Injectable behandeling

Bijna iedereen is tegenwoordig bekend met de term injectables, maar wat is het nu precies en wat kun je er allemaal mee behandelen?

Hoe gaat een behandeling met injectables?

Het verloop van een behandeling met injectables is geheel afhankelijk van de voor u geschikte behandeling. Een Botox behandeling verschilt van een behandeling met fillers. Hier leest u meer over de verschillende behandelingen.

Het consultgesprek

Iedere injectable behandeling start met een gratis en vrijblijvend consultgesprek met de behandelend arts. U kunt uw probleem en verwachtingen met de arts bespreken. Tijdens het consult luistert de arts goed naar uw wensen en stelt een persoonlijk behandelplan voor u samen. Aansluitend kunt u ervoor kiezen om direct behandeld te worden. Vindt u dit te snel? U kunt natuurlijk ook nog even rustig nadenken over uw consultgesprek voordat u een behandeling inplant.

Botox behandeling

De eerste afspraak voor uw Botox behandeling zal ongeveer 30 minuten duren. Bij uw eerste afspraak zit namelijk ook het verplichte consultgesprek inbegrepen. De arts luistert tijdens dit consult naar uw wensen en verwachtingen en bekijkt uw huid. De behandeling zelf duurt ongeveer vijftien minuten. Tijdens de behandeling zal de arts de spier die rimpels veroorzaakt met Azzalure injecteren. Dit gebeurt met een dunne naald, waardoor u hier weinig van voelt. Direct na de behandeling kunt u uw werkzaamheden weer hervatten.

Filler behandeling

Een behandeling met fillers duurt ongeveer 30 minuten. De behandeling vindt plaats met Restylane. De vloeistof wordt, vermengd met een verdovingsmiddel, voorzichtig onder de huid geïnjecteerd. Omdat dit met een dunne naald gebeurt, zult u hier nauwelijks hinder van ondervinden. Direct na de behandeling kunt u uw werkzaamheden weer hervatten. Wel kan de plaats van de injectie wat gezwollen aanvoelen. Gelukkig verdwijnt dit vanzelf na enkele uren.

Skinbooster behandeling

Tijdens een Skinbooster behandeling wordt met behulp van een dunne naald een kleine hoeveelheid Restylane Vital Skinbooster geïnjecteerd. Afhankelijk van het te behandelen gebied gebeurt dit met of zonder verdoving. Na de behandeling kunt u wat last krijgen van lichte zwellingen en blauwe plekken. Gelukkig is dit maar tijdelijk en trekt dit vanzelf weer weg. Om het resultaat van de behandeling te behouden, raden onze artsen aan te starten met een kuur van twee of drie behandelingen. Daarna kan de behandeling iedere zes maanden herhaald worden om het resultaat te behouden.

Profhilo behandeling

Tijdens een behandeling met Profhilo wordt er door de artsen gebruik gemaakt van de BAP-techniek. Dit houdt in dat er in tien gebieden van het gezicht injecties worden geplaatst, verdeeld over de linker- en de rechterhelft van het gezicht. Profhilo verspreidt zich goed, waardoor meerdere injecties niet noodzakelijk zijn. De eerste 24 tot 48 uur na de behandeling kunt u wat bultjes zien op de injectieplaatsen. Dit trekt vanzelf weer weg.

Sculptra behandeling

Sculptra is een behandeling die voornamelijk gericht is op huidverjonging. Tijdens de behandeling wordt Sculptra met een dunne naald geïnjecteerd in verschillende gebieden in het gezicht. Het aantal herhaalbehandelingen bij Sculptra en de hoeveelheid die nodig is hangt af van de veroudering van uw huid. De behandeling zal ongeveer 45 minuten duren. Het resultaat blijft 2,5 tot 3 jaar zichtbaar.

Wat is belangrijk bij de keuze voor een injectable kliniek?

Omdat een injectable behandeling vaak plaatsvindt in het gezicht, begrijpen wij als geen ander dat het belangrijk is dat u zeker weet dat u een goede kliniek kiest voordat u behandeld wordt. Maar hoe weet u nou wat een goede kliniek is? Wij geven u graag enkele tips, zodat u weet waar u op kunt letten bij het kiezen van een kliniek.

  1. Ga altijd op consult voordat u kiest voor een behandeling. Een goede arts legt u alles uit wat u wilt weten en geeft eerlijke informatie over een behandeling.
  2. Vraag welke producten er worden gebruikt tijdens een behandeling.
  3. Let niet te veel op de prijs. Wij begrijpen dat u niet te veel wilt betalen voor een behandeling, maar goedkoop is vaak duurkoop. Het is nooit helemaal duidelijk waarom een kliniek een lage prijs aanbiedt: ligt dit aan het product? Ligt dit aan de behandelaar? Vaak betaalt u bij een goede kliniek voor de kwaliteit van het product, de ervaring van de arts en de service.
  4. Kijk of uw arts is ingeschreven in het BIG-register.
  5. Bekijk goed of de artsen in een kliniek zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde (de NVCG). Leden van deze vereniging voldoen aan de kwaliteitseisen die zijn opgesteld.
  6. Zoek goed naar ervaringen van anderen. Dit is een goede richtlijn voor het kiezen van een (cosmetisch) arts.

De injecties

Veel cliënten zijn voor een behandeling bang dat ze pijn zullen hebben. Achteraf horen we vaak dat de behandeling is ervaren als een niet-pijnlijke behandeling. Bij een filler behandeling zit er standaard verdoving in de filler, waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is. Mocht u bang zijn voor pijn tijdens de behandeling, dan kunnen we altijd voorafgaand een verdovende crème op de huid smeren.

Hoe lang duurt een behandeling met injectables?

De duur van een injectable behandeling is geheel afhankelijk van de behandeling die u ondergaat. Een Botox behandeling duurt vaak vijftien minuten, na de behandeling kunt u weer naar huis en kunt u eventueel uw werkzaamheden weer hervatten. Een Botox behandeling tegen overmatig zweten bestaat vaak uit meerdere injecties. Daarom plannen we voor deze behandeling altijd 30 minuten in.

Voor een filler behandeling wordt vaak wat meer tijd ingepland dan voor een behandeling met Botox. Een behandeling met fillers neemt doorgaans ongeveer 30 minuten in beslag. Voorafgaand aan de behandeling tekent de arts de injectieplaatsen af waarna de behandeling begint.

De behandeling met Profhilo neemt doorgaans ongeveer vijftien minuten in beslag. De arts injecteert het hyaluronzuur op enkele plekken in het gezicht waarna de vloeistof zich verspreid. Na de behandeling kunt u wat last hebben van bultjes op de plek van de injecties. Dit trekt vanzelf weg. Na de behandeling kunt u weer naar huis en kunt u uw werkzaamheden weer hervatten.

Wanneer u behandeld wordt met skinboosters zal dit ongeveer 30 minuten duren. De arts injecteert op vooraf aangegeven plekken in het gezicht, op de handen of het decolleté om de huid te verjongen.

Een behandeling met Sculptra duurt doorgaans 45 minuten. De Sculptra wordt met een dunne naald geïnjecteerd en na de behandeling kunt u weer naar huis en uw werkzaamheden hervatten.

Nazorg injectable behandeling

Na uw injectable behandeling krijgt u een kaart mee waar de richtlijnen op staan voor de nazorg van uw behandeling. De nazorg verschilt bij een Botox-, filler, Profhilo- en een Skinbooster behandeling. Onderstaand geven wij u alvast wat algemene richtlijnen mee.

Belangrijk is om van het behandelde gebied af te blijven wanneer u behandeld bent. Dit raden wij aan omdat er met de naald kleine gaatjes in de huid zijn gemaakt en deze zouden kunnen infecteren wanneer u hier aan komt. Om dezelfde reden is het ook belangrijk om in ieder geval de dag van de behandeling geen make-up te dragen op het behandelde gebied. De dag na de behandeling kunt u weer gewoon make-up dragen zoals u gewend bent.

Gratis consultgesprek met een van onze artsen

Een consult bij ABC Clinic is altijd noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs van de behandeling. Daarvoor moet de arts u dus gezien hebben. Een consult in Breda is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54, plan uw afspraak online of vul ons contactformulier in.

Online inplannen

Veelgestelde vragen

Kan ik met injectables behandeld worden tijdens het geven van borstvoeding?

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van fillers en Botox tijdens het geven van borstvoeding. Omdat de gevolgen van een injectable-behandeling tijdens het geven van borstvoeding onbekend zijn, zullen wij voor je eigen veiligheid en die van je baby niet behandelen tijdens het geven van borstvoeding.

Wat kost een consult?

De kosten van een consult voor plastische chirurgie en injectables binnen ABC Clinic zijn gratis. Dit betreft de fillers, Botox, ooglidcorrecties, oor(lel)correcties en schaamlipcorrecties. Een consult voor liposuctie is € 50,- De consultkosten voor overige vormen van plastische chirurgie  zijn ook €5o,-.

Hoe lang blijft het resultaat met injectables zichtbaar?

De fillers die wij gebruiken blijven bij de meeste cliënten een jaar of langer zichtbaar. Sculptra blijft zelfs langer zitten (ongeveer 2 jaar). De duur van het resultaat kan per persoon verschillen, afhankelijk van iemands leeftijd, huidtype, spieractiviteit en leefstijl. De Botuline toxines die wij gebruiken houden ongeveer drie tot zes maanden aan. Daarna kan de behandeling veilig herhaald worden.

Doet een behandeling met injectables pijn?

Nee, in principe hoef je bij een rimpelbehandeling met injectables geen pijn te ervaren. Aan de injectables wordt tegenwoordig al vaak een pijnstillende stof toegevoegd (lidocaine of xylocaine). De arts kan tevens een creme gebruiken (EMLA) als voorverdoving.

Met welke producten werken jullie bij ABC Clinic voor de injectables?

Bij ABC Clinic werken we met de beste en veiligste producten die er wereldwijd zijn. Voor de Botuline toxine werken we met Azzalure en Botox. Qua fillers, ofwel vulmiddelen, werken we met Restylane, Sculptra en Profhilo. Deze producten zijn wereldwijd de best onderzochte vulmiddelen en hebben vrijwel allemaal in Amerika ook een FDA-goedkeuring gekregen. Je weet dus zeker dat je met de veiligste tijdelijke producten wordt behandeld.

Zijn de injectables die jullie gebruiken goedgekeurd door de gezondheidsinstanties?

Ja, Restylane, Sculptra en Azzalure zijn met een CE-certificering goedgekeurd in Europa. Daarnaast hebben de producten een FDA goedkeuring in de Verenigde Staten. Dit keurmerk hebben maar een aantal producten. Een FDA goedkeuring is veel meer waard dan een CE-keurmerk. De FDA goedkeuring wil zeggen dat de producten veilig zijn, veiliger dan wanneer er enkel een CE-keurmerk is.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult