De kliniek
Informatie

Waarom kijk je zo boos?

Rimpels op het voorhoofd kunnen je er vermoeid en zorgelijk uit laten zien. Gelukkig zijn deze lijnen goed weg te werken of te verminderen met een Botuline toxine (Botox of Azzalure). Met een jongere en vooral frisse uitstraling als resultaat!

Consult

Gratis consult voor een behandeling van rimpels op het voorhoofd?

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden van een behandeling tegen rimpels op het voorhoofd? Onze ervaren artsen informeren je graag.

Bel 076 – 542 31 54 voor een consult, vul het contactformulier in of plan je afspraak online. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

De behandeling

Hoe gaat een behandeling van rimpels op het voorhoofd?

De Botox-behandeling zorgt ervoor dat de spieren in het voorhoofd ontspannen. Hierdoor zijn rimpels minder zichtbaar of verdwijnen zelfs helemaal. Het ligt eraan wat je zelf wilt. We starten altijd met het maken van een aantal foto’s om het voor- en na-effect goed te kunnen zien. Vervolgens injecteert de arts de rimpels in het voorhoofd met bijvoorbeeld Botox of Azzalure. De behandeling vindt plaats met een heel dun naaldje, een verdoving is niet nodig.

De injecties voelen slechts licht prikkelend aan. Na ongeveer 15 minuten is de behandeling achter de rug en kun je je bezigheden hervatten. Na afloop van de behandeling kan je huid wat rood zijn, maar na een paar uur is dit al verdwenen.

Nazorg en herstel

Hoe verloopt de nazorg van de behandeling?

Na een behandeling met Botuline toxine (zoals Azzalure of Botox) is het belangrijk om er goed op te letten dat je niet teveel aan het behandelde gebied komt en je tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Risico's en complicaties

Wat zijn de risico’s van een behandeling aan rimpels op het voorhoofd?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en/of een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling. Met name bij de eerste keer van het gebruik van Botox kan in de fronsrimpel of het voorhoofd het gevoel van een beginnende hoofdpijn of tintelingen ontstaan. Ook deze verschijnselen zijn van tijdelijke aard en zullen binnen twaalf uur na de behandeling weer verdwijnen.

Over het algemeen zijn er na het gebruik van Botox geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Bij een behandeling aan het voorhoofd of de fronsrimpel bestaat namelijk de mogelijkheid dat het ooglid en/of wenkbrauwen gaan hangen bij een onjuiste dosering of techniek.

Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer je je laat behandelen door een ervaren arts.

Resultaat

Wat is het resultaat van een behandeling van rimpels op het voorhoofd?

Na de Botox-behandeling duurt het twee tot zes dagen voor het effect zichtbaar wordt. Je voorhoofd wordt glad en je ziet er zichtbaar jonger uit. Het definitieve resultaat houdt drie tot zes maanden aan waarna de behandeling van de voorhoofdsrimpels probleemloos herhaald kan worden.

Prijzen

Wat kost een behandeling van voorhoofdsrimpels ?

De kosten van een behandeling tegen rimpels in het voorhoofd zijn afhankelijk van de behandeling die het beste voor je is. We zullen je altijd een consult aanbevelen bij de cosmetisch arts. Die analyseert het probleem en stelt een behandelplan op. Dat kan alleen maar tijdens een persoonlijk consult.

Behandeling Prijs
Consult€ 0,-
Voorhoofdsrimpels met Botox of Azzalure€ 149,-
Voorhoofdsrimpels met wenkbrauwliftvanaf€ 195,-
Voorhoofdsrimpels met kraaienpootjesvanaf€ 298,-
Voorhoofdsrimpels met fronsrimpelvanaf€ 298,-
Voorhoofdsrimpel, fronsrimpel en kraaienpootjesvanaf€ 447,-

Een consult is te allen tijde noodzakelijk om je zekerheid te kunnen geven over de prijs. Daarvoor moet de arts je dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een consultafspraak.

Gratis consult