e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Veelgestelde vragen: Kincorrectie

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een kincorrectie?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo is het bij een kincorrectie mogelijk dat het lichaam het implantaat afstoot of dat het implantaat gaat verschuiven. In beide gevallen is een nieuwe ingreep nodig. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal. Wanneer er een filler wordt gebruikt is de kans op een complicatie te verwaarlozen.

Wanneer kan ik weer werken na een kincorrectie?

Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. In de eerste week mag je geen zwaar lichamelijk werk verrichten. Meestal kan je een week na de operatie weer aan het werk. Wanneer je bent behandeld met fillers kun je direct jouw werkzaamheden weer oppakken, tenzij je werk doet wat arbeidsintensief is. Dit wordt met je besproken tijdens het consult.

Hoe ziet mijn kin er na de kincorrectie uit?

Een kincorrectie zorgt voor een heel mooi en natuurlijk resultaat. Wel zal het enige tijd duren voor de kin volledig is hersteld. Vlak na de kincorrectie kan je last krijgen van zwellingen en blauwe plekken. Als na een week het steunverband verwijderd wordt, is het eerste resultaat al zichtbaar. Na een maand of twee zijn je nieuwe contouren blijvend gevormd en is het definitieve effect bereikt. Wanneer je wordt behandeld met fillers is een steunverband niet nodig en is het resultaat van de behandeling ook direct zichtbaar.

Kan ik meteen weer drinken en eten na de kincorrectie?

Wij adviseren je na de operatie heel voorzichtig te zijn met het bewegen van de mond. Je kan als je honger hebt en wilt eten dan het beste voor vloeibaar of fijn gemalen voedsel kiezen. Wanneer je bent behandeld met een filler kun je gewoon alles eten en drinken.

Houd ik littekens over na een kincorrectie?

Dit ligt eraan op welke wijze de kincorrectie wordt uitgevoerd. Een kincorrectie kan namelijk op twee verschillende manieren. Bij de ene methode wordt er onder de kin een incisie gemaakt en vervolgens het implantaat ingebracht. Hierbij ontstaat een heel klein litteken wat op den duur nauwelijks zichtbaar zal zijn. Bij de andere methode wordt er ter hoogte van de kaak tussen de ondertanden en de onderlip een incisie gemaakt en vervolgens het implantaat via de binnenkant van de mond ingebracht. Hierbij ontstaan geen littekens. Bij een kincorrectie met fillers ontstaat natuurlijk geen ltteken.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online