e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame PUUR Huidinstituut en ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
PUUR Huidinstituut

Fractora laser

De fractora laser kan van alle lasers het diepst doordringen in de huid. Hierdoor kunnen huidproblemen als diepe rimpels, striae, pigment of littekens goed behandeld worden

Wat is een fractionele laserbehandeling?

De fractora laser kan van alle lasers het diepst doordringen in de huid. Hierdoor kunnen huidproblemen als diepe rimpels, striae, pigment of littekens goed behandeld worden. De naaldjes kunnen tot in de onderste huidlaag komen. Hier geven ze hun warmte af, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd.

De fractora behandeling wordt altijd in kuur verband aangeboden. Doorgaans zijn er 3-5 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Voor de behandeling

Het is noodzakelijk om de huid voor te bereiden op de behandeling met de fractora laser. Hiervoor zal de intensiteit over meerdere behandelingen worden opgebouwd. Ook is het van belang om thuis al te beginnen met het gebruik van de juiste producten. Uw huidtherapeut kan jou hier alles over vertellen tijdens het intakegesprek.

Tijdens de behandeling

Met de laser wordt er warmte vrijgelaten in de huid. Hierdoor kunt u warmte, kleine zenuwschokjes en prikkeling ervaren. Afhankelijk van de diepte in de huid kan de behandeling ook pijnlijk zijn. Geef dit vooral aan, dan kan de huidtherapeut ook een verdovende crème gebruiken. De duur van de behandeling hangt af van het te behandelen gebied.

Na de behandeling wordt er een verzorgende crème aangebracht. Ook zal de huidtherapeut advies geven hoe u de huid de komende dagen moet verzorgen.

Na de behandeling

Als de behandeling voorbij is, kan de huid opzwellen. Dit komt door de warmte die uit de laser is vrijgekomen. Ook kan de huid rood worden en kun je puntbloedinkjes krijgen met eventueel een korstje. Al deze reacties zijn normaal en tijdelijk van aard. Na 2 weken worden de eerste resultaten zichtbaar, dit zal doorgaans tot 3 maanden na de behandeling.

Het is belangrijk om na de behandeling de huid goed te verzorgen. Hierdoor is de kans op complicaties het kleinst. Jouw huidtherapeut zal u hier alles over vertellen na afloop. Daarnaast wordt er sterk aangeraden de huid goed te beschermen tegen de zon door het smeren van minimaal SPF30 en zon te vermijden.

Gratis consult

Bent u benieuwd of deze behandeling geschikt is voor u? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. De huidtherapeut maakt dan een scan van uw huid en stelt een persoonlijk behandelplan op waarbij het behalen van uw wensen het uitgangspunt is. Ook is het mogelijk om tijdens het consult al uw vragen te stellen.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult