De kliniek

Veelgestelde vragen: Microneedling

Werkt microneedling ook tegen rimpels?

Microneedling werkt ook bij fijne lijntjes en fijne rimpels. Heb je last van diepe rimpels? Dan raden we een behandeling met een filler aan.

Hoe ziet mijn huid er na microneedling uit?

Direct na de behandeling zal de huid rood zien en kunnen er puntbloedinkjes zichtbaar zijn. Dit is afhankelijk van de diepte waarop gewerkt wordt. De roodheid kan enkele dagen aanhouden. Ook kunnen er kleine korstjes ontstaan en kan de huid gaan vervellen. Hierdoor komt er in de huid een proces op gang die de celdeling stimuleert.

Mag ik na microneedling de zon in?

Na de behandeling is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon. Hiervoor raden wij een goede zonnebrandcrème aan met factor 30 - 50.

Wordt microneedling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van microneedling?

Het aantal behandelingen verschilt per indicatie. Gemiddeld zullen er zes behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. De behandelingen kunnen om de twee tot zes weken plaatsvinden.

Hoe lang houdt het resultaat van microneedling aan?

Dit is afhankelijk van de diepte waarop gewerkt wordt en de hoeveelheid behandelingen. Het resultaat kan tot een half jaar aanhouden. Dit is ook afhankelijk van huidtype en de aandoening. Voor rimpels kan het resultaat anders zijn dan voor littekens.

Maak een afspraak