De kliniek

Veelgestelde vragen: Overmatig transpireren

Hoe werkt Botox tegen overmatig transpireren op het voorhoofd?

Heb jij last van overmatig transpireren op het voorhoofd en ben jij benieuwd wat Botox voor jou kan betekenen? In deze video vertelt drs. Ludlage meer over het gebruik van Botox bij overmatig zweten op het voorhoofd (hyperhidrosis).

Hoe werkt Botox tegen overmatig transpireren in de oksels?

Heb jij last van overmatig transpireren in de oksels en ben jij benieuwd wat Botox voor jou kan betekenen? In deze video vertelt drs. Ludlage meer over het gebruik van Botox bij overmatig zweten in de oksels (hyperhidrosis).

Wordt een Botox-behandeling tegen overmatig zweten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, bij ons wordt een Botox-behandeling tegen overmatig zweten niet vergoed. Wel bestaat de mogelijkheid om de Botox-behandeling bij een aangesloten behandelaar van je zorgverzekering vergoed te krijgen met een doorverwijzing van de huisarts. Twijfel je of de behandeling vergoed wordt? Dan kan je dit altijd navragen bij je zorgverzekeraar. LET OP: bij ABC Clinic leveren we geen verzekerde zorg.

Mag ik na de behandeling tegen overmatig zweten direct weer sporten?

Wij raden het de eerste 24 uur na de behandeling af om te sporten of zware lichamelijke activiteiten te verrichten. Dit raden wij af omdat de botox zich kan verspreiden wanneer er druk op het behandelde gebied komt te staan.

Zijn er bijwerkingen bij een behandeling tegen overmatig zweten?

De mogelijke risico's en complicaties die verbonden zijn aan een Botox-behandeling zijn: zeer kleine (speldenprik) bloedinkjes op de injectieplaats, plaatselijke roodheid van de huid, plaatselijke zwelling van de huid, blauwe plek op de plaats van de injecties, allergische reacties of lokale infecties. In uitzonderlijke gevallen kan er een aangrenzende spier door de behandeling worden aangetast; de werking van Botuline Toxine op een aangrenzende spier is tijdelijk en verdwijnt bijna altijd in de loop van enkele weken. De kans op bovenstaande risico's en complicaties is erg klein, daar de arts zorgvuldig te werk gaat en veel ervaring heeft met de Botox-behandelingen.

Waar word ik mee behandeld bij overmatig zweten?

Je wordt behandeld met een Botuline toxine als Azzalure en Botox. Bocouture is een derde Botuline toxine maar heeft niet onze voorkeur.

Werkt de behandeling alleen bij overmatig zweten in de oksels?

Nee, een Botox-behandeling tegen overmatig zweten werkt ook bij zweetvoeten of zwetende handpalmen. Wij behandelen echter alleen maar overmatig zweten in de oksels. Voor een behandeling tegen zweetvoeten of zwetende handpalmen, kan je terecht bij een dermatoloog.

Hoe lang houdt de werking van een behandeling tegen zweten aan?

Het effect van een Botox-behandeling tegen overmatig zweten (hyperhidrosis) houdt tot ongeveer twaalf maanden aan. Na deze periode kan je de behandeling zo vaak als je wilt herhalen.

Maak een afspraak