De kliniek

Knobbel op de neus

Benieuwd hoe u van de knobbel op uw neus af komt?

Wanneer u last heeft van een knobbel op de neus kunt u hier erg onzeker van worden. Dit komt omdat de neus het middelpunt van het gezicht is.

Wat zijn de kosten van een behandeling tegen een knobbel op de neus?

Behandeling Prijs
Consult€ 35,-
Tweede consult€ 0,-
NeuscorrectieVanaf€ 4.700,-
NeustipcorrectieVanaf€ 2.000,-

Om zekerheid te krijgen over de prijs en het resultaat is een consult altijd noodzakelijk. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar voor het maken van afspraken. Klik hier of bel 076-542 31 54 voor het maken van een consultafspraak.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Wilt u een neus zonder knobbel?

Ondanks dat het anderen niet opvalt, kunt u zelf veel last van hebben van een knobbel op de neus. Een chirurgische neuscorrectie kan hier een goede oplossing voor bieden.

Wilt u een vrijblijvend consultgesprek?

Voordat u aan de knobbel op uw neus geholpen kan worden, is een consultgesprek erg belangrijk. Tijdens dit gesprek zal de plastisch chirurg u uitleggen wat de mogelijkheden zijn van de behandeling. Daarnaast staat hij stil bij uw wensen en verwachtingen.

Wilt u meer weten over een behandeling aan een knobbel op uw neus? Bel dan 076-542 31 54 en maak een afspraak voor een vrijblijvend consultgesprek. Of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Hoe verloopt een behandeling van een knobbel op uw neus?

Een chirurgische neuscorrectie wordt altijd uitgevoerd onder algehele narcose. Indien mogelijk wordt de ingreep uitgevoerd via de neusgaten, om littekens te voorkomen. Wanneer dit niet mogelijk is zullen de littekens achteraf alsnog nauwelijks zichtbaar zijn. Na de ingreep loopt u nog een week rond met een spalk over de neus. Daarna wordt deze verwijderd.

knobbel op de neus

Waar vindt de behandeling plaats?

Op het gebied van de neuscorrectie werken wij samen met de plastisch chirurgen van het Amphia-ziekenhuis en met de plastisch chirurgen dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabre. Consulten vinden plaats bij ABC Clinic in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in het Amphia ziekenhuis in Breda, in O2 Clinic in Antwerpen (Maarten Doornaert) of in het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare (Gerd Fabre). Zo profiteert u van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren & verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia ZH Breda
Guido DolmansABC ClinicAmphia ZH Breda
Wilfred KolkmanABC ClinicAmphia ZH Breda
Maarten DoornaertABC Clinico2 Clinic Antwerpen
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta ZH Roeselare

Hoe verloopt de nazorg na de behandeling?

Neuscorrectie chirurgisch

Na de behandeling kunt u last krijgen van zwellingen en blauwe plekken, ook rond de ogen. Uw neus zit verstopt en u moet door uw mond ademen. Heeft u pijn dan mag u paracetamol nemen. Dit ongemak houdt maximaal twee weken aan. Na een week mag de spalk over uw neus er weer af. U komt na de neuscorrectie nog op controle bij ABC Clinic.

Het is zeer belangrijk onze richtlijnen rond de nazorg goed in acht te nemen. Het bespoedigt het herstel en het komt het resultaat van de behandeling ten goede:

  • Vermijd lichamelijke inspanning gedurende drie weken.
  • Slaap rechtop zittend met extra kussens in de rug.
  • Eet alleen zacht voedsel om zwaar kauwen te vermijden. U mag ook uw neus niet snuiten, er niet aan wrijven en elke druk op de neus vermijden (nies met uw mond open).
  • Blijf zes maanden uit de zon en geen bril dragen gedurende zes weken.

Wat is het resultaat van de behandeling aan de knobbel op de neus?

Een week na de chirurgische neuscorrectie mag de spalk verwijderd worden en zal het eerste effect van de ingreep aan de neus zichtbaar zijn. Na enkele maanden is het eindresultaat bereikt. Na de ingreep kunt u last hebben van wat zwellingen en blauwe plekken die maximaal twee maanden kunnen aanhouden. Na de herstelperiode ziet de neus er mooi en natuurlijk uit.

Bekijk resultaten

Wat zijn de kosten van een behandeling tegen een knobbel op de neus?

Behandeling Prijs
Consult€ 35,-
Tweede consult€ 0,-
NeuscorrectieVanaf€ 4.700,-
NeustipcorrectieVanaf€ 2.000,-

Om zekerheid te krijgen over de prijs en het resultaat is een consult altijd noodzakelijk. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar voor het maken van afspraken. Klik hier of bel 076-542 31 54 voor het maken van een consultafspraak.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft mijn neus gezwollen en blauw na een neuscorrectie?

Na een neuscorrectie kan de neus gezwollen zijn en kunnen er blauwe plekken rond de neus zichtbaar zijn. Dit zal rond de derde of vierde dag na de behandeling op zijn ergst zijn. Het duurt één tot twee weken voordat deze zwellingen en blauwe plekken zijn weg getrokken.

Waar worden de incisies gemaakt bij een neuscorrectie?

Er zijn twee technieken waarop een neuscorrectie kan worden uitgevoerd. Namelijk de open en de gesloten techniek. Bij de gesloten techniek worden de incisies aan de binnenkant van de neus in het neusslijmvlies gemaakt. Hierbij zullen geen littekens ontstaan. Bij de open techniek wordt er een incisie onder de neus gemaakt. Hierbij zullen wel littekens ontstaan, maar die zijn na enige tijd niet meer zichtbaar.

Wanneer is het definitieve resultaat van de neuscorrectie zichtbaar?

Als na een week de beschermkap en de tampons worden verwijderd is bij de meeste patiënten het eerste resultaat al zichtbaar. Wel moet je er rekening mee houden dat je neus enkele maanden nodig heeft om zich volledig te herstellen. Pas dan zal de nieuwe vorm definitief bereikt zijn.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een neuscorrectie?

Meestal kan je na één of twee weken weer aan het werk. Houd er rekening mee dat je de eerste week een kapje en neustampons moet dragen, hierna zullen deze worden verwijderd.

Wie komt er voor een neuscorrectie in aanmerking?

Zowel mensen met cosmetische als medische redenen voor een neuscorrectie komen in aanmerking voor de behandeling. Bij cosmetische redenen kan je denken mensen die hun neuspunt willen verbeteren, de bobbel van de neusrug willen verwijderen en/of een scheefstaande neus recht willen zetten, omdat zij zich simpelweg hieraan storen. Bij medische redenen kan je denken aan functionele klachten, zoals verstopping of hoofdpijn.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Vrijblijvend consult