Ma t/m Zo
08h00 - 22h00
Teruggebeld worden? Bel mij terug
Tevredenheid (450+reviews) 8,8
Menu
ABC Clinic
Technieken liposuctie

Liposuctie

De nieuwste liposuctie-technieken voor een mooi resultaat

Liposuctie technieken Liposuctie technieken

Een liposuctie- of liposculpture-behandeling was in het verleden nog een ingrijpende aangelegenheid, dat is gelukkig al lang niet meer zo. Dankzij de nieuwste technieken én onze zeer ervaren artsen is deze behandeling een heel goede oplossing geworden voor iedereen die last heeft van lokale vetophopingen en een figuurcorrectie wenst.

Verschillende termen liposuctie

In de wereld van de plastische en cosmetische chirurgie bestaan er tegenwoordig veel verschillende benamingen en technieken voor liposuctie, liposculptuur of liposculpture. Belangrijk om te vermelden is dat met alle drie de termen eigenlijk hetzelfde bedoeld wordt. Liposuctie is de oudste benaming voor de behandeling. Tegenwoordig spreken we liever over liposculpture of liposculptuur, daar dit wat chiquer en vriendelijker klinkt dan liposuctie. Liposuctie komt wat harder en ouderwetser over. Dit terwijl hier in principe hetzelfde mee wordt bedoeld.  Liposuctie betekent letterlijk 'vet afzuigen', terwijl liposculpture of liposculptuur letterlijk 'vet sculpturen' betekent, ofwel, je modelleert het lichaam tijdens het wegnemen van het vet. Wij gebruiken alle drie de termen door elkaar op onze website. Dit heeft te maken met het verschillende zoekgedrag van mensen. De meeste mensen zoeken namelijk op 'liposuctie'.

Verschillende technieken liposuctie

liposuctie
Sommige fabrikanten, klinieken, artsen of plastisch chirurgen claimen een techniek of methode ontwikkeld te hebben waarbij ze zich kunnen onderscheiden van anderen. In advertenties en op websites kan men daarom allerlei termen tegenkomen, zoals tumescent liposculpture, vaser-lipo, smart-lipo, slim-lipo, vibro-liposculpture, klassieke liposuctie, lipolyse, ultrashape en cryolipolyse of coolsculpting

Het is goed te weten dat de tumescente liposculpture uitgevoerd met vibrerende canules de gouden standaard is en tot de beste resultaten leidt bij de liposuctie. Hieronder vindt u een overzicht en omschrijving van de verschillende technieken die voorhanden zijn:

De verfijnde techniek van liposuctie

Liposuctie technieken
Bij ABC Clinic kiezen onze ervaren artsen en plastisch chirurgen voor de vibro-liposculpture met nutationele beweging (N.I.L.-technologie). Deze moderne techniek, die de klassieke liposuctie definitief vervangt, maakt het mogelijk om overtollig vetweefsel te verwijderen met hulp van een canule die vibreert. Groot voordeel is dat behandelingen onder plaatselijke verdoving kunnen worden uitgevoerd en dat zelfs delicate zones van het lichaam behandeld kunnen worden. De vibro-liposculpture met N.I.L.-technologie maakt alle andere technieken die er zijn voor liposuctie en liposculptuur overbodig.

Tumescent liposculpture
Allereerst wordt er een zoutwateroplossing in het te behandelen gebied geïnjecteerd. Hieraan is ook een verdovingsvloeistof toegediend met adrenaline. De huid wordt onder spanning gebracht en de vetcellen worden op deze manier makkelijk verwijderd met de vibrerende canule. Doordat dit op een heel verfijnde manier gebeurt, loopt u geen risico meer dat omliggend weefsel beschadigd raakt. 

Vibro-liposculpture met N.I.L.-technologie

Vibro-liposculpture

De vibro-liposculpture met Nutationele beweging (N.I.L.-technologie), heeft een aantal grote voordelen:
  • De vibrerende canules zorgen voor een veilige en selectieve behandeling, waardoor alleen het losgemaakte vet wordt verwijderd. 
  • Met de techniek kunnen we vetcellen wegnemen zonder de omliggende weefsels, bloedvaten en zenuwen te beschadigen. Het systeem heeft ook een intern veiligheidssysteem wat blokkeert zodra de canule met ander weefsel in contact komt.
  • De vibro-liposculpture heeft een liftend effect. De behandeling stimuleert de collageenvezels aan de oppervlakte van de huid en zorgt er zo voor dat die weer opgespannen wordt.
  • Geen risico op ribbelvorming (golfplaten-effect). Het vet wordt veel verfijnder verwijderd.
  • De techniek maakt het mogelijk om veel nauwkeuriger te werken, waardoor alle lichaamsdelen behandeld kunnen worden, zoals schaamstreek, onderkin, kaaklijn, enkels, kuiten en bovenarmen.
  • De hersteltijd post-operatief is veel beter en korter ten opzichte van de klassieke liposuctie en andere technieken, omdat er sprake is van minder oedeem en blauwe plekken.
  • Nogmaals, ook de delicate lichaamsdelen zoals knieën, enkels en onderkin kunnen uitstekend met vibro-liposculpture behandeld worden. 
  • Het verdoven bij de N.I.L.-techniek gaat beter dan met andere technieken. Er ontstaat een emulsie-effect, waardoor het vet makkelijker wordt verwijderd en waarbij ander weefsel intact blijft. 

De modernste technieken, de beste artsen

Maken de nieuwste technieken een liposculpture-behandeling tot een uitstekende oplossing, ook de kwaliteit van de cosmetisch arts of plastisch chirurg is van groot belang voor het uiteindelijke resultaat. Daarom werken we bij ABC Clinic alleen met de meest ervaren specialisten.

Onze artsen, drs. de Mahieu en drs Doornaert, beschikken over meer dan 25 jaar ervaring in het vakgebied en hebben al duizenden liposuctie-behandelingen uitgevoerd. U bent bij hun dus in bekwame en veilige handen.

Liposculpture voor iedereen

Dankzij de verfijnde techniek is vibro-liposculpture voor heel veel mensen een goede oplossing. 
Heeft u last van lokale vetophopingen op bijvoorbeeld buik, billen, benen, kuiten, armen of onderkin, dan kan een liposculpture-behandeling uitkomst bieden.

Informeer naar de mogelijkheden

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, bel dan naar 076 - 542 3154 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in.

Online afspraak maken? Klik hier!