De kliniek

Fractional laser

Wilt u van u onzuivere huid af?

Heeft u last van littekentjes, diepe poriën, pigmentstoornissen, putjes of andere oneffenheden in uw gezicht?

Wilt u weer een egale en jeugdige huid?

Met een fractional laserbehandeling, ziet u er snel weer stralend en fris uit. Naast een  filler is ook deze behandeling ook geschikt tegen zogenoemde fijne rokerslijntjes of rimpels op uw bovenlip. Niet alleen het gezicht maar ook de rest van het lichaam kan met de fractional laser worden behandeld.

Wat is het resultaat van een fractional laserbehandeling?

Het effect van een behandeling met een fractional laser ziet u al vrij snel. De huid ziet er jonger, frisser en stralender uit. Gedurende het genezingsproces wordt zowel de opperhuid als het bindweefsel in de lederhuid vernieuwd. De huid krijgt daardoor haar volle en vitale uitstraling terug. Vier tot zes behandelingen geven een optimaal resultaat. Daarna kunt u het effect behouden met twee onderhoudsbehandelingen per jaar.

Wat kost een fractional laserbehandeling?

De kosten voor deze behandeling zijn per persoon verschillend. Voor een juiste prijs moet de huidtherapeut u eerst hebben gezien. U kunt een gratis consultafspraak inplannen door te bellen naar 076 – 542 31 54 of via het contactformulier op onze website.

Hoe gaat een fractional laserbehandeling?

De fractional laser maakt minuscule gaatjes in de huid. Deze kleine gaatjes zullen heel snel genezen omdat ze aan alle kanten worden omringd door gezonde huidcellen. Het vocht in de opperhuid absorbeert het licht waardoor de oude huidcellen verdampen. Hierdoor wordt het huidoppervlak gladder en egaler. Deze laserbehandeling voor huidverjonging kan naar gelang het probleem oppervlakkiger of dieper worden ingesteld.

Hoe gaat de nazorg van een fractional laserbehandeling

Het is verstandig om de eerste drie tot vier dagen zo min mogelijk make-up op de behandelde huid te dragen.  Daarnaast raden we aan de huid goed te beschermen met een zonnebrand met minimaal SPF30. Wanneer het zonnig is doet u er goed aan meerdere dagen per dag te smeren om pigmentvorming tegen te gaan.

Het is normaal als de huid na een paar dagen gaat schilferen, dit kan twee tot maximaal vijf dagen duren. Het duurt gemiddeld drie weken voordat de huid volledig hersteld is, tot die tijd raden we het af om andere huidbehandelingen te laten toepassen. Wel kan bij extreme oedeemvorming manuele lymfedrainage worden toegepast, maar doe dit altijd in overleg met uw behandeld huidtherapeut.

Zitten er risico’s aan een fractional laserbehandeling

Na een fractional laserbehandeling is de huid rood en voelt deze gedurende enkele uren aan als of hij zonverbrand is. In de meest gevallen trekt dit gevoel binnen 24 tot 48 uur helemaal weg. Volg wel goed de adviezen van de huidtherapeut op.

Na de behandeling kunt u last krijgen van oedeem in het behandelde gebied, meestal rond en onder de ogen. Dit kan maximaal zeven dagen duren. Ook is het mogelijk dat u de eerste nacht na de behandeling wat vocht verliest uit de huid. Dit is een normale reactie. Wanneer u zich niet houdt aan het advies met betrekking tot de nazorg, kunt u last krijgen van tijdelijke hyper- of hypopigmentatie. Dit zal na zes tot twaalf maanden verdwijnen.

Gratis consult voor een fractional laserbehandeling?

Elke huidbehandeling start met een gratis en vrijblijvend consult. Onze huidtherapeuten luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijg uw alle gelegenheid om vragen te stellen.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken voor een fractional laser-behandeling? Bel 076 – 542 31 54 of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Online inplannen
Hoe lang houdt het resultaat van de fractional laser-behandeling aan?

Dit kan verschillend zijn er persoon en van hoeveel laserbehandelingen er zijn gegeven. Onze huidtherapeuten geven je graag advies over het aantal behandelingen dat nodig is voor jouw klachten.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van fractional laser?

Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen nodig kunnen zijn. Er kan geen enkele garantie worden gegeven over het aantal behandelingen en het resultaat van deze behandelingen. Onze huidtherapeuten kunnen je tijdens het consultgesprek een indicatie geven van het aantal behandelingen dat zij verwachten dat noodzakelijk is.

Hoe ziet mijn huid er na de fractional laser-behandeling uit?

Er ontstaan kleine korstjes die er na twee tot vijf dagen vanzelf afvallen. De alledaagse dingen kan je gewoon doen. In overleg met de huidtherapeut mag je na de behandeling of de volgende dag make-up of camouflage aanbrengen.

Mag ik na de fractional laser-behandeling de zon in?

Wij raden het ten zeerste af om na de behandeling zonder zonbescherming naar buiten te gaan. Belangrijk is om jezelf aan te leren iedere ochtend een bescherming aan te brengen. De eerste week minimaal factor 50 en hierna factor 30, dit tot zeker twaalf weken na de behandeling. Ook wanneer de zon niet schijnt. Daarnaast is het belangrijk om voor de behandeling minimaal zes weken niet de zon in te gaan. Ook het gebruik maken van de zonnebank of bruiningscrème aanbrengen op het te behandelen gebied wordt afgeraden.

Wordt de fractional laser-behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Zitten er risico’s aan de fractional laser-behandeling?

Na de behandeling kan je last krijgen van extra roodheid en oedeem in het behandelde gebied. Dit kan maximaal zeven dagen duren. Daarnaast raden wij aan om minimaal twee dagen voor, en minimaal drie dagen na de behandeling Zelitrex te nemen wanneer je in het verleden een koortslip hebt gehad. Het is mogelijk dat je de eerste nacht na de behandeling wat vocht verliest uit de huid. Dit is een normale reactie. Wanneer je jezelf niet houdt aan het advies met betrekking tot de nazorg, kan je last krijgen van tijdelijke hyper- of hypopigmentatie. Dit zal na zes tot twaalf maanden verdwijnen.

Maak een afspraak