De kliniek

Karin Rijpert

Medewerkers - ok assistente - Karin

Mijn naam is Karin Rijpert. Ik ben verpleegkundige bij ABC Clinic in Breda. Tijdens de eerste jaren van mijn loopbaan was ik groepsleider in een kindertehuis, met daarbij een kinderdagverblijf. Toen er fusies kwamen besloot ik om de opleiding ‘verpleegkunde’ te gaan doen. Na deze studie heb ik me gespecialiseerd als kinderverpleegkundige. Ik heb een leuke en leerzame tijd gehad op de couveuse- en kinderafdeling van het Amphia ziekenhuis in Breda.

Tien jaar geleden maakte ik de overstap naar de plastische en cosmetische chirurgie, hetgeen mij bijzonder goed bevallen is. Ik kreeg eindelijk weer tijd om aandacht te schenken aan ‘mijn cliënten’. Dat was juist hetgeen wat ik in het ziekenhuis miste. Ik kreeg de kans om me te verdiepen in deze voor mij nieuwe tak van de gezondheidszorg, waarbij ik leerde assisteren bij operaties en alles leerde over het sterilisatieproces. Tevens ontwikkelde ik protocollen om te kunnen werken volgens de richtlijnen van het ministerie van volksgezondheid.

Bij ABC Clinic heb ik een zelfstandige functie waarbij ik verantwoordelijk ben voor alle verpleegkundige zorg rondom de behandelingen (met name liposuctie en lipofilling). Ik bereid de cliënten voor, assisteer tijdens een ingreep en ben verantwoordelijk voor de (verpleegkundige) nazorg als drains of hechtingen verwijderen, wondcontrole en dergelijke.

Persoonlijke benadering en aandacht zijn voor ons team heel belangrijk. Hierdoor voelen mensen zich op hun gemak bij ons. We zijn laagdrempelig, bijzonder klantvriendelijk en 24 uur per dag bereikbaar voor klanten die een behandeling hebben ondergaan. Onze cosmetisch artsen en plastisch chirurgen nemen de tijd om uit te leggen wat een behandeling inhoudt en wat een reële verwachting is voor wat betreft het resultaat. Indien nodig volgt nog een tweede gesprek. Op deze manier ontstaat er bij de cliënten vertrouwen in de artsen en kliniek en dat is essentieel voor een behandeling. Dat komt het resultaat uiteindelijk ook ten goede. Enkele weken of maanden later volgt een controle bij de cosmetisch arts of plastisch chirurg, maar bij twijfel en vragen over bijvoorbeeld de wond of het genezingsproces kan men tussendoor op elk moment een afspraak met mij maken.

Wellicht dat ik u binnenkort tref bij ABC Clinic.

Hartelijke groet,

Karin

Maak een afspraak