn borstverkleining (gynaecomastie) blijvend?

Of het resultaat van de borstverkleining blijvend is is afhankelijk van verschillende factoren. Het resultaat kan worden beïnvloed door veranderingen in gewicht. Wanneer het gewicht toeneemt bestaat de kans dat de borsten ook weer mee zullen groeien met de rest van het vetpercentage. Daarnaast is het lichaam onderhevig aan veroudering. Met de leeftijd wordt de huid wat slapper. Dit kan tot gevolg hebben dat de borst op termijn wat minder stevig wordt.

Wanneer is het resultaat van de borstverkleining bij gynaecomastie zichtbaar?

Wanneer je enkel het vetweefsel hebt laten verwijderen, zal je het eerste resultaat pas na een paar dagen zien. Dit in verband met het optreden van blauwe plekken en zwellingen na de behandeling. Het uiteindelijke resultaat zal pas na twee tot drie maanden zichtbaar zijn. Het resultaat na een operatie van het weghalen van het vet- en klierweefsel in de borst(en) zal net als bij het weghalen van het vetweefsel na een paar dagen al te zien zijn. Het definitieve resultaat zal na ongeveer zes maanden zichtbaar zijn.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een borstverkleining bij gynaecomastie?

Je komt in aanmerking voor de borstverkleining voor mannen wanneer je minimaal achttien jaar oud bent en je last hebt van te veel vet (en klierweefsels) in je borst(en). Onze plastisch chirurgen bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend consultgesprek.

Meer veelgestelde vragen
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online