De kliniek

Microneedling

Microneedling bij fijne rimpels

Microneedling is een behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een pen met zeer fijne, vibrerende naaldjes.

Is microneedling iets voor jou?

De naaldjes die gebruikt worden bij microneedling bewegen snel over de huid waardoor er kleine kanaaltjes ontstaan die tot in de lederhuid kunnen reiken. Hierdoor wordt de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Door microneedling wordt de huid soepeler, sterker en egaler van kleur. De pen is erg nauwkeurig dus zelfs moeilijk bereikbare gebieden kunnen behandeld worden.

De behandeling kan vooral worden toegepast bij acne of acne-littekens, rimpels en fijne lijntjes, pigmentafwijkingen en littekens van brandwonden. Microneedling kan dus bij verschillende huidproblemen en fijne rimpels een oplossing bieden.

Het resultaat van de behandeling

Het resultaat zal niet direct zichtbaar zijn. Na gemiddeld vier tot zes weken zal het eerste effect zichtbaar zijn, maar voor het eindresultaat is langere tijd nodig. De huid heeft namelijk tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Door collageen wordt de huid verstevigd en door elastine wordt de huid soepeler.

Dit alles zal ongeveer zes tot negen maanden duren. Het resultaat zal geleidelijk en op natuurlijke manier zichtbaar worden. Het verwachtte resultaat van de behandeling is een meer gladde en frisse huid, fijnere poriën, minder rimpels en fijne lijntjes, verbetering van de huidstructuur, vermindering van pigmentvlekken, opvulling van (acne)littekens en vervlakking van operatie-, of traumatische-littekens.

Microneedling kosten

Een consult is altijd noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs van de behandeling en de soort behandeling. Daarvoor moet de huidtherapeut u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een consultafspraak.

Hoe verloopt de behandeling

De microneedling-behandeling is niet geheel pijnloos. U zult kleine prikjes in de huid voelen. Er kan een verdovende crème gebruikt worden wanneer de behandeling op een zeer gevoelige plek uitgevoerd moet worden, of wanneer er gebruik gemaakt wordt van een medische naaldlengte. U kunt dit het beste met uw huidtherapeut overleggen.

Hoe verloopt de nazorg na een microneedling-behandeling?

Na een microneedling-behandeling is de huid rood en gevoelig. Het is van belang om de aanwijzingen van de huidtherapeut op te volgen. De nabehandeling is van belang om een goed resultaat te bereiken.

De huid zal normaal gesproken binnen zeven dagen genezen zijn.  Na veertien dagen kan eventueel nog een behandeling plaatsvinden. In uitzonderlijke gevallen, als de aanwijzingen niet goed zijn opgevolgd, kan er een ontstekingsreactie ontstaan. Mocht er onverhoopt een ontstekingsreactie volgen, dan is het noodzakelijk om de  huidtherapeut te consulteren. Ook is het gebruik van goede kwaliteit zonbescherming belangrijk na de behandeling.

Wat zijn de risico’s na een microneedling-behandeling?

Door microneedling toe te passen worden er duizenden minuscule kleine wondjes in de huid aangebracht. Afhankelijke van wat er moet worden bereikt, kunnen deze wondjes oppervlakkig tot diep worden aangebracht. De huid is na de behandeling rood en gevoelig er wordt door de huidtherapeut altijd advies gegeven hoe na de behandeling te handelen. Dit advies is specifiek op uw huid en probleem afgestemd.

Gratis consult bij microneedling

Elke huidbehandeling starten we met een vrijblijvend en kosteloos consult. Onze huidtherapeuten luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen.

Een consult is altijd noodzakelijk om te bespreken of uw huid, huidtype en probleem geschikt is voor een microneedling-behandeling. Het consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076-542 31 54 voor het maken van een afspraak of klik hier voor het contactformulier.

Online inplannen
Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van microneedling?

Het aantal behandelingen verschilt per indicatie. Gemiddeld zullen er zes behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. De behandelingen kunnen om de twee tot zes weken plaatsvinden.

Hoe lang houdt het resultaat van microneedling aan?

Dit is afhankelijk van de diepte waarop gewerkt wordt en de hoeveelheid behandelingen. Het resultaat kan tot een half jaar aanhouden. Dit is ook afhankelijk van huidtype en de aandoening. Voor rimpels kan het resultaat anders zijn dan voor littekens.

Hoe ziet mijn huid er na microneedling uit?

Direct na de behandeling zal de huid rood zien en kunnen er puntbloedinkjes zichtbaar zijn. Dit is afhankelijk van de diepte waarop gewerkt wordt. De roodheid kan enkele dagen aanhouden. Ook kunnen er kleine korstjes ontstaan en kan de huid gaan vervellen. Hierdoor komt er in de huid een proces op gang die de celdeling stimuleert.

Mag ik na microneedling de zon in?

Na de behandeling is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon. Hiervoor raden wij een goede zonnebrandcrème aan met factor 30 – 50.

Werkt microneedling ook tegen rimpels?

Microneedling werkt ook bij fijne lijntjes en fijne rimpels. Heb je last van diepe rimpels? Dan raden we een behandeling met een filler aan.

Wordt microneedling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Maak een afspraak