Ma t/m Zo
08h00 - 22h00
Teruggebeld worden? Bel mij terug
Tevredenheid (450+reviews) 8,8
Menu
ABC Clinic
Stichting See and Smile

See and Smile

 

Humanitaire missies

Stichting See and smile organiseert humanitaire missies in onderontwikkelde regio’s in derdewereldlanden: medische consultaties en operatieve ingrepen, opleiding en/of bijscholing aan de lokale gezondheidswerkers.

Plastisch chirurgen, oogartsen, anesthesisten, tandartsen, verpleegkundigen en niet medici

De missies worden uitgevoerd door plastische chirurgen, oogartsen, anesthesisten, tandartsen, optiekers, verpleegkundigen en niet medisch geschoolde vrijwilligers naargelang de vraag en de noodzaak ter plaatse. Zij gaan op volledig vrijwillige basis meerdere keren per jaar naar verschillende landen van Afrika en Azie, om daar vooral Cataract operaties, behandelingen bij gespleten lip en verhemelte en tandheelkundige ingrepen uit te voeren. Er worden ook gratis brillen uitgedeeld na een voorafgaand oogonderzoek om zoveel mogelijk mensen te helpen.

100% Vrijwillig

Onze missies zijn volledig vrijwillig. Elke deelnemer staat zelf in voor de kosten van vervoer en verblijf. De vliegtickets voor de verpleegkundigen worden deels bekostigd door benefietopbrengsten. Medicatie, instrumentarium en anesthesietoestellen , welke na onze missie ter plaatse blijven voor de lokale artsen, worden eveneens bekostigd door See & Smile. Ook de opleiding van een lokale artsen en andere medisch geschoolden wordt door onze VZW voorzien. Sommige artsen in opleiding krijgen de kans om naar Belgie te komen voor een gerichte specialisatie. In meerdere Afrikaanse landen worden ook hospitalen gebouwd als de lokale infrastructuur ontoereikend is. Op onze See & Smile missies worden er jaarlijks tot 10.000 mensen onderzocht waarvan we 1.200 kinderen en volwassenen effectief kunnen opereren.

Meer informatie vindt u:

U kunt hier foto's vinden van een van de vele missies waar onze plastisch chirurgen Gerd Fabre en Pieter Vermeulen ook bij aanwezig waren.


See and smile