Ma t/m Zo
08h00 - 22h00
Teruggebeld worden? Bel mij terug
Tevredenheid (450+reviews) 8,8
Menu
ABC Clinic
NVCG

Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde

NVCG: Schoonheid is een serieuze zaak
NVCG
Iedereen die nadenkt over een cosmetische behandeling, zoals Botox of fillers, heeft recht op eerlijke informatie over de cosmetische behandelingen. Dit betreft informatie over de behandelmogelijkheden, de te verwachten resultaten en de risico’s van de behandeling met injectables. 

De NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde) is een wetenschappelijke beroepsvereniging voor (cosmetisch) artsen die zich gespecialiseerd hebben in de niet-chirurgische aspecten van de cosmetische chirurgie zoals injectables, energy-based behandelingen (lasers, IPL) peelings, anti-aging et cetera.

De NVCG zet zich in voor de kwaliteit van cosmetische behandelingen en voor een goede voorlichting. Voor de plastische chirurgie hebben we de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie), de NVEPC (Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie) en de RBSPS (Royal Belgian Society voor Plastic Surgeons).

Onze cosmetisch artsen die aangesloten zijn bij de NVCG als gecertificeerd arts zijn:

Onze plastisch chirurgen die aangesloten zijn bij de NVPC zijn:
Onze plastisch chirurgen die lid zijn van de RBSPS en tevens ingeschreven zijn in Nederland als plastisch chirurg zijn:

Opleiding tot cosmetisch arts

De NVCG is in februari 2014 begonnen met een opleiding voor artsen die zich willen bekwamen in de cosmetische geneeskunde. Daarnaast is de Nederlandse Stichting Esthetische Geneeskunde (NSEG) opgericht. Dit is een overkoepelende organisatie, waarin verschillende medische beroepsgroepen vertegenwoordigd zijn die zich bezighouden met de cosmetische geneeskunde, zoals:

  • De NVCG
  • Plastisch chirurgen
  • Dermatologen
  • KNO-artsen
  • Kaakchirurgen
  • Oogartsen

NSEG

De prioriteit van de NSEG is het opstellen van normen: welke eisen worden gesteld ten aanzien van de faciliteiten, de behandelkamers, het registratiesysteem en de opleiding tot cosmetisch arts.

Doelstellingen NVCG

De belangrijkste doelstelling van de NVCG is de kwaliteit en veiligheid van de cosmetische behandelingen te waarborgen en continue te verbeteren. Dit gebeurt onder andere door:

  • Het geven van bijscholingen voor de NVCG-leden;
  • De opstelling van kwaliteitseisen;
  • De instelling van een klachtencommissie bij de artsen en klinieken;
  • Het registreren van complicaties.
Cosmetische geneeskunde is een mooi vak, maar ook een vak met grote verantwoordelijkheden. De aangesloten cosmetisch artsen moeten de nieuwste technieken beheersen en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. 

Het lidmaatschap van de NVCG biedt objectieve informatie aan mensen die een cosmetische behandeling overwegen. De NVCG-artsen staan garant voor kennis van zaken, kwaliteit van cosmetische behandelingen en 100% hoogwaardige producten en materialen.

Alle informatie over de NVCG kunt u vinden op de website van de NVCG, www.nvcg.nl