De kliniek

Veelgestelde vragen: Manuele lymfedrainage

Welke klachten kunnen worden verlicht met manuele lymfedrainage?

Er zijn verschillende klachten die verlicht kunnen worden met manuele lymfedrainage. Hieronder vallen pijn, blauwe plekken en verhardingen onder de huid. Daarnaast zorgt manuele lymfedrainage voor een sneller en mooier herstel na een ingreep.

Hoe lang moet ik na een ingreep wachten tot mijn eerste behandeling met manuele lymfedrainage?

Het aantal dagen dat je moet wachten is afhankelijk van de hechtingen die geplaatst zijn na de ingreep. Wanneer je gewone hechtingen hebt, kan je langskomen zodra deze verwijderd zijn. Heb je oplosbare hechtingen gekregen na de ingreep? Dan raden wij aan na veertien dagen te starten met de behandelingen.

Wordt manuele lymfedrainage vergoed door mijn zorgverzekeraar?

In sommige gevallen wordt manuele lymfedrainage vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. Of de behandeling voor jou vergoed wordt kan je het beste navragen bij je zorgverzekeraar.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van manuele lymfedrainage?

Het aantal behandelingen hangt af van de hoeveelheid lymfevocht dat aanwezig is. Onze huidtherapeuten zien je graag bij een gratis en vrijblijvend consult om je te adviseren over het aantal behandelingen dat voor jou noodzakelijk is.

Wanneer wordt manuele lymfedrainage aangeraden?

Dit wordt aangeraden wanneer er vochtophopingen aanwezig zijn, vaak is dit na een ingreep, maar het kan ook al aanwezig zijn. Wanneer je een ingreep gepland hebt, is het verstandig om vooraf te starten met manuele lymfedrainage om te voorkomen dat na de ingreep het vocht zich extra ophoopt.

Maak een afspraak