De kliniek

Grote schaamlippen

Wat kunt u doen tegen te grote schaamlippen?

Het is een gevoelig onderwerp: te grote schaamlippen. Ze kunnen een vrouw ook flink onzeker maken. Een schaamlipcorrectie is een mooie en dankbare oplossing bij grote schaamlippen.

Prijzen

Wat kost een schaamlipcorrectie bij grote schaamlippen?

Behandeling Prijs
Consult€ 35,-
Tweede consult€ 0,-
Schaamlipcorrectie
Lokale verdoving€ 1.700,-
Algehele verdovingvanaf€ 2.200,-

Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een afspraak in Breda.

Uw schaamlipcorrectie betalen in termijnen?
Wij werken voor termijnbetalingen of financieringen samen met Cosmetic Finance

Informatie

Een behandeling tegen grote schaamlippen

Wanneer uw binnenste schaamlippen te groot zijn, kunnen hele normale zaken, zoals fietsen en paardrijden, pijnlijk en ongemakkelijk worden. Ook kan het voor remmingen zorgen in uw seksuele leven. Erfelijke factoren, zwangerschappen, bevallingen; het kan allemaal van invloed zijn op het feit dat uw binnenste schaamlippen groter zijn (geworden) dan de buitenste. Een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) kan hiervoor de oplossing zijn.

Consult

Consult bij grote schaamlippen?

Bij ABC Clinic start een behandeling tegen grote schaamlippen altijd met een vrijblijvend consult. De plastisch chirurg bespreekt uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt graag al uw vragen over de labiacorrectie.

Wilt u meer weten? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

De behandeling

Hoe gaat een behandeling van grote schaamlippen?

De behandeling van grote schaamlippen kan onder algehele of plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Tijdens de behandeling wordt het overtollig weefsel nauwkeurig verwijderd. Vervolgens worden de binnenste en soms ook de buitenste schaamlippen gecorrigeerd en verkleind.

Na de behandeling mag u dezelfde dag naar huis. De hechtingen zijn oplosbaar dus daar hoeft u zich geen zorgen om te maken. Eén week na de behandeling komt u op controle bij de plastisch chirurg.

Geassocieerde ingrepen bij de schaamlipcorrectie

Vaginaplastie (vaginale verjonging of vagina-vernauwing)

Na een bevalling kan de vagina, die dient als geboortekanaal, onder grote stress hebben gestaan. Deze uitrekking herstelt meestal vanzelf, maar soms kan de vaginawand zeer slap blijven. Dan kan een vaginale verjonging prettig zijn. Een vagina-vernauwing kan uitgevoerd worden tijdens een schaamlipcorrectie.

Clitoral hood-reduction

Tijdens een schaamlip-correctie kan ook de huid over de clitoris bijgewerkt worden. Sommige vrouwen vragen daarentegen juist om de clitoris wat meer te bedekken, omdat deze te gevoelig is. Ook deze behandeling kan tijdens de schaamlipcorrectie plaatsvinden.

Verkleining van de grote, buitenste schaamlippen (labia majora)

Meestal verdwijnt het vet uit de grote schaamlippen tijdens het ouder worden. Op dat moment kan het nodig zijn om dit vet opnieuw in te brengen (via lipofilling), of het teveel aan huid te verwijderen. Ook dit gebeurt met aandacht voor symmetrie en plaatsing van de littekens. Deze littekens liggen tussen de grote en kleine schaamlippen en zijn dus onzichtbaar na de behandeling.

Nazorg en herstel

Hoe gaat de nazorg bij de behandeling van grote schaamplippen?

In de dagen na de behandeling kunt u last hebben van zwellingen. Koelen kan helpen om het ongemak hiervan te verminderen. Na enkele dagen kunt u uw werkzaamheden weer oppakken. Na zes weken bent u volledig hersteld en is ook seksuele activiteit weer mogelijk.

Resultaat

Wat is het resultaat van de behandeling?

Een correctie van grote schaamlippen (labiacorrectie) zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat. Bij de behandeling ontstaat er enkel een fijn litteken aan de binnenzijde van de vagina en een lijntje langs de schaamlippen. Het zichtbare deel van de schaamlippen blijft gespaard en er ontstaat een natuurlijk resultaat. uiteraard wordt er op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (waarbij één schaamlip groter is dan een andere) kan ook gecorrigeerd worden.

Bekijk resultaten
Prijzen

Wat kost een schaamlipcorrectie bij grote schaamlippen?

Behandeling Prijs
Consult€ 35,-
Tweede consult€ 0,-
Schaamlipcorrectie
Lokale verdoving€ 1.700,-
Algehele verdovingvanaf€ 2.200,-

Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een afspraak in Breda.

Uw schaamlipcorrectie betalen in termijnen?
Wij werken voor termijnbetalingen of financieringen samen met Cosmetic Finance

Veelgestelde vragen

Kan ik nog op natuurlijke wijze bevallen na een schaamlipcorrectie?

Dit is nog steeds mogelijk na een schaamlipcorrectie. Natuurlijk bestaat bij elke bevalling de mogelijk dat de vrouw ingeknipt moet worden (episiotomie). Dit is echter geen reden om met een schaamlipverkleining te wachten als je hinder ondervindt van de vergrote schaamlippen of deze esthetisch niet mooi vindt.

Op welke leeftijd kan een schaamlipcorrectie uitgevoerd worden?

Cosmetische correcties mogen pas vanaf achttien jaar en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een consultgesprek met de plastisch chirurg.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of vul neem contact met ons op in.

Vrijblijvend consult